Blogg

Här skriver jag ner tips och tankar kring hälsa,  det finns många nyanser av ohälsa och min sida är till för att väcka tankar och funderingar kring den egna  hälsan, hälsa är ett egenansvar, och det är viktigt att vi lär oss mer om hur vi mår bäst och inte lägger våra liv i vetenskapens händer, då är vi inget annat än försökskaniner.  Hälsa är att må bra och inte att vara biologiskt perfekt under mikroskopet.  Hälsa är att älska sig själv trots brister och fel, att vara i balans och hitta sin inre harmoni. Hälsa är inte bara ett egenansvar, utan något som vi är skyldiga oss själva. Mitt mål är inte heller att angripa den traditionella vården, dock tycker jag att man använder alldeles för mycket läkemedel istället för att göra livstilförändringar. För mig så handlar det mycket om ha ett miljötänk även i våran kropp och knyta samman  kroppen och naturens ekologi. Lämna gärna kommentarer och tänk högt och vill ni ha svar glöm ej att lämna mailadress......

Kalla fakta "Lockad till självmord"

Kalla fakta ”lockad till självmord”

Jag hade tänkt börja året med ett roligt inlägg om nåt helt annat, då det var länge sedan jag skrev något, ett häftigt inlägg om tarot och livets symbolik. Men istället kändes det som att det kom en käftsmäll i form av en kalla fakta dokumentär som lättast försvinner om jag nonchalerar det.

Jag hade inte tänkt reagera på detta då jag tyckte det var absurt och berörde inte mig för jag håller ju på med Reiki, men efter att jag mött lite reaktioner från bekanta och vänner så förstår jag att jag antagligen måste, då den som inte är bevandrad i ämnet inte vet skillnaderna mellan ”oss” utan drar alla energiarbetare över en kam.

Jag tycker det är tragiskt att det finns energiutövare som skor sig på sårbara människor, som näst in till ”mjölkar” dem på pengar genom att ”sälja” sin egen filosofi/trosuppfattning.

Dessa utövare förstör oerhört mycket för dem som försöker skapa någon form av trovärdighet och värde i det vi gör.

Men sen har vi journalistiken som tv 4 bidrar med, vad är poängen med  att granska om man ”klipper och klistrar”, plockar saker ur sitt sammanhang och skapar egna sanningar så att man får så många tittare som möjligt, är det fortfarande sanning?!

2 dåliga saker möttes i detta program, dålig journalistik och mindre lämpliga utövare (extremt få till antalet dessutom). Man rör ihop healingtekniker med livsfilosofier som framstår som sektliknande. För mig blev det nästan omöjligt att utläsa någon form av sanning ur själva programmet i sig. Utan betraktade det mer som skräckpropaganda.

Jag kände inte till ”love and light” rörelsen, frågan är om ”love and light” rörelsen visste att de tillhörde ”love and light” rörelsen? Tillhör jag ”love and light” rörelsen? Blev jag inslängd i ett fack där jag inte hör hemma nu?

Det är jättetråkigt att det finns människor som farit illa i detta, det är inte därför man ägnar sig åt Healing.  Det är viktigt att som utövare veta när man inte skall behandla en person utan rekommendera läkare eller professionell hjälp.

Som utbildare tar jag till mig av budskapet och utökar kapitlet om Etik och Moral! Det är just det enda jag kan göra, och hoppas på att detta inte förstör alldeles för mycket. Utan i stället så leder det till etiska diskussioner och en värdegrund inom alternativ/energi medicinen som för vårt arbete framåt i stället!

Vad är det man säger?! 1 steg fram 2 steg bak!?

 

Med Kärlek

//Therese

 

 

 

 

Ursäkta planeringskaoset...

 

.....men bättring är påväg!

Våren användes till utbildning inom Tarot och ytterligare en Masterutbildning i Holy Fire ® V Reiki, jag var helt överlycklig över att ha tagit mig förbi mina milstolpar för att sedan gå in i nästa kaos.

Hur lägger jag upp detta nu?!

Idag föll polletten ner när jag klev in i mitt behandlingsrum, det var som att någon lagt en informationsbomb i mitt behandlingsrum och efter min behandling var klar visste jag exakt hur jag ville ha det, det som innan var en enda dimmig sörja blev en klar och tydlig struktur.

Min personliga erfarenhet har varit att det har varit svårt att få upp ett intresse för Masterutbildningarna i Reiki, dessa utbildningar har varit svårplanerade då det kräver mer tid men mitt mål är att under 2023 och 2024 få upp intresset för alla nivåerna i Reiki. Men för att få in mer ART och mastertid så kommer jag att ha mer intensivutbildningar i steg 1 och 2.

Under Hösten så har jag enbart lagt in utbildningar i Usui Holy Fire® Reiki och har inte riktigt bestämt mig om jag skall fortsätta att utbilda i Usui Shiki Ryoho, då dessa 2 former är exakt likadana i behandlingsform men jag upplever att Usui Holy Fire® Reiki energin är starkare, renare och stabilare men det är förstås bara vad jag tycker, jag är väl medveten om att det finns dem som inte tycker likadant (Dessa personer jobbar förstås inte med Holy Fire® så hur kan dem egentligen veta? Bara en tanke, men efter 7 år med usui shiki ryoho så tycker jag att jag vet). Det är nog meningen att det skall vara så. Det är meningen att vi skall vara olika.

Usui Shiki Ryoho och Holy Fire® Reiki är samma sak, Den stora skillnaden mellan Usui shiki ryoho och Holy Fire® är att Holy Fire® Reikin inte har något släkt träd. Och i stället för initieringar via sin Reikimaster tar man emot placeringar och tändningar direkt från den gudomliga källan, vilket ger ett stabilare och renare energiflöde.  Det finns många små men stora skillnader i energierna mellan de olika grenarna.

 

Prishöjningar! Den tråkiga verkligheten har sprungit i kapp! Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för detta jag vet att många av mina kunder kämpar med långtids sjukskrivingar och har mindre pengar att röra sig med. Men 1 oktober 2024 så kommer en prishöjning. Student och pensionärsrabatten på 15 % kommer klart att vara kvar. Men passa på att utnyttja presentkort och ladda energi till det gamla priset.

Sen vill jag verkligen be om ert tålamod för hur mycket jag än försöker att bli bra på sociala medier så får jag inte riktigt till det, jag gillar inte att ta selfies och när jag säger något så måste jag verkligen mena det, vilket gör att jag känner mig falsk, osann och tjatig när jag ger mig på marknadsföring. Men tro mig jag vill bli bra på detta! Och jag försöker, och bara för att jag inte postar så innebär det inte att jag gått i konkurs. Jag jobbar på och lägger energi på mina kunder i stället.

Ha en fantastisk sommar, bada i ljuset och havet när det bjuds!

Ps. och glöm inte att boka in dig på den där Kursen som du länge velat gå här hos mig! Låt den här semestern handla om dig, din utveckling och din vila.

Med Kärlek 

//Therese

 

 

 

Nyhetsbrev Mars 2023

Detta blir mitt första nyhetsbrev och tanken är att jag skall göra ett var tredje månad för att hålla er uppdaterade om min verksamhet. Våren blir lite rörig då jag kommer utbilda mig en del.

Det har varit mycket behandlingar under höst och vinter och jag känner att det är dags för lite nya verktyg och perspektiv.

Jag har bland annat hoppat på en grundkurs i Tarot som jag tycker är oerhört spännande framför allt när man jobbar med ”blindspots” och det kommer så småningom att bli ett bra komplement till Reikin då Tarotkortens budskap ofta är väldigt personlighetsutvecklande. Sen är det oerhört kul och spännande också. När det blir dags kommer jag att erbjuda Tarotläsningar på elevnivå då jag kommer träna under våren. Håll ett öga på Facebook!

Man kan helt enkelt inte ha för många diplom!

Det kommer att komma ut fler kurser under sensommaren och hösten. Nu under våren så kommer jag att gå ytterligare en Masterutbildning, Holy fire III® Som är en utveckling av usui reikin framtagen av William Lee Rand. Precis som allt annat här i världen utvecklas Reikin mer och mer och anpassas efter den moderna människan, och jag antar att det även gäller mig, det är bara att hoppa på tåget.

Det innebär att kurserna under våren blir av men jag pausar i planeringen och inväntar nya kunskaper och inspiration under sensommar och hösten.

Det ligger 2 kurser ute nu. Reiki 1 är första steget i reikin och kräver inga förkunskaper. För att gå steg 2 måste man ha gått steg 1. Steg 2 är en direkt påbyggnad av steg 1 och där ingår distanshealingen och kraftsymbolerna.  Mer information finns på hemsidan.

18-19 Mars Reiki steg 1, "Shoden", Usui Shiki Ryoho

1-2 April,  Reiki steg 2, "Okuden" Usui Shiki Ryoho

Kurserna passar alla och Reikin är ett fastastiskt verktyg när kroppen springer ifrån själen, det är ett utmärkt verktyg för att hitta tillbaka till sig själv och få tillbaka Harmoni och balans i livet. Man behöver inte stå på salong och ta emot kunder utan det går lika bra med självbehandlingar och den närmaste familjen, vänner och bekanta.

Behandlingarna flyter på som vanligt, passa på att boka behandling i väntan på solen, den mörka perioden gör många trötta och det är ett tag kvar till semestern.

Till alla mina fina stamkunder som kommer regelbundet med lite olika mellanrum har jag tagit fram ett bonuskort så när man har fyllt ett kort med 5 behandlingar så får man en gratis 60 min behandling.

Jag har även tagit fram ett litet Rabattsystem För rekommendationer, så om du rekommenderar mig till någon och det leder till en behandling så får du 15% på din nästa behandling.

Det är helt fantastiskt vilka kunder/elever jag har. Det är verkligen en förmån att få hålla på med det här!

Ha en fantastisk vår!

Med kärlek

//Therese                                     

Boka tid!

 

 

Förtydligande av regler!

Det är så här varje år....
Det är alltid ett par få som försöker sig på bedrägerier. 
Det är heller inte alla som ens förstår att det är ett bedrägeriförsök och att det faktiskt kan bli ett brott.
Men jag ser det som ett resultat av att samhällsklimatet hårdnar. Vilket också gör att jag måste skärpa regler och uppmanar till vaksamhet då bedrägerierna ökar. Och även jag känner av att folk har fått elräkningen för December. Jag har haft en del oerhört dumma telefonsamtal.

Jag har ett litet företag, jag kommer nära mina kunder och vill att dem skall ha det bra och vara nöjda med sitt besök. Jag gör vad jag kan för dem. Jag är Schysst och rättvis. Men jag följer reglerna.
Men desperata människor gör desperata saker...

......Och ja!! försöka går ju.....


Och det känns inte alls bra att behöva strama upp min verksamhet och rida på regler pga av några få. Men nu är det så.


1. FRISKVÅRDSBIDRAG.
Detta är en öronmärkt peng som vi får av våra arbetsgivare, som dem i sin tur får tillbaka av skatteverket, den pengen skall oavkortat gå till Friskvård. Det är en förmån som har sin grund i politiska beslut och i dagens läge är det absolut ingen självklarhet. Framförallt inte om det fuskas för mycket.
Det innebär att man måste ha utfört behandlingar eller aktivitet som är friskvårdberättigad för att ha rätt till det bidraget.
Friskvårdbidraget är personbundet och knutet till namn och personnummer och legitimering krävs.

Det innebär att man kan inte göra behandlingar på andras bidrag.
Man kan heller inte be mig skriva ett friskvårdskvitto i efterhand. Utan namn och personnr skrivs in på kvittot i samband med köp. Man kan be om ett handskrivet kvitto som komplement till sitt kassakvitto men då som längst en månad efter utförd behandling.

Man kan heller inte använda kvitton från presentkort, presentkort är inte friskvårdsberättigande i någon form. Det är en gåva från någon och inte något som du har bekostat själv överhuvudtaget.

2. PRESENTKORT
Presentkort går ej att lösa in mot kontanter.
Det är ett tillgodohavande i ett företags tjänster och behandlingar, en värdehandling utan ångerrätt.
(köper men bokadirekts presentkort online har man 14 dagars ångerrätt och får tillbaks pengar om man ångrar sig inom 14 dagar dvs. under förutsättning att presentkortet är oanvänt)

Hade personen som köpte Presentkortet velat ge bort pengar hade dem inte köpt ett presentkort.
Utnyttjar man inte hela beloppet på Presentkortet får man inte tillbaka pengar utan man kan få ett tillgodohavande i växel på motsvarande belopp.
I samband med köp av presentkort är mitt köpeavtal med köparen och inte nödvändigtvis med presentkortsinnehavaren.Alla presentkortsköp dokumenteras och köparen står angiven.

Har ett presentkort gått ut så har det gått ut.
Hos mig gäller ett presentkort i 1 år. Har du inte utnyttjat tillgodohavandet så går du miste om det.

Som konsument är det bra att vara medveten. Så läs gärna på!

https://www.hallakonsument.se/konsumentratt/presentkort-och-tillgodokvitto/

3. BOKNINGSREGLER

Under hösten uppmärksammade jag några individer som bokade upp sig på tider i slutet på månaden  men avbokade varje gång dagen innan.  En kvinna gjorde detta till och med 6 gånger.

Så det finns en tendens till att folk tror att man kan reservera tider utifall att man får lust. Märker jag detta beteende så kommer jag att efter 3 avbokningar avboka personen per automatik och då får man ringa och förklara sig helt enkelt och man vill ha en bokad tid.
Hos mig kan man som senast boka tid dagen innan, jag har inga sistaminuten bokningar. Det är för att jag kombinerar min verksamhet med allt annat livspussel.  

Det finns  dem som bokar tider i sitt eget namn och någon annan dyker upp. Detta är alltså inte tillåtet. 

korrekta personuppgifter/kontaktuppgifter är ett krav från min sida. Och risken är stor att någon får vända i dörren snart. Då jag förbehåller mig rätten att neka behandling då detta händer.

Detta är även ett problem jag tagit upp med Bokadirekt.

Och även om det är tråkigt att behöva rida på reglerna så är det väl ett tecken på att företagandet går i rätt riktning.

Ha en fantastisk dag!

//med kärlek

Detox &Rening

Så här gjorde jag! Hur skall du göra!?

 

Att rena kroppen är viktigt, framför allt om man är slarvig med sin kost, det kan vi alla vara. Till och med jag slarvar mycket i perioder. Men då får man försöka att väga upp balansen med att ha perioder då man verkligen tänker på vad man stoppar i sig.

Tyvärr så matar vi våra smaklökar för det mesta och det har ett pris, men när vi äter så matar vi även ett mikrokosmos med bakterier, svampar och virus i våra kroppar, och även dem har favorit föda.

En bra Detox ur mitt perspektiv är en detox som avlastar levern, så att levern kan göra det den är bäst på, dvs. ”rena ”kroppen.   Levern har ca 2000 funktioner i kroppen och den gillar inte stress, och precis som du så kan din lever bli utbränd om den hela tiden måste gå på högvarv. Levern har 6 lober med specifika funktioner och den har även ett minne, levern lär sig dina matvanor så att den vet hur den skall bete sig för att du skall må bra som möjligt. Leverns beteende är Mjukvara.

Det blir lätt att vi sätter varningsskyltar på födoämnen och ja snart finns det inte så mycket som egentligen är bra att äta. Egentligen handlar det inte så mycket om vad vi äter utan mer om hur vi äter det och hur vi kombinerar vår kost.

När man läser om olika kurer på nätet så vill man gärna sätta tidsgränser som 6 veckor, 3 veckor, 5 dagars kur etcetera men det går inte riktigt att tidsbestämma, det är viktigt att man anpassar en detox efter sina egna behov, dvs du fortsätter till du mår bra och levern har fått tiden på sig att programmera in ny ”mjukvara”.  Det kan ta allt från några veckor till ett par år beroende på vilka problem din kropp har.

Det finns 2 organ till i kroppen som  memorerar ditt beteende förutom hjärnan och det är levern och sköldkörteln och enligt min övertygelse så är nästan alla sjukdomstillstånd orsakade av fel mjukvara. Den kan vara medveten eller omedvetet framkallad av miljögifter, bakterier virus mm.

Vad har vi i våra kroppar?

Det är miljögifter så som tungmetaller dvs. kvicksilver, aluminium, bly mm, plaster, virus, en lakto bakterieflora som inte är i balans, läkemedel mm. Och låt oss inte glömma att miljögifter slipper ingen som bor på denna planet undan. Det finns i luften vi andas. Det finns i våra hav…. Det finns överallt.

Dagens vetenskap kan inte döda virus, det är en läxa vi alla fått lära oss dem senaste 2 åren. Att vi har antikroppar på ett blodprov innebär inte att vi dödat ett virus och att vi är botade, det betyder att kroppen hanterar det, men vi vet inte heller om kroppen hanterar det bra. Däremot kan virus och bakterier gå in i en slags vilofas, precis som björnen går i ide på vintern när det är kallt och det är ont om mat. Dvs gå in i Latent fas. Och vaknar när miljön för att överleva är mer gynnsam, på samma sätt som björnen vaknar på våren.

Ett av favoritställena att vila på är just levern och därifrån kan det ta sig vidare vart som helst i kroppen under rätt förutsättningar.

Streptokocker tar sig gärna in via mag-tarmkanalen om magsyran är ur balans och streptokocker till exempel, lever ju gärna i symbios med virus, som till exempel EBV (epstein barr viruset), och då kan det växa till sig streptokock härdar i tunntarmen som ger upphov till tillexempel IBS eller SIBO. Det finns gott om samarbeten vi inte känner till.

Människokroppen är fantastisk, och den skulle aldrig skada sig själv. Den är för smart för det. Men våra verktyg för att se kroppens mikrokosmos är väldigt trubbiga. Men med medvetenhet kommer man väldigt långt och det är i medvetenheten vi finner bot. Det är inte svaret som är lösningen utan medvetenheten svaret ger.

Jag grunnade en hel del på vilken detox jag skulle göra och vad jag just behövde den här gången och valde att detoxa med Selleri efter att jag läst Anthony Williams bok om Selleri juice.

Jag har detoxat förr, ganska mycket faktiskt, och då har mitt fokus legat på miljögifter och tungmetaller. Men efter 2 år med covid -19 och vaccinationer, som jag börjar ifrågasätta om jag borde ha tagit, så blev mitt fokus på virus och bakterier, och då fick det bli sellerijuice. Sellerin är nämligen överlägsen på att forsla ut skräp som virus och bakterier ur kroppen samt att den återställer magsyran som är första den första tullen i kroppen som ser till att inte obehöriga kommer in i systemet.

Det innebär att sellerin jobbar både med att sätta stopp för nya hot samt att forsla ut det som redan är inne i kroppen.

Jag skrev lite dagbok första veckan av min Detox och detta är nog den detoxen som jag mått överlägset sämst av genom åren, det kändes faktiskt som att jag drev ut en demon ur kroppen och jag höll på i fyra veckor.

Selleridetoxens grundrecept är: 1 l citronvatten (färskpressad citron) direkt när du vaknar på morgonen på fastande mage, vänta i ca 20 minuter sen skall inta ca 4,8 dl nygjord Sellerijuice (råsaftcentrifug) den får ej spädas eller blandas och skall drickas inom en timme. Selleri juicen är en levande dryck och går ej att ersätta med halvfabrikat (Magin består i att du skiljer saften från fibrerna i sellerin, sellerin innehåller salter som drar till sig skräp, virus och bakterier).

Sen väntar du ytterligare 20 min innan du äter frukost.

Jag uteslöt eller minimerade animaliska fetter, mejeriprodukter, mjöl och bröd i min kost. Åt ett huvudmål om dagen med kött eller fisk, inte för mycket proteiner. För att döda bakterier och virus i kroppen använde jag kattklo, men det går nog bra med pau darco( la pacho) eller oregano också. Och då intog jag dosering och rekommendation som stod på burken/förpackningen.

Denna morgonrutin fungerar även om man fortsätter att äta sin vanliga kost. Om man känner att det blir för jobbigt att gå ”all in” med diet.

(Ett litet utdrag ur min dagbok)

Dagbok selleri detox

23/6

Dag 1

Dricker sellerijuice på morgonen och känner ganska omedelbart att magen blir lugnare, hoppar över omeprazol. Mindre sötsug.

Bakar kanelbullar på kvällen och äter en bulle, hade tänkt äta 2 men det tar stopp.

24/6

Dag 2. Midsommarafton.

Magen är inte den bästa idag. Kissar även otroligt mycket. Dricker en liter citronvatten på morgonen och väntar 20 min, dricker sedan min sellerijuice ca 5 dl. Äter en grötfrukost med havremjölk.

Inget söt sug, magen är lugn hoppar över omeprazol. Dricker mycket vatten under dagen. Ger mig själv lite reiki på magen under dagen.

Äter grönsaker potatis och 2 grillspett på kvällen.

Tar en kanelbulle på kvällen och får rejält magknip, gör en till sats sellerijuice och det går över.

25/6

Dag 3

Kliver upp,dricker mitt citronvatten väntar i 20 minuter och dricker mina 5 dl Selleri juice. Magen är inte den bästa idag heller. Idag är jag lite lätt illamående, äter ingen frukost, tar en banan. Ingen omeprazol idag heller. Ger mig själv lite reiki på magen under dagen. Äter lätt mat lite ugnsstekt potatis, broccoli och haloumi med babyspenat. Dricker gurkjuice på kvällen (gjord på samma sätt som sellerin). Känner att min andedräkt inte är den bästa idag. Usch.

Mår illa på kvällen och långt in på natten, har svårt att sova, jag börjar ha lite värkande områden i kroppen.

26/6

Dag 4

Kliver upp dricker vatten, och tar min sellerijuice efter 20 minuter. Idag så försöker jag ignorera illamåendet och äter lite gröt ändå. Har lite lätt värk och värme över mina knäleder och i ländryggen, dricker mycket, äter ananas, banan och gör lite morotsjuice, äter en bowl på max med en vän på kvällen. Har väldigt ont i ländryggen på kvällen, dricker gurkjuice innan jag lägger mig. Lite reiki på magen och sakralt.

Lite mer detox symptom idag.

27/6

Dag 5

Idag vaknar jag med en stelhet i kroppen som jag minns från mina skovperioder av reumatisk värk. Jag har en lite konstig brännande känsla som ökat succesivt de senaste dagarna i magen. Men känner mig känslomässigt lättare idag och kan inte låta bli att tänka på ett avsnitt i boken där Anthony William förklarar att vissa bakterier frodas av negativa känslor. Dricker min gurkjuice på kvällen.

28/6

Dag 6

Vaknar upp och är fortfarande väldigt stel och öm i ryggen men området är mindre och jag känner mig i allmänhet bättre idag. Dricker mitt vatten och min juice, känner att jag börjar bli rastlös och vill röra på mig, bestämmer mig för att börja promenera minst 20 minuter om dagen.

Äter banan och grapefrukt till frukost och en sallad med varmrökt lax mitt på dagen, ananas och torrostade jordnötter till kvällen och gurkjuice till natten. Har ett enormt salt sug. Saknar inte sötsaker.

Ber Jessica skicka reiki åt mig på kvällen.

29/6

Dag 7

Dricker mitt vatten och min selleri juice, är lite lätt illamående idag, äter bara en banan till frukost. Har fått min kattklo och gör en kopp te med det. Lite mindre värk, har endast ett fält bakom ryggen i höjd med revbenskanten.

 

Efter 4 veckor med den här dieten var det dags att börja jobba igen och det var tur att jag gjorde detta under min semester. Under mina 4 veckor med denna kost gick jag inte ner ett gram men när jag väl började äta mer kolhydrater, fett mm igen så gick jag ner 3 kg, och jag hade mer energi än innan. Under själv dieten orkade jag inte träna, det fanns ingen energi till det, jag sov mycket och undrade vissa dagar vad jag hade gett mig in på.

Och fast jag slutade ”dieta” så har jag fortfarande inte slutat med min morgonrutin med citronvatten och selleri. Kan hoppa över vissa dagar men för det mesta följer jag morgon rutinen. Framför allt missar jag aldrig att dricka citronvatten direkt när jag vaknar, för att spola ur levern och fylla upp vätskenivåerna.

Strax efter min detox period så gjorde jag 3 behandlingar med lymfmassage och måtten minskade med ca 2-4 cm på armar och ben och 8 cm runt magen men på vågen såg jag ingen större skillnad. Och funderar du på att gå på lymfmassagebehandling så är min rekommendation att genomföra någon form av renande rutin eller detox i samband med detta. Som morgonrutinen med vatten och sellerijuice till exempel, under en vecka innan behandling.

Hudens kvalite förbättrades avsevärt under detoxen.

En av leverns många strategier när den inte kan förbränna allt skräp vi stoppar i oss är att lägga det på spar i lymfsystemet så som fetter, proteiner mm. Kan inte levern förbränna proteiner så försöker levern omvandla protein till fett osv. så att äta för mycket proteiner är heller inte så bra.

Det är detta som ger en bra inflammationsbädd i kroppen. inflammationsbädden i kroppen är en drömmiljö för virus och bakterier.

Innan du väljer att börja en detox läs på och försök att snappa upp ledtrådar som din kropp skickar till dig, vad är det just du behöver rensa ut? är det tungmetaller? Virus? Bakterier? Försök att skapa en bild av vad just du behöver ta tag i, skaffa rätt kunskaper och sätt i gång. Var vaksam på trender som verkar lockande och som lovar alldeles för mycket.

Och vi kan aldrig riktigt kan bli helt fri från ”skräp” som vi lagrar in i våra kroppar (och då tänker jag på vår yttre miljö) men däremot så kan vi få ner ”skräpet” på hanterbara nivåer som gör att våra kroppar fungerar bättre och vi blir friskare och får mer livskvalité. Livet går inte ut på att gå runt med värk eller dras med trötthet, mentaldimma och psykisk ohälsa.

Vill du lära dig mer om levern och dess mysterier så rekommenderar jag att ni läser ”Leverns okända kraft” av Anthony William, som är upphovsmakare till böckerna i medial läkning serien.

Ha en fortsatt fantastisk höst!

// med kärlek.

 

 

 

 

 

 

Höst mys & Blå Lotus

 

Nu är det länge sedan jag skrev i min blogg och jag känner att jag längtat efter att ”få ur mig” text, det har varit mycket att göra under året som gått och det är helt fantastiskt vilket förtroende jag får av mina kunder. Ni är helt fantastiska, det kan jag konstatera.

Nu går vi in i ”mys perioden” hösten där vi tänder ljus och gottar oss, vilket är riktigt mysigt. Under sommaren har jag och min lilla familj hunnit besöka Liseberg 3 ggr, att skrika av rädsla och att spänna varenda muskel i skräck har blivit en form av KBT för min egen del.

Jag har en del schema förändringar på mitt ordinarie jobb, då vi jobbar med hållbara scheman och är precis i uppstarten av detta och kurserna har varit svårplanerade. Mitt ordinarie jobb har tagit mycket energi och focus jag lovar förbättring i planeringen under 2023.

Behandlingarna har ökat under vår och sommar och hoppas att det fortsätter så. Det är trots allt behandling som är min kärnverksamhet och efter att ha studerat statistik på bokadirekt så kunde jag konstatera att jag gjort hundratals behandlingar under åren. Min önskan hade varit att få in lite träffar under hösten, eller nåt annat evenemang.

Under sommaren passade jag på att detoxa, det var dags, det är ett utmärkt sätt att få mer energi till godo när det tryter. Och min tanke är att jag skall skriva lite om detox metoder och vikten av det.

Ett annat ämne som jag tänkte försöka täcka är Virus, och framför allt virusexplosionen i våra kroppar. Vi kan ju inte döda virus och många ggr så är virus kvar och vilar i våra kroppar och väntar på att vakna till liv trots att vi låg däckade den där veckan och är frisk nu. Och det något som covid 19 fått mig uppmärksammad på är det detta. Tyvärr kommer ni aldrig få läsa om konspirationsteorier i den här bloggen, då jag varken tror att vaccinerade är radioaktiva eller att ovaccinerade är oansvariga.

 

            

 

Förra veckan så satt jag och finkammade google efter blå lotus olja men hittade bara väldigt dyra varianter men är väldigt nyfiken på affekten av blå lotus och tydligen så skall bästa sättet att tillgodogöra sig effekten av blå lotus vara te. Så jag beställde Anima Mundis te av blå lotus.

Min tanke var ju att jag skulle hitta en jättebra eterisk olja till massage och te droppar.

Så i skrivande stund har jag sätt på vattenkokaren, för att testa detta te som skall var så fantastisk bra.

Och givetvis så skall jag försöka dela min erfarenhet.

Ha en fin höstkväll och glöm inte att blåsa ut ljusen och släcka lamporna efter er.

//med kärlek

 

Epstein-Barr Virus, EBV

 

Efter att ha lagt några dagar på att hämta in kunskap från böcker som stod och dammade i bokhyllan kände jag att det var dags att skriva ett inlägg, jag vet att många med mig har läst böckerna "Medial läkning" av Anthony William och det finns även många alternativare som jobbar efter hans teorier. Det finns även läkare som hoppat på trenden. I största allmänhet är jag allergisk mot trender och går alltid dit mitt hjärta leder mig (nästan alltid, bara nästan). Men i detta fallet hoppar jag på trendtåget och det finns starka skäl till det, i dagsläget så finns det anledning att vara lite extra vaksam på sin hälsa.

Men för att göra det lite extra jobbigt för dig har jag lagt in ett långt utrag från Wikipedia. jag hade gärna kortat ner det men informationen kändes för viktig.

 

Epstein-Barr-virus (EBV) eller humant herpesvirus 4 (HHV-4) är ett av åtta virus i familjen herpesvirus som orsakar sjukdom hos människa. EBV infekterar främst B-celler och epitelceller och är ett av de mest spridda virusen bland människor. Uppskattningsvis beräknas 95% av alla människor vara bärare av viruset i latent fas, i regel utan att det ger upphov till sjukdom.

I likhet med andra herpesvirus har EBV en bifasisk livscykel, med en fas där de förökar sig och en latent fas. Den latenta fasen kan uppdelas i ytterligare tre olika faser där viruset överlever i värdens celler utan att föröka sig, medan den produktiva fasen innebär virusproduktion och möjlighet till spridning av viruset till nya individer. Merparten av alla EBV-infektioner förblir ofarliga, men i sällsynta fall kan viruset orsaka allvarligare sjukdom, som olika former av cancer.

Viruset smittar framför allt när saliv överförs mellan människor, exempelvis genom kyssar. En liten andel av nysmittade individer utvecklar körtelfeber, vilket i folkmun kallas för kyssjuka. Vanligast är dock att smittas med EBV redan som barn, vilket sällan leder till svåra symtom eller ens sjukdom.

Historia

Viruset har fått sitt namn av Yvonne Barr och Michael Anthony Epstein, som upptäckte viruset på 1960-talet. Sedan dess har EBV kopplats till flera olika sjukdomar: körtelfeber som olika cancersjukdomar som burkittlymfom, Hodgkins lymfom och cancer i näshålan.

EBV smittar enbart människor, och har under lång tid utvecklats tillsammans med människan. Man tror att EBV spreds bland primater redan för flera miljoner år sedan. Detta skulle kunna förklara varför virusets livscykel anpassats så väl till människan, och lyckats sprida sig till majoriteten av jordens befolkning.

Virologi

Tegument hos virus

Uppbyggnad

Epstein-Barr-virus är ett linjärt dubbelsträngat DNA-virus. Genomet är 172 kb stort och kodar för 85 proteiner. Viruspartikeln är ca 120-180 nm i diameter. EBV är ett gammaherpesvirus och strukturen har tre lager: ett yttre dubbelt lipidmembran som innehåller glykoproteiner. Dessa möjliggör igenkänning och sammansmältning med membran hos mottagarcellen, ett kapsidhölje som skyddar genomet samt ett tegumentlager emellan dessa som är associerat till[förtydliga] kapsidhöljet.

Funktion

Tegumentlagret mellan de två andra består av 20–40 olika proteiner. Dessa spelar roll vid byggandet av en portal till kapsiden, ett så kallat capside-associated tegument complex (CATC). Kapsidhöljet är ett proteinskal som skyddar virusets genom. Det behövs för att viruset ska kunna bli infektiöst. I kapsiden finns viktiga portalproteiner. Portalen är en por som möjliggör inträde och utträde för virusets genom. I ett tidigt stadium av infektion är portalproteiner involverade i att släppa ut genomet från kapsiden ut i cellen. Man tror att portalproteinet har en funktionell roll även vid kvarhållande och packning av DNA.

 Flera studier har undersökt hur viruset kan undgå immunförsvaret. I en studie kunde man visa hur viruset leder till endocytos och nedgradering av histokompatibilitetskomplex klass 1-proteiner (MHC klass I), som behövs för igenkänning av infekterade celler av NK-celler. Tidigare forskning har även pekat på att uttrycket av receptorn för interleukin 15 (IL-15) minskat efter akut körtelfeber, vilket en nyare studie tillbakavisar.

Latens

Latens är ett tillstånd där viruset ligger vilande utan aktiv virusproduktion. EBV infekterar främst B-celler och epitelceller och kan då ligga latent här under lång tid. EBV-genomet kvarstår i en episomal form i minnes-B-cellens kärna.

Det finns tre latensfaser som EBV:s virusproteiner kan föröka sig genom men alla virusproteiner kan inte härledas till samtliga tre faser. EBV:s virusproteiner är EBNA1, EBNA2, EBNA3A, EBNA3B, EBNA3C, EBNA leader protein (EBNA-LP), LMP1 och LMP2. Alla dessa virusproteiner har egenskaper som gör återaktiveringen möjlig. 

 

Latensfas I finns endast EBNA1 som är kopplad till Burkitts lymfom. Här kan EBV föröka sig genom delning av minnesceller. 

Latensfas II finns EBNA1, LMP1 och LMP2A är kopplad till Nasofaryngealt karcinom och Hodgins lymfom. EBV framkallar skillnader i B-cellen och förökar sig på så vis.

Latensfas III finns samtliga virusproteiner och är kopplad till infektiös mononukleos. Här förökar sig EBV genom att aktivera naiva B-celler.

Återaktivering

Epstein-Barr-virus avknoppas från en B-cell

B-celler med latent EBV kan ibland stimuleras så att de återaktiveras, vilka då åter producerar virus och kan då leda till infektion av nya B-celler och epitelceller. De nyinfekterade cellerna blir då en källa till fortsatt virusreplikation. Även om man vet en hel del om hur förloppet ser ut vid en återaktivering, så vet man ännu inte vad som initierar den. Det man tror sätter i gång återaktivering är när en latent infekterad B-cell reagerar på en infektion den egentligen inte är relaterad till. B-cellsreceptorn stimuleras och sätter då i gång en återaktivering.

Under lytisk återaktivering uttrycks glykoproteinet 350 (gp350) rikligt men även sporadiskt på latenta infekterade celler. Både infektion och sporadisk återaktivering kan fortsätta livet ut.

Sjukdom och symptom

EBV är en väldigt vanlig infektion hos människan, och man räknar med att nästan alla människor i världen infekteras under sin levnad. Viruset smittar via saliv, blod eller sperma men infekterar sedan epitelceller och B-celler.

Vanligast är att människor infekteras av EBV i barndomsåren och den då är symptomfri infektion eller ger endast lätta infektionssymptom. En primärinfektion som uppkommer under tonåren kan däremot resultera i körtelfeber (infektiös mononukleos) som har liknande symtom som halsfluss. När man har insjuknat i körtelfeber är man smittsam under några veckors tid. Inkubationstiden är fyra till sex veckor.

En person som smittas av EBV behåller infektionen resten av livet, eftersom viruset kan återfinnas i latent fas i infekterade celler.

EBV förknippas med ett tiotal cancerformer som sällsynt kan uppkomma när viruset aktiveras ur latent fas och då inducerar cancer. Dessa cancersjukdomar inkluderar Burkitts lymfom, Hodgkins lymfom, magcancer, nasofarynxcancer, leiomyosarkom och godartade slemhinnetumörer.

Risken för att utveckla tumörsjukdomar vid EBV-infektion är normalt låg, men är högre för individer med försvagat immunförsvar som efter transplantation eller vid HIV-1-infektion.

Autoimmuna sjukdomar

Flera studier har sedan 1980-talet pekat på att Epstein–Barr-infektion verkar korrelera med flera former av autoimmuna sjukdomar, däribland multipel skleros. Den föreslagna mekanismen är förändringar i CD4- och CD8-positiva T-celler.

En annan föreslagen mekanism är att EBV infekterade B-celler blir bättre på att presentera olika självantigen för T-celler och därigenom ökar risken för att en autoimmun reaktion initieras.

 

Behandling

Det finns inga etablerade behandlingsmetoder mot EBV. Behandling med det antivirala läkemedlet aciclovir är inte effektiv mot EBV, dock har ett antal mindre studier pekat på att valacyclovir minska mängden Epstein–Barr-virus hos personer med akut körtelfeber, vilket ledde till en minskning av symptombilden. Vid allvarliga tillstånd används rituximab, ett cytostatikum som angriper B-celler och består av en CD20-specifik monoklonal antikropp.

(utdrag från Wikipedia)

 

Har man läst böckerna Medial läkning så har man hört talas om EBV. Där Anthony William pekar ut detta Virus som en orsak till Autoimmuna sjukdomar, Borrelia, Hepatit A, B, C, D, E, Diabetes typ 2, Hytotyreos, IBS och andra oförklarliga tillstånd.

Jag personligen har haft RA (Reumatoid Artrit) sedan jag var 10 år gammal och fick körtelfeber när jag var 14 så detta virus finns med all säkerhet i mitt system. Det är jag och 95 % av jordens befolkning. Jag känner mig inte ensam. Men det är långt ifrån alla som blir sjuka. Detta Virus är specialist på att gömma sig i kroppen och vänta på rätt tillfälle att bryta ut, det kan vara en infektion, en skada eller känslomässig stress.

Efter en Coronakris, där vi blivit matade med information om covid -19 och vaccinationstvång så tror jag att det finns skäl att vara mer orolig för detta virus. Då man redan tidigt efter Coronans utbrott kunde konstatera att coronan var som en utlösare för latenta sjukdomar, även dess vaccin. Detta virus beter sig långt ifrån som det där pinsamma ”Munsåret” och vi vet ännu inte heller om Coronan eventuellt kan gömma sig. Eller om det evetuellt kan finnas samband mellan den ökända covidtröttheten och EBV?! Kanske får vi svar på det i Anthony Williams nästa bok. Jag väntar med spänning.

Dagens provtagning går ju ut på att ”finns det antikroppar så är vi friska”. Det är allt fler läkare som har slutat tro på autoimmuniteten (att kroppens immunförsvar angriper sig själv) utan att kroppen slåss mot Patogener som vetenskapen inte ser ännu. Kroppen är för smart för det. Läkare är tyvärr bra på läkemedel och mindre bra på livsstilsförändringar, och blodanalysen är ett ganska trubbigt verktyg i det här sammanhanget och framför allt om 95% av jordens befolkning bär på viruset. Även om det finns läkare som tänker utanför lådan så får vi aldrig glömma att det är deras jobb att förhålla sig till vetenskapen. Detta orsakar ett stort lidande hos framför allt kvinnor, sen skall vi inte prata om samhällskostnaderna.

Människor blir diagnostiserade med kroniska sjukdomar och behandlade med förhållningsättet att det ej råder någon bot. Att få en autoimmun diagnos är en hård dom och kan även vara handikappande, sen skall vi inte prata om den psykiska/själsliga påfrestningen.

EBV älskar samarbeten framför allt streptokocker men även helicobakter pylori, stafylokocker, e coli, borrelia, andra typer av virus och slår sig i gärna ihop med bakterier för att få fäste i kroppen.  Även miljögifter som tungmetaller, framför allt kvicksilver. EBV skapar stora problem med kroppens endokrina system men trivs bäst i levern, detta virus kan sätta sig precis över allt i kroppen. Det finns 6 olika typer av EBV som har lite olika specialiteter och har även lite olika faser.

Exempel på Autoimmuna sjukdomar

 • Celiaki
 • Hypotyreos
 • Multipel skleros
 • Psoriasis
 • Reumatoid Artit
 • Sjögrens syndrom
 • SLE
 • Typ 1 diabetes
 • Ulcerös colit
 • Vitiligo
 • mm.

Enligt Anthony William så går dessa åkommor att bota, och då är det med kost och örtmedicin. Det är även min fasta åsikt.

Efter att ha läst hans böcker och jämfört hans rekommendationer med mina böcker om traditionell örtmedicin kan jag konstatera att mest sannolikt så finns lösningen i Örtmedicinen/fytoterapin.

Williams rekommenderar både mat och örttillskott i sin bok och har även recept i sina böcker.

Mat

 • Blåbär
 • Selleri
 • Groddar
 • Sparris
 • Spenat
 • Koriander
 • Persilja
 • Kokosolja
 • Vitlök
 • Ingefära
 • Hallon
 • Sallad
 • Aprikos
 • Granatäpple
 • Grönkål
 • Sötpotatis
 • Potatis
 • Gurka
 • Fänkål
 • mm.

Kosttillskott

 • kattklo
 • zink
 • B12
 • Lakritsrot
 • Citronmeliss
 • 5-Mthf
 • Selen
 • Rödalger
 • L-lysin
 • Spirulina
 • Ester- C
 • Nässla
 • Monolaurin
 • Fläderbär
 • Rödklöver
 • Curcumin
 • mm.

Och när jag tittar på den listan så ser ju jag att det inte är några svårtillgängliga avancerade örter som inte går att få tag i utan det finns ju några som man kan byta ut, örter är multifunktionella. Jag har till exempel rekommenderat kattklo i samband med Borrelia. Och den är även bra vid virusinfektioner överhuvudtaget, skulle det vara att man inte får tag i det kan man även testa pau darco (lapacho te) som har ungefär samma egenskaper och som också är verksamt vid herpesinfektioner.

Sen har vi Selleri juicen…. Den magiska drycken.

 

 

Jag har använt Selleri innan och då använde jag Sellerin för dess vätskedrivande egenskaper. Selleri är en ört som precis som alla örter är full med fytokemikalier och fytonutrienter. Men ibland handlar det inte så mycket om innehållet i växten utan mer om en perfekt sammansättning. Och växter har förmågan att vara multifunktionella. Sen handlar det väldigt mycket om timing att ta örten vid rätt tidpunkt.

Och har man läst böckerna Medial läkning av Anthony Williams så vet man att han älskar selleri, det gör faktiskt jag med. Min sista bok var nämligen 190 sidor om Sellerijuice, och dess egenskaper från serien medial läkning. Och då handlar det inte om att äta selleri utan att utvinna juicen och separera fibrerna från örten.

Och Juicen i sig är ”örtmedicin” i sin bästa version av sig själv.

Jag har druckit sellerijuice i 3 dagar och jag kände effekt första dagen, den stökiga magen blev kusligt lugn och skön. Första gången jag gjorde sellerijuice så använde jag min magicbullet och silade genom en duk, det var ganska kladdigt så jag införskaffade en råsaftcentrifug/juicepress.

I USA har sellerijuicen blivit en folkrörelse och den används över ett brett spektrum från välbefinnande till allvarliga sjukdomar. Men det är också många som blandar ner mycket annat i sin Juice och det räcker med is eller vatten så har man förstört sammansättningen.

Sellerijuicen är något man måste ha tålamod med då man verkligen inte ska köpa den i halvfabrikatform. Sellerijuicen är en levande dryck som måste drickas färsk, från det att du gör den så avtar den verksamma effekten timme för timme.

Vad är magin med denna juice?!

 • Natriumkluster salter
 • CO mikrospårmineraler
 • Elektrolyter
 • Växthormoner
 • Matsmältningsenzymer
 • Antioxidanter
 • C-vitamin
 • Prebiotika
 • Hydrobioaktivt vatten.

Allt detta har en perfekt sammansättning och den får inte spädas ut med vatten eller citron, den skall drickas ren. På fastande mage, ej äta eller dricka förrän 15-30 minuter efteråt. För en bättre effekt så skall man kliva upp på morgonen dricka ca 1 l citron- eller limevatten för att spola igenom levern och frigöra gångarna i levern. Vänta i 15-30 minuter och sedan dricka sin nygjorda sellerijuice. Orkar man inte dricka 1 l vatten kan man dra ner på mängden. Undvika fett, socker, mjölkprodukter och äta så mycket grönt du bara kanoch så lite Animaliskt det bara går. Att göra Sellerijuicen till en del av sin kost passar alla dieter, men en förändrad kosthållning ger ju alltid bäst effekt.

Vill du veta mer sellerijuices kraft och EBV ?!

Kämpar du med din hälsa i motvind och känner att inte kommer någonstans så rekommenderar jag att du köper boken ”Medial Läkning” av Anthony Williams, likaså ”Leverns okända kraft eller ”Sköldkörtelns hemligheter”.

Och med det vill jag säga Lyssna på din kropp, lita på din kropp, älska din kropp, din kropp gör allt för dig bara du visar den kärlek, det är din kropp och det är ditt tempel!

// med Kärlek

 

 

 

 

 

 

Koppar Pyramiden

Färdig för energi Rock n´ Roll

 Kronan på verket, kvarts från pyramiderna i Bosnien.

 

Då var det dags att utvärdera kopparpyramiden jag byggde i slutet på Maj. Jag har haft stor användning av den.

Jag fick en ganska stark ingivelse under meditation att jag skulle bygga en pyramid i koppar och även hur jag skulle göra och redan samma dag stod jag på Biltema och inhandlade material.

Det blev en kostnad på ganska precis 1100 kr och jag stod och funderade över vad jag höll på med och om jag verkligen var förståndig, eller om jag slängde pengar i sjön.

Jag hade köpt 8 st 2 meters kopparrör och koppartejp för mördarsniglar. Jag la ut 4 rör i en 2 meters kvadrat och började tejpa med koppartejpen som var väldigt lätt att jobba med och jag fick slutna ändar. Efter det så reste jag 2 rör åt gången mot varandra och tejpade, det var ett projekt som tog ca 20 minuter sammanlagt, jag hade en extremt klar bild av hur detta skulle göras.

Det blev inte jämt på millimetern men fortfarande jämt nog och jag funderade själv över hur det kunde bli så bra. Min tanke var att det kanske inte behöver vara så jämt, jag skall ju trots allt bara meditera i den och inte resa till andra sidan galaxen eller bygga en stargate.

Jag stod en stund och kikade på mitt verk och på toppen ställde jag en vit kvarts sten som en väninna plockat vid pyramiden i Visoko. Jag bäddade med en yoga matta och en kudde, ställde in lite ljus och gjorde det behagligt.

Jag visste att jag skulle känna något i pyramiden men jag visste inte vad så jag avvaktade en liten stund innan jag vågade gå in i den.

När jag väl gick in i den så la jag mig ner på mattan och väntade på förnimmelser, det dröjde inte länge.

Jag fick ett intensivt tryck över höger sida om huvudet och det kändes som att jag fick intensiv healing, kroppen växlade mellan varma och kalla områden och gamla skador gjorde ont. I början blev jag lite osäker, jag visste ju trots allt inte vad jag hade gjort riktigt, men trots det blev jag väldigt lugn och trött och fick svårt att hålla mig vaken och vid mitt första inträde i pyramiden så sov jag där inne i ca 45 minuter, det kändes som att jag flöt utanför min kropp.

När jag var klar så tog jag mina koppar pinnar och fick fram att jag skulle vara i pyramiden minst 2 timmar om dagen till en början. Och det var jag, varje gång jag gick in i pyramiden till en början kunde jag knappt hålla mig vaken och har även sovit hela nätter i den och vaknat på golvet i samma ställning som jag la mig, utan täcke, inga drömmar, hela natten passerade medan jag låg i en drömlös dvala, kände inte kyla eller värme, inte ens stel av att ha legat på ett kallt golv hela natten.

Men vad händer i pyramiden då?

Jag har förstått att pyramiden koncentrerar energi (negativa joner), det finns en mittpunkt i pyramiden där energierna rör sig uppåt för övrigt är det samma energinivå i hela pyramidutrymmet.

När man är i pyramiden så känner man att energiflödena ökar i kroppen och det känns både renande och utrensande. Färger blir klarare och tankarna klarnar. Man blir jordad och är man en person som lätt flyger i väg i sina energier så känner man hur energierna strålar ner i benen och fötterna.

Känner man sig utarbetad och trött så är det precis som att pyramiden laddar upp batterierna och fyller upp energinivåerna och skapar balans.

I början somnade jag ofta i pyramiden då jag inte kunde hålla mig vaken men efter ett par månaders användning så höll jag mig vaken och kunde sitta i lotusställning i mitten på pyramiden i längre stunder och bara se på färger och meditera.

Jag har haft väldigt starka upplevelser i pyramiden och till en början kändes som att det drogs skräp ur kroppen på mig, blockeringar och områden som var i behov av healing framträdde tydligt och det enda jag behövde göra var att ligga kvar.

I början så lät jag bara pyramiden göra sitt, men efter några veckor så började jag att använda min intention i pyramiden och gjorde även en Reiki initiering av pyramiden och aktiverade reikisymboler.

Den fungerar som en energiförhöjare så när jag mediterar i pyramiden med en klar intention så förstärker den även det, det blir ”rock and roll” healing helt enkelt. Och det behövs heller ingen reiki initiering för det. Utan pyramiden har en tydlig funktion och ett konstant energifält. Oavsett vem man är.

Jag plockade ner min Pyramid i oktober då kändes det som att det var dags att ta ner den, dels så kände jag inte så mycket i den längre men jag började även få lite resningssymptom och blev lite överkänslig, men efter 5 månaders användande så tyckte jag att jag förstod pyramiden och vad som hände med mig när jag var i den. Och jag kommer med allra största säkerhet att plocka upp den igen när jag behöver den, det tar ju trots allt inte så lång stund.

Däremot så tar det mycket plats, hade jag haft mer utrymme hade den fått stå kvar då jag även tyckte den var fin, men jag behöver platsen till annat just nu.

Och fast jag har plockat ner pyramiden så känner jag fortfarande av dess energifält, precis som att den är kvar där. Så jag sätter mig ibland där den stod när jag mediterar.

Just nu är utrymmet min Makrame studio och ibland när jag står och knyter så känner jag hur energierna strålar i fötterna.

Så är du sugen på att bygga en pyramid, tveka inte, den kommer göra dig gott. Och Det går heller inte att säga exakt vad den gör, för den kommer ge dig exakt vad du behöver!

 

//med kärlek

 

 

Reiki Master/Teacher

 

"Anthakarana"

In Indian philosophy and yoga, antahkarana refers to the internal organ that is the location or inner origin of thought and feeling. The word originates from the Sanskrit antar, meaning “interior” or “within,” and karana, meaning “sense organ” or “cause.” It translates as “the inner cause” or “internal organ.”

It is defined as either the link between the body and the spirit or the bridge between the middle and higher mind. The term may also be defined as the source of thinking, or the mind, soul, heart or conscience.

 

Då var det dags att komma i gång med Masterutbildningen i Reiki. Min tanke var att jag skulle komma i gång med den förra året då Covid-19 satte stopp för mina planer. Men nu är den inne i min planering och det skall bli enormt roligt att få utbilda Nya Utbildare.

Första omgången så kommer jag inte att skilja på Reiki 3A och 3B, utan min första utbildning blir en Master/teacher utbildning.  Men nästa år kommer jag att försöka planera in så att jag har en ART utbildning och en Lärarutbildning.

Jag har fått en del förfrågningar både om ART och Lärarutbildningar och jag är inte helt förtjust i att dela på utbildningen men jag får helt enkelt möta behovet och önskemålen. Då det är så många som gått ART med inte lärardelen så kändes det som att behovet fanns, vissa behöver mer tid att smälta sina kunskaper innan de går vidare till nästa steg.

Jag är själv en Person som behöver tid, att känna att man är trygg i rollen som lärare innan man börjar utbilda andra till lärare.  Jag har haft elever som ställt sig frågan varför jag inte utbildat i masternivå och det är helt enkelt för att jag kände själv att jag behövde mogna, då det kändes som ett större ansvar. Och jag har alltid som mål att möta mina elevers behov. På samma sätt som när jag jobbar i behandlingsrummet.

Och mycket av min tid på Reiki 1 & 2 utbildningarna går inte ut på att lära ut Reiki, utan bygga upp självförtroenden, att lita på intuition och känsla, att våga släppa fram det som alltid funnits där. Sen finns det klart dem som aldrig tvivlat. Reikin är en trygg och säker healing form som är lätt att lära sig för alla och jag har ännu inte mött någon på mina kurser som inte behärskar den.

När man går vidare till Masternivå har man förhoppningsvis slutat tvivla och går all in för att lära sig nya starka tekniker och höja sina energinivåer.

Detta skall bli så fantastiskt kul!

//med kärlek

 

 

CBD & Endocannabinoida Systemet (ECS)

 

 

 

 

Om man följer mig på Fb och instagram så har ni inte missat att jag testar CBD. Jag valde att testa CBD pga dess anti inflammatoriska egenskaper (jag är Reumatiker) men effekterna var mycket större än så. Värken försvann och blodtrycket sjönk, magen blev bättre, min inre stress försvann mm.

Jag började skriva lite dagbok över mina framsteg då jag kände att det hände väldigt mycket i min kropp och det rekommenderar jag även andra att göra om ni väljer att använda denna olja.

CBD är Cannabisolja, cannabisolja utan THC dvs. Psykoaktiv substans. Den framställs av Industrihampa som har naturligt låg THC vilket underlättar reningsprocessen från THC.

I det här inlägget så vill jag förtydliga hur denna olja fungerar i våra kroppar och hur viktig denna upptäckt är för vetenskapen. Det bråkas ju en del här i Sverige om vem som skall få sälja den och hur.

Läkemedelsverket vill få CBD oljan läkemedelsklassad och det fick dem men dem kunde inte förbjuda försäljningen då det inom EU domstol beslutades att eftersom det har bevisats att oljan är THC fri så kan man inte förbjuda CBD. Så i dagsläget så förhandlas det om hur detta skall få distribueras ute i samhället. Därför har vissa företag valt att plocka bort den från sitt sortiment i väntan på ett resultat. Den är alltså inte förbjuden.

Jag väljer och vill tro att det kommer att komma något gott ur detta och att detta inte har med girighet att göra. Så att de som behöver den faktiskt kan få CBD på recept då den är väldigt dyr att köpa. Samt att folk skall kunna köpa den fritt, då det även friheten att välja är vår demokratiska rättighet, att istället för att införa en massa förbud införa en högre kvalitet på den svenska marknaden när det gäller Naturmedicin och kosttillskott.

Och framför allt att läkemedelsverket och läkemedelsindustrin vänder sin forskning och intresse mot de fantastiska substanser och näringsämnen som finns i naturen och vår växtlighet. Dessa industrier skall ju aldrig ha makten att försämra vår folkhälsa genom att förbjuda saker som faktiskt gör oss friskare. Syntetiska läkemedel är inte snälla mot kroppen.

1992 så upptäckte en forskare i Israel det Endocannabidoida Systemet, detta system har som funktion att bibehålla kroppens inre balans dvs. Homeostas ( av grekiska ὅμοιος homoios, ”liknande”, och στάσις stasis, ”stopp”, ”stillastående”, är ett stabilt och konstant tillstånd gentemot omgivningen i ett biologiskt system. De tre viktigaste homeostatiska mekanismerna är termoreglering, osmoreglering och reglering av blodsockernivåerna och lite till).

Glöm inte det ordet, det kommer jag använda fler gånger... HOMEOSTAS! balans i vårt kroppsliga system.

Det innebär att vi tillverkar egna cannabinoider, Anandamid t ex. och om vi har låga doser med cannabinoider så fungerar inte ECS och vi kan inte upprätthålla Homeostas.

För att ni skall förstå hur Endocannabinoida systemet fungerar har jag hittat filmer på youtube som förklarar detta busenkelt.

 

 

 

Och en film Hur CBD fungerar i våra kroppar .

 

 

 Cannibinoider finns i fler växter än i Cannabis Sativa som har det högsta innehållet. Det finns bland annat i Echinacea (solhattssläket), Kava kava, svartpeppar, kakao (som även innehåller småmängder THC) och en del andra växtarter, man har även hittat små mängder med cbd 1 och 2 i morötter och om vi forskar vidare så finns det nog i större delen av växtriket.

Cannabinoiderna tros ha ett naturligt skydd bland annat mot uv ljus mm och THC verkar avskräckade mot insektangrepp bland annat. Men då man faktist fortfarande vet för lite hur dessa ämnen fungerar så vet man faktist inte riktigt vilken funktion dessa ämnen har fullt ut.

Många hudvårdstepapeuter har fått upp ögonen för CBD då det visat sig ha goda effekter på mogen hud. och man kan även köpa skönhetsprodukter och hudvårdsserier som innehåller CBD, man kan ge det till sina husdjur, då ECS finns hos alla däggdjur.

Men känslan jag får rent spontant är ju att många människor lider brist på dessa ämnen då vi äter för lite från växtriket och i allmänhet har ett allt för stor intag av kött och animaliska produkter.

Väl värt att tänka på!!

Med kärlek 

Andning är energi!

#Breathe

 

Jag hoppade på en andningsutbildning i november, och då tänker du förstås behöver man en utbildning i det? Det kan väl alla!

(Och jag som terapeut tänker, aha du kan inte gå på yoga för du är dålig på det, du kan inte meditera för du kan inte koncentrera dig, du kan absolut inte säga att du inte kan andas, för det kan alla! Jag har  verktyget som alla kan och det har du med!)

Absolut! Alla kan det men det är inte säkert att man andas rätt och speciellt inte under stress och prestation… Det finns en mängd olika tekniker som man kan testa, sen skall man hitta den andningen som passar en själv. det finns en hel del medvetehet att väcka liv i kring våran andning.

Som en lite försmak av så tänker jag slänga ut lite övningar så att man kan testa sig fram lite för jag tycker det är viktigt att inte tro på allt som sägs utan att verkligen känna efter och smaka på upplevelser och situationer.

Och som ett första steg i Andningsträningen vill jag bara säga Stäng munnen och andas genom näsan!

Andas ner i magen förbi diafragman, känn efter hur du expanderar, är det bara magen, är det bara bröstkorgen, expanderar du i sidled, i ryggen?

Jag brukar dela upp andningen i tre delar, först magen, fyll magen tills bröstkorgen börjar resa sig, fyll bröstkorgen och sen expandera dvs. Mage, bröst & expandera. Du kan massera diafragman med händerna nedanför revbenskammarna för att aktivera diafragman lite.

Börja med små steg, hitta en rytm där du kan slappna av, den är olika för oss alla.

Andas in på 2-4 sekunder, andas ut på 4-7 sekunder. Försök att hitta en rytm där du är så avspänd som möjligt. Försöker man förlänga andetagen för fort blir man lätt yr, ett steg i taget. Försök att avsätta 15 minuter om dagen. reflektera över hur du mår innan och efter.

Poängen med övningen är att förlänga din utandning, utandningen är precis lika viktig som inandningen och här gäller att skapa balans mellan syre och koldioxid.

För att du skall kunna ta upp syret du precis andades in behöver du koldioxid, den bidrar utandningen med, går utandningen för fort, då hinner du inte tillverka så mycket koldioxid så att du tar upp tillräckligt med syre, du får en passiv hyperventilering. Därav en förlängd utandning, för att motverka negativa effekter i kroppen.

#syrerik

Koldioxid reglerar inte bara din syrehalt utan ditt ph värde och den aktiverar även det parasympatiska nervsystemet, dvs avspänning i kroppen. Har du någonsin fått andas i en påse på akuten?! Då höjer man koldioxiden i blodet och tvingar kroppen att lugna ner sig, hjälper både vid hög puls och ångest.

Alla vet att om vi inte får syre så dör vi, vi kvävs, men egentligen så dör vi av energibrist.

Utan syret kan vi inte producera energi i våra celler eller vår kropp.

Och för att våra energinivåer skall vara bra behöver vi lära oss att andas utifrån vårt energibehov.

Precis som med mycket annat i livet så handlar andning om balans, vi behöver även balans mellan aktivitet och vila.

Andningen är väldigt viktig för våra energiflöden och vårt nervsystem. Med en försämrad andning stagnerar även våra energiflöden, vi får lättare energiblockeringar och tråkiga känslor hänger kvar och gnager. Testa att andas dig igenom svåra känslor.

Nästa övning är en Wim Hof övning:

30 snabba andetag, in genom näsan och ut genom munnen, håll andan så länge du orkar emellan, ta gärna tiden så ser du att du orkar hålla längre och längre för varje gång. Upprepa 4 gånger. Denna övning aktiverar det sympatiska nervsystemet men ger en avspänning efteråt.

Denna övning ger energi och aptit om du känner dig mentalt dimmig eller trött.

Prova att Humma, att humma är lugnande, denna övning fastnade jag själv för och jag hummar varje dag, jag känner att det händer något i mina energier när jag hummar och tredje ögat och halschakrat blir väldigt aktiverat, färgerna klarnar.

Jag gillar att humma i dova toner, då vibrerar det väldigt mycket i halsen de ljusa tonerna rör sig upp mot pannan…. Testa dig fram och känn efter vilken ton du mår bäst av. Att humma är också ett utmärkt sätt att förlänga sin utandning, Humma på utandning så blir den automatiskt längre.

När du hummar ökar du även produktionen av kvävemonoxid i näshålan med hela 15 ggr, kvävemonoxid bildas i näshålan och är antibakteriellt, antiviralt och ett naturligt antisvampmedel, därav vikten av näsandning, när vi andas in behöver luften blandas med kvävemonoxid innan luften går ner i lungorna, annars kan vi bli infektionskänsliga.

Och i dessa covid 19 tider är det en kanon ide att börja humma (och stäng munnen).

Boxandning, något som också är viktigt är att göra små pauser mellan andetagen, det kan man träna upp med boxandning. Då andas man in på 4 sek, paus 4 sek andas ut 4 sek, paus 4 sek, dvs. 4-4-4-4.

Detta kan vara ganska jobbigt i början om man inte är van, börja då med 4-2-4-2 och utöka sakta.

Andningen är intimt kopplad till våra Element så inandning-Luft, paus-eld, utandning-vatten, paus-jord. Så jag får till mig att pauserna är viktiga. För att aktivera elementen i våra energier. Eter är förknippad med alla element.

 

Testa dig fram  och känn efter!

//med kärlek

 

 

 

Dags för fortbildning!

 

Genesis 1:2

The earth was formless and void, and darkness was over the surface of the deep, and the Breath/Spirit of God (ruach Elohim) was moving over the surface of the waters.

 

Det har varit tyst ett tag och nu är det dags att blogga lite, jag har haft fullt upp helt enkelt, covid-19 innebär väl mindre arbete i företaget men desto mer hemma och på kommunens arbetsplats, men mer huvudbry och kravet på att åstadkomma något vettigt medan man väntar ut pandemin växer. Sedan i våras har jag letat efter någon typ av utbildning som jag kan använda som komplement till det jag redan gör.

I Vintras började jag tänka djupare kring andningens betydelse, båda i kroppen och i energiflödena. Då jag kunde se markant skillnad på dem jag behandlade som deltog i andningsklasser eller liknande, jag kunde även känna hur mina egna flöden blev trimmade av andningen. Andetaget innehåller mycket energi och kan även användas inom healingen för att ge energi.

Och jag vet ju hur man andas rätt, men när livet kommer i mellan så faller jag in i en stressad andning och jag får en del obehag i kroppen.

Förra måndagen så låg jag och mediterade och jag höll min andning i min komfortzon, 4 sekunder in och 7 sekunder ut, håller gärna andan i 2 sekunder innan jag andas in igen….. (detta är ungefär 3 andetag i minuten)

I detta tillstånd släpper alla spänningar och energierna flödar, fotsulorna bränner och färgerna sprakar bakom ögonlocken.

När jag var klar så flög jag bokstavligen upp ur sängen och började googla andnings utbildning. Det kom upp en sida som jag inte sett innan.

” Medveten andning”, en kurs till andningsinstruktör. Jag behövde inte ens tänka, jag bara visste att detta var det jag sökte. Så jag anmälde mig och hoppade på detta och satte igång på en gång.

Det finns massor med intressant fakta och konkret kunskap om andning men ändå så är den väldigt anonym, trots att vi inte kan leva utan syre. Framför allt så handlar andning för mig om att gå in i sin egen kropp, att känna efter och att uppleva.

Hur känslorna påverkar vår andning?

Hur tankarna påverkar vår andning?

Hur stress påverkar vår andning?

Är jag medveten om att jag andas fel och när gör jag det?

Det var nästan pinsamt att se sig själv glida in i en felaktig andning, munnen glider lätt upp utan att man tänker på det och man kippar efter luft, andas för högt upp eller inte alls, nätterna fylls av snarkning mm. Jag stressar sällan men min andning gör det, jag har levt med andan i halsen hela mitt liv.

Och fast jag är så duktig på andning när jag jobbar med den aktivt, så insåg jag att när livet kommer emellan så andas jag fel på mer än ett sätt.

Jag ser verkligen fram emot att få väva in dessa kunskaper i det jag redan gör och börja arbeta med detta i mitt företag.

Men just nu är jag fullt upptagen med att ”tejpa” igen munnen på nätterna, träna och utföra aktivitet med stängd mun…

Nu kan det låta obehagligt at tejpa igen munnen på natten, jag bävade en del själv men till min förvåning så sov jag oerhört gott och kände mig utvilad när jag vaknade (och ingen snarkning).

Munnen är inte till för andning, den är till för mat, det är meningen att vi skall använda näsan, den både filtrerar och värmer upp luften innan vi drar ner den i lungorna. Så här i covid 19 tider så är det viktigare än någonsin att andas rätt!

Stäng Munnen!!! Och andas genom näsan!

//med kärlek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hösten är här!

 

Hösten är här!

Skolan har kommit igång och kvällarna har börjat bli mörkare, värmeljusen brinner för fullt.

Planerna för hösten och vintern är i full gång och jag har beslutat att en masterutbildning kommer att gå av stapeln i början av 2021, min tanke var att skriva mitt eget mastermaterial och översätta delar av William Lee Rands mastermanual, men jag hittade någon, Gun Moss Bjerling på Secourong i Göteborg, som redan översatt manualen och hade den till försäljning.

Jag beställde den och läste igenom den och jag tyckte att den var riktigt bra dessutom. Manualen har en bra stabil grund.

Då var det klart, nu är det dags att sätta igång.

Det finns även andra spännande planer för hösten, nästa kurs i september är en reiki 2 och i slutet på oktober/november kommer jag att ha en reiki 1 kurs.

Jag har ännu ej beslutat ifall det blir mer kurser för året pga av corona effekten. Utan håller det öppet för tillfället och låter intresset styra.

Min tanke är att anordna inspirationskvällar under hösten som inte bara berör healing och örtmedicin utan även inslag av andra verktyg inom arbete med energier och dess effekter, det innebär lite spännande samarbeten med andra.

Det är länge sedan som jag har skrivit i bloggen men kommer att försöka blogga mer när vi går in i den mörka perioden, Solens helande krafter gör att jag hellre tar vara på dem än sitter framför datorn.

Många av er har säkert känt sig ur balans på sistone och för dem som inte gjort det så kan det komma krypande nu när vi återgått till vardagen. Detta är inte alls konstigt det pågår mycket just nu på energinivå, det är mycket helande energier som kommer in och bränner ur gammalt skräp som inte tjänar vårt syfte längre.  Då är det vitkigt att vi reflekterar över vad vi verkligen vill ha i våra liv och släppa taget om det som vi inte vill ha.

//med kärlek

 

 

Finns det en andemening med Corona?

Nu är det länge sedan jag skrev något. Jag har valt att ligga lågt under corona krisen och har även hållit uppe med marknadsföring mm.

Den informationen som jag eventuellt hade delat finns redan på min hemsida, däremot så har jag haft tid för lite reflektioner och tankar kring andemeningen av corona.

Varje gång en pandemi drabbar vår värld så innefattar det mycket lärdomar, bland annat så har våra medicinska kunskaper utvecklats en del.

Digerdöden bröt ut i kina 1334, 1346 var pesten framme i egypten och syrien. Våren 1347 anlände pesten till Konstantinopel och nådde Italien till hösten, Sicilien.

Om man tittar på pestens färdväg så tycker jag att det påminner om dagens corona faktist.

I efterhand då man analyserat Yersina pestis (digerdöden) så har man kommit fram till att den höga dödligheten antagligen berodde på miljöförändringar och ett kallare klimat, många var även undernärda.

Man tror att så många som hälften av Europas befolkning dog i Digerdöden. Efter utbrottet så förbättrades människors levnadsvillkor och det rådde en arbetsbrist som gjorde att bönder mm var tvungen att höja löner, det fanns gott om mat då det fanns mer boskap än människor.

Om man tänker på mänskligheten och den här planeten som en enda organism så har vi just utlöst organismens immunförsvar. Den här världen säger ifrån!

I vårt immunförsvar så har vi ett specifikt försvar, det kallas för det adaptiva immunförsvaret, det är ett inlärt system som bygger på igenkännande av antigen och präglas mot antigenet och aktiveras innan större skador har skett.

As above, so below….. Givetvis tänker jag på universums lagar.

Och specifikt dessa:

The Law of Cause and Effect

 

The Law of Cause and Effect says that events don’t happen coincidentally. Everything happens in your life for a reason, no matter if you see how or why it happened. The Law of Cause and Effect can also be related to the concept of karma.

 

The Law of Rhythm

 

Everything in the Universe has a unique rhythm that it beats to, and these different rhythms develop into patterns, cycles, etc., in life. The Law of Rhythm encourages us to follow the natural flow of energy and harmony of the Universe.

 

Universum kommer att fortsätta testa oss tills vi fattar rätt beslut och genomför en förändring.

Under den här perioden så har jag även sett andra beteenden som inte gynnar oss och det är när vi låter rädslan kontrollera vårt beslutsfattande.

 

Och eftersom jag allt som oftast står med händerna i den metafysiska världen så kände jag ganska snabbt vid utbrottets början att vad är det vi har manifesterat nu?

Det är starka krafter i omlopp och stora förändringar som sker just nu och när universum jobbar så utgår de alltid utifrån vårt eget bästa, så vad vi tycker och känner är av ringa värde om planetens överlevnad är hotad.

Tyvärr så sitter jag inte inne på några svar utan mer en fundering över vad vi var och en tar med oss av den här krisen. Men att  känna in och låta tankarna vandra är en bra ide!

 

//med kärlek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Råd och tips vid virus (corona)

 Det absolut värsta man kan göra är att bli rädd, det är faktiskt så att ditt immunförsvar sjunker så ta det lugnt.

Jag har nämligen sett att statistiken ökat lite de sista dagarna och det har säkert att göra med att folk sitter och letar medel för att boosta sitt immunförsvar så jag tänkte jag skulle komma med lite enkla råd och tips.

Håll dig basisk! Virus och svampar trivs i en försurad miljö, är du försurad trivs virus bra i kroppen, varför göra det gästvänligt för en influensa pandemi. Detta kommer antagligen att skölja över oss alla men kan definitivt bidra till att du kommer lindrigare undan. Ju äldre vi är desto surare är vi i kroppen, så är du över 35 så har du passerat bäst före datum! :-) Barn är mer basiska, och det är säkert därför det är lindrigare för dem också.

 

-drick citronvatten (basgörande)

-Bikarbonat är bra att på att basa av kroppen snabbt, ½ tsk varannan timme under ett par dagar

-oregano olja, eller nalla ur kryddburken hemma, ta en msk och gör te/dekokt

-nejlikeolja, eller gör som med oreganon, mortla några nejlikor och gör te.

-Pau D’arco (La Pacho) är bra vid virusinfektioner, finns både som te och i kapslar

-Kattklo är också lite antiviralt

-Echinacea är effektivt om man vill höja immunförsvaret, dock inte bra om man har en autoimmun sjukdom i botten.

 

Det mest verksamma tipset är att tänka på sitt ph-värde, det är bland det absolut vanligaste obalanserna som folk går runt med tillsammans med laktobakteriebalansen i tarmen och fettbalansen omega 3 och 6. Dessa balanser är även viktiga för vårt immunförsvar. 

Virus är svåra att behandla och tyvärr så drabbas vi alla någongång, men mitt tips är att du försöker reglera ditt ph värde lite, samt ta lite extra c-vitamin och jag är inte mycket för brustabletter utan jag rekommenderar askorbinsyra som är den rena formen av vitamin c och det räcker med ett kryddmått om dagen.

//med kärlek

Universums Lagar

  

Vad lägger du i n i din "Vortex"?

 

Jag har under en veckas tid lyssnat på en podd Som heter Abraham Hicks. Abraham är en samling Mästare/entiteter i andevärlden som kanaliseras av Ester Hicks. Jag rekommenderar att man googlar lite för att få en bra bakgrundsbild av Ester Hicks och Abraham.

Abraham pratar mycket om attraktionslagen och för att vi ska förstå attraktionslagen har de gjort tre lagar. Sedan ett tankemönster som består av 5 steg, med dessa tre lagar som grund.

 1. The law of attraction
 2. The law of deliberate creation
 3. The Law of allowing

De fem stegen

Step 1, experience contrast

Du upplever en negativ situation som är en kontrast till det du har omkring dig, här gäller det att hålla rätt Focus, lägger du ditt focus på problemet du upplever eller lägger du focus på det du vill ha istället?

 

Step 2, Source answers you request an creates your desire

La du ditt focus på problemet så blir problemet större för det var den signalen du skickade till universum, la du den på vad du vill ha istället som t. ex Harmoni, så är den signalen som kommer tillbaka. Med andra ord problembaserat tänk gör så att universum slår ner dig bakifrån.

 

Step 3, Align with the vibration of the desire.

Ställ in dig på samma vibration som känslan du vill ha, dvs hitta känslan inom dig.

 

Step 4, Maintain your alignment consistently

Behåll frekvensen genom att göra detta om och om igen tills du inte vet annat.

 

Step 5 appreciate the contrast.

Lär dig uppskatta kontrasterna i ditt liv då vet du vart du skall gå och vart du är på väg.

(Den här upplever jag själv som lite svår, haha ibland blir det för häftiga skiftningar)

 

Detta är en teknik för att programmera om vårt ”mindset” och våra tankebanor. Sluta upp med slarviga tankar och börja med avsiktliga tankar som formar ditt liv.

När man förstår hur signalsystemet fungerar i Universum så förstår man även hur vktigt det är att vi inte bär på rädslor, trauman och problem utan att vi bearbetar och gör oss av med dem innan de börjar forma våra liv. Ett djupt trauma kan ligga och skicka signaler till universum om vi inte nystar upp traumat, det kommer då ständigt att komma tillbaka, så länge det ligger kvar så skickar det signaler till universum.

Något som Abraham också konstant påtalar är "Align with your inner beeing and source" Var uppkopplad till ditt högre medvetande, din inre essens.

Jag har suttit och letat efter material på svenska men de materialet jag hittade var inte bra därför så blir detta materialet på svenskengelska, Svenglish” if I may kalla det på det viset. Ett grammatisk brott!

Universums lagar är inte stiftade av en högre makt, universum lagar är konstanta, de finns där för att det ÄR så, ungefär som vår gravitation. Det är så det funkar. De fungerar inte som våra lagar, som vi skapar själva. I Universum anpassar man sig efter naturens lagar, man surfar på dem frekvenser man gillar helt enkelt, man motarbetar inte. Man kan alltså inte använda dessa lagar utan att förändras på djupet.

Igår satt jag och lyssnade på Abraham Hicks i bilen, jag satt och övade på att skicka ut signaler till universum i bilen så jag satt och smickrade mig själv i bilen, jag är vacker, jag duger, jag är tillräcklig, jag fjäskade helt enkelt skiten ur attraktionslagen! Medan jag övade detta som kändes mycket konstigt by the way, började jag tänka på att jag borde läsa på om alla lagar, jag som är en energiutövare. Hade jag varit på Abrahams Hicks sändningar hade Ester Hicks skrikit STOP THOUGHT! Då jag är en sådan person som kan tänka i flera lager samtidigt. Hinner verkligen universum med!?

Hur stoppar man tanken? jo genom meditation, när tanken inte flödar höjer du din frekvens.

Abrahams lagar är baserade på dessa 12 universella lagar, de finns säkert fler, vi har bara inte kommit på dem ännu. (jag snodde dessa någonstans i Amerika men minns inte vad han hette, all credit to dig, du är en klippa!)

 

1.     The Law of Oneness

 

The Law of Oneness explains that every individual, every situation and every

thing else in the world is connected to each other. What someone else thinks or does may affect your life in some way and vice versa, even if you don’t know the person at all. This law states that there is only one energy flow and one mind, so everyone is connected to each other.

 

2.     The Law of Energy/Vibration

 

From thoughts to people, everything is made of energy, and that’s what this law stands for. The Law of Energy is also known as the Law of Vibration, and this means that energy comes in countless frequency levels. Energy and vibrations are being sent out into the Universe constantly, so the Law of Energy is always in motion.

 

3.     The Law of Action

 

According to the Law of Action, you need to take actionsteps towards your wants in order to manifest them. An example of the Law of Action in natural motion is when a person gets angry and slams a door. The person is feeling angry, so his/her action is to slam the door to show that he/she is angry. Even if the person doesn’t want to be angry, he/she supports the emotion by action.

 

4.     The Law of Correspondence

 

A very popular quote from the Emerald tablets states, “As above, so below,” and this means that whatever happens inside your mental space is reflected on the outside. The Law of Correspondence proves that what you think and feel in your conscious and subconscious minds is what you create on the outside.

 

5.     The Law of Cause and Effect

 

The Law of Cause and Effect says that events don’t happen coincidentally. Everything happens in your life for a reason, no matter if you see how or why it happened. The Law of Cause and Effect can also be related to the concept of karma.

 

6.     The Law of Compensation

 

This law is like an extension of the Law of Cause and Effect, and it means that what you put out is what you’ll get back in abundance. If you do random acts of kindness and good deeds often, you’ll receive good things back. The same can happen with negative actions as well.

 

7.     The Law of Attraction

 

The most well-known universal law out of all 12 is the Law of attraction. From the words you speak to your beliefs, you attract everything in your life through energy. You can even attract people into your life who have the same energy frequency as you. Like attracts like, so whether it’s negative or positive, everything you see in your life is what you’ve attracted.

 

8.     The Law of Perpetual Transmutation of Energy

 

This law basically means that you have the ability to change your life into anything you want. It’s your responsibility to transform your life, and it’s your choice to accept or reject the opportunities that the Universe gives you. Energy is always in motion, and you get to choose whether you want to go with the flow or not.

 

9.     The Law of Relativity

 

Every life obstacle is an opportunity for people to change their perspective and life so that they can continue to improve themselves. These tests from the Universe also helps us learn to let go of judging events and people as good or bad, nice or mean, etc., which we do when we compare ourselves to others. Everything in the Universe is just existing, and that is what the Law of Relativity means.

 

10.  The Law of Polarity

 

This law states that everything in the Universe has an opposite. The Law of Polarity helps us understand the difference between positive and negative thoughts so that we can change thoughts we don’t want into thoughts we do want.

 

11.  The Law of Rhythm

 

Everything in the Universe has a unique rhythm that it beats to, and these different rhythms develop into patterns, cycles, etc., in life. The Law of Rhythm encourages us to follow the natural flow of energy and harmony of the Universe.

 

12. The Law of Gender

 

The Law of Gender is commonly related to the concept of Yin and Yang, and it states that there are masculine and feminine energies in life. It also tells us that everything needs time to nurture and grow in order to balance and master the masculine and feminine energies within ourselves. Yin and yang.

 

Har du orkat läsa hit så har du antagligen nickat några gånger igenkännande, håller du på med energier så har du insett att du kommit i kontakt med flera av dessa lagar.

Dessa lagar styr även våran medvetandeatmosfär, din Vortex.

 

I USA så blev boken The secret, law of attraction en moneymaker, Det är inte meningen att the law of attraction skall användas för att skapa valuta, the law of attraction är så mycket mer än så och ska sanningen fram så är det antagligen inte ens pengar som gör oss lyckliga.

 

Så tänk efter! Lägg upp en strategi och känn efter hur din vibration skiftar när du tänker annorlunda.

 Och för att föräkra dig om att du är äkta vara så kan du klicka i "jag är inte en robot" längst ner! ;-)

//med kärlek

 

Vagusnerven

Kraniala nerver och meridiansystemet. 

 

Vi har tolv kraniala nerver som styr alla våra funktioner dessa nerver vill jag koppla ihop med det stora kretsloppet i meridian systemet.

Den mest intressanta nerven är vagusnerven, det är den 11:e kraniala nerven, det är den nerven som talar om för alla andra nerver vad kroppen behöver.

Vagus nerven vill jag koppla ihop med the governing vessel (governing betyder styrande) The governing vessel samarbetar intimt med the conception vessel (conception betyder, uppfattning, begreppsuppfattning, tanke mm). Dessa två meridianer reglerar yin och yang flöden och samarbetet mellan kropp och sinne. Så dessa flöden behöver vara i balans med varandra för att vi skall fungera optimalt. Detta går säkerligen att vidareutveckla i all evighet då nervsystemet, blodbanor och qi flödena löper längs med varandra, på samma sätt som våra hormonella körtlar är kopplade till chakrasystemet.

Vagus nervern går igenom alla våra inre organ och löper från skallen ner hela vägen genom kroppen och breder ut sig som en rejäl rot i bäckenplattan, när jag såg nerven på bild så tyckte jag att den påminde om livets träd.

 

 

Googlar du vagus nerven så kommer det upp massor med information om denna fantastiska nerv, och om hur du stimulerar den. Yoga är bra (yin framför allt), andningstekniker av olika slag, aktivera diafragman, kalla duschar och bad, meditation mm.

Ju högre tonus vår vagusnerv har desto bättre mår vi. Jag rekommenderar verkligen att man läser på lite om den, helst om du jobbar med energier eller friskvård, denna nerv är väldigt viktig för att vi skall hålla oss friska. Har man låg tonus i vagus nerven då hör inte kroppen var sinnet säger och vi får lågt inflytande över vår egen hälsa.

Jag tänkte förklara lite hur man kan stimulera vagusnerven med reikin.

Jag använder ofta symboler för att få blockeringar att komma upp till ytan och när jag har svårt att lokalisera punkter. Men med distanssymbolen ( HCZSN) och kraftsymbolen (CKR) kan man alltså ”adressera” energi, då brukar man även känna vart stoppet sitter. På mig kände jag klart och tydligt över solarplexus. Ja kunde även känna mycket i näsan och överläppen.

När jag har healat min egen nerv har jag även adresserat the governing vessel på samma sätt,  den är vagusnervens energikanal.

Reikins tekniker är väldigt flexibla och man kan använda den på så många sätt. Symbolerna och intention.  När jag stöter på diffusa problem så använder jag symbolerna för att hitta rätt.

 

 

 

 //med kärlek

Palliativ vård och Reiki

 

 

I natt har jag suttit vak, det är vanligt att vi gör det på mitt jobb, palliativ vård är vård i livets slutskede. Det är skillnad på Palliativ vård i ett tidigt skede och palliativ vård i sent skede.

I ett tidigt skede är Reiki ett utmärkt komplement till den medicinska vården.

När någon går in i palliativ vård i ett sent skede på grund av hög ålder eller sjukdom då har man kommit till ett läge där det bara går på ett håll, kroppen börjar stänga av, läkare sätter ut mediciner och personen äter eller dricker oftast inte längre, utgångsläget är oundvikligt.

Att rent medicinskt eller näringsmässigt behandla en person som är Palliativ i ett sent skede är att förlänga ett lidande, jag har själv erfarit en person som låg inför döden i nästan en månad bara för att någon tyckte det var passade med näringsdryck, det handlade om några teskedar om dagen.

Jag ger alltså inte reiki i det skedet, av samma skäl som den medicinska vården sätter ut mediciner. Sen är det viktigt för mig att de som får reiki aktivt tar emot den och är medveten om att de får energi, även vid palliativ vård skall man ges möjlighet att tacka ja eller nej.

Däremot varje gång jag kommer till ett vak så ber jag guiderna att hjälpa personen på bästa sätt för att få ett fridfullt slut och en fin övergång till andevärlden.

Skulle jag mot all förmodan ge reiki så är det för att hjälpa personen släppa taget eller för att lindra ångest, men jag undviker det så mycket jag bara kan.

Däremot så har jag ju med mig mina energier vart jag än går och nätterna är alltid lugna och stillsamma. Det skall var så lugnt och smärtfritt som möjligt.

Efter dödsögonblicket så gör vi oftast i ordning kroppen, vi brukar be anhöriga välja ut kläder som de vill att personen skall ha på sig, sen tvättar vi av personen och sätter på de fina kläderna.  Oftast en fin klänning eller favorit kostymen. Man har ju knutit en del slipsar….

Ibland vill anhöriga vara med (inte så ofta på nätterna).  Jag känner själv att när man har jobbat kring en person en längre tid, behöver man få den sista stunden för ett avsked.

Ibland väljer anhöriga själva att sitta med, vilket jag rekommenderar, (det är gynnsamt för det kommande sorgearbete) då går vi in och avlastar och stöttar anhöriga.

Att få dö under värdiga former är precis lika viktigt som att födas i trygghet.

Det finns något vördnadsfullt med den här stunden, en ny resa har börjat…

 

//med kärlek

Ljuset i mörkret...

 

….mörkret i ljuset.

Jag har skrivit  lite om mörker, lite kortare förklaringar av skuggjaget, dualitet mm. Dessa inlägg fick statistiken att flyga i taket. Och det är för att detta fascinerar samtidigt som det skrämmer många. Men det finns faktiskt inget att vara rädd för, andlig energi är enbart ljus och kärlek.

Men innan vi gör en djupdykning i mörkret och dess förmågor vill jag förklara en sak;

I min energivärld som jag ser den, finns det inget mörker, det finns inga demoner, inga djävlar, ingen besatthet, inga onda krafter överhuvudtaget. Det finns däremot väldigt mycket energier och vissa av dem behöver mer förståelse än andra.

Mörkret är faktiskt ingen stark fiende i sig. Däremot är rädslan för mörkret en stark fiende.

För mig handlar universums energier om plus och minus och allt som finns däremellan. Grymhet och Ondska det är mänsklighetens gissel, vi producerar det både på film som underhållning och i form av krig, förstörelse och död. Ser man ur det underhållande perspektivet är det ju nästan lite häftigt med rättfärdigad grymhet. Hollywoods rikedomar är ett bevis på vår fascination av mörkret. Och kampen mellan ont och gott.

Mörkret attraherar ljuset och ljuset attraherar mörkret. Och om jag tar bort ljuset, vad händer då?! Det blir svart, där finns ingenting. Alla dem här sakerna som skrämmer oss dem produceras någonstans mittemellan.

För mig är det enkelt, för att ljus skall kunna existera behövs ett mörker att lysa i. Dessa två behöver varandra. De behövs även för att dessa två skapar en acceleration gentemot varandra.  Tänker vi plus och minus nu så skapas elektrisk energi som i ett batteri. Det här är yin och yang, sol och måne, eld och vatten, kärlek och hat. (biss och kajs)

 

 

Det är ett ”jag ser inte skogen för alla träden” problem, det här med ljus och mörker.

Det mänskliga beteendet behöver mörker då det får oss att accelerera mot ljuset. Det fysiska livet i sig är mörk materia, medan din energiform är ljus, du kommer från ljuset men för att leva behöver du mörk materia. Allting handlar om balans mellan dessa element.

Aktioner leder till reaktioner. Och när vi dras med ohälsa, mörka tankar, dåliga omständigheter och miljöer så är det universums reaktion på ditt liv, och universum väntar sig en reaktion tillbaka. Ibland kan en tid av mörker vara ett sätt för universum att väcka liv i ljuset du bär på, för att visa dig din sanna potential.

Genom ett medvetet tänkande och reflekterande kan du styra den processen till din fördel och vara en del av den.

Universum skriver alltså inga manualer och kastar ner på jorden, utan dem visar dig genom händelseförlopp och intuitiva signaler att nu är det något som inte står rätt till.

Din själ är ljus, därför kommer den att attraheras av det mörka och våra sinnen är fascinerade av mörker. Men vi är här för att lära oss att välja det som är bra, vi blir fostrade på samma sätt som vi fostrar våra barn, vi lär oss om negativa konsekvenser och val genom erfarenhet. Enbart för att lära oss stanna i vår verkliga form.

 

/7med kärlek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dualitet

(dualiteʹt (senlatin duaʹlitas ’tvåtal’, ’tvåfaldighet’), i fysiken beskrivning av ett fenomen på två olika sätt, som båda behövs)

 

På sistone när jag har suttit och skrivit inlägg har jag nämnt saker i förbifarten och efteråt insett att vissa ord jag använder behöver förklaras.

Ett av dem orden var just dualitet, då skuggjaget ofta visar sig i form av dualitet, men man behöver alltså inte ha ett skuggjag för att man upplever dualitet.

Dualitet är något som vi kan utveckla i barndomen, mellan 6-10 års ålder (som är en känslig ålder), det kan vara svårigheter i barndomen, trauman, missbruk, övergrepp mm.

En liten pojke som är rädd, osäker och känner sig utsatt kommer alltid att känna sig starkare på den destruktiva sidan, där slipper man vara rädd, man identifierar sig med förtrycket när man själv är utsatt.

Min farfar var lärare och jobbade från 50 talet fram till 2000 talet, vi satt och pratade en gång om diagnoser och problematisk i skolan och jag frågade om det fanns studier kring barns beteende förutom skå-gustavs sociala arv, jo, det finns massor men då tog han upp en studie, den studien handlade om katter och möss. Den var en gammal studie och den höll fortfarande. Han sa så här; Om en katt attackerar en mus, så kommer den musen att försöka fly från katten i början, men studien visade att efter ett tag så springer musen tillbaka till katten. Och så fungerar även barn!

Det är 20 år sedan vi hade det samtalet, jag tänker ofta på det ännu, så fungerar även vuxna! påminner om en statlig anställning!

Jag tänker ungefär så här, om du knyter ett snöre mellan kärlek och hat, du hänger en pärla på mitten, för att man skall kunna upprätthålla en balans mellan dessa emotioner måste pärlan vara i konstant rörelse. Har man en dualitet så har någon knutit en knut på den tråden så att pärlan inte kan röra sig fritt och då kan en dualitet uppstå. Balans i emotioner är ett konstant flöde, ständig rörelse mellan motsatser. Kärlek är ständigt flöde, hat är stagnation. Och även om vi inte vill fastna på hatsidan så är den nödvändig.

Knutarna kan uppstå i alla emotioner, som mellan glädje och rädsla, eller förtroende och misstro mm, tänk motsatser. 

I energisystemet sätter sig dualitet problem i halschakrat, halschakrat styr inte bara ditt sätt att kommunicera emotioner utåt utan även din inre känslomässiga kommunikation. 

//Med kärlek

 

 

 

 

Skuggjaget

Du bråkar inte med skuggan på marken

Du har accepterat att den alltid finns där.

 

I mitt föregående inlägg så råkade jag komma in på Skuggjaget, och det kändes inte bra att nämna det i en parentes, då det är lite mer invecklat än så, namnet har en lite negativ betoning.

Men som jag upplever det så är det många som har ett ”skuggjag”, detta påverkar alla olika då skuggan är lite av en personlig prövning som går ut på acceptans och medvetenhet. Och de som berättar om sin skugga talar nästan alla om att så fort dem accepterar sin negativa egenskap så försvinner kluvenheten och viljan av att göra det förbjudna. Ofta en motsats till något som du inte riktigt kan hantera på ett bra sätt.

Dualitet, känslomässiga motsatser, mentala splittringar, det här är saker och ting vi alla kan uppleva under livets gång men har man ett skuggjag så finns den där att för vi har saker vi behöver jobba lite extra med.

Att acceptera sitt skuggjag, som finns både i psykologin (Jung) och i den metafysiska världen, handlar om att bli herre över sin egen person, så det krävs en del viljestyrka och engagemang.

Enligt C.G Jung så handlar skuggjaget om arketyper i din personlighet som ställer sig i motsats till varandra.

Ju mer man trycker undan sin skugga desto större plats kommer den att ta. Det här handlar alltså inte om vad andra tycker om din skugga utan vad du tycker och förstår om dig själv, det handlar heller inte om att bli bästis med skuggan och låta den bestämma.

Förtryck fungerar lika dåligt på insidan som på utsidan

Om man googlar skuggjag kommer det upp fina berättelser om skuggjaget, jag hittade en bra på maskulint.se.

Historierna beskriver samma sak, när man når acceptansen så skingras de mörka molnen och arketyperna försvinner av sig själv.

Skuggjaget är ganska välkänt, men undervärderat.

 De finns de som jobbar med skuggjaget i meditation, i terapi etc. Man kan nå skuggjaget med reikin och skapa balans men jag kan inte ta bort det man kan endast lösa upp det själv. Skuggan är en lärdom som måste läras.

Det jag fick fram om skuggjaget intuitivt var att skuggjaget har en emotionell uppkomst och att den yttrar sig i de mentala energierna. Nästan all problematik man kan uppleva i sina energier har en emotionell rot. och ibland kan man hitta känslan innan man hittar problemet. Och framför allt om man jobbar med självläkning.

 

//Med kärlek

När jag skrev detta inlägg började jag nynna på en sång, se det som en liten instruktionsfilm för skugghantering... 

Vilken fantastisk Kväll...

 

 

Inspirationskvällen är avslutad och det blev väldigt lyckat, vilket intresse, det enda tråkiga var att jag inte hann med alla som ville prova. Nästa gång så skall det problemet vara åtgärdat då kallar jag in förstärkning.

Så att alla som vill skall få möjlighet att testa. Och kanske hinner jag mingla och presentera mig själv. Varje gång jag öppnade dörren till mitt behandlingsrum så stod där en skara med nyfikna blickar. Jag ville så gärna hinna med er allihop. Jag hade en bild av att jag skulle hinna lyssna på Katarinas föreläsning om energimedicin och hypnos… kolla på lite produkter.

Jag har under kvällen stått och gett 20 minuters pass och man kommer inte så långt rent terapeutiskt men det är en möjlighet att få veta hur det känns att ta emot energi från någon annan och även få veta om Reiki är ett alternativ för just mig.

Mina underbara kollegor från mitt andra jobb dök upp och Jag fick en present, tack för att ni är så fantastiska!!!!!

Jag hade kunnat stå där fram till midnatt, dessa möten ger mig så fantastisk mycket och varje gång en ny person lägger sig på min bänk är så är det som att öppna en ny bok.

 

 

Tacksamhet! Öppnar upp oss och vänder på negativa spiraler..... Det är en fantastisk känsla!

Ikväll känner jag tacksamhet.

// med kärlek

De 5 Elementen.

 

Sista veckorna så har jag nästan levt enbart i min intuition, jag får mycket information från mina guider emellanåt och dem perioderna är ganska intensiva.

Jag jobbar ju mycket med kopparpinnar ute i auran när jag arbetar med healing, med dem kan jag scanna, heala, balansera, ta fram behandlingsplaner mm. Dem har även gett mig en ganska bra bild av hur vår aura faktiskt ser ut och hur den är uppbyggd. Tack vare det har jag fått en djupare förståelse för hur jag skall bemöta energierna och använda min intention när jag jobbar.

Jag har hela tiden fått till mig att vi har 12 chakran, 7 i kroppen.  Jag kände till det andliga chakrat, ovanför huvudet som är det 8:de. Jag hade också förstått att resterande satt utanför kroppen, men inte vart de satt, jag fick inte riktigt ihop det. Men jag började misstänka att de var något jag missat när jag jobbade med min jordning, jag fick till mig att jag hade något nedanför fotsulorna som jag var tvungen att jobba med och insåg att jag missade helheten.

När man jobbar med koppar pinnar eller pendel så gäller det att ställa rätt fråga för att få ett bra svar. Då de bara svarar på ja och nej.

Resterande chakran är elementen. Det 8:de andliga chakrat är egentligen vårt Eter element. Jag valde att lägga undan böckerna om alkemi, TCM och meridianer och fråga mig fram om indelningen. Då det finns lite olika läror om element, alkemin har 4 element, TCM delar in det eld, vatten, jord, trä och metall. En stund gled jag in i reflexiologin som har en ganska korrekt lära enligt det jag fick fram om elementen.

Jag fick fram

 • Eter 
 • Luft
 • Eld
 • Vatten
 • Jord

 

Jag fick fram indelningen som man använder inom Ayurvedan, inom ayurvedan jobbar man utifrån elementen.

 Vata, Pitha , Kapha  är karaktärstyper som är baserad på vilken typ av obalans man har i sina element, och den är klockren. Men om dina Element är i balans så är du inget av dem.

Elementen är även sammankopplat med chakrasystemet i kroppen eller rättare sagt är en del av chakrasystemet.

Elementen är mentala och de formar vår personlighet och karaktär. Vilket fick mig att tänka på ett citat av Hippokrates.

"Det är viktigare att veta vilken typ av människa som har sjukdomen,

än vilken slags sjukdom människan har."

/Hippokrates

Jag har fått fram att Elementen är superviktiga, har vi inte balans i Elementen så kommer vi inte ha balans i chakrasystemet heller, balanserar man chakrana så kommer obalansen snart att vara tillbaka om man inte jobbar med Elementen samtidigt. För att uppnå hållbar balans måste vi jobba med båda då de ingår i samma system.

Nästan alla som jobbar intuitivt vet att informationen guiderna ger oss kommer från gamla kunskaper som vi glömt, som med små fragment letar sig in i våra medvetande när vi jobbar med energier och intuition. Sista året har jag lagt en förmögenhet på böcker då jag känner att jag pusslar och lägger ihop halvsanningar med varandra och får ofta en helhet av flera olika läror som används idag. Och när jag känner att jag börjar ha någon form av förståelse så sätter jag mig och skriver.

Med hjälp av pinnarna har jag lyckats lokalisera elementen i auran och med vilket chakra de samspelar mest med vilket ger en god bild av vårt energisystem och framför allt jag kan rikta min intention.

Jag och min kopparpinnar är nästan som Gollum och Ringen, vi bara älskar varandra, alldeles för mycket men på ett bra sätt (?).

När jag var ung använde vi ett uttryck ” Det jag inte vet mår jag inte dåligt av” och det var ju för att vi festade på tok för mycket.

Idag har jag ett nytt uttryck och det är; ”det jag vet, det kan jag förändra”.

 

 //med kärlek

 

 

 

 

Fixat och färdigt

 

Flytten är klar, behandlingsrummet står färdigt, jag har lagt ut tider på bokadirekt.se fram till v.5, 2019. Jag har anslutit mig till Actiway och gått igenom listan på skatteverket och insåg att folk i regel antagligen inte är medveten om vad dem kan få för sina friskvårds pengar. Nästan alla former av stresshantering går på friskvårdsbidraget till och med ”bastubad”, det tyckte jag var lite skoj faktist.

Jag är supernöjd för stunden över rummet och känner att jag kan köpa till eftersom de saker som jag tycker fattas.

Jag har lagt ut nya kursdatum för våren 2020.

Vi kommer att hitta på en massa spännande på Spa Harmoni framöver och jag ser fram emot att få vara delaktig. Vi är ett gott gäng med mycket bra ideer, det är som att köra ner händerna i en godispåse. En perfekt blandning av energimedicin, skönhetsvård och friskvård.

Det hade väl varit gött med lite healing efter att du vaxat benen och bikinilinjen?!

Jag hoppas verkligen att alla nyfikna kikar in och stillar nyfikenheten.

Handens energi

 

Har man hållit på med healing ett tag så upptäcker man att även fingrarna och fingertoppparna har en energiutstrålning. Fingertopparnas energiutstrålning är mer riktad och lämpar sig för akupressur eller triggerstimulering. Men även när man vill komma djupare in i vävnad i skadade områden.

När man utövat reiki ett tag så kanske man märker av en slump att klienten reagerar stark när du vänder fingertopparna inåt mot problemområdet, och det är ju förståss ingen slump, utan fingertoppens energi är mer riktad och går djupare in vävnaden (precis som vid healingkirurgi). Lägg då lite energi på din intention så går det ännu djupare.

 

 

Fingertopparna är även lämpade för ansiktets punkter, i ansiktet har vi många energipunkter som löper genom hela kroppen, även på huvudet. Man kan jobba med en meridian från flera platser i kroppen.  Att lägga lite extra energi på ansiktet kan vara lämpligt vid hudproblem eller om man vill ha en lite ”antiaging” effekt.

Vill man bli bättre på att hitta meridianer och ”acupoints” finns det bra böcker som man kan köpa i handeln.

 

//Med kärlek

 

 

 

Magnum Opus

 

Det stora verket

 

Alkemin har ett speciellt språk men det är inte svårt att förstå, bara tålamodskrävande. Det finns inre och yttre alkemi, det är den inre alkemin som verkligen förändrar på djupet, vi kan inte uppnå förändringar i vår tillvaro förrän vi verkligen förändrar oss själva.

Alkemistens väg är lång och kantad av studier och meditation, alkemin har en kunskap om balans som skrämmer många men som på något sätt är självklar, ljus och mörker behöver varandra för att existera. Och vi behöver mörker för att nå insikt om oss själva och för att söka efter ljuset.

Den alkemiska resan delas in i 4 faser

Nigredo, den svarta fasen

Albedo, den vita fasen

Citrinitas, den gula fasen

Rubedo, den röda fasen

Under själva resans gång genomgår man "Operationer” som är faser i ditt liv som är fulla med lärdomar, har man förstått lärdomarna så går man vidare till nästa och man genomgår de alkemiska bröllopen som egentligen inte är bröllop utan mer insiktsfulla avslut i ditt medvetande. Texterna är slående lik en Kundaliniresa, och det är faktiskt vad det är. Där vi succesivt höjer vårt medvetande och frekvens. Studierna och sökandet av inre kunskaper går hand i hand med din utveckling inom alkemin.

Man talar om sinnets mörka natt som föregår nästan alla större förändringar i ditt liv. Och hur mycket det än bär mig emot så växer vi oerhört mycket genom svårigheter.

Man talar om alkemistens hermafroditiska barn som symboliserar ditt inre barn och ditt högre jag, som framföds av solens konung och månens drottning i det röda bröllopet. Där två motsatser förenas för att åstadkomma balanserad fulländning.

Mycket av de citat och texter som jag sitter och läser, det slår mig att detta visste man för tusentals år sedan. Under kristendomens framfart så brände man upp hela bibliotek i Egypten och Europa. Dagens alkemi är bara en bråkdel av den verkliga kunskapen som en gång fanns. Efter medeltiden så började alkemin smyga sig in i europa igen hos präster och högutbildade filosofer. Under den tiden så lyckades alkemin överleva inom islam och vandrade sakta tillbaka från arabvärlden till väst.

Under fasernas gång så uppnår man Prima Materia som är din renaste energiform, man lär sig utvinna sin kvintessens som är chi/qi. Man talar om graalen som faktist är du, din kroppsliga form som bär på det renaste guldet. Man benämner det även ”den vises sten”. Allt måste uppnås med teori och praktik det är inget man kan ligga och vänta på.

När du sedan uppnår din guldkropp, så fullbordar du Magnum Opus, som är det (gudomliga) stora verket.

 

 

Det jag gillar mest med alkemin är att den är så jämställd, här talar vi om Guds moder och Sophia. Den svarta madonnan som förvandlas till ljuset.  Balanserna mellan motsatser genomsyrar alkemin.

Hela alkemin går ut på att hitta hela sin varelse, bli den, äga den och dela med sig av den, därigenom ges vi makten att omskapa oss själva och andra, transformera. Att göra en resa från bly till guld. Det skall vara vårt mål att uppnå detta i livet, och inte att reinkarneras i årtusende efter årtusende. När du når magnum opus är du fri och utexaminerad från livets skola och får ta plats med resten av de skapande krafterna i universum. Så du blir helt enkelt inte helt färdig förrän du dör.

Alkemisk kunskap eller energikunskap kan aldrig användas som en ”makt” mot sina medmänniskor. Det är makten att förändra sig själv och sin tillvaro på ett bra sätt. Ta ansvar med kärlek.

Vi befinner oss inte på samma ställe i vår andliga utveckling och det ger oss olika syn på saker och ting.

Jag känner ju människors andlighet när jag tar i dem, men jag känner inte riktigt vart dem befinner sig, Du har dem som tror att dem är jätteandliga men som inte har kontakt med hela sin treenighet (Kropp-själ-ande Δ). Sen har du dem som inte alls är andliga på ett medvetet plan men som har superandliga energier.

Sen har du dem som är bra på att läsa människor men det behöver inte vara andlighet, det kan röra sig om att man är ”street-smart” eller till och med manipulativ. Är man andlig har man kontakt med sin treenighet.  Har du uppnått den balansen så har man inget behov av att vara utanför sig själv och rota i andras angelägenheter. Sen kan man vara intresserad av andlighet, tycka att det är spännande, det behöver inte heller betyda att man ÄR andlig. Sen har du dem som tror att de är andliga för att de har köpt senaste yogabyxan. Eller för att de var på seans förra veckan. Sen har du dem som nästintill bedriver häxjakter mot andliga utövare, det är med förvåning man upptäcker att personen är superandlig. Sanningen är den att många vill men vågar inte.

Och skall sanningen fram, ALLA är andliga, den har bara nått en viss nivå i vårt medvetande, och ju mer motstånd man känner inför andligheten, desto mer rädslor bär man på.

Det är alltså skillnad på andlighet och andlighet. Och resan fram till magnum opus är som att gå i flytande tjära, men med varje bedrift blir belöningarna större.

De personer som jag mött som har varit andliga i sin natur är ofta ganska prövade människor som aldrig gör det lätt för sig. Ansvar väger tungt och den andliga individen är ofta väldigt ansvarstagande i sin roll och det är inte lätt att ta ansvar i en värld där alla tycks fly från det.

Personligen säger jag, mot magnum opus! Varför vänta!

 

 

 

// med kärlek

 

 

 

 

Prima Materia

 

 

Så här är det, andlighet är ett virrvar av symbolik, kultur, religion och historia. Och det kan vara svårt att hitta sin egen om man försöker hitta sin andlighet i andra. Missförstånd och felaktigheter uppstår lätt om man tror att andlighet är något man kan läsa sig till. För att uppleva andlighet så måste man, och då menar jag MÅSTE man göra resan.

Alkemin är en av våra äldsta kunskaper, den finns i schamanismen, i forna egypten, gamla orienten och asien i alla religioner. Alkemin har blivit missförstådd mer än en gång och många gånger illa. Men dem flesta har hört talas om Rosenkorsorden och frimurarna som är en kristen gren. Alkemi är i sin grund inte bundet till någon religion.

Jag håller på att läsa ”Alkemi, det gudomliga verket”, det är bok i bibel-size på nästan 700 sidor som täcker det mesta inom Alkemin och dess historia. Jag är typ halvvägs.

För att ni snabbt skall förstå vad alkemi är så är det en lära och en filosofi, en uråldrig kunskap som ganska tragiskt blivit översatt alltför många gånger. Och många gånger blivit missförstådd för både häxeri och mörker.

Den alkemiska filosofin handlar om att uppnå det gyllene medvetandet och ända sedan vår tideräknings början så har människor trott att det även handlar om att framställa guld och metaller.

Den har kunskaper om astronomi, astrologi, energier, mineraler och grundämnen, örter, naturen, den berör allt.

Inom alkemin skriver man eller talar ”fåglarnas språk”, det innebär för mig att jag läser varje sida ungefär 3 ggr. Det är ett symboliskt språk. När jag läser boken så är det precis som att det är min eviga själ som läser precis som att språket är utformat för att endast den invigde skall förstå det som står skrivet.

Rent symboliskt så menar alkemin att målet är att genom att gå igenom svårigheter så uppnår vi och utvecklas så småningom till ”Prima materia”, kvintessensen av din mänskliga existens och slutligen guldkroppen. Under resans gång så genomgår man de alkemiska bröllopen och de alkemiska kropparna som också i sin tur är symboliska övergångar i ditt medvetande. Nu gör jag inte alkemin rättvisa med min beskrivning men för att var alltför kortfattad för en så stor kunskap.

 

      

(urklipp från "alkemi det gudomliga verket")

 

Har man kunskap om det geometriska mönstret livetsblomma så är det att dessa ringar berättar en historia, det börjar med ett frö i ingenting och skapelsen äger rum och mönstret är oändligt.

Medan jag suttit och läst har jag kommit till insikt om att alkemin har satt sina spår och avtryck i de flesta läror jag har bekantat mig med och att alkemi är en uråldrig kunskap som vi människor fortfarande inte behärskar till fullo.

Man börjar med Bly kroppen sen silver kroppen och sedan guld kroppen, samtidigt uppnår man salt kroppen och ängla kroppen, det är ganska invecklat men jag som energiarbetare förstår detta ganska bra för jag hittar väldigt mycket gemensamma nämnare med andra kulturer och då är det lättare att sätta sig in i, inom alkemin så talar man om att utvinna ”kvintessens” som är Qi/ki/prana/chi, Kundalini energi eller ren livsenergi. Alkemin är full av symbolspråk, helig geometri, balans och treenigheter.

Den här boken är inte lättläst men om man befinner sig på den resan så kan man både känna igen sig och förstå symboliken. Och den är väl värd mödan.

Prima materia är kvintessensen, det är ursprungsformen av allt liv, för att kunna utvecklas måste vi först återvända till ursprungsformen, essensen.

 

Så här gick det till förr!

Och på ren svenska:

(Släpp skiten och gå vidare)

Återvänd till din ursprungsform, ditt inre väsen det är där resan börjar, skapa balans mellan kropp, själ, ande, genom att skapa balans i dina inre element, skapa sedan balans mellan kropp, naturen och universum och expandera sedan vidare i din utveckling. Och gör allt med Kärlek!

Om man tar sig tiden att läsa en sådan här bok så kan man faktiskt lista ut var man själv befinner sig i utvecklingen och vilka bröllop man genomgått, det är en bra grund när man sätter kurs på sin resa.

Ta vara på din historia och ta ett kliv framåt.

// med kärlek

 

 

Centrera QI/chi

Involution är lika med evolution!

Det finns många olika läror som berör energier, och alla beskriver ungefär samma sak men på olika sätt.  Jag tänkte skriva lite om att centrera chi/qi och vikten av det för att uppnå full potential, inte för att vi inte fungerar utan att vara centrerad utan för att vi helt enkelt bara fungerar bättre och fokuserat.

Jag har hållit på att läsa på lite om meridiansystemet enbart för att få en djupare inblick i energikroppen, inom den österländska läran så (i reikin) talar man om Tanden ( Qibältet),  Dan Tien inom tai chin etc.

Men jag ser det på ungefär samma sätt men min andlighet säger att man ska alltid centrera till hjärtat först och främst, det är grunden till att kunna påverka sina egna energier överhuvudtaget på ett vettigt sätt.”Var i hjärtat”. Jag hittade en bild på Dan tien som leder genom hela kroppen, det finns övre dan tien som är hjärtchakrat och nedre dan tien i rotchakrat. Jag håller på att läsa ”Alkemi, det gudomliga verket” och en sann alkemist gör allting med kärlek, det är den hemliga ingrediensen i allting.

De som har gått reiki kanske har reagerat på att Gassho är en variant på att helt enkelt centrera energin till hjärtat.

Den österländska kunskapen fördes fram av buddistmunkar och samurajer (bushido), som förädlade kampsporten och lärde sig att hämta styrka och kraft från Dan Tien, vill du vara stark centrera till magen, men innan du gör det skall du alltid centrera i hjärtat först. För det är där vi ALLTID skall vara i vår existens. Nu tänker ni nog men det är väl alla!? Nej faktiskt inte, det är inte så lätt för alla helst om man har gått igenom mycket. Döm om min förvåning när jag läste att Yin (feminin) centrat var i grenen och Yang (maskulin) var i huvudet, tänk jag var helt övertygad om att det var tvärt om! Varför trodde jag det!?

Så lektion 1: var i hjärtat! Lektion 2: centrera Chi (Lektion 3: lämna fördomar bakom dig!)

För att centrera chi så kan man hålla en hand på hjärtat och en hand en handsbredd nedanför naveln (ungefär över sakralchakrat), använd intentionen, först hjärtat sen magen. Hitta en stabil andning som går ner till magen.

Om man ser sitt tredje öga, vilket man ofta gör om man hållit på ett tag, i början kan det faktiskt vara helt svart men det är inget att hänga upp sig på Ljus kan inte existera utan mörker och konstrasterna behöver varandra för att existera. Övning ger färdighet!

Jag ritade en bild på hur det ungefär ser ut i mitt tredje öga när jag är ocentrerad vs. Centrerad.

 

 

När man centrerar så dra man helt enkelt ihop koncentrationen av energi till kroppen och skapar medelpunkten i hjärtat. Då kan man se att energidensiteten ökar i pyramiden som man ofta ser när kropp-själ-ande är i balalans, det kan hända att man bara ser en sfär (sfären symboliserar balans/kontakt mellan dig och universum), ser man inte så får man gå på känsla helt enkelt.

Man kan börja med en gång om dagen tills man får kläm på det, sen kan man känna efter när det behövs.

Jag krafsade ihop en bild i eftermiddag bara för att visa på ett ungefär hur det ser ut i  mitt tredje öga, färgerna kan vara olika, min är egentligen super, super mörkt röd och ibland skiftar den till i fuschia och lila jag hade inte den pennan helt enkelt, den färgen är väldigt unik.

När man är ocentrerad så är det vanligt att man har antennerna ute och plockar upp eneriger lätt av andra, mer känslig för energistörningar kan man säga, ibland behöver vi vara ocentrerade också och då är det bra om man förstår själva funktionen så vi kan centrera igen när det behövs.  

Att vara bra på centrera Qi är bättre än att använda sköldar, sköldar kan vara bra ibland när miljöerna kräver det men centreringen avskärmar dig inte från helheten på samma sätt, glöm inte att vi alla sitter ihop och det är meningen att det skall vara så. ONENESS!

//med kärlek

 

Meridianer-Qi-Prana

Brukar du känna dig spänd mellan skuldrorna och öm i axlar?

Nu vet du varför!

 

Din kropp har ett eget energinätverk kallat Meridianer, det finns 12 huvudmeridianer (14 inkl Du-mai och Ren-mai, kopplat till yin och yang) enligt TKM. Sen har du 8 extra meridianer som är kopplade till din mentala kropp, sen finns det meridianer i meridianerna och antagligen så finns det en massa som vi inte känner till med. Meridianerna Transporterar Qi, Ki, Chi, prana, livsenergi.

Dessa meridianer löper genom samtliga organ i din kropp, meridianerna rör sig i både blod- och nervsystem. Ditt blod är en solid forma av Ki.

Detta energisystem löper vertikalt i kroppen, yang meridianer löper uppifrån och ner på höger sida och Yin meridianerna löper nerifrån och upp på vänster sida. Nu är jag ingen akupunktör men jag använder dessa meridianer när jag förmedlar Rei-ki, som är universums livs energi.

Dessa meridianer knyter ihop hela din organism i ett avancerat nätverk som vi fortfarande är dåliga på att förstå. Dessa meridianer har centrum i huvudet, rotchakrat och fötterna etc.

Dessa meridianer finns väl dokumenterade i den österländska medicinen, både inom TKM och yogan, mediyogan är till exempel en hybrid form mellan olika former att nå energipunkter i kroppen.  i stället för akupunktur. Man yogar för att stimulera punkterna, men fullt användbar. Sen har vi Akupunktur, akupressur, reiki och olika former av energimassage.

När man ger reiki så tillför du ki och stimulerar därför både blodomlopp och nervsystem direkt men även meridianernas flöde. När det blir stopp i våra energiflöden så sprider sig obalansen även till kroppen.

Som exempel kan jag använda ett av mina egna problem jag har varit öm i axlarna och skuldrorna, jag låg och healade min vänstra axel och när jag gjorde det började det värma över levern och ner i magen, det började ömma i nacken och halsen började bränna.  Jag förstod att jag hade stopp i mer än ett flöde. Och efter att jag fått igång flödena så fick jag lite diffus värk lite här och där i kroppen, precis som att kroppen fick en liten energichock.

Det är alltså väldigt vanligt att det börjar knäppa och kännas någon helt annanstans i kroppen om man tar på en axel eller skuldra.

 

 

 

Och om man tittar på bilden så kan man följa lever meridianen ända från armhålan på framsidan ner till tårna. Sen har du de som löper ut i armar och följer baksidan genom kroppen.

Till nåt helt annat, jag har specialdesignat handtag/stavar i massiv koppar som är 2 cm i diameter och 12 cm långa, Jag har nämligen hittat en firma som kapar efter önskemål och som har riktigt bra koppar. I forntida egypten använde man healing wands, ett koppar rör med olika stenarter i och ett zinkrör. Zink i den vänstra och koppar i högra handen, detta använde man vid healing eller för att centrera Ki, Zink hade man för at dra ur negativ energi, men zink behövs inte om man är jordad eller kanaliserar energi. 

Så dessa skall användas i healingsyfte, och jag kommer givetvis skriva om detta mer framöver men håller på det ett tag till.

//med kärlek

 

 

 

"Själarnas öde" 

Tack Livsenergi  (bokklubb) för alla fantastiska böcker ni levererar som jag inte tycks hitta någon annanstans.

 

Jag skall faktiskt ta mig friheten att recensera och rekommendera en bok.

”själarnas öde” av Michael Newton.

Jag har även läst Michaels bok ”själarnas resa”, (Journey of souls), jag skrev även ett inlägg om denna och la ut länkar till ljudboken på youtube.

Under min semester dvs säga 4 veckors ledighet med barnen så hann jag till sidan 25, det var omöjligt att ta sig igenom en sida utan att bli avbruten. Första natten tillbaka på jobbet så blev det vak, och medan jag satt och lyssnade på andetagen så hade jag läst ut boken till klockan 05.

Och för er som inte hängt med så var Michael (som ej lever idag) Hypnos terapeut och har jobbat med hypnos under många, många år och i böckerna finns mer än 30 års erfarenhet och studier av livet mellan liven, dvs livet i andevärlden, från dödsögonblick till nästa inkarnation.

När jag letar information som berör min andlighet så letar jag efter information som innehåller en igenkänningsfaktor. Jag hittade den i Michael Newtons böcker och inte bara ett fragment ur ett sammanhang, jag behöver mer än så för att bli ”frälst”. Kunskaperna i Michaels livslånga arbete som han delar i sina böcker är ovärderlig och för mig klockren. Givetvis så ser vi ju symbolik på olika sätt i andligheten och det gäller att hitta det som passar dig individuellt.

Jag har ju förstått att de smaskiga  spökhistorierna säljer bättre,  den här boken är genomsyrad av universell kunskap, kärlek och harmoni, snaskigare än så blir det inte för mig.

Vill man bli bättre på att förstå guiderna och andevärlden och deras indelning så skall man läsa dessa böcker.  I ”själarnas öde” har han även satt en kvinna som jobbar med energihealing, bland annat reiki under hypnos.

Denna kvinna är även healer i andevärlden och tillhör ”omskaparna”, i sin hypnos berättar hon hur hon använder geometriska mallar och spiraler för att reglera sin vibration för att ta bort dålig energi och skador i själens energi. Hennes grupp är inte de enda som jobbar med healing utan healing är ett stort område i andevärlden.

Healingen fungerar ungefär på samma sätt i livet och det gynnar vår målsättning i livet.

I boken framkommer även färgernas betydelse för kommunikation och vibration. Själsfärger och ”halos” som symboliserar vår karaktär, färger, grundämnen och symboliska former, som pyramider, rektanglar och sfärer.

Är du energiarbetare eller bara väldigt intresserad av andlighet och vill ha mer klarhet i det du ser och känner i energierna du kanaliserar? LÄS BOKEN! Ikväll skall jag börja på den tredje boken "Minnen av livet mellan liven".

 

 //med kärlek

Helig geometri 

 

Dagen har spenderats med att måla jag påbörjade ett mönster med livets blomma igår, dels för att det är väldigt meditativt att måla dessa mönster som faktiskt är livets byggsten. Man blir ganska påverkad av att sitta och rita dessa mönster. De som känner mig vet att jag inte ser så mycket gåtfulla bilder, när jag håller på med energi utan jag ser mycket geometriska figurer och det har resulterat i att jag försöker sätta mig in i helig geometri, eller sakral geometri. Mönstren jag ser är så extremt symmetriska så att man får sitta med passare och linjaler för att återge bilden.

Livets blomma innehåller i sig olika mönster och går att dela upp i olika fragment för att ha olika effekt på livet och vår sinnesstämning. Metatrons kub finns även inbakad i livets blomma och även ”the seed of life” som både symboliserar skapelsens 7 dagar och de sju energistrålarna som är en både symboliserar vårt medvetande och är även en ljusförstärkare.

Man kan även ta ut en ”merkaba” i livets blomma. Dessa mönster går även att visualisera vid healing för att använda som förstärkare, ungefär som reikisymbolerna. Detta är mycket spännande då jag ikväll provade skicka ett violett mönster med ”the seed of life”.

 

Tar man bort de sex yttersta cirkarna så har du kvar "the seed of life"

 

Sen till något helt annat som man också kan använda energier för att hjälpa till med, men glöm inte att viljan måste även finnas där.

Jag har haft många ovanor i mitt liv och samtliga har jag avslutat och så har jag påbörjat nya, men jag låg och reflekterade över svårigheterna med att sluta med en ovana.

Då har jag pratar jag om allt från snuttefilt, bita på naglarna till att sluta röka, börja snusa, sluta snusa, börja igen. Och det absolut svåraste jag någon sin har gjort var att sluta med min snuttefilt, inom familjen kallad för ”snusket”.

Jag var 8 när jag slutade med ”snusket”, jag använde inte napp när jag var liten utan jag sög på tummen och hade snusket, som var ett gammalt örngott, då det hela började med att jag snuttade på kuddhörnen och det gick inte suga på tummen om jag inte hade snusket. Anledningen till att det kallades för snusket var för att hörnen var bruna och luktade illa, det tyckte inte jag! Jag hann väl slita ut några snusk under den här tiden och ett nytvättat eller nytt snusk var ingen höjdare, det dröjde mer än en vecka innan det började lukta gott ens (fan vad äckligt, men jag älskade det).

Jag gömde alltid snusket så ingen skulle hitta det och sätta det i tvättmaskinen, så det var ett ständigt letande innan läggdags, en gång hittade jag snusket i mormors tvättmaskin, jag blev förkrossad, hur kunde hon skända mitt snusk! Och om man frågar mig så vet man inget om beroende förrän man slutat med ett ”snusk”, ”cold turkey” dessutom, rakt av bara sådär!

Lite hemlisar är aldrig fel!

//med kärlek

 

 

 

Vilken sommar!

 

 

 

Grötvik

Grötvik

Grötvik

Dags för en liten uppdatering tycker jag, vi har haft en strålande vecka, med mycket sol, bad och värme. Det är i detta väder man inser att man bor helt fantastiskt!

Vi har legat och solat i Tylösand på dagarna och kvälldoppat oss i Grötvik om kvällarna. Sommar pulsen är i full gång ute i Tylösand, och fast jag älskar pulsen så känner jag inte för att delta, istället borrar jag ner fötterna i sanden och tittar på alla bruna människor i bikinis och badbyxor, bättre än appar och kataloger.

Det har varit några solnedgångar som kommer sitta i hela vintern.

Jag passar på att njuta av ledigheten ett tag till….

 

//Med kärlek

 

 

Intellektuell läkning

Russian nesting doll, påminner en del om hur våran själ.

Det är dags att blogga lite, efter en lång sovmorgon, en sen frukost och 2 timmar nere vid simstadion, middag och hundpromenad så är jag rätt slut, endast lite tvätt kvar att hänga, städa kan jag göra imorgon om det är molnigt. Det mesta hamnar på paus för att hinna med sommaren. Jag lyckades med konststycket att bränna mig mellan ögonbrynen.

Några kvällar på rad har jag suttit och tjattrat med min bästa väninna i Luleå, hon är mitt bollplank i det mesta. Och vi gled in på något ganska viktigt igår, och det är vår intellektuella förmåga att läka och bearbeta. Vad hade jag gjort utan Jessica?! 

Och precis som jag skrivit i tidigare inlägg så har jag fått jobba mycket med självläkning själv och många gånger när man jobbar med sig själv och andra så upplever man tar ett steg fram två steg bak.

Alla har vi olika förmåga att bearbeta svårigheter i livet, och ibland synkar inte det med energierna.

När jag började med min självläkning hade jag läkt mycket rent intellektuellt och tog på något sätt för givet att då borde det även vara utarbetat i mina energier, men så var det inte, däremot så dök det upp senare. Då hade jag även kunskapen och erfarenheten att läka det på djupet.

Det som är fördelen med att man läkt något intellektuellt är att det är ganska smärtfritt och enkelt att tillföra energi, men har man inte läkt det intellektuellt och bearbetat något som vi upplevt som svårt och traumatiskt så kan det skapa en del obehag när man börjar lösa upp den negativa energin, detta kan var både jobbigt och skrämmande om man inte är beredd.

Jag som healer är ju väl medveten om att man inte kan beställa det man vill ha av dem andliga healingguiderna, utan de ger vad du behöver och det matchar inte alltid våra önskemål. Jag vet ju även att om det som bubblar upp till ytan är det som står i vägen för din hälsa, då behöver det bearbetas igen en sista gång…

Själen/Auran är oerhört komplex men ändå enkel att förstå, Precis som naturen hämtar livskraft från solen och har ett ekosystem där precis allting har en funktion, så funkar även din energivarelse på det viset.

”Människor är som besatta av att tanka energier med solsemestrar, retreats mm. Men vi är inte några batterier med en begränsad livslängd, vi genererar energi, vi utstrålar energi, när vi lever rätt så är källan oändlig, det handlar om att använda sina energier rätt. Sluta tanka, börja generera istället.

Jag är ganska medveten själv om att jag inte lever helt rätt. Jag jobbar heltid på natten i vården, när jag är ledig så står jag och behandlar folk och har kurser emellanåt, det är mycket begränsat med fritid. Men att hålla på med reiki, andlighet och örtmedicin är som en hobby som stiger en åt huvudet, man har så roligt så man känner inte hur trött man är förrän medvetslösheten kickar in när man blundar.

Nu har jag sommarlov och klämde en påse dillchips till kvällsmat här framför datorn, jag fick lite dåligt samvete och försökte jämna ut med ett äpple. Tyvärr botar inte healing allt.

 

Jag är ju en energi skickare och jag skickar healing varje dag, har jag inte någon som behöver energi skickar jag till ändamål och platser, jag brukar utforma "paket" med max tre syften som jag tror på, och så skickar jag 3-4 ggr. I mitt sista paket skickade jag till ozonlagret och havet bland annat, det här kan låta töntigt och överexcentriskt men för mig är detta viktigt. Jag vill skicka ut en tanke till universum.

//med kärlek

 

Känslomässiga bindningar/knutar

 

 

Jag har skrivit en del om att kapa eteriska band. Man kapar inte band för att vara taskig med någon, man kapar dem för att skydda sig själv.  Man har ett ansvar gentemot sig själv, att värna om sin energiresurs. Och bara för att man kapar det en gång innebär det inte att man inte kan knyta bandet igen. För band kommer ofta tillbaka, och helst om det finns en känslomässig bindning.

Eteriska band och känslomässiga bindningar är inte samma sak för mig. Utan vi kan skapa band till allt och alla på några sekunder med ett ögonkast, däremot så hör dem ihop. För mig är den känslomässiga bindningen det som bandet sätter sig i, det är ofta en gemensam känsla eller en erfarenhet man delar. Det kan vara kärlek, det kan vara hat. Det finns inget som kan binda en människa så hårt till någon annan som en konflikt. Nästan mer än Kärlek. Så tänk på det innan du bestämmer dig för att bråka, vill man verkligen binda upp sig till en person i en evighet?

Välj dina fiender med omsorg.

Band kan man klippa hur mycket man vill egentligen, men uppstår den igen måste man hitta det som det fäster i, den känslomässiga knuten.  Och försöka lösa upp den, men bindningarna kan man inte hålla på och ta bort hur som helst. Det krävs mer övervägande. När du löst upp bindningen kan inte det bandet fastna på dig igen.

Till exempel om du har en destruktiv relation, personen lämnar dig inte ifred och varje gång du kommer i konfrontation med personen dräneras du på energi och dras in i ilska och destruktivitet.

Då brukar det inte räcka med att klippa bandet, då bandet återkopplas så fort du tänker eller känner i konflikten/relationen. Och är det då ett svårt trauma som är svårt att bearbeta så kan det bandet dra ner dig till botten. Du kan även koppla ett band till själva traumat och inte bara personen bakom traumat, så ibland måste man kapa bandet till en händelse.

Dessa typer av bindningar kan även uppstå mellan brottsoffer och en förövare, eller barn som växer upp i misshandel av olika slag. Eller kvinnor i våldsamma relationer.

Vi skall alltid sträva efter förlåtelse och kommunikation. Förlåtelse är inte bara ett fint ord utan en viktig förmåga som kan lösa upp mycket kaos i vår själ, men ibland räcker inte förlåtelse till, förlåtelse är inget vi säljer över disk utan något man måste förtjäna precis som respekt.

Som healer så råkar man ju ofta ut för healingband som etableras mellan en healer och dess klient under behandlingen, att ge och få healing är egentligen ganska intimt och är en förening av energier.

95% av alla gånger så har ger inte healingband några problem. Men Upplever man att man har problem med dem banden är det bra att man gör det till en rutin att klippa healingbandet efter en behandling.

Får jag problem med ett band kan det vara att personen verkligen behövde healing och skulle behöva mer, eller så hade personen i fråga för höga förväntningar. Eller så var dem nyfiken och inte i behov av healing, nyfikenhet är något bra! Och ger ingen direkt energishow! Jag brukar analysera innan jag klipper.

Om någon känner sig missnöjd så är det oftast bara så enkelt att då är det inte healing de behöver i första hand, utan man kanske behöver ta tag i andra saker först innan healing kan göra nytta.

Ibland är healingen inte det bästa även om det alltid ger ett välbefinnande. Allt vi minns och kan plocka fram till medvetande nivå bör bearbetas, ibland kan hjärnan lura oss med sina avancerade försvarsmekanismer så att vi inte kan nå det som gör ont i oss, och kvar finns bara en obehaglig känsla. Då är healingen till stor hjälp till exempel. Men flyr du från minnet och känslan så kan healingen innebära ett tvärstopp i verkligheten. Ibland är man beredd på att ta den smällen, ibland inte. Och sen kommer healingen aldrig att ta den bearbetande processen ifrån dig, den hjälper dig enbart igenom den. Vi behöver alla dessa processer, dem gör oss klokare och till bättre människor.

Så bara för att man får healing så innebär inte det att du får ett frikort och slipper gå igenom det som är svårt.

Alla dessa skräckhistorier som jag hittat på nätet om hur reikihealing är farligt, kundalinresning är farligt mm är skrivna av människor som är rädda för sina egna processer, människor som försöker bromsa den oundvikliga evolutionen av själens utveckling. Som faktiskt innebär att vi inte alltid kan vara lika glada som Mary Poppins! Rädslor, rädslor, rädslor….

Jag är mest rädd för rädda människor, det ger mig mardrömmar. Rädslor kan verkligen förena människor och bilda stora grupperingar. Nazismen är ett lysande exempel…

Jag hade ont i benen när jag var liten, och man kallade det för växtvärk, men inom läkarvetenskapen finns inte växtvärk och det tror inte jag heller, däremot så tror jag att själen har det. Varje gång vårt medvetande expanderar så kommer vi att känna av det, då kommer allt det vi behöver bearbeta tillbaka och vi erbjuds vi möjligheten att hela oss själva, eller att fastna i det förgångna.

Man kan även knyta band till det förflutna och fastna i dåliga beteenden.

Dessa band är inte bara kopplingar till andra personer utan vårt liv är fyllt av band och strängar som skapar en helhet och en resa genom vårt liv och det är inte meningen att vi skall kapa allt som inte faller oss i smaken, utan att SKAPA och KNYTA BAND till det som gör oss lyckliga! Ältar vi så stärker vi banden till det som skadar oss.
Dessa strängar förbinder oss med något större som gör att vi alla sitter ihop, inte bara med varandra, utan med det förflutna och med framtiden.

 

Och det jag förstår om livet idag, förstår jag inte imorgon.... det ser jag som en utmaning!

Vi är på väg till ett bra ställe!

 

Nähä vad sägs om lite tv nu då?

//Med kärlek

 

Bitterämnen & Malört

Malört

 

I naturen använder växterna bitterämnen som ett skydd mot parasiter, dessa ämnen är också väldigt nyttiga för vår mage och tarm. Grönsaker var mer bittra förr, då man med tiden odlat bort bittra smaker för att anpassa oss till det vi tycker om.

Jag använder som regel mycket bittra örter då nästan alla behöver lite mer av det. Vi har någon Illusion om att matsmältningen börjar när vi svalt maten, men matsmältningen börjar faktiskt i näsan luktsinnet, sen smaksinnet, sen magen.

Har man diffusa magproblem och svag matsmältning så är risken väldigt stor att man får i sig för lite bitterämnen. Man kan lätt få för sig att man är överkänslig mot både laktos, gluten, kolhydrater mm, fast i själv verket så är det för att vi inte kan smälta det tillräckligt bra. Bitterämnen är även inflammationshämmande. Det har även visat sig vara lätt antidepressivt, vätskedrivande och cancerdödande.

De sista åren har media svämmat över med att hälsa börjar i magen men då i form av marknadsföring för probiotika men vi behöver mer än så och skall vi tro på allt reklamen berättar för oss så är ju Dulcolax den senaste grejjen, varför vänta på magen när den kan spruta liksom?! (what?)

Mycket av vår hormonproduktion finns även i tarmarna, och vikten av att hålla en god magbalans är större än vi tror och även vår kunskap av att inte falla offer för vårt smaksinne, så vi inte bara äter det vi tycker är gott.

De flesta rynkar lite på näsan när besk smak landa på tungan, men det är just den reaktionen vi behöver. Vi behöver lite mer beska smaker i kosten. Den smaken sätter igång massor av matsmältningsprocesser och ökar produktionen av magsafter, galla mm.

Vi behöver äta av alla smaker som vi har på tungan, på samma sätt som vi behöver äta av alla färger.

Det finns gott om bittra örter som går att plocka ute nu som Kamomill, rölleka, maskros, fänkål, kronärtskocka, kvanne, boldo, gråbo, malört mm.

Jag tänkte berätta lite om malört, då många är lite rädda för malörten, dels för att den visats sig vara lite giftig i för stora mängder, det kan vi tacka absinten för. Absinten innehåller Absinthin, ett ämne (absinthin som i sin tur innehåller thujon som påminner om det verksamma ämnet i cannabis) som finns i malört. Var inte rädd, var förståndig! Detta är en bra ört.

Men malörten är extremt användbar om man använder den på rätt sätt, förr i tiden så användes den vid menstruationsproblem, reumatism samt åkommor i lever och galla.

Jag har själv haft diffusa magproblem och blir lätt uppblåst och svullen och det känns som att maten inte sjunker undan, då har jag undvikit att äta mjöl och mjölk istället, i perioder har jag ätit mycket örter men kände att det var dags att plocka fram malörten.

Utöver magproblem så har jag torr hud, och rosacea, nagelbanden spricker och jag använder mycket karbamid krämer men det lindrar bara korta stunder.

Jag började dricka malörts te, 2 koppar om dagen, magen sjönk ihop dag 1 och den uppblåsta känslan och obehaget försvann, underbart jag var nöjd. Jag fick lite detox utslag och kände verkligen hur bra det verkade men sen på dag 3 hände något oväntat. Jag vaknade upp och hade fet hud, jag var alldeles glansig i ansiktet och huden var mjuk. Det var då jag insåg att att det är inte bara magen som behöver dessa bitterämnen. Detox utslagen började torka ut, och till och med mina trasiga nagelband började se fina ut… Huden över hela kroppen har liksom en helt annan lyster.

Det är inte bra att äta malört under för långa perioder, däremot så kan man äta det i kurer eller vidbehov, har man haft mycket magproblem mm så kan man börja med en te kur på 4 veckor och sedan göra uppehåll och endast ta vid behov, eller så kan man öka dosen malört och ta det en kortare period, det finns gott om kurer och doseringar när man googlar så det är bra om man väljer någon som man tycker passar en själv.

Jag tar ca 1 tesked malört om dagen, jag kokar på morgonen och använder denna tesked malört 2 ggr, man kan använda 1 tsk åt gången men för mig räcker det och jag tycker allmänt att man skall börja med mindre doser för att förhindra häftiga reaktioner.

Till malörtsläktet tillhör även gråbo och dragon, gråbo är en lite mildare variant och är också väldigt lättillgängligt då det växer överallt.

Jag fick upp ögonen för gråbo när jag upptäckte att min häst gärna åt det när magen blev bullrig och när de vill hålla nere parasitmängden.

Jag avmaskade även min häst med örter och använde en liten mängd malört i blandningen i kombination med att jag höjde immunförsvaret med echinacea.

Sen plockade jag lite gråbo som jag torkade och blandade ner lite i hans foder för att hålla nere parasitmängden under sommarbetes perioden. Bitterämnen är även ett bra insektsskydd under uteperioden inte bara i sprayform utan i foderform också, det kanske inte löser insektproblemet helt men det underlättar.

Så ut och plocka bitterörter det är sommar!

 

//med kärlek

Glad midsommar!

 

//med kärlek

Horus Öga

Jag har gjort längre uppehåll med teckningen förr och  har alltid varit tvungen att värma upp händerna och hjärnan när jag satt igång igen.

Jag hade nån tanke om att "jag kommer sudda sönder pappret", men det gick bra och jag är nöjd. Jag bad mina guider om inspiration och jag det kändes som att det fungerade, det bara bubblade med bilder när jag satte gång.

Min första teckning på många år utöver lite kladd med lilleman.

Jag bara älskar detaljer och småpill.

 

Symboliken:

Horusögat (Wedjat; även Ras öga) eller (”Udjat”) är en fornegyptisksymbol för vaksamhet och gudomligt skydd, företrädesvis från Horus eller Ra. Den förekommer ofta på skyddsamuletter. Symbolen syns vanligen på avbilder av Horus mor, Isis, liksom gudomligheter nära förknippade med henne. Ögat är en kraftfull symbol och symboliserar makten att se, upplysa och handla. Horus var sedan äldsta tid symbolen för faraos person och stod för mod och styrka. Ögat ansågs som symbol ha läkande krafter, och bars ofta som symbol i Egypten som skydd mot en förtida död.  (utdrag från wikipedia)

 

Det är riktigt häftigt att göra, ta gammal symbolik och införliva dem  i sånt som känns så väldigt levande, som ögon till exempel. det ärännu roligare att låta fantasin skena och få ut det på ett papper som är häftigt att se på!

Be om vägledning, Balla ur!! Det kanske blir snyggare än du hade kunnat ana!

//med kärlek

 

Tro kan flytta berg!

Jag kände att i mitt föregående inlägg kunde jag inte låta min egen antireligiösa inställning lysa igenom, det var inte meningen att vara negativ. Och det är så, jag har valt bort religion ur mitt liv, det är ett personligt val som passar mig, men det innebär inte att jag har en tro. Alla har en tro på något, och tror man inte på nåt ja då tror man ju på det! 

Det finns lika många former av tro som det finns människor, dvs. ca 9 miljarder. 

Det finns oerhört starka personer inom religionen som jag hyser respekt för och beundrar.

 

Våran FD ärkebiskop KG Hammar har svar på tal!

 

Har man en tro så styrker den dig och vägleder dig genom livet, den finns alltid där när du behöver den skall få dig att växa och bli en bättre människa.

En sann tro splittrar inte människor eller förkastar olikheter, den utövar inte makt och den har ingen kyrka, den ger sig aldrig rätten att skada eller offra sina medmänniskor, för den finns i ditt hjärta. All tro skall ha sin grund i kärlek och inte i text. Tro är något intimt och heligt för den som besitter den. Jag trivs bäst när jag får hålla den för mig själv men delar den gärna i form av healing och kärlek.

I hela mitt liv har jag sett religion föra krig eller peka finger.

Om du finner tröst och lycka i religion så är jag glad för din skull, vi vänder oss till det vi behöver när vi behöver kraft.

Jag har sett många ”djävlar” i mitt liv men tyvärr inga i andligheten, bara olikheter.

Vi är på väg in i en ny spännande tid där människor kryper ut ur sitt skal och utforskar krafterna och energierna dem själva besitter. Vårt medvetande växer, snabbt! Vi tittar framåt!

Det är inte alla som är bekväma med det helt enkelt.

Det innebär inte att det inte finns ett rätt eller fel i andligheten, bara ett större och längre perspektiv på våra problem.

Var på  kick off idag och fick med mig ett citat som passar  ämnet!

//med kärlek

 

 

 

Att gå på sin egen väg!

 

Jag tycker att det är dags att prata lite om att hitta en egen stil och hitta egna sätt inom healing och andlighet, när man har kurser blir det lätt att man fastnar i reiki strukturen och jag tycker att när man lär ut reiki är det viktigt att kunna skilja på reikin och andra healingformer, även om allt egentligen har samma källa, men rätt benämningar på rätt plats är viktigt om man vill undvika förvirring.

Det är som att kalla julmust för coca cola, de smakar ju rätt olika faktiskt, men båda släcker törsten.

Man har dem där faserna när man studerar och övar för att prova sig fram och känna efter, vad kan jag förverkliga i det här? 

 

Det är helt okej att kombinera reikin med andra healingformer och att hitta egna vägar inom det, reikin är full av möjligheter och öppnar många nya dörrar om man önskar. Begränsningarna finns enbart i tanken när man hanterar energier.

När man letar runt på internet efter reikiutövare så har jag uppmärksammat att alla jobbar olika och har hittat just det som dem är bra på, allt från avspänning till djupgående trauman, karman och generationsminnen. Det finns så många lager i healingen att utforska, det är som att åka på upptäcktsresa.

Personligen får man lägga pussel med de andliga signalerna för att skapa en helhet och en bild av en person eller en situation.

Det kan vara färger, känslor och andra förnimmelser som gör att man kan skapa en bra bild av en person och deras behov. Och ibland bara vet man, men man vet inte varför. Men ju mer man håller på desto mer förstår man, man måste praktisera, man kan inte läsa sig till förmågan att förmedla energi man måste praktisera.

Jag ser andligheten på det sättet att det går att kombinera med allt utom negativitet, universum kommunicerar inte med negationer, det är väl därför som vissa personer inte tycks kunna hantera andlighet. Men det betyder inte att andligheten inte finns där, utan då måste man jobba mer med sig själv och det vi avspeglar i andligheten.

Det finns trender i andligheten och dem skall man ta med en viss försiktighet, det kan i vissa fall vara vilseledande på det sättet att guiderna har en individuell kommunikation (dem talar till dig på det sättet just du förstår) med dig och hakar man på trender så kan det bli svårare för guiderna att nå fram. Det är alltså inte yogabrallan som avgör om du är med i matchen eller inte, eller din dagsförbrukning av Palo santo!

Jag har själv haft lite svårt att passa in den bilden jag har haft av andlighet, men det är också myter jag själv har skapat kring det hela med hjälp av trender. Fortsätt vara dig själv! Du duger!

Lyssna inåt (håll dig nykter när du gör det, så slipper du pinsamma missförstånd)!

Youtube svämmar över av dokumentärer om DMT och ayahauscha, schamaner som använder örter etc.  Även om det finns en viss sanning så är det ingen väg att gå. Guiderna ödslar ingen tid på dem som förstör sin kropp med droger, dem ser på dina energier som en resurs, droger i alla former tar enorma mängder energi av kroppen, det äter upp det andliga energiflödet, det gäller även vissa läkemedel.

Alla som går in på den här vägen gör en egen resa, och en av våra uppgifter på resan är att själva bli hel då krävs det att dessa saker kommer upp till ytan och att vi bearbetar saker på rätt sätt så vi kommer vidare och inte fastnar. Detta kan vara hårt arbete för vissa. Har man gått på den svåra vägen så kan man inte ta genvägar tillbaka till gräddfilen!

Skuld och skam är svåra att besegra, helst om man själv gjort sig skyldig. Universum är förlåtande, är du det? Kan du förlåta dig själv? Klart du kan men med en del eftertanke så är det lättare att förlåta andra än det egna jaget.

Var aldrig rädd för att be guiderna om hjälp, det är det dem vill. Släpp kontrollen och våga tro!

 //med kärlek

 

 

 

 

 

 

 

Reiki & koncentrationsproblem

 

Oftast gör jag reiki i sängen vid läggdags, då somnar de även gott för natten, men ibland plockar jag fram bänken. Till höger i bild ligger min assistent och sover.

 

Min minsta har haft svårt att koncentrera sig i skolan (han har en adhd diagnos) och det har varit väldigt jobbigt när det gäller läxor och läsning, jag ger mina barn reiki när de behöver,det kan vara allt från huvudvärk till muskelskador etc.  

I december så kände jag att jag att det var dags att försöka hjälpa Neno lite med reiki  för att förbättra koncentrationen. Med hjälp av mina pinnar tog jag fram en behandlingplan. Det blev 5 x 15 minuter varannan dag, dvs 15 minuter varannan dag 5 tillfällen, enligt guiderna finns det inga fysiska skador på Neno utan hans koncentrationsproblem har med karma att göra, han hade även en del generationsminnen som jag behandlat.

Läsningen förbättrades ganska direkt efter några behandlingar sen har jag bara fortsatt ge Neno healing på dem ställen pinnarna pekat ut och det har varit främst huvudet och hjärtchakrat.

Idag kom ett mail från Nenos lärare. Hon vet inte om att jag behandlat Neno med reiki enligt en plan. Och som framgår av mailet så är Neno även kinkig med maten (det får bli nästa projekt).

”Hej!

Neno äter oftast lite bättre till lunch sedan du och jag pratade. Vill han inte äta maten så tar han knäckebröd istället.

Idag gjorde jag bedömningsstöd i läsning med Neno. I november läste han 16 ord på en minut, idag läste han 45 ord på en minut. Det är ju helt otroligt vilken utveckling han har gjort! Han blev själv glad och stolt när han såg vad han kunde. Ta åt dig av detta för ni har gjort ett fint jobb med läsningen hemma.

Trevlig helg!”

 

Vi läser inte mer än vad vi gjorde innan, utan det bara hände på ”ett tu tre” så läste han. Neno hade jättesvårt att knäcka läskoden och det var jobbigt att bara sitta still på stolen. Det var nästan omöjligt att bygga ord då Neno glömt vad han läst innan han läst klart ordet, det var ett enda virrvarr. Redan efter tredje behandlingen märkte man stor skillnad, det var första gången jag satt helt tyst och bara lyssnade när vi gjorde läxan, sen har det bara fortsatt lossna i rasande tempo.

Neno har ju även problem med migrän och även där har reikin varit ovärderlig, när man mår illa är det svårt att svälja ner medicin och med reikin får jag det att släppa på 10-15 minuter.

Nu läser han alla skyltar vi går förbi, på tv:n, det är svårt att ta in själv vilka resultat man kan uppnå.

//med Kärlek

 

Kombucha!

Idag har jag gett mig på att tillverka kombucha som det så fint heter, den kallas även volgasvamp eller tesvamp.  Denna drycken är inte populär pga fina etiketter och dyr reklam, utan för att den har väldiga hälsofördelar.

Denna dricker jag gärna , men de är inte billiga!

Det är med andra ord fermenterat te med aktiv bakteriekultur, man odlar upp den i  te i en burk på ca 3-4 veckor. Man kan själv välja vilken smak på te man vill ha. 

Man tar en burk på ca 2 liter, kokar ca 1,5 liter te och låter det svalna, tillsätter 1 dl socker. Antingen så tar man färdig kombucha och häller i 3 dl, Eller så köper man en färdig "scoby". Svampen livnär sig på sockret och startar naturliga jäsningsproceser, när processen är färdig finns inte sockret kvar i den färdiga drycken.

Svampen tillverkar syror, ättiksyra, glukonsyra, glukuronsyra, citronsyra samt b-vitaminer, aminosyror, närmare bestämt 14 stycken och mineraler mm.

Detta är naturens egen energidryck! utan varningtexter!

Kombuchan har sitt ursprung i norra kina, det är där man kan hitta den första dokumenterade användningen av svampen, 2200 år tillbaka i tiden, men antagligen så har den funnits längre.

När jag gick på mellanstadiet så delade vi en kamrat svamp mellan varann som vi drev upp i burkar och när man hade en en tjock hinna i sin burk så klippte man av hälften och gav till en vän. Vi drack det givetvis inte det var mer en rolig grej.

Jag gav en halva till min mormor, hon lyckades lista ut att det var volgasvamp vi hade i burkarna och drack upp spadet i burken. 

Jag tyckte hon var döäcklig, men hon blev av med sina hemska eksem på händerna, hon var själv övertygad om att det var svampen och så här i efterhand 30 år senare är jag också det.

Svampen har detoxande effekt, den förbättrar matsmältningen då den tillför levande probiotika och enzymer. Den höjer energinivån med sina b vitaminer och aminosyror och stärker immunförsvaret.

Och med tanke på vilka syror som svampen producerar och innehåller så måste det ha samma effekt som att avkalka en diskmaskin eller en kaffebryggare.

För att odla fram en "scoby" behöver du:

1 stor glasburk

1,5 l vatten 

1 dl socker

2 påsar te i valfri smak

3 dl färdigköpt kombucha

Man kan själv välja om man vill ha utan eller med smak.

Man behöver ett kaffefilter eller en bomullsduk som man sätter på burken så svampen får syre, fäst med ett gummiband. Svampen dör om vattnet är för varmt så låt det svalna ordentligt.

Låt den sedan stå tills du har en gulvit svamp på ytan som är ca 0,5 cm tjock. det tar mellan 3-4 veckor.

 

Häll av kombuchan, gör en ny sats och lägg över svampen, och för skojs skull klipp av hälften och ge den till en vän!

 

//med kärlek

 

Prishöjning fr.o.m 1 Augusti

Från och med 1 Augusti kommer jag att höja min priser, och det är för att jag går inte med vinst helt enkelt, det är med lite sorg och besvikelse som jag känner att jag måste göra detta. jag har inte riktigt räknat ut exakt summa men behandlingarna kommer att landa på ca 600-650 kr och kurserna på ca 2500-2700.

Mitt mål är att ha så överkomliga priser som möjligt, då jag vill kunna erbjuda mina tjänster till så många som möjligt. 

SÅ PASSA PÅ!att behandla er och att anmäl er till de kurser jag lägger ut innan, jag kommer att lägga ut några datum till innan prishöjningen framöver.

//med kärlek

 

 

Energi i våra miljöer

 

 

Jag kände att jag var tvungen att komplettera till mitt föregående inlägg där jag talar om energirika platser och naturen, jag kom in på dem negativa (joner) laddningarna och kände att för att det skall bli lättare att förstå så får jag nog förklara.

Livet är fullt av positiva och negativa laddningar, när det åskar så är det för att det är obalans i dem negativa och positiva laddningarna i atmosfären, efter ett oväder så är luften full av negativa laddningar och luften känns frisk och klar, en av naturens reningsprocesser. Det är alltså inte alls konstigt att vissa får ont i huvudet innan åska. 

Det är dem negativa jonerna vi mår bra av, naturen, skogen, havet, jorden, vattendragen, den här planeten utan sin bebyggelse är till största del negativt laddad och det är därför vi mår bra av att vara i naturen och blir ”Jordade”. Det handlar om att det måste finnas en balans mellan positivt och negativt.

Denna balans finns i kroppen och när vi har obalans mellan dessa så bildar vi något som kallas fria radikaler, de positiva laddningarna vill vi inte ha för mycket av, de är sjukdomsalstrande. De negativa jonerna hjälper även kroppen att hålla sig basisk. För er som är lite pålästa så vet ni att cancer inte kan leva i en basisk miljö t.ex. och nu låter vi tanken vandra lite på egen hand…

Varför är ohälsan ett så stort problem i ”välfärdssamhället”?

Men för att det skall finnas balans mellan energierna så måste det finnas både positivt och negativt, när det finns för mycket positiva laddningar i kroppen så uppstår de fria radikalerna. Så det handlar alltså inte bara om att äta rätt och motionera, vi behöver även rätt energier i våra miljöer, hemmet, arbetet mm. 

När vi ger healing eller reiki så tillför vi negativa laddningar och aktiverar även de negativa laddningarna i kroppen, och de fria radikalerna minskar. Så när vi vistas i naturen så serveras healingen på bästa sätt, helt gratis dessutom.

Idag är våra hem fyllda av kontrollerad energi som ström, trådlösa nätverk, elektrisk utrustning mm, alla dessa saker är positivt laddade och det finns överallt i vår miljö. Städerna är fulla av positiva laddningar och här kan man även fråga sig hur mycket våran energiförsörjning påverkar klimatet, det kanske inte bara handlar om nedskräpning i naturen och växthuseffekten...

För mig är det alltså inte alls konstigt att ohälsan är ett problem idag eller att den stiger och överkänsligheterna ökar. Hur vi hanterar energi är ett större hot än vi tror och det är naturligtvis för att vi inte kan se den. Men vi vet att datorerna kommunicerar med ettor och nollor som vi inte kan se, ändå tror vi på allt vi läser på en skärm.

Och jag vet att de flesta vill läsa om hocus pocus, änglar, andar och livet efter döden. Det vill jag också. När jag mediterar eller healar känner jag mig som Indiana Jones på skattjakt, det är enormt spännande, för varje gång kommer jag ett steg närmare förståelse.

Men det jag försöker förklara är att allt detta är elektromagnetism och energier som går att förstå, för jag tror att det finns en vetenskap i detta som vi en vacker dag kommer att förstå. Och när jag utövar reiki eller kommunicerar med energier så är det ingen ”makt ” jag utövar, utan det är mer att jag tar tillvara på det livet har gett oss, vi kom alla hit på samma villkor. För dessa energier finns överallt omkring oss, den är en del av oss.

 

//med Kärlek

 

 

 

 

Energirika platser

 

Helgen har passerat och jag har hunnit fira påsk, min födelsedag och spa:at i Marstrand på havshotellet och varit på utflykter. Lilleman har hunnit äta godis och kräkas.

Jag var i Marstrand för några veckor sedan och mötte upp min "bästis" sedan barndomen under spadagarna.  Jag kände att det fanns speciella energier där, och när jag såg mig om så var det sten, granitsten överallt och hav, jag kunde känna hur jag drogs ner fötterna och det är fullständigt genialt att placera ett Spa på den platsen när man tänker på det.

Naturen har ju också frekvenser och energiplatser där vi mår bra av att vistas på och det är i steninga områden, skogen och havet, dessa tre saker har en sak gemensamt och det är att dem är negativt laddade och avger en hög mängd negativa joner. Denna energi gör att vi blir jordade, balanserade och vi reducerar fria radikaler. Att vistas i Naturen är ett stort första kliv till hälsa. Och egentligen för bästa effekt så skall naturen upplevas barfota, då vi behöver ta upp energi  fötterna och att gå på ojämt underlag stimulerar alla energipunkter vi har i fötterna, även det är många, då man egentligen kan heala hela kroppen från fötterna. Det här behovet av naturen kan nog vara väldigt individuell och vissa behöver havet, andra behöver berg och sten, endel behöver skogen. Jag behöver alla dessa element men en rejäl berggrund att stå på är nog inte fel för mig, i dessa omgivningar mår jag som bäst.

Jag visste redan då att jag skulle åka tillbaka för dem energierna behöver jag, förra gången blev det mest att vi gled runt drack vin och pratade, denna gång så passade jag på att göra ett alkoholfritt besök och gjorde hotellets "spa ritual", jag till och med doppade mig i havet 3 gånger, 8.5 grader varmt... men det var faktist riktigt skönt. Man skall inte lyssna på fötterna när dem skriker (efter hjälp!) när man sätter ner foten, man skall tänka på hur fantastiskt skönt det är att komma upp igen.

I julas köpte jga en bok som heter "Shinrin Yoku",den japanska versionen av skogsterapi, den tar bland annat upp alla hälsofördelar med att vistas i naturen. Och tro mig det är många. Och vi som håller på med reiki, som också är japansk ,så även där jobbar man mycket med rening, rening, rening, både i kropp och själ. Japanerna är nitiska i sina reningritualer.

 

 

Även inom örtmedicinen finns reningen, i form av detoxkurer, renande örter och teer. Jag började detoxa för ganska många år sedan nu och detoxade regelbundet ungefär 1 gång i halvåret i början. Men efter ett tag kände jag att det inte behövdes längre,  det gäller att även vara i kontakt med sin kropp och känna efter om man är i balans. Man får inte glömma att reikin är renande och det är faktiskt inte bra att vara för ren i kroppen, utan varat system behöver lite skräp för att fungera optimalt.

Att gå på spa med vänner är ett trevligt sätt att umgås men jag tycker att upplevelsen är långt mycket mer givande om den upplevs med "små bokstäver" och alkoholfritt, de flesta spa hotell har en "spa ritual" som ofta innehåller produkter och en vägledd spa upplevelse.  Och där finns det ofta meditativa inslag och visualiseringar, renande tankar.  Det var oerhört givande måste jag säga. 

Nästa projekt är nog Asia Spa i Varberg, där har de ett koncept som faller mig i smaken...

//med kärlek

 

 

 

Generationsminnen

 

Som de flesta vet om de läser min blogg så tänker jag ganska mycket utanför "lådan" även om jag är ganska tydlig med vad som är reiki och inte när jag har mina kurser.

Men i alla fall så använder jag ju mina kopparpinnar vid Aurahealing och kommer en bit utanför kroppen när jag healar. Jag har liksom min egen grej  på gång och nu så kom jag på det igen....

"Eltortyr i pungen" healingen!!!!

Den är här för att stanna, hur man straffar sitt ex och samtidigt healar sig själv!? Min man köper alltid salami fast han vet att jag är vegetarian!?

Får jag vara med i "Nära" nu?

Denna healingformen hade sålt sig själv utan marknadsföring men jag har inte uppfunnit den.  Jag bara skojade :-D Jag förstår att vissa av er redan har hunnit klicka fram fliken "priser"...

 

 

Det är så att i andra healingformer och behandlingsformer så jobbar man ganska aktivt med generationsminnen, det gör man i reikin också men kanske inte på en direkt nivå, utan en mer indirekt nivå, när man pratar om cellminnen mm men metoderna  finns både i reflexiologin, kraniosakralhealing etc. men Generationsminnena går att punkta ut med hjälp av symbolerna, eller som jag använder mina pinnar i kombination med symbolerna.

Generationsminnen är nästan som karman och kan bli som ett karma men är något som endast finns inom familjen och som är kopplat till arvsanlagen, cellminnet och de emotionella band vi har i en familj, det är därför vissa mönster och åkommor stannar inom familjen och det är långt ifrån alltid som man kan hitta en genetisk förklaring, dessa generationsminnen kan komma från flera generationer tillbaka. Generationsminnen kan man få både genom arvsanlagen men även genom de starka band som finns inom en familj. Enligt mina guider så sitter generationsminnena huvudsakligen i auran, det emotionella lagret närmare bestämt men söker sig in via huvud, fötter och vader, så har en klient mycket utslag i dessa områden utan nån direkt förklaring så kan det röra sig om generationsminnen. Generationsminnen påverkar oss på cellnivå och kan verkligen styra våra liv och ställa till det och vi förstår inte varför vi inte tar oss ur vissa mönster fast vi verkligen försöker, och ofta kan man se det hos flera familjemedlemmar. 

Generationsminnena kan påverka hela kroppen, så egentligen är det inte var och hur som är viktigt utan vår intention under healingen. Specificera. Jag har även förstått att när jag använder symbolerna för att skicka reiki/ healing till generationsminnen så healar jag även andra familjemedlemmar då generationsminnet är kollektivt.

Och det var så att jag hade ju healingträff i Torsdags och då hade jag bett min väninna berätta lite om Reflexiologin och man fick även ett smakprov på fötterna (aj). Men diskussionen om generationsminnena lämnade inte mig. Idag kom det på hundpromenaden.... 

När jag kom hem grillade jag pinnarna om "generationsminnen", Jag hade så många frågor. Har ni sett ett par glada Kopparpinnar nångång?! Men jag lovar de älskade mina frågor ;-)

Och nu lämnar jag det vidare, fundera en stund på dem, hur kan de påverka oss?! Och finns det en sjukdom eller ett beteende som drabbar din familj hårdare än andra?!

// med kärlek

Glad påsk!

Då var det påsk igen, det var det förra året också, jag är ingen påskfirare, men dock gillar jag och umgås med min lilla familj. Långfredagen blev Lååååång, vi hade healingträff igår och den var väldigt lyckad, man behöver energiutbyten och möten med andra intressanta människor. Jag hade nån plan om att vi skulle hålla på till 21 men det blev 23:30 istället.

Mitt älskade halsband som jag skrev om i förra inlägget. Jo det fungerar men som jag sa så tog jag inte av mig smycket och fick utrensningsymptom, och det hade jag ju kunnat undvika om jag börjat med att ha det i kortare stunder men nu är det försent så då kan man lika gärna lida igenom det.  

Imorgon är det påskafton och det enda högtidliga som händer här är godis i stora lass! Vi firar påskäggets födelse, och lite god mat men sen får det vara bra, på söndag blir det "spatime"och hotellövenattning, Härligt!

Jag har inte haft en ledig dag på en hel vecka och det känns i kroppen, framförallt i sinnet. 

Jag hoppas alla får en fin påsk! 

Glad påsk!

//med kärlek

 

 

 

Stenar, mineraler och energi

Reikistenar i bergskristall, spetsar.

 

Jag använder mycket stenar när jag håller på med energier, då de har olika frekvenser och är bra på att lagra energi. Jag använder då mest i egenvård, inte när jag behandlar andra, däremot har jag alltid stenar utplacerade i rummet. 

I helgen satt jag och beställde lite nytt, och hittade ett halsband som jag kände att det kommer att passa mig. 

Är det något jag kan tröttna på är det dessa ständiga ritualer på att hålla sig ren i sina energier, eftersom jag är känslig så känner jag på en gång när jag kommer i kontakt med negativ energi,  då jag får huvudvärk på en gång, till min hjälp har jag hematit smycken som jag inte kan leva utan, men trots det så känner jag av det.

När jag jobbar så har jag till och med ett hematit armband på fotleden.

Och jag känner inte bara av det utan jag ser även det jag mår dåligt av, det lägger sig som en rökig dimma i rummet eller på kroppen, för mig är det elektromagnetisk dimma, eller vad man nu vil kalla det.

Bland annat så beställde jag mer hematit smycken och en turmalingenerator som man både kan använda i rummet och på kroppen. Turmalin är också bra för att hålla borta negativ energi, eller shungit.

Men så snubblade jag över nåt nytt. Det var ett halsband som var "man made"av turmalin och germanium. "quantum scalar pendant", det fanns i lite olika modeller och symboler, men jag valde merkaba, då jag jobbar mycket med änglaenergier. Först var jag lite tveksam men det var väldigt genomtänkt och visserligen inte rå sten men jag chansade.

Jag fick en ganska stark känsla av att det skulle passa mig.

 

Quantum Scalar Pendant 

På sistone har huvudvärken varit en plåga och den elektromagnetiska dimman har verkligen irriterat mig, men som jag förstått det så drar jag till mig denna energi när jag håller på med healing.  Men nu kommer det, Det fungerade! Detta halsband hängde jag på mig på en gång, efter 20 minuter så kändes det som att stå och andas fjällluft och huvudvärken kändes avlägsen, har jag ens haft huvudvärk?!

Äntligen hittade jag något som gjorde susen. färgerna omkring mig känns redan klarare och flödena känns rena och öppna. tydligen så skulle man börja med kortare stunder i början men detta tar jag inte av mig!

Läser man om halsbandet så är det bra för det mesta i kroppen, den avger negativa joner och balanserar och renar men vill man veta allt får man googla, den är bra för mycket men den löste det just jag behövde. Men har du problem med olika miljöer och känner att du reagerar starkt så är denna amulett ett tips från mig! 

//med kärlek

 

Att hitta hem!?


Vägen tillbaka till hjärtat! 

När jag hållt på med healingnergi så har jag lärt mig att det inte är alla ”åkommor” vi bär på som är det stora problemet, utan det är människan bakom problemet.

Det som framstår som lättast för en själv är ofta det svåraste hindret man möter och det är när man jobbar med självläkning.

Självbedrägeriet är en överlevnadsstrategi som har många ansikten och som underlättar när det blir svårt i livet, men som också lätt blir en livsstil. Det är något vi alla utsätter oss för någon gång i livet för att livet skall kännas lättare och det finns dem som gör det hela livet.

Och även om vi rent materiellt och fysiskt lever ungefär likadant och våra kroppar fungerar ungefär likadant så är vi inte här för att göra samma resa genom livet även om det verkar så på ytan.

Det jag skriver nu handlar egentligen inte om healing, det handlar om hur vi utvecklar healing eller en förmåga att självläka, som är en förmåga som vi alla besitter på olika nivåer. Däremot så blir det väldigt synligt när man jobbar som healer, då man jobbar med affirmationer, intentioner, energi och ser dess effekter på kroppen och människors liv.

Det går även på båda hållen, hur vi tar emot energi handlar också mycket om hur vi redan tänker, det handlar inte om vi tvivlar på andevärlden eller om vi ”tror” på healingen, det handlar om negativa tankemönster som man redan besitter som faktiskt kan ”äta” en hel del av våra energier, vi får låga energinivåer och känner oss trötta, sjuka och värkbrutna.

Det är därför man säger att man inte behöver tro på reiki för att det skall fungera, tvivel är trots allt bra i rimliga mängder, att ifrågasätta är friskt, det är igenom ifrågasättandet vi blir klokare trots allt, utan frågor får vi inga svar…

Det är på nåt sätt så att de stora förändringarna i livet sker när vi har hittat hem, till hjärtat, när vi är sanna och har jobbat igenom oss genom självbedrägeriets dimma.

Det är när vi skalat av alla livslögner och förlåtit oss själv, släppt på ilskan och rädslorna som problem nästan nystar upp sig själva och försvinner. Det vi såg som ett problem blev varken större eller mindre, men när vi själva förändras ändras vår syn på problematik och då är det även lättare att se lösningar.

Nu innebär ju inte det att det inte finns yttre problem, absolut inte, däremot så kan jag påverka hur jag ser på det och hanterar det.

I en arbetsgrupp räcker att det finns 1 person som tänker negativt för att det skall påverka hela gruppen negativt, det finns en osynlig energidynamik som vi måste bli bättre på att uppmärksamma, för detta påverkar inte bara våra kroppar, det påverkar hela vår miljö och omgivning. Är man medveten om negationer så kan man stänga dem ute, men för att göra det måste man förstå dynamiken.

Människor kanske inte är ”lättpåverkade” av så kallade starka personligheter utan mer mottagliga för energierna i rummet. Det blir lätt att man far med uttryck som, grupptryck, dålig karaktär och vi problematiserar människor och situationer istället för att förstå dem.

Det handlar mycket om att lära sig läsa människan bakom orden och verkligen känna in vem det är i rummet som bidrar med negationerna. Kanske är det inte personen med det vitaste leendet och de trevligaste orden som bidrar med den goda stämningen. Jag vet inte hur många gånger jag stått i situationer som ” vad fin du är i håret, vad snygga skor, eller vilka fina byxor, men fått känslan av ”hur fan ha hon råd med det, vem tror hon att hon är, hon tror hon är bättre an mig”???

Och i mitt fall är det så att bara för att jag inte hör vad du tänker så innebär det inte att jag inte vet för jag känner det på dynamiken i rummet. Det har även funnits tillfällen då jag nästan självantänt och att healingenergierna gått igång på möten och i samtal, då vet jag att det är sjuk energi i rummet för det är det negationer är, det är sjukdomsalstrande energi.

Att tala fint och tänka på vårt yttre det är uppfostran i sin enklaste form, att forma ett hjärta, ett samvete och ett tänk det kräver mer eftertanke. Och det är även en process vi är skyldiga oss själva. Jag tycker vi är skyldiga oss själva att ställa oss frågan emellanåt; Vem är jag? Är jag den jag vill vara?

 

//med kärlek

 

 

 

 

Skönt läge....

Nu har jag landat lite, spavistelsen gjorde nytta, jag låg lite efter med bokföring och årsbokslut, men nu är jag ikapp... Det blev inga pengar över till mig men det gick runt :-D

Jag befinner mig i ett lite skönt läge på nåt sätt där jag har en sån känsla av att allt kommer att ordna sig bara, jag känner klart och tydligt själv vilken riktning jag går i, jag fick med mig lite  havsbris ifrån Marstrand som jag  fortfarande har nytta av.

Så nu är det dags att planera lite kurser och öka flödet av behandlingar, det är trots allt behandlingarna jag gillar mest, även om det är kul att utbilda.

Hur får jag in era värkande kroppar under mina varma händer?! Hur får jag er att ta hand om era energier bättre? Tips på det?!

 

Jag försöker ha ett liv mellan jobb, barn och företag, det är heller inte det lättaste. därför har jag bestämt att det är Spaövernattning som gäller minst varannan månad. Jag hade tänkt turnera efter västkusten. 

Det är goda relationer och hälsa som är mitt nya tema för året, det kommer att handla om njuta vs. prestera! Nu skall jag bygga mina drömmar! och börja skörda lite efter allt slit.

De sista 5 åren har jag jobbat heltid natt, pluggat örtmedicin på min fritid i 2 1/2 år, kursat reiki på helger och övat emellan, startat ett företag och börjat jobba upp det, jag vet nästan inte hur man kopplar av utan att falla i koma när jag blundar. I allt detta så är jag ensamstående mamma, och tycker ändå att vi fixar det riktigt bra jag och min lilla familj. 

Allt är på plats och nu skall jag bara knyta ihop säcken.

Nästa vecka skall vi ha healing träff och jag hoppas att det är fler som är intresserade. Vi är några stycken, men vi kunde gott vara fler :-) Vi kommer inte att mäta framgångar, vi skall umgås i värmen och dela med oss.

Känner du att du vill delta även om du inte är utbildad och är nyfiken på att utbilda dig så hör av dig, det kan vara ett utmärkt tillfälle att få känna på energier.

 

// med kärlek

 

 

 

 

 

 

 

 

Spaövernattning i Marstrand

 

Helgen har varit fantastisk med spapaket på Marstrandshavshotell med goda vänner, god mat, god dryck och härlig atmosfär. Rekommenderas varmt! Detta kommer jag att göra om, nu planeras det ett spapaket på Falkenbergs strandbadshotell, men jag kommer givetvis återvända till Marstrand, jag förstod att det inte var sista gången jag satte min fot där.

Det stod klart för mig hur viktigt det är att ge sig själv lite lyx ibland, helst om man jobbar hårt, eftersom mitt sällskap gillade att sova så fick jag spa:a själv dagen efter och det var extremt avkopplande med tystnaden och jag fick tid att reflektera över vad jag har plats för i mitt liv och vart mina prioriteringar skall ligga i framtiden.

Livslärdomarna har serverats på löpnade band på sistone och jag har alltid haft en tro på att alla förtjänar en chans till förbättring, men jag har förstått att det finns ”jokrar” i den här leken som kallas livet, de är aldrig med i spelet men de finns i varje kortlek.

Människor som inte kan kontrollera sitt liv tar ofta till medel som makt och kontroll och ger sig själv rätten att skada andra bara för att det är den enda makten dem har, lögner och härskar attityder.  De har så höga skulder på Karmakontot att de dränerar sin omgivning. För att döva skuldkänslor tar man till alkohol eller droger. Om de stöter på nåt eller någon de tycker om och inte kan kontrollera så tar de hellre sönder det än att bevara det som är fint, hellre det än ett misslyckande, sen går de vidare på nästa, sen nästa och nästa igen och så fortsätter det.

De är helt och hållet kontrollerade av sina rädslor. Och för att jag överhuvudtaget skall vara en funktion för någon så måste man vara ett kort i leken. Som en ganska Jordbunden Norrlänning har det tänket alltid känts lite för snorkigt, livet är en plats för alla, men mitt liv är inte en plats för alla.

Tyvärr så var insikten att vissa måste man bara kapa bort ur sitt liv för de kan inte delta utan att skada andra. Och med ro i själen så klipper jag, utan att skämmas, jag tycker inte synd om dem heller för de är ett val man själv har gjort. Vi får inte alla samma förutsättningar i livet, men valen vi gör får vi själva ta ansvar för. Ni har min empati men ni har inte min omtanke!

Det gör ont i mig, fruktansvärt ont, när man blir medveten om att vissa är oförbätterliga. När de saknar förmågan att se vad de gör mot sig själv och andra.

Det har hänt mycket andligt på sistone och jag fick till mig av mina guider att jag skall ligga lågt med relationer ett tag för jag förändras väldigt mycket just nu, jag känner själv att känslorna är i obalans och jag har lite växtvärk i själen emellanåt, mycket tankar, reflektioner och slutsatser som på nåt sätt omformar mig på insidan. Vänner jag en gång älskat att umgås med står jag knappt ut med, och jag förstår att jag helt enkelt bara inte är kvar i den frekvensen längre. Relationerna man haft har man lust att slänga i en vulkan bara för att utplåna alla bevis på deras existens, hur tänkte jag egentligen, var jag så dum?!

Det här kallas insikt.

Och den är allt annat än bekväm men nödvändig för förändring.

På söndag morgonen i Marstrand så var jag nästan ensam i spa:t och jag släppte loss mina energier och bara njöt av stillheten, min favorit var badtunnorna ute på verandan med utsikt mot havet och morgontystnaden var som en varm kram. Energierna drog i mina fötter och gav mig gåshud. Nästa gång hoppar jag på bastuflotten och tar ett dopp i havet, det är lite för kallt ännu. 

 

Jag älskar ju att sova på hotell men det kan bli knepigt med alla energier som ett hotellrum samlar på sig så jag vaknade 04 och svettades och var allmänt obekväm men lyckades somna om för att gå upp 07:20 och ta en tidig frukost för att sedan glida vidare ner till spa:t.

10:45 checkade jag ut och körde hem till Halmstad, jag hann bara in och lämna väskorna så var det dags att dra vidare till Äventyrsbadet, ännu en dust med klorångor, bubbelpool och vattenrutschkanor.

//med kärlek

 

 

 

 

Destruktiva relationers energidynamik

 

Som healer råkar man ofta ut för att människor som mår dåligt knyter eteriska band till dig. Genom dessa band kan det färdas en del energi, det mest märkbara är negativ energi. Jag delar gärna energier med människor och kapar endast band när det blir negativt.

För mig har det även varit en fara i mina relationer, då jag ofta drar till mig människor som egentligen söker hjälp istället för kärlek.

Ett tips när man träffar någon som, tar mycket energi är att använda sköldar i sin aura (jag gillar spegelskölden, den återspeglar dem själva och skyddar mot negativ energi), när personen inte kan suga energi ur dig förlorar de snabbt intresset, och man får bekräftelse på det destruktiva energiutbytet.

Vi behöver alla låna energi av varandra ibland men det finns gränser för vad som är rimligt. Och för att kunna vara en bra partner behöver man få ha sitt energiflöde intakt.

Den tysta osynliga energidynamiken kan vara en bra grund för ett beroende av ett destruktivt förhållande, när man ser och förstår energiernas dynamik i relationer så är det lättare att skydda sig mot ”DÅLIGA” relationer. En Person med ett pågående missbruk har samma energibehov som en bottenlös brunn har av  vatten.

Människor som redan lider av missbruk eller psykisk ohälsa, missbrukar i regel redan sina egna energier och kan inte kontrollera hur mycket energier de tar av andra.

Jag har en teori om det inte är drogen man ska sluta med utan beteendet. För mig är missbruk inte ett substans beroende där man är beroende av en drog utan ett beteende där man överförbrukar något eller någon i sin omgivning så att det blir skadligt.

Kommer man inte till rätta med det så byter man bara missbruk och det kan lika gärna bli en annan människa som blir den nya drogen! Drogens enda funktion är att tillfredsställa!

Och av egen erfarenhet så måste jag säga att bli någons drog är bland det mest destruktiva jag varit med om, det tog inte bara energi, det tog 10 kg på två månader.

Och hur långt är en knarkare beredd att gå för en fix!? Tänk på det!

Det är inte meningen heller att man skall gå runt och vara rädd för människor som har dessa egenskaper då de egentligen behöver hjälp, hjälp att förstå hur deras missbruk inte bara drabbar dem själva, hur bra man än är på att dölja det.

Däremot kan det vara bra att förstå ”när” man kan vara till nytta.

I energiform går det absolut inte att dölja ett missbruk. Så det spelar alltså ingen roll om pappa super nere i källaren när barnen är hemma, barn blir en del av sina föräldrars energiförfall och destruktivitet, det skall inte barn behöva genomlida.  Anhöriga och vänner får utstå lögner och manipulationer.

I dessa fall är det dem själva som måste göra grovjobbet, man måste bryta missbruk och dåliga beteendemönster innan behandling, annars blir dem bara ett svart hål för healingenergi som personen inte kan tillgodo göra sig.

Det bör finnas annan professionell hjälp inkopplad innan man ger dessa människor energi och dem bör också ha kommit en bit på vägen.

Alla behöver vi en räddande ängel ibland men vi får inte glömma att vi måste även ta vårt eget ansvar gentemot oss själva innan vi sätter oss och väntar på mirakel.

Det finns lite olika sköldar man kan använda i sin Aura, precis som jag skrev innan så gillar jag spegelskölden. Man kan använda sig av färger och färgernas egenskaper och det är lätt att göra en egen sköld som passar en själv individuellt. Jag brukar använda grön, lila, vit och spegelsköld.

I den relationen jag hade blev jag utsatt för extrema mängder negativa tankar och mediala angrepp, i perioder gjorde jag just inte annat än att dra ut ”psykiska knivar” eller vad man nu vill kalla det.

Först provade jag en stålsköld, men angreppen upphörde inte, då satte jag en spegelsköld och då blev det faktiskt lugnt. Sen förstår inte jag heller riktigt hur det fungerar alla gånger, bara att det fungerar.

//med kärlek

Att utvecklas andligt med healing

 

Att kunna få människor att må bättre med sina händer 

är inte bara magiskt, det är en gåva!

 

Att utbilda sig i reiki är ofta väldigt personlighetutvecklande och livsförändrande, på samma sätt som man lär sig att ge helande energier till andra så läker man sakta ihop själv och ser på sitt eget liv med öppnare klara ögon. Det ger ofta en högre medvetenhet och klarhet.

Reikin är enbart en struktur/teknik för det som redan finns där, så även om man går en reiki utbildning så måste vi själva göra jobbet inuti oss själva.

Efter att ha gått igenom en del energiökningar, huvudet har varit ett enda virrvarr av färger och symboler, precis som att jag blivit introducerad för ett nytt språk som jag måste lära mig så börjar jag få en viss förståelse för hur jag skall tolka dem. Jag har förstått att jag har fått fler guider allt eftersom jag själv utvecklats. Ju mer man lyssnar på den där inre rösten, desto mer kommunicerar den.

Mina kopparpinnar har blivit ett naturligt inslag efter reikibehandlingar när det är dags att rensa lite i auran, jag behöver inte ställa frågor längre på svåra områden om jag är klar för det ser jag på min klients färger. Jag ser vart blockeringar och negativa energier sitter, jag såg färger innan men det var precis som bildspråket ändrades och förvirringen var total ett par veckor.

Nu kan jag se det hur det negativa området bleknar och försvinner, ofta lämnar jag efter mig ett spår av indigo och purpur. Det spelar ingen roll hur många böcker man läser, man måste lära sig förstå sin guide och det gör man genom engagemang och välvilja. Ibland kommer frustrationen farande men jag har lärt mig att svar kommer när man är redo att förstå.

Precis som energierna växer när man kan använda dem rätt. Universum svarar inte på negationer, det innebär att man måste fostra sina tankebanor en del för att få de energier man vill förmedla vidare.

Jag har förstått att det finns trygghet i ett ”ekorrhjul”, där allt är som det alltid har varit och vi kliver av när vi inte orkar längre. Det är ett stort kliv, och för vissa är det enormt. Alla har inte samma startsträcka, men den startsträckan är inte avgörande för den du vill bli. Sikta högt och älska dig själv för att du vågar drömma, du tar första klivet mot förändring.

//Med Kärlek

 

 

 

 

 

Solens Energier

 

 

Solen är inte bara en kraftig symbol rent andligt, den har dyrkats av människan sen urminnes tider, så det är ingen slump att solen har stor betydelse även för mig. Förr i tiden levde man efter solens timmar. Nu skulle jag kunna hänvisa till inka och egypten mm, men vi har ett fysiskt behov av ljuset inte bara för D-vitaminet skull utan för våra energier med.

Nu börjar soldagarna bli fler och vi skyndar oss ut i ljuset, och vi behöver ljuset inte bara i andliga termer utan vi behöver solen, den riktiga solen.

Solen är gratis healing. Vi behöver ta in ljuset via ögonen och sen går det vidare ut i chakrakanalen. Det är kanske inte helt konstigt att man gör solhälsningar inom Yogan.

Solens ljus är renande och helande både för auran och chakrasystemet. Nu skulle jag kunna citera ”Änglarnas medicin” men jag tycker att vill man känna in Solens kraft skall man själv känna efter genom att gå ut i ljuset.

Jag satt ute på balkongen förra veckan, då jag kände mig manad att gå ut i solen, jag låg där i en timmes tid och bakom ögonlocken fick jag ett färgspel utan dess like, det såg ut som att det öppnades ett hål och det sögs ut rök ur min aura, jag hade haft problem med ryggvärk i ett par dagar och det knäppte till i ryggen och jag har inte haft den värken sen dess. Jag förstod senare att det var när ljuset gick ner i chakrakanalen som det rensade bort något.

Det finns de som är livrädda för solen och dess strålar, som kan vara både bra och dåliga, dock har jag en ganska stark känsla av att vår kosthållning och livsstil kanske gör oss mer känsliga mot solen.

Idag finns det healing former som går ut på solljus, ”Sungazing”, detta hade jag tänkt testa i år.

Sungazing går ut på att titta in i solen, antingen när solen går upp eller ner. En timme efter solens uppgång och en timme innan solens nedgång så är solens strålar inte farliga. När man tittar i solen är det viktigt att man är jordad.

Man börjar med 10 sekunder och utökar med 10 sekunder om dagen tills man är uppe i en timme.

Det är inte bara solens ljus vi behöver, vi behöver både månens och stjärnornas.

Jag hade en sån förnimmelse igår av att universum är inte långt bort, det är när vi tittar inåt som vi kan ta kontakt med universum och få goda ting tillbaka.

Så jag uppmanar er att gå ut i solen och låt den rena och läka.

 

 //Med kärlek

Det kollektiva medvetandet

 

Jag har reagerat på sistone över att när jag får andliga signaler och budskap så kan jag ofta läsa på andra healers, andligt verksamma hemsidor och bloggar att det på nåt sätt får samma budskap.  Vi sitter ihop med nåt större som vägleder oss i vårt arbete. 

På sistone har jag fått ganska mycket påhälsning och jag brukar inte skylta med det då jag tycker att jag inte jobbar medialt på det sättet men känner att det för mig är ett ovärderligt verktyg i healingen. Men, nu kommer det det stora MEN:et.....

Igår så fick jag till mig ganska tydligt att våra Ärkeänglar behöver healing, Änglarna har en outsinlig källa men vi går igenom någon form av kollektiv healing nu och det går åt mycket energi och de vill att vi skall vara delaktiga. Nästa steg är rening  och den börjar inom ett halvår, jag fick till mig 5 månader (men ni vet andar och tid).

Jag kände ganska starkt att jag ville dela detta för det är klart att vi alla ska vara delaktiga, någonstans är det ju  självklart om man känner efter. Så skicka healing till våra änglar, de behöver våra goda tankar och våran kärlek.

Och glöm inte att när man ger av sin kärlek till andra så älskar man  sig själv.

//med kärlek

 

Nässlor och Maskros

Jag har kännt av mina njurar en del och det ville inte riktigt släppa så jag tog lite örter till hjälp, nässlor och maskros . Det var vad jag hade hemma som kunde hjälpa mina njurar lite. 

Drack 4 rejäla koppar te, gjorda på 1 msk nässla och maskros dag 1, samma dag 2 och dag 3 så känner jag inte av obehaget längre. Men jag kommer att fortsätta dricka ett tag till. 

Nu börjar det vara ljusare och jag känner att jag längtar ut i naturen och att växtligehten skall vakna. Nässlor och Maskros är något som det finns gott om att plocka i vår natur, de första nässlorna som kommer är de som är mest näringsrika.  Så de första växterna som kommer på våren skall man plocka med varsamhet, sen är det fullmånen som gör att "saven stiger" och fyller våra växter med näring under skördetiden.

Flera har märkt att det inte bara är växterna som går igenom dessa processer utan även vi människor, vårkänslor, en känsla av förnyelse. Det är nu folk börjar planera utemöbler och rabatter, vårens köphysteri.

Jag skrev i ett tidigare inlägg om leylinjerna, att koppla upp sig. Jag fick en sån stark känsla av att våran planet har en puls, naturen har en puls och när naturen vaknar till liv så vaknar även vi för vi känner den här pulsen någonstans, vi ser bara inte sammanhanget.

Och istället för att gå ut i den vackra natur vi har och njuta av det vackra universum skapat så byggs det träverandor och överdoseras med bekämpningsmedel, engångsliggen på  krogen ökar drastiskt och könsjukdomarna stiger i statistiken. Krögarna och läkemedelsföretagen går med vinst.

För mig är det vår när fåglarna börjar kvittra på ett speciellt sätt, jag sover med fönstret öppet och de börjar ofta prata redan vid 3-4 tiden, jag älskar att lyssna på dem på morgonkvisten. Jag har hört dem i nån veckas tid. När jag var yngre hörde jag dem när jag gick hem från krogen, nu vaknar jag för att jag behöver gå på toaletten.

Den här våren kommer bli annorlunda!

 

//Med kärlek!

 

 

 

 

 

Att våga läka

Vissa har mer att jobba med än andra !

 

Jag har fått en ganska stark känsla av att vi som väljer att hålla på med healing/reiki själva har själar som väger ganska tungt. Jag har hållt på med att utvärdera min aurahealing. Jag provar allt på mig själv först innan jag provar det på nån annan, och den absolut svåraste klienten det var JAG!

Jag hade oerhört mycket att jobba med i auran och det kändes som att jag aldrig skulle bli klar, och precis som mina andra testpersoner så hade jag tomhetskänslor och en massa känsloförnimmelser som jag inte riktigt förstod, obehagliga minnen, sorg.

Allt som jag trodde jag lämnat bakom mig behövde lite extra kärlek.

Över lag var testpersonerna lättbehandlade och jag fick fylla på med lite energi vid nåt tillfälle men med mig själv fick jag jobba hårt.  Jag fick skala mig själv som en lök ända in till mitten.  

Jag jobbar mycket med självläkning och lägger ganska stort fokus på det i min kurser då jag tror att det är när vi läker oss själva som vi kommer i kontakt vår healingförmåga. Det är i självläkningen som  man gör resan tillbaka till "hjärtat" och blir sann.

Jag gjorde Aura healing på mig själv några ggr innan jag började känna av symptom, några dagar efter hade jag nån dag som kändes helt hopplös och hade det inte varit att jag visste vad jag höll på med så hade jag gått till doktorn och deklarerat min psykiska ohälsa och påtalat min värk!

Det var sorg, tomhet, en känsla av av främlingskap, det kom till och med tankar på om livet egentligen var så meningsfullt, jag kände mig nästan angripen, var allmänt sur, och det var nästan smärtsamt att gå till jobbet. Det kändes som att jag gick igenom skärselden!

Jag hade symptom som kom och gick i ungefär en veckas tid och fick fylla på med en hel del healing, och det dök liksom upp nya saker varje gång jag behandlade mig själv, och jag förstod att jag verkligen behövde rensa upp, varje gång så kändes det som att jag lastade av en stor last och jag kände mig lättare.

Jag fick jobba både utanför och på kroppen. Jag har fortfarande  lite tomhetskänsla emellanåt men känner mig klar i tankarna och landade med förnyad energi. jag har verkligen tryckt på min egen resetknapp :-) 

Att jobba med sin egen självläkning kan ibland var svårare än att jobba med andras, helst om man bär på mycket, men det är ett jobb som är väl värt mödan! Vissa "springer för livet" när de kommer i kontakt med sina egna smärtor, och behandlar den som en demon, men har inget emot att ta i andras. Och visst läker vi  när vi hjälper andra men jag har en ganska stark känsla av att vi kan aldrig fly från oss själva och om vi nonchalerar oss själva för länge så springer "smärtan" ikapp förr eller senare men då kanske vi redan har sprungit in i den berömda "väggen".

Jag gav mig själv mycket healing innan också men det var först när jag började jobba med kopparpinnarna utåt som jag insåg att jag sköt mitt i prick på trauman och blockeringar, Det fanns energiminnen i min aura som jag inte riktigt hade kontakt med längre, och då är det svårt att plocka upp till medvetandenivå och bearbeta.

Men nu är det gjort! och energierna är trimmade som attan!

// kärlek

 

 

Dags att utvärdera!

Det är dagen-efter-supermåne, jag vaknade med en kundaliniström efter ryggen.

Kommer tyvärr inte ihåg vad jag drömt.

Jag har fått in lite utvärderingar på min aurahealing och jag känner att det är dags att dela med mig.

Eftersom det kan vara svårt att mäta så får man bedömma bieffekterna och resultatet, ofta känner man en omedelbar lättnad vid själva healingen, och precis som vid vanlig healing så kan man känna av att det negativa energierna som healingen tagit.  Dessa symptom är övergående. Men nu vet jag att jag sitter inte och låter pinnarna flaxa och skjuter i blindo, jag vet att jag tar det jag vill komma åt.

Det har varit tomhetskänslor, mörka tankar, ledsenhet, ångest och överkänslighet, humörssvängningar överlag, även värk i kroppen mm. Jag har haft ont i mina operationsärr och i njurarna. Det har varit ganska påtagliga effekter.

Det ger en insikt av vad människor bär i sin aura och man får ytterligare förståelse för hur auran även påverkar både vår fysiska och psykiska hälsa.

Nu kan ju detta låta dystert men dessa Symptom är övergående. Jag var mer rädd för att mina testpersoner inte skulle reagera alls. Är symptomen envisa kan man fylla på med lite mer healing, då brukar det släppa.

Inom healing så tror man att all sjukdom börjar i auran och nu har jag fått ett verktyg att jobba med, precis som vid reikibehandlingar så kan man behöva mer än en behandling, helst om man bär på mycket. Jag har övat mycket under de sista 2 veckorna så nu  tar jag en energipaus känner jag, det har varit dagligen, men det gav ett gott resultat.

Jag är Nöjd! Övning ger färdighet!

//med kärlek

 

 

 

 

 

 

Supermåne

 

Jag vet inte riktigt HUR månen påverkar mig, jag vet bara ATT den gör det och varje gång månen är full får jag mängder med energi, när jag var yngre var det mer att jag hade svårt att sova, nu när jag själv håller på med healing så känner jag att jag får healing och känner mig allmänt obalanserad, men trots det så ser jag det positivt.

Jag och hunden brukar yla! Men Darko har tappat rösten så jag fick yla själv, han försökte men det kom bara ett blåsande ljud.

Jag hade nån fundering på om det kan vara en förbannelse från grannen som kickat in (Darko gillar inte att vara själv)?! ;-)

Jag har under kvällen fått reflexiologibehandling, fötterna känns enormt sköna och jag sitter och funderar på vad jag kommer drömma inatt. Jag har hunnit utvärdera lite effekter av aurahealingen och det går enligt planerna.

Jag var ganska säker på effekterna men kände att jag behövde få dem bekräftade, jag använder mina kopparpinnar ganska mycket och känner att nu kan mina energier även bära upp de grövre pinnarna som var så tunga att de blev svajiga i början. Men jag letar fortfarande efter ett par mittemellan pinnar.

Jag är lite osäker på materialet när det gäller svetspinnar, det snappar upp för mycket störningar, och svaren kan kännas tvivelaktiga då de reagerar för mycket på andra energier.

Happy supermåne everyone! (jag drack en starköl)

//med kärlek

 

Reflexiologi

 

Jag var på en fantastisk behandling igår och känner att jag måste dela med mig.

Jag var på en behandling hos fantastiska Ulrika Kerttu i kvibille, Ulrika har inte bara gått alla steg inom reflexiologin, hon är även utbildad i reiki.

Jag var så tillfreds med allt efter behandlingen. 

På kvällen när jag låg i sängen kom änglabollarna tillbaka och en stor sol tändes bakom ögonlocken, bollarna smällde som fyrverkerier bakom ögonlocken,  dem har varit borta i några veckor.  Jag insåg att jag hade haft en person i mitt liv som skymde sikten, som inte var intresserad av ta in ljuset  utan var omgiven av en massa mörka moln. 

Jag var alldelels svettig när jag vaknade imorse, jag drömde intensivt på morgonkvisten att jag stod i ett rum med vackra möbler och möblerade om. jag plockade bort allt som var gammalt och bestämde mig för att göra det vackert i rummet. 

Det här kommer bli hur fint som helst!

 

Reflexologi är det internationella namnet på zonterapi.

Reflexologi / zonterapi grundar sig på principen att det finns zoner eller reflexpunkter som står i förbindelse med varje anatomisk del i kroppen. Om det finns en obalans eller överbelastning i en kroppsdel visar det sig i reflexzonen som smärta. De områden som smärtar stimuleras, masseras upp med händer eller zonstavar för att öka cirkulationen och aktivera människans fantastiska naturliga självläkningsförmåga. Nervretningarna från zon till kroppsdel löser blockeringar, blodcirkulationen ökar vilket gör att gifter och slaggprodukter rensas ut.

Reflexologi är en effektiv behandlingsmetod som sätter igång någon form av förändringsprocess, fysisk, mental eller känslomässig.

De flesta upplever snabbt ett förbättrat allmäntillstånd. Reflexologi balanserar kroppssystemen och ger djup och total avslappning som är en förutsättning för att kroppen ska kunna återhämta sig. När kroppen tillåts göra sig av med sina krämpor på egen hand klingar besvären av på naturlig väg.

En riktigt utförd behandling kan aldrig skada patienten. Reflexologin används alltmer i friskvården som förebyggande behandling.
Man söker sig inte till en reflexolog i första hand för att få en skön stund utan för att man vill ha ett resultat, en förändring, förbättring på något sätt. Klienterna brukar säga att det känns ”gottont” när man masserar på reflexzonerna som smärtar. Dock avslutas behandlingen alltid med en skön och avslappnande stund, och naturligtvis är det klienten och inte terapeuten som bestämmer hur hårt trycket läggs!

 

Jag rekommenderar verkligen Ulrikas behandlingar.

Ulrika Kerttu  

0703-447020

Årets sista kurser

Nästa helg skall jag ha årets sista reiki 2 och den 1-2 december årets sista reiki 1, passa på att hoppa på. Det är ofantligt roligt att få vara lärare i detta och att  få dela med sig. Det är så fantastiskt roligt att se människor förändras och må bra. Tacksamheten är otrolig..

Jag kommer inom kort att lägga upp kurser för 2019.

Jag lär mig oerhört mycket av mina kurser, alla tar in energier olika. varje gång jag haft kurs går jag själv igenom en process, jag liksom snubblar över insikter längs vägen, som kaksmulor längs stigen. 

Jag har själv nått den punkten att jag har en motorväg från hjärtat till munnen, sårbarheten är min styrka, att väga tänka och känna i sin egen kropp, utan att låta mig påverkas av andra.

Gillar man inte min ärlighet finns det sätt att undvika mig, det är helt okej för mig. Jag kommer aldrig att ändra på mig själv för någon annan, inte kompromissa eller förhandla.

Jag har visserligen sällan gått runt med fasader, men jag har däremot fått stålsätta mig i livet när det har varit tufft. 

För mig har detta aldrig egentligen handlar om reiki, för mig har det handlat om att hitta en metod så jag VÅGAR LEVA! fullt ut. Och det gör jag :-)

För mig är reikin en struktur för att lära sig hantera det som redan finns där.

Älskar jag så gör jag det intensivt!

Hatar jag så kapar jag dig vid fotknölarna och går vidare!

jaghar inte tid för bitterhet men jag står upp för det jag tror på.

Jag försöker inte passa in utan min önskan är att allt skall bli så bra som möjligt :-)

 

//med kärlek

 

 

 

Tiden går fort när man har roligt

 

Det har gått ett par veckor sedan jag satte mig ner och skrev så det är dags nu, under dessa veckor har jag hunnit ha reiki 1 utbildning och haft några behandlingar, samtidigt som jag jobbat heltid, sen skall man hinna med läxor och att vara social.

Det har varit intensivt med erfarenhet och upplevelser,  jag är enormt glad över de elever som stannar kvar och även vill gå reiki 2 hos mig. 

Vid några tillfällen har jag boostat med lite extra initieringar både på elever och sånna som andra utbildat, därför tyckte jag att det passar att ta upp detta.

När man boostar så gör man inte det för att någon annans initiering var dålig, utan för att rensa upp det som lossnar efter första initieringen, som är väldigt utrensande, man kan behöva det mer än en gång men oftast löser saker sig av sig självt. Man kanske inte har gett reiki på 15 år och känner att man vill ta upp det igen.

Jag uppmuntrar till att gärna kika på andra utbildare om man känner för det, det kan även ge ett bredare perspektiv, då vi är väldigt olika som personer och stilarna kan variera, men oftast är baskunskapen densamma. För att vi gör olika innebär inte att det är dåligt, tvärtom!

Efter att man har gått sin första kurs dröjer det lite innan man landar i kunskapen och känslan sen börjar man oftast utvecklas i rasande fart om man fortsätter ge reiki.

Lita på Reikin den kommer visa vägen! Inte bara i dina händer utan även i ditt liv.

 

//Med kärkek

 

Leverns avgiftning,

fas 1 & 2

Obalans i levern kan verkligen ställa till det i kroppen, det är något jag har personlig erfarenhet av och som jag ofta känner av vid reiki behandlingar.

Leverns har ganska många funktioner i kroppen, ofta tänker vi bara på levern som kroppens reningsverk, men Levern är ett organ som är precis lika smart som alla andra organ i kroppen, och det kan vara bra att förstå den lite bättre. För mig är Levern Örtmedicinens hjärta, det är ett centrum för mina kunskaper och alla röda trådar i örtmedicinen leder till levern, sen finns det säkert dem som tycker annat.

Leverns funktioner i kroppen är bland andra:

 • reglera blodsocker
 • filtrera blod från tarmkanalen
 • avgiftning från endo- och exotoxiner
 • producera hormoner 
 • producera gallsyra 
 • lagra järn, koppar och koppar joner
 • producera aminosyror 
 • lagra vissa vitaminer
 • mm.

(Endotoxiner är avfallet kroppen producerar sjäv, till exempel överskott av hormoner mm, exotoxiner är det vi får i oss via mat och miljö.)

Leverns avgiftning är indelat i 2 faser, fas1 och fas 2. 

Under fas 1 finfördelas toxinerna och och bryts ned så att de kan bindas  upp med molekyler som hämmar deras aktivitetsnivå och som möjliggör att de kan lämna kroppen, i detta tillstånd är toxinerna giftigare än de var innan (vissa ämnen blir inte giftiga förrän de har gått igenom denna process), vid fas 2 som är att göra dem fett- eller vattenlösliga så de kan lämna kroppen med urin och galla, fettlösligt binds upp till galla och lämnar kroppen via tarmen  och vattenlösligt går ut via urinen.

Redan nu börjar du inse att men här mekanismen ligger bakom många sjukdomar! Gallproblem bland annat, hormonella cancerformer och, andra hormonella obalanser. Jag har fått för mig att vi kvinnor är lite känsligare och att detta syns ganska snabbt hos oss genom menstruella störningar och PMS.

Har man för snabb fas 1 kommer fas 2 inte att hinna med och då blir de finfördelade toxinerna ännu giftigare  och kroppen kan inte ta hand om avfallet, då måste kroppen lagra detta istället, ett bra exempel är Alkohol, nikotin och läkemedel, de stressar  fas 1 och på sikt blir man mer eller mindre förgiftade.

 Är fas 2 nedsatt uppstår samma symptom som vid fas 1, men man blir förgiftad av att gifterna inte kan lämna kroppen helt enkelt. Man blir förgiftad vid båda obalanserna men av olika skäl.

Vad händer när kroppen får förmycket toxiner? Jo, kroppen sänker Ph värdet och du blir försurad, obalansen sprider sig till tarmen, man drabbas av candidaöverkott etc. kroppen börjar lagra upp toxiner och det gör kroppen  i fett, och då förstår man att denna obalans i levern ligger bakom en lång rad av andra obalanser  i kroppen.

Här kan mycket gå fel!  Ökar man sin förståelse för levern kan man hjälpa sig själv ganska mycket.

Det som är det  är kluriga med Levern är att den saknar smärtceller så vi får inte ont i levern när den är i obalans, och det är inte heller säkert att det syns på några prover heller förrän det har gått väldigt långt eller kanske till och med utvecklat sjukdomar av olika slag.

Vi hjälper levern bäst genom att försöka leva så "giftfritt" som möjligt. 

Det finns många leverskyddande örter men bara för att de är skyddande innebär det inte att de påverkar balansen mellan fas 1 och fas 2.

Sen finns det Örter som både minskar och ökar de olika faserna.

Använder man tillexempel nikotin eller äter läkemedel så är gurkmeja bra, den minskar fas 1 och ökar fas 2. 

Jag personligen upplevde obalans  när jag slutade med nikotin, denna leverobalans blir normal när man har denna ovana och det blir lite kaos i systemet när kroppen sen skall försöka återställa balansen efter att man slutat, därav abstinens och vissa mår ju så dåligt att man kanske börjar röka eller snusa igen. 

Ofta känner jag vid reikibehandlingar att levern tar mycket energi fast personen i övrigt är frisk, och då är det obalans, typiskt för rökare, snusare eller läkemedelsanvändning, det kan till och med vara så att man får i sig en ört som ökar nån fas genom kosttillskott.  Oavsett anledning mår levern gott av lite extra energi. 

Om man tittar närmare på leverns placering i kroppen så  kan det skapa obehag både i rygg och  bröstkorg. Gallproblem ger ofta värk i skuldror och rygg.

 

Leverörter

Ökar fas 1

Boldo, Eucalyptus, Guggul, Johannesört, Kronärtskocka, Pomerans, Schizandra, Ashwasganda

Minskar fas 1

Cayenne, Citruskärneextrakt, Gurkmeja och Nejlika

Ökar fas 2

Blåbär, Gurkmeja, Pomerans

Leverrensande

(Påverkar ej balansen mellan fas 1 och 2 nämvärt) Kruskräppa, Mahonia, Mariatistel, Maskros, Rosmarin, Ängssyra

Leverskyddande

Bupleurum, kronsärtskocka, Picorrhiza, reishi, schizandra, Silymarin.

 

Äter man tillskott kan det vara bra att se över dem lite.

 

//Med Kärlek

 

 

 

 

 

 

Reiki Mawashi

 

Reikin är full av övningar och metoder, allt från behandlingsprogram för åkommor, meditationer och rening av föremål, man behöver inte vara reiki master för att utöva lite mer avancerade former.

 

 

Jag har 2 metoder som jag experimenterar lite med som man kan kombinera lite olika och som har ganska brett användnings område.

Koki Ho- Reiki med utandningen

dra ner andetaget till tanden, följ andetaget ner munnen, halsen , hjärtat och tanden (chi-bältet), öva en liten stund med andningen så det känns synkroniserat mellan tanke och andning. Efter ett tag känner man att andningen bränner på läpparna och att det värmer i Tanden-området. Sen blåser män lätt ut reikin, vissa tecknar kraftsymbolen i gommen men det behövs inte för att aktivera reiki. Denna andningsteknik  är även jätte bra vid självbehandling, för att dra ner och in energi i kroppen.

Gedoku Ho- Avgiftnings teknik

Rensar ut kroppen, det är bra vid läkemedelsanvändning, eller andra detoxbehov och förstoppning.

då lägger man händerna på tanden (mellan naveln och pubisbenet, ibland kan man känna in) både på framsidan och ryggsidan, så man behandlar från båda sidorna samtidigt.

Sen håller man där i 10 -15 minuter och föreställer sig att alla gifter lämnar kroppen, denna övning är bra för hela buken.

Mawashi- Reiki ström (grupphealing / meditation

Man sitter/står i en cirkel, vänster hand upp, höger hand ner, ca en decimeter mellan händerna och låt energierna växa och flöda, prova med Koki Ho övningen och låt energierna växa i cirkeln. Detta är en form av grupphealing och meditation. Prova att bjuda in mer utomstående inte bara reikiutövare för att de ska få känna på energierna. 

 

 

mawashi reiki i en operations sal, förhoppningsvis ser vi detta  mer i sverige så småningom.

 

//med kärlek

Ljudet, färgen, sinnet...

Ditt chakra system avbildas med färger och symboler, de olika chakrana har även olika frekvenser, rotchakrat har en lägre frekvens och ju högre upp vi kommer i kroppen desto högre blir frekvensen så kronchakrat har en hög frekvens. Frekvenserna har inte bara ett ljud och en våglängd, de har även en färg, det är därför man ofta ser färger när man får en reikibehandling, eller när man behandlar. Jag hittade lite bilder som var tydliga.

 

På denna bild kan man även se vilken ton som motsvarar färg och frekvens.

 

Ljudet är är gratis och har använts i tusentals år, de tibetanska munkarna som utstöter ljud som mantran i meditation, klangskålar mm,  sen urminnes tider har vi använt ljudet för att finstämma frekvenserna omkring oss och i oss. 

Inom reikin finns även ljudet, det lärs inte ut i den moderna varianten utan man använder främst jumon och symboler. Jumon är mantrat av symbolens namn, men innan symbolerna och jumon så ska sensei Usui ha använt sig av Kotodamas som är ljudet som ställer in frekvensen.

Det låter så här:

  

 

Jag personligen använder inte Kotodamas, men tycker att det är värt att ta upp då vi är bra på olika saker, så om man har svårt att visualisera symboler kan kotodamas vara ett alternativ och vi glömmer ibland bort att våran sensei usui var buddist och levde under stora delar av sitt liv i tempel och bön.

 

Det finns även en Reiki Kanal på Youtube som heter Reiki podden.

Här talar man även om reiki kotodamas.

 

REIKI PODDEN

 

 

Detta är en mycket lärorik kanal där man får rak och ärlig infomation kring reiki. Vill du veta mer om reiki rekommenderar jag denna podd. Här pratar men om allt från initieringar till kotodamas. Podden hålls i av 2 mycket erfarna reikiutövare.

Är man nyfiken på att prova att använda ljud för sin egen hälsa eller bara väldigt nyfiken så är det mer lättillgängligt än man tror, då det finns på Spotify till och med, och då söker man bara på healing frequensies, eller solfeggio healing frequensies, man kan även här hitta dem på youtube

Här kommer ett smakprov:

 

Just detta klipp har 9 frekvenser och går igenom hela kroppen och auran, klippet börjar med  the schumann resonance 174 Hz, som används till bland annat smärtlindring.

 

Man skall helst ha hörlurar när man lyssnar. Så kan man kan bara känna hur ljudet påverkar dig och din kropp. det finns klipp där man bäddat in ljuden i lite fin musik och idag kan man nästan hitta nåt för alla smaker.

Jag hoppas att detta blogginlägg skall ge matnyttig iformation och verktyg att experimentera på egen hand.

// med kärlek

Frekvenser

Allting handlar om frekvenser, vi som jobbar med energier strävar efter att höja både våra egna och våra klienters frekvenser, höga frekvenser höjer ditt medvetande och låga frekvenser är sjukdomsalstrande.

Här för några år sedan så hade jag lite sömnproblem och snubblade över solfeggio healingtones (Hz) olika frekvenser har olika effekter på kroppen och man kan alltså behandla kroppen med ljudets vibrationer.

De flesta har säkert hört talas om "the Schumann resonance", 174 Hz eller 528 Hz the miracle resonance, allting har en vibration och en frekvens, allting vi har omkring oss, vår planet, vårt hem och det vi äter och våra kroppar och våra tankar. Sen har vi vårt älskade OM- ljud, Ljudet som skapade världen.

”AUM. Detta ord är universum. Det förklaras som forntid, nutid och framtid. Allt är uteslutande AUM. Även det som är bortom den trefaldiga tiden är AUM.” Logos är ordet eller ljudet som frambringar skapelsen. Detta ljud är känt i många andliga traditioner som Aum (Om), Amen, Amon, Amin,

Alfa & Omega.

 

Man har ju även upptäckt att pyraminderna producerar massvis med energi och ljudfrekvenser, både infraljud och ultraljd.

För att höja våra frekvenser så kan man omge sig av höga frekvenser i sin miljö och jobba personlighetsutvecklande med meditation, yoga eller vilket verktyg man nu väljer att använda. Tänka på vad du äter, tänk på att även din mat har en viss frekvens och vi blir mer påverkade än vi vill erkänna av den. 

När man äter kött till exempel så får du i dig djurets frekvens och den frekvensen den hade när den dog, att äta ett skrämt djurs frekvenser kan det vara bra? Ät medvetet, man behöver inte bli vegetarian men man kan göra medvetna val. Hur vi behandlar djur påverkar  oss mer än vi tror.

Vara ärlig med sig själv och jobba med dem bitarna som inte är bra hos oss själva, och som sänker dina frekvenser. 

 

Jag personligen får huvudvärk av låga frekvenser, jag får ett tryck i huvudet. 

Ett bra exempel är när man träffar någon man umgicks med  för 10 år sedan, man tyckte att det var så trevligt då, men när man jobbar med energier så utvecklas man mycket och och det här återseendet blir inte riktigt som man vill eller tänkt sig. Utan istället så sitter man och lyssnar på samma sak som för 10 år sedan medans huvudet gör så ont att det känns som att hjärnan skall krypa ut genom örat.

Detta har ju faktist resulterat i att man fått skaffa nya vänner, för mig är det lite av en sorg att jag inte får ta med mig vissa personer på min resa. Men det är ett personligt val som alla måste fatta för sig själv.

Men som sagt det är mitt liv och min resa och det är av allra största vikt att jag gör den och inte låter andras behov styra den.

 När jag satt och tittade på filmer om pyramiderna i Visoko så snubblade jag över en tjej som kallar sig Elisa Namaste, denna tjej är en ung energiarbetare som är jätteduktig på det här med frekvenser och på att läsa energier, hon har både hemsida och en vlog på youtube. Jag kände jag blev så förtjust i hennes arbete så jag vill dela med mig, dels för att jag kunde känna igen mig i hennes arbete. Jag fick extremt bra vibbar av henne.

http://www.elisanamaste.com/  Elisas Hemsida

Elisa på Youtube

//Med Kärlek

 

Kroppsnärvaro

 

Som ett komplement till föregående inlägg och på grund av en ny erfarenhet så skall ga in närmare på att befinna sig i sin kropp, Kroppsnärvaro.

Jag har ju svårt att Jorda mig och det räcker inte bara med meditationsövningar. 

Förr hade jag mycket problem med vänster sida och värk satte sig ofta där, jag hade obalans mellan  Yin och Yang, jag kom till rätta med det med Reiki och  inlines. När du åker Inlines måste du använda båda sidorna lika mycket för att färdas rakt fram. Det innbär att den svagare sidan blir starkare.

För er som inte känner mig så är jag väldigt aktiv och blir både rastlös och mår dåligt om jag inte får röra på mig. Fysisk aktivitet är intimt sammankopplat med kroppsnärvaro. Men det där är också individuellt.

Sista året har jag haft problem med mina fötter, främst i höger fot, men det finns i båda.

Det har blivit endel gymträning och det har ett ganska lågt fokus på foten.

Igår åkte jag och köpte en Longboard på Stadium och  var ute och tränade i 2 omgångar, jag var tvungen att dela upp det då jag blev jättetrött i fotleden  och foten. Jag fick vara enormt mycket i mina fötter för att hålla balansen och hålla mig kvar på brädan.

Jag kunde känna att det hände något i mina energier ganska omedelbart och svetten bara rann, fast det inte var så tungt.

Igår kväll låg jag i soffan och mina fotsulor riktigt brann och jag kunde känna hur det energierna drogs ner i mina fötter från midjan och neråt.

Summa Sumarum!

För att vara mer i kroppen, använd kroppen! Fötterna kan vara kluriga, då jag inte kom åt dem ens med Yoga och det är viktigt att balansövningen går in via foten, foten är viktig, där sitter energicenter som kopplar samman med hela kroppen.

För att komma åt foten kan man stå på ett ben, det finns balansplattor så foten får jobba extramycket, att stå på rörligt underlag är bra träning. Gå barfota om man klarar det. 

Eller så köper du en longboard om du gillar att utmana dig själv.

Om man har haft en skada eller smärta i sin kropp så kan själen liksom koppla bort det som gör ont för att underlätta utläkning, men om det får pågå för länge så kan det bli en blockering. Det är därför det är viktigt att man gör sin sjukgymnastik och kommer igång att använda det skadade  området så fort som möjligt. Ibland kan det vara svårt att veta vad som kommer först, smärtan eller blockeringen, båda kan orsaka varann.

Har man områden som gör ont i kroppen så kan man fråga sig

 • är jag närvarande här? och om nej varför inte (skador,trauman)
 • Ärjag passiv?
 • undviker jag det området av någon speciell anledning?
 • hur tänker jag om min kropp?

 Jag har förstått att jag är en "flygare" i mina  energier och är ofta halvvägs till "mars" och glömmer ofta bort den enklaste lösningen, att var i nuet och i kroppen :-) Och när det gäller mina fötter så tror jag inte att det handlar om att jag inte är i mina fötter utan jag är bara där för lite i förhållande till resten av kroppen. Jag behöver mer Balans!

Lycka till Alla "Flyers"

//Med kärlek

 

Grounding

"Att jorda sig"

 

Jag är inte den enda som har engerier som är ute och flyger och behöver jorda mig ofta.

Jag har lite ont i mina fötter och ibland känner jag mig bortkopplad från knäna. 

Jag har provat många övningar, och det fungerar men inte några längre perioder.  Jag har gjort alla från att plantera mig i jorden til att krypa ner i jordskorpan ner till mitten, använt kristaller.

Jag har faktist gett upp lite.  

Jag har förstått att det handlar inte bara om att jorda sig, det handlar ju lite om varför man flyr från sin egen kropp lite med.

Rädslor, minnen, trauman, livet, självkänsla och relationer.

Att Jorda handlar inte bara om att knyta an till Moder jord, det handlar om att känna sig hemma i livet med, att trivas i sin kropp och sin tillvaro. 

Jag har lagt märke till att när jag jobbar mycket med mig själv ökar behovet av att jorda och det är ju för att mycket rädslor och minnen bubblar upp till ytan när vi bearbetar och går vidare och släpper taget, det kan vara ganska jobbiga processer ibland och man flyr lite och blir lite disconnected med kroppen.

Jag har börjat se dessa episoder som nåt positivt och det känns lite lättare. Jag slutade försöka så himla mycket och då kändes det som att det lossnade lite. För mig handlar det nog om att göra göra saker här i livet som du älskar att göra, det är också ett sätt att jorda.

Jag gjorde en ganska lång meditation igår och det känns i kroppen idag, jag hade sparat ett tag.

Jag gjorde både en chakrameditaion med balansering och en självbehandling. Visserligen känns det att man kommit långt i sina processer men det finns mycket kvar, energierna känns inte lika brännheta längre och meridianerna låter inte som motorvägar i magen längre. I dag kämpar jag med att vara lika mycket i hela kroppen och inte så mycket utanför den :-)

När jag ger reiki känner jag att jag befinner mig i hjärtchakrat mycket och vid behandlinarna känner man att guiderna hjälper till mycket mer aktivt, det är svårare när man sitter själv i meditationen, men det tar sig :-)

 

//med kärlek

 

Pyramiderna i Bosnien

Jag har under de senaste dagarna suttit och sett dokumentärer om pyramiderna i Bosnien, jag som jobbar med energi kände ju att min facination för detta bara ökade och till slut så hittade jag en dokumentär där en kvinnlig energiarbetare går in i pyramiden med dess upptäckare och läser av enerigerna hon känner där inne.

Jag fick pytteskinn över hela kroppen när jag såg detta.

Det man vet är att Pyramiderna i Bosnien är Stora energiapparater och att pyramiden skickar energi till solen och vidare ut i universum men inte bara det den tar även emot, och trots sina tusentals år och att den blivit igengrävd så fungerar dess mekanismer än idag. För er som är känsliga för energier eller bara älskar allt som har med pyramiderna att göra gå in och kika på detta.

 

 Detta är filmen med Sue Jones som är medium och energiarbetare.

 

 

 

Detta är filmen om  själva pyramiderna och desss upptäckter

 

Håll till godo!

Eller så går man in och läser på  http://pyramidernaibosnien.com/  här finns även massvis med filmer och länkar.

 

//Med Kärlek

Reiki i familjen

 

Att få hålla på proffessionellt med reiki är en gåva och att sitta och ge behandlingar och att utbilda är både givande och roligt, alla möten man gör är så värdefulla. 

Men så har du dem stunderna hemma med familjen när reikin har visat sig vara ovärderlig.

Min lilla pojke har haft barnepilepsi sen han var 7 månader gammal.  När man har barnepilepsi så krampar inte hjärnan för att den har en skada utan för att den blandar siganler. Man vet inte riktigt varför. Idag krampar han inte längre men han har problem med migränliknande huvudvärk, samt att han har en ADHD diagnos. Han är väldigt ljuskänslig och solen trots att den är så underbar kan bli för mycket för Lilleman och nu under den varma perioden så har det varit mycket migrän och gråt på kvällarna, han får sån huvudvärk så han kräks. Jag har försökt få honom att ta alvedon och ipren men han tycker att healing en fungerar och ber om healing istället.

Igår var det dags igen, Neno berättade att när jag tar i huvudet så blir huvudet alldelels varmt och det slutar göra ont, och några kvällar nu i veckan har lilleman somnat gråtande  i mina händer.

Igår gjorde vi en helkroppsbehandling, det dröjde inte många minuter innan ögon började klippa och han somnade, hunden kommer alltid och lägger sig bredvis oss, och de som fått reiki hos mig har träffat min medhjälpare Darko (en stor alaskan malamute).

Han somnade för natten, vi fick bära in honom i sängen, och vi fick en underbar stund, jag känner den i hjärtat än.

Barn är så tacksamma att ge reiki och energierna går snabbt in.

Reikin har liksom blivit en dynamik i min lilla familj, båda mina pojkar och hunden får regelbundet reiki, och här finns också den största gåvan, reikin blir så stark när man använder sig av dem kärleksfulla banden som finns i en familj,

 

//med kärlek

Örter och Reiki

 

Det finns många örter som är bra att kombinera med reikibehandlingar. Reiki är ju lite utrensande och sätter ofta igång en del processer i kroppen.  När man använder örter i samband med reiki är det bra att dem inte är för starka utan att man använder sig av skonsamma örter med bred funktion. Man vill inte stanna upp reikins processer utan bara hjälpa till lite på traven.

 

När en reikibehandling ger mycket symptom från nervsystemet så är Kamomill en bra ört då den lugnar inte bara nervsystemet utan hela kroppen. 

Tar Levern mycket energi kan man använda mariatistel och fänkål. Dessa örter är bra att använda för sig men går även att blanda ihop till ett örtte eller smothiepulver.

Vissa örter är starka och i kombination med reiki kan det bli lite för bra, vill man använda adptogena örter så är det bra att man gör det med föriktighet eller vänta med att börja använda dem nån vecka efter reikibehandlingen.

Är man nyfiken på fler användbara örter så kan man kika under fliken örter för olika ändamål, där finns fler användbara örter. 

Om man är reikiutövare och är lite nyfiken på hur man använder örter i samband med reiki så är ju hormonsystemet kopplat till chakrasystemet och då kan man söka info på till exempel halschakrat som är sköldkörteln,  då söker man örter för sköldkörteln.  Man hittar många örter, men som sagt då väljer man de skonsamma örterna.  Det är viktigt att man läser på ordentligt för man vill inte stanna av reikins utrensande processer. Lycka till!

 

// Med Kärlek

Kamomill

Semestern börjar lida mot sitt slut och jag har haft underbart väder att njuta av, jag har varit ganska fokuserad på återhämtning och givetvis använt mig av mina kunskaper för det. Jag gillar enkla och bra örter som man kan använda mycket av och kamomillen är en sådan, den är extremt allsidig.  Sen är den god också.  Jag har druckit kannvis men Iste av kamomill dessa veckor.

Jag brukade plocka Kamomill i hagen när jag hade häst, när hästarna stod på bete åt dem runt Kamomillen och Johannesörten, det stod som öar i hagen och v ar lätt aatt hitta. Hästarna äter det inte Pga att det är lugnande och dem håller flyktreflexen i trimm när de är ute hela dygnet. Dem är väl medvetna om den lugnande effekten.

 

 

 

Utdrag från örtguiden  som har mycket bra informtion.www.ortguiden.se

Kamomill är en av våra allra äldsta läkeväxter och en av de mest använda i Europa. Det är den prästkrageliknande blomman som används och kamomill växer vild i Sverige ofta på åkrar och vägkanter. Den kan lätt förväxlas med baldersbrå, ett vanligt ogräs, men kamomill har en karaktäristisk aromatisk doft som baldersbrå saknar.

 

Kamomill innehåller flera medicinskt verkande ämnen och eteriska oljor där bland annat chamazulen som innehåller ett blått färgämne ingår.

Kamomill kan användas både utvärtes och invärtes och har följande egenskaper:

 

 • Inflammationshämmande
 • Bakteriedödande
 • Kramplösande verkan på glatt muskulatur (mage, tarm, livmoder)
 • Lätt lugnande och rogivande verkan
 • Svettdrivande

 

De torkade eller färska blommorna används till te (1 tsk torkad ört till en stor kopp te) eller så gör man ett kraftigare avkok på dem för utvärtes användning.

 

Teet är bra vid irritation i mage och tarm och magkatarr samt vid koliksmärtor. Vid mensvärk kan man också dricka ett par koppar te för att lindra krampen.

Vid ögoninflammation kan du badda ögonen med kamomillte.

Har du svårt att slappna av på kvällen kan du dricka kamomillte. Den kan också lindra vid spänningshuvudvärk och lindrig migrän.

 

Kamomillte kan drickas vid förkylning och verkar kunna både förebygga och lindra förkylningssymtom. Man kan även andas in (något avsvalnad) ånga från ett starkare kamomillte i en kastrull. Detta kan lindra vid hosta och bihåleproblem. Täck huvudet med en handduk och luta dig över kastrullen.

 

Utvärtes är kamomill bra vid eksem, hudirritationer och sår.

 

Den eteriska oljan av kamomill kan användas i aromalampa får att slappna av och lättare kunna somna. Vid hudproblem kan man göra en salva där den eteriska oljan ingår.

 

Är man allergisk mot korgblommiga växter ska man inte använda kamomill.

 

Jag har ju gjort iste på kamomill och då har jag kokat en liter vatten och låtit det stå och dra några timmar eller över natten, det har bivit ganska starkt så man kan späda om man vill, sen har jag silat av och tillsatt 3 suketter och 1 msk pressad citron, rört om ordenligt och druckit med massvis med is. Gillar man honung kan man använda det med, eller vanligt socker.

Mums!

 

//med kärlek

 

När själen flyttade in...

Jag har under veckan haft lite utbildning i  reiki  och  nån behandling. och givetvis så lär jag mig mycket när jag utbildar, alla är olika och man får ställa in sig på andras förmågor,  det ger en insikt som är svårt att dela med sig av  men i detta inlägg skall jag försöka förklara lite ingående. 

 

 

Det spelar ingen roll vad du har för roll här i livet vare sig du är ingengör, skådespelare eller skomakare så tror jag att  själen kommer att leta tills den hittar sin plats och fram tills dess får den inte riktigt ro.

För mig var det andlighet och reiki, där hittade jag höger och vänster hjärnhalva, och i örtmedicinen fann jag en kontakt med Naturen. Jag har förstått när jag pratar med folk att de behöver få höra att det finns andra som är som dem, dem behöver få höra att dem inte är dumma i huvudet och inte lider av något konstigt syndrom.

Jag har alltid så länge jag kan minnas haft en känsla att jag "bor" inte här jag är bara en genomresande, jag har haft svårt att känna mig hemma här i livet, det händer så mycket hemska saker här...  jag skall snart åka hem, men jag har heller inte riktigt vetat var jag var på väg, destinationen fanns inte på biljetten hit.

När jag kommer in i ett rum så kan jag få både bilder,  känslor och till och med en lång historia.  Ibland kunde man bli  glad och ibland blev det plågsamt, tyvärr så kändes det som att jag drogs till hemskheter och dålig energi, eller att det drogs till mig. Det kändes som att det vilade en förbannelse över mig, vad hade jag gjort för att förtjäna allt detta? Varför ser jag och känner detta?

Ibland så var det enda sättet att få stopp på obehaget var att lämna situationen, så i perioder av mitt liv har jag isolerat mig.

Det var först när jag gick en kurs i andlighet för 7 år sedan som jag började förstå hur det fungerade, sen gjorde jag reiki kursen och förstod att detta har alltid funnits där, det här är jag!

Nu är jag komplett och jag vet vad jag skall göra.  Idag vet jag att det jag ser och känner är energi som passerar min healingkanal och är man känslig för energier så kan man både se, höra  och känna den, det kan vara lite olika på vad jag tar in.

Och vad är då jag?

Jooo, jag är ett verktyg, en kanal för andlig energi och det är stor skillnad på att "veta" vad man är och "inte veta" vad man är. Nu bor jag här,  själen flyttade in i kroppen igen :-) och bra saker började att hända.

I dag är jag den som har kontroll på vad som passerar och kan utöva detta under mer harmoniska former. Den omedvetna formen av healing är en smärtsam histora  för mig, medans den medvetna formen är en helomvändning.

Vi är alla olika men jag vet att det antagligen är många som kommer känna igen sig i det jag skriver. 

När jag ger healing så flyter jag iväg lite grann efter en stund, det strålar vitt ljus ur mitt tredje öga och mina händer bröstet och fötterna blir jättevarma, ibland för man gå igenom hela känsloregistret, det finns oerhört mycket lagrat i våran aura, och mycket är vi inte medveten om att det finns där heller.

Har någon gått igenom mycket sorg kan mina tårar börja rinna och bröstet skälva men idag så ser jag inte det som nåt dåligt utan idag vet jag att när jag ser/känner dessa saker är det för att det lämnar dig och informationen går tillbaka till undiversum, minnet kommer finnas kvar men det kommer inte göra ont längre och blekna.

Det är lite bittert att jag behövde vänta till jag var 36 för den insikten, men idag vet jag att "timing is everything" i Universum,  saker och ting kommer till oss exakt när det ska, och ibland får man helt enkelt vänta.


//Med Kärlek

 

 

 

 

 

Den fria viljan...

Detta inlägg kommer  lite lösryckt. När man jobbar med örtmedicin och reiki så handlar det mycket om att saker och ting i kroppen skall vara så naturligt som möjligt men vill inte besvära kroppen i onödan.

Ju naturligare desto bättre, men så finns det en sak som jag sätter före allt detta och det är den fria viljan och rätten till sin egen kropp, det du känner är bäst för dig är faktist bäst för mig med oavsett vad jag har för åsikt om det hela.

Ibland stöter man på tillfällen som kan vara svårt att förstå, då är det min uppgift att ha tålamod för insikten kommer om inte förr men senare.

Den fria viljan kräver...

...respekt

...förståelse

...ödmjukhet

...kärlek 

Vad har du kvar om jag tar i från dig din fria vilja?

...ingenting?

 

Jag har på nåt sett blivit lite mätt på pessimismen i Sverige, missnöjdheten som gör att man väljer att rösta på SD till exempel, är det verkligen lösningen? Varför baserar man sitt röstande på det man är missnöjd med. 

Vi i sverige är bra på den fria viljan, vi skyddar den och demokratin, det är faktist inte alla som har det så bra! Risken är ju att vi förlorar det som gör oss till Svenskar om vi röstar efter missnöje.

 

 

// med kärlek 

Hormonfällan!? 

 

Eftersom jag har valt att vara uppriktig och berätta att jag opererat bort min livmoder så tänkte jag följa upp lite.

I veckan tog man upp unga kvinnors menstruationsproblem i Tv4 nyhetmorgon, och då förstår man vidden av hur många det är som lider i tysthet, men det satt även en klok gynekolog som gav goda råd och som hade svar på tal. Jag tycker överlag att det serveras alldeles för lite statistik och siffror på våra bekymmer och det är nog för vi ofta lider i tysthet eller så blir vi inte tagna på allvar.

Nu hade jag mer problem som sammanväxningar och ärrbildningar av kejsarsnitt som gjorde att det var en del smärta inblandad med så när steriliseringen kom på tal så blev hysterektomin mitt val.

Jag behöver ju inte sanitetsprodukter längre, jag har de sista åren använt menskopp, jag vill gärna slå ett slag för den produkten då det är miljövänligare alternativ men även för att man får ett begrepp om hur mycket vi blöder i mililiter!

Mängden sopor minskar drastiskt. Kvinnliga sanitetsprodukter är en riktig miljöbov och detta är ett mycket viktigt ämne, detta är en hel industri och vi måste ta miljöansvar! Kanske kan man ha som vision att dela ut menskoppar på ungdomsmottagningar i framtiden!? Det hade varit en kännbar insats för miljön! Har vi ens råd att gå miste om den chansen!

Det var först när jag började använda koppen som jag fick klara besked på hur mycket jag blödde, och då kunde jag även vara adekvat och tydlig när jag tog upp problemet med kvinnovården.

En menskopp är ungefär lika stor som en 30 ml medicinkopp. 

Jag har läst mig till att om man blöder mer än 80 ml på en hel mensturation så blöder man för mycket.

För att få ännu bättre kontroll kan man ladda ner en app, en P-tracker och anteckna i appen så du kommer i håg så får du även kontroll på dagarna i din m- cykel (jag använde en gratis version av P-tracker). Jag insåg snabbt att jag var uppe i nästan en 400-500 ml. Hade jag levt på medeltiden utan tillgång till järntabletter och dagens moderna kunskaper hade jag dött av anemi för länge sedan.

Vi kvinnor har blött i alla tider, det är bland det naturligaste som finns och just därför så blir det lätt en gråzon där det forskas för lite. Många sjukdomar börjar med hormonella problem, och då kan det för oss kvinnor vara ett av det första tecknen vi får på hormonell obalans, "Menstruationsrubbningar".  Och eftersom vi är kvinnor blir det lätt att vi bortförklaras som "det är naturligt",  även livmodercancer ökar stadigt. I veckan kom det ut nya rön om att vissa former av bröstcancer kan behandlas med hormoner och min tanke är ju att om det kan behandlas med hormoner så kanske det var det som var felet till en början.

För att kunna ta tag i ett problem måste vi först se problemen. Min uppmaning är att inte acceptera problemen och våga berätta och stå upp din livskvalite och framför allt stå upp för din framtida kvinnohälsa, tänk framåt och konsekvenser! När vi höjer rösten så kommer vi höja kunskapen. 

Här kan även reikin hjälpa till en hel del då chakrasystemet är sammankopplat med kroppens endokrina system, man kan läsa mer om det under fliken energikroppen.

Det finns även örter för menstruationsproblem.

Kamomill, rehmannia, silverax, gulrot, lomme, nässla, är vanliga örter vid rikliga blödningar, men sen har du  den hormonella aspekten och PMS.  Vid PMS är det Agnus castus (munkpeppar), hjärtstilla, mattlummer, Dong quai, sarsaparilla, järnört.

Sen är det många som är hjälpta av att använda blodstoppande örter, örter med garvämmnen som verkar sammandragande, Daggkåpa, Mjölon, Smultron, Nejlikrot, Johannesört, Björnbär,Tussilago, Blåbär, Lingon.

Jag vet att jag har kommit in på det tidigare, när det gäller hormonell balans är balansen mellan omega 3 och 6 viktig. 

Här är det bra att läsa på lite och då kan man göra en blandning som är anpassad till just dina problem.

 

//kram

Har du funderat över hur mycket  hygienartiklar som du slänger  varje månad på grund av din mens, tänk då ett 1år och sedan 1 liv av slängda klorblekta tamponger och dambindor!?

Hejdå fertilitet, Hej Livskvalitet!

Jag bestämde redan när jag fick tid för operation att jag skulle skriva ett inlägg om detta!

Kvinnovården, detta ämne är lika svårt att tala om som det är att känna sig bekväm i en gynstol!

 

Jag har sedan jag var i tonåren haft rikliga menstruationer jag har mått dåligt av preventivmedel och har väl provat det mesta, jag bestämde mig för flera år sedan att jag skulle sterilisera mig, det kändes som att ju mer jag försökte få kontroll på mina hormoner desto värre blev det.  

De gånger jag sökt hjälp har jag fått höra av manliga läkare, märk mina ord MÄN säga att vissa saker får man stå ut med som kvinna, men även av kvinnor.

Vid ett telefonsamtal förra året då det var bestämt att jag skulle sterilisera mig fick jag förklarat för mig att jag kunde inte få inplantat i min äggledare utan var tvungen att ta bort dem helt för att det går inte att bränna i livmodern om dem ska få stopp på mina blödningar om man har inplantat!!! 

Att vi kvinnor får betala för våran livmoder med blod svett och tårar stod ju helt klart för mig!

 

Det lät som tortyr hämtat från en skräckfilm! det var då jag ändrade mig,  ta bort skiten!!! Jag orkar inte mer! 

Törs man som kvinna önska sig lite jävla livskvalitet och slippa bo utanför dass en vecka månaden !? Dagens kvinnovård har lösningar, det är klart att de har, men så länge vi kvinnor inte klagar behöver inte samhället bekosta det heller.

Jag talade om detta för en sköterska på gyn vid ett telefonsamtal, och fick tillbaka det är ett permanent ingrepp! TÄNK OM DU TRÄFFAR EN MAN!?

What!?

Det är är en sån icke jämställd inställning som fortfarande smyger omkring i vården som på nåt sätt talar om för kvinnor att de ej bestämmeröver sin egen kropp!

Jag är ingen avelskossa som ger bort rätten till min livmoder eller föräldraskap till en man jag inte har träffat! Jag fick ju givetvis ett utbrott i  telefonen. JAG ÄR 43! JAG HAR  2 BARN!

När jag satt och diskuterade detta med lite kvinnliga vänninnor så verkar det som att vissa tror att det är som att åka till veterinären och sen kommer jag gå upp i vikt och gå på låda!

Och det är detta jag vill prata om. 

Jag är oerhört tacksam över att få vara Mor till mina barn, att vara kvinna och att kunna bära liv och skapa liv av kärlek är en oerhörd gåva,  men.......

.....jag som kvinna har inte som livsuppgift att föda barn, jag är inte en mans ägodel som möjliggör att han kan sprida vidare sina gener!

Det är varje kvinnas val ,precis som med sex skall det inte tvingas på oss! Vi har egna drömmar och visioner att uppfylla.

Och när vi sitter där med menstruationsproblem, hormonproblem och förlossningskador för att vi har spruckit sönder när vi fött våra barn så passar det inte att säga att det får man som kvinna stå ut med!!!Och absolut inte om det finns lösningar.

Eftersom jag  nu har fått en hysterektomi så mår jag lite därefter men hade det inte varit för det så hade jag banne mig haft fest!

När jag vaknade upp med svåra smärtor så fanns ingen ånger, ja trots smärtan så hade en oerhörd tyngd lättat över att aldrig mer behöva blöda eller planera mitt liv kring mina menstruationer.

 

PMS har vi alla hört skämt om och antagligen skämtat om själv,  men det är många kvinnor som lider och blir ej tagna på allvar. Det finns kvinnor som ringer sig sjuka till jobbet och säger att dem är förkylda i stället.

 

//Med kärlek!

 

Bikinisnygg med Koppning

Förra året inhandlade jag silikonkoppar för hemmabruk. Koppning har använts i tusentals år, framförallt inom TCM, och påminner om en djup bindvävsmassage som ökar både blodcirkulationen och hjälper lymfsystemet. 

Detta är alltså cellulitdödaren nummer 1  enligt mig. 

Man får snabba resultat och man ser effekt efter 1 behanding, dock beror det väl på vilken grad av celluliter man har men, givetvis plockade jag fram mina koppar.

Nu när det var dags att krypa ner i bikinin blev det påtagligt, groparna nästan skrek åt mig att klä på mig igen :-)

Men precis som jag skrev innan, man ser skillnad på en gång och mitt tips är att koppa efter man har tränat och innan man går och lägger sig, glöm ej att dricka mycket, man kan även hjälpa lymfsystemet med lite fänkålste om man vill.

Enligt de instruktionerna jag fick med med mina koppar så var det 5 minuter på varje område, men huden kan kännas lite öm, helst där huden är gropig, så ordentligt med olja och mjuka rörelser man kan även låta en kopp sitta kvar en stund på jobbiga områden.

Jag använder mina koppar på låren, magen, underarmarna och i ansiktet. eftersom jag tycker det gör lite ont gör jag mindre och ofta i stället.

Dessa koppar går även att använda på ömma skuldror, ryggar och axlar, och har man en övertränad axel är det väl värt att prova sätta en kopp ett par minuter.

När man sätter en kopp koncentreras blodmängden i området och man tvingar fram en bra blodgenomströmning, men även en bra cirkulation med lymfvätska, vilket gör att lymfsystemet rensas bättre.

Koppning (klicka för att läsa mer om koppning)

Jag har ett enkelt silikonset som man bara nyper ihop mot huden för att skapa undertryck som jag sedan masserar med.

Det finns en uppsjö med filmer på youtube med. I mitt set fanns även 2 små koppar för ansiktet.

Jag gjorde misstaget att dricka för lite och det kändes som att jag kissade syra dagen efter så ett tips drick ordentligt!!

//med Kärlek

Naturligt solskydd

Det är väl ingen som kunnat undgå vårat underbara väder, själv har jag varit alldeles för mycket i solen och börjar känna mig lite vidbränd, därför passar det bra med lite soltips.

Det bästa solskyddet är ju givetvis att sola i skuggan  eller undvika solen men samtidigt är solen en livgivare och det är svårt att hålla sig undan solens  energi. Huden är kroppen största organ och påverkas ju precis som allt annat i kroppen av vad vi äter. 

Solskyddet kommer ju även härifrån inifrån, huden behöver vitaminer och mineraler men framför allt a-vitamin, den gammal hederliga morotsjuicen är inte fy skam.  Men jag vet att det är många som gärna vill ha ett naturligare skydd då det är mycket  kemikalier i traditionella solskydd, men precis som allt annat så varierar även de naturliga oljorna i kvalitet.

Jag hittade en lista på en engelsk site där man listat solskyddsfaktorer  hos olika oljor, man tar även upp vikten av att göra grundliga efterforskningar då vissa oljor har andra medicinska egenskaper, men även att SPF varierar beroende på oljans kvalite.

http://livingprettynaturally.com/natural-oil-sunscreens-what-you-need-to-know/

 • Macadamia Oil – SPF 6
 • Non-GMO Soybean Oil – SPF 10
 • Avocado Oil – 4 – 10 (can get 15)
 • Olive Oil  – 2-8
 • Shea Butter – 3 – 6
 • Almond Oil – SPF 5
 • Sesame Seed Oil – SPF 4
 • Hemp Seed Oil – SPF 6
 • Jojoba Oil – SPF 4
 • Coconut Oil – SPF 2 – 8

Men de bästa oljorna är vetegroddsolja SPF 20, Hallonfröolja och Morotsfröolja, de har SPF   28-50 respektive  38-40 beroende på kvaliten på fröna.

Zink, både i kosten och som salva på känsliga områden.

Lycka till i solen!

Mat och Neurohormoner

I hjärnan finns flera olika signalsubsstanser/transmittorer och vissa av dem fungerar även som hormoner. När vi har tillräckliga mängder av dessa neurohormoner så har vi balanserat humör, bra aptit, god uppmärksamhet, bra uthållighet. Med andra ord när dessa är i balans mår vi bra och fungerar optimalt.

Neurohormon:

Tillräckliga mängder:

Otillräckliga mängder:

Serotonin

Nöjd och tillfredsställd

Avslappnad och sover bra.

Bra inlärningsförmåga

Missnöjd och otillfredsställd

Sover dåligt

Dålig inlärningsförmåga

Dopamin

Klarhet

Motivation

Arbetsminne

Oklarhet

Hyperaktivitet

Brist på arbetsminne/passivt minne

Noradrenalin

Fokuserad

Bra minne

Säker

Ofokuserad, ibland tvångsmässig för att kompensera.

Dåligt minne, förvirrad, glömsk, tvivlande, svårt att fatta beslut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det finns 3 faktorer som i samverkan med varandra påverkar hur mycket neurohormoner vi producerar.

Genetiska faktorer

Fysiologiska faktorer

Psykologiska faktorer

Det innebär att 2 tredjedelar kan vi kontrollera (om vi vill). Det innebär även att 2 av dem tredjedelarna ansvarar vi för.

Dels kan vi se över miljön vi lever i och våra relationer, men sen kan vi ju även se till att vi äter bra mat som främjar en bra balans mellan dessa hormoner, fysisk aktivitet är också en huvudingrediens, liv är rörelse, kroppen skall inte vara still, den behöver röra på sig för att hålla sig vital.

Detta behövs för att bilda seretonin:

Vitamin B6 och B3

Mineralerna zink, magnesium och järn

Aminosyran Tryptofan

Livsmedels som innehåller nämnvärda mängder är; bananer, avokado, ananas, kakao, fikon, Plommon, spannmål främst havre, tomater, cashewnötter, valnötter.

 

Detta behövs för att bilda dopmin och noradrenalin:

Vitamin D och B6 och B12

Mineralerna magnesium, järn och selen

Aminosyran Tyrosin

Livsmedel med nämnvärda mängder är: avokado, baljväxter (soja och limabönor), nötter (främst valnötter och jordnötter), frön (främst pumpafrön)

För att tillgodogöra sig aminosyror krävs Kolhydrater, då är det bra om man väljer långsamma kolhydrater.

Hjärnan vill gärna välja den snabbaste lösningen (vilket delvis är inlärt) som socker, vitt mjöl, så det gäller att planera sin mat lite så ”hjärnan inte hinner ta över” genom att kanske äta lite oftare, ha mellanmål till hands osv.

Det ligger i tiden att bli bättre på att förstå vad vi äter. När man tittar på den tabellen där uppe och sen tänker vi på hur psykisk ohälsa och diagnoser hos barn bara stadigt ökar i raketfart.

Hos Barn med ADHD så har man ju kunnat se att de har lägre dopaminnivåer, och läser man då på så faller även en till pusselbit på plats. De flesta med ADHD jagar socker och snabba kolhydrater, och att förse kroppen med lite amfetaminliknande mediciner höjer ju dopaminnivåerna. Allt fler vuxna får även diagnosen ADHD eller drabbas av utbrändhet. Det finns många nyanser av psykisk ohälsa.

Jag ställer mig frågan varför inte fler dietister jobbar med detta? Framförallt nu när vi vet att dessa hormoner inte bara finns i hjärnan utan på andra ställen i kroppen, t ex seretoninets funktion i magen.

 

Och som jag kom in på tidigare i texten så ansvarar vi som individer för 2 tredjedelar av faktorerna som påverkar. Men när människor blir sjuka så blir dem ett offer för omständigheter och tar på sig offerkoftan, istället för att förändra det som är lättast att förändra, ”Sig själv”. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Missbruk och örter

Eftersom jag kom in lite på neurohormoner i mitt förra inlägg tänkte jag fortsätta på det spåret ett tag till.  Vissa signalsubstanser är även hormoner som seretonin, dopamin och noradrenalin. Jag kommer att skriva mer om detta framöver. 

När man missbrukar t ex amfetamin så skjuter dopamin nivåerna i taket och därmed aven noradrenalin. Kroppens hormonsystem  fungerar via negativ återkoppling så när man inte får sina droger (som forcerar dopaminnivåerna) så blir dopamin nivåerna alldeles för låga, det är för att din kropp tror att den har för mycket dopamin när man använder droger och när du är drogfri försöker den balansera upp nivåerna.

Detta är en av anledningarna till den välkända abstinensen och till varför en missbrukare förblir en missbrukare.

 

Det finns bara en väg ut ur detta och det är den svåra vägen men man kan underlätta med örter och mat. 

För att kunna producera Dopamin krävs en aminosyra som heter Tyrosin( som även blir till sköldkörtelhormon), den går att köpa som kost tillskott, sen finns det även mat som som innehåller nämnvärda mängder:

Avokado

Baljväxter( särskilt soja- och limabönor)

Nötter (särskilt valnötter och jordnötter)

Frön ( särskilt pumpafrön)

mm.

Det är inte helt ovanligt att när dessa neurohormoner inte finns i tillräckliga mängder så drabbas man av hägftiga sötsug och jagar socker och kolydrater. Så en individ påväg från missbruk tjänar på att äta vegetariskt ett tag!

Det finns dem som fått upp ögonen för de Adaptogena örterna. 

Astragalus

Bupleurum

Damiana

Dong Quai

Gotu Kola

Fo Ti

Ginseng

Lakrits

Maca 

Rehmannia

Rosenrot

Ryskrot

Sarsaparilla

Schizandra

Aswagandha (whitania)

En Adaptogen ört avlastar kroppens alla balanssystem och gör då i sin tur att kroppen snabbare återhämtar sig från ohälsa och stress. 

Men just när det gäller missbruk så skulle jag vilja rekommendera Schizandra.

Schizandran påverkar dopaminnivåerna och eftersom att det är ett bär som kroppen upplever som näring finns ingen övre gräns heller för hur mycket man får ta. 

Det räcker med en tsk om dagen men känner man att man vill ha mer så går det bra att öka sin dos.

För att få en bättre effekt av Schizandra så kan man ta ginseng eller rosenrot till. Dessa örter hjälper varandra ungefär som panodil och tramadol vid stark smärta.

Däremot så måste man vara försiktig med dosen  av rosenrot och ginseng. 

Har man problem med Alkohol så brukar melatoninnivåerna drabbas, då är det viktigt att man lägger sig i tid och regelrar sin dygnsytm, timmarna innan 24 är viktigast det är då vi producerar melatonin.

Och vid Alkoholmissbruk kan man vara hjälp av en aminosyra som heter Glutamin.

 

Missbruk är nedbrytande och man kan inte lura signalämnen, det absolut bästa är att låta bli!

För en bra återhämtning behövs bra näring med vitaminer och mineraler, framförallt Selen, Zink, magnesium och järn samt D och B- vitaminer(B3,B6 och B12).

Det är kunskaperna vi har som ökar förutsättningarna för hur vi lyckas! 

//med Kärlek

 

 

 

Magen och seretonin,

uppföljning!

Nu har jag hittat ännu mer som jag kände jag ville dela med mig av.

http://illvet.se/manniskan/halsa/depression-daliga-tarmar-kan-leda-till-psykisk-sjukdom

 

Sen för att höja seretoninet på naturlig väg kan man höja intaget av tryptofan. Även här är fettbalansen viktig, balansen mellan omega 3 och 6.

Tryptofan finns bland annat i kyckling, äggvita, mjölkprodukter, kikärter och pumpafrö och är byggstenen för serotonin.

Man hittar mycket tryptofan i:

bananer

ananas

avokado

kakao

fikon

plommon

havre

tomater

cashew nötter

valnötter

Motion  ökar upptaget av tryptofan och bildandet av seretonin.

Beröring!!! ökar seretoninet, gå på massage och healing!

// med Kärlek

Magen  och seretonin!

Seretonin är en neurotransmittor som de flesta av oss kopplar samman med våran psykiska hälsa.

Men visste ni att 95 % av allt seretonin vi har i kroppen produceras i magen, dock det seretonin som vi har i magen skickas inte till hjärnan, utan seretoninet vi har i hjärnan produceras i hjärnan.

Men vi vet mer om seretoninets funktion i hjärnan än det som finns i magen, dock har man kunnat se kopplingar till irritabel tarm, då magen återgår till det normala när man normaliserar seretoninnivåerna.

När det kommer till kroppsfunktioner kan denna neurotransmittor även påverka det kardiovaskulära systemet, musklerna och olika element av det hormonella systemet, bland annat.

Så vad gör seretoninet i magen?

Saken är den att man vet inte så mycket, det är en relativt ny upptäckt och  man har inte kommit så långt men.......

Nu vill jag ber er att öppna erat sinne och så tänker vi högt tillsammans.

För att kunna producera seretonin behöver vi en till aminosyra som heter Tryptofan. Tryptofan är essentiell aminosyra det innebär att vi måste få i oss detta via vår kost. Det innebär att våra seretonin nivåer är beroende av vad vi får i oss.

Vad händer med våran mage när vi inte får i oss tillräckliga mängder tryptofan? Och kanske har vi symptom på depression långt innan vi blir deprimerade, fast i magen?

Jag håller nämligen på att reta ihjäl mig på uttryck som IBS och irrtabel tarm då detta inte är diagnoser, det är symptom.

Symptom på att nåt annat inte står rätt till, men ändå så behandlas man symptomatiskt och så har man ju bara släckt varninglampan och då kan man ju egentligen bara sätta sig och vänta på nästa problem. 

Tänk på att symptombehandling botar inte! Tvärtom det är inkörsporten till ohälsa om man inte tänker sig för!

Men då vill jag även knyta samman seretoninet till de andra fysiologiska funktionerna som seretoninet är kopplat till, dvs det kardiovaskulära systemet, hormonsystemet och muskelfunktion. Ja nu har vi nästan fått med hela apparaten!

Det innebär att vi rimligtvis inte bara drabbas av depression, utan på sikt så gäller det många hormonella störningar som sköldkörtelproblem och hjärt- och kärlsjukdom!

Anledningen till att jag kom in på detta var att jag provade HCA, som är det verksamma ämnet av Garcinia Cambogia, det är en pumpaliknande frukt som växer i sydostasien. Jag tyckte jag kände stor skillnad i framförallt magen och började göra lite mer efterforskningar, och det hela ledde till att jag fick upp ett spår på Seretoninet och maghälsa!

Egentligen hade jag bra tänkt gå ner nåt kilo extra men.....

Inom Ayurvedan har man använt denna frukt för matsmältningsproblem bland annat, denna frukt är populär inom träning och fitness för sina fettförbrännande egenskaper, dock så har den fler bra egenskaper, bland annat så innehåller den SERETONIN! Och örtmedicinen fick upp ögonen för denna växt för länge sedan. 

Fördelen med att fitness världen fått upp ögonen för den är för att det gör den lättillgänglig att inhandla, HCA eller garcinia cambogia finns att köpa i välsorterade tillskottsbutiker och hälsokostaffärer, om man känner för att prova sig fram.

Saken är den att om vi har brist på seretonin så kan vi få häftiga sug på socker och kolhydrater, bland annat för att kroppen behöver socker för att omvandla tryptofan till seretonin. Så socker är inte bara farligt, dock kan man snabbt hamna i en negativ spiral om man ständigt vräker i sig kolhydrater och socker.

Så med enkel matematik så kan vi konstatera att det är inte bara huvvet som behöver seretoninet utan även din mage och att hälsa börjar i magen!

Tänk på vad du stoppar i dig!

 

 

Garcinia Cambogia  är som ett äpple i storlek ungefär. 

 

 

Reikins kraft

En annan reikiutövare i stockholmsområdet har lagt ner en del tid att dokumentera sitt arbete med Healing och jag känner mig manad att dela med mig! Läs läs läs!

Linda Rutherford

http://www.fheereiki.com

 

 

Healing månaden i Japan , mars 2017

 

Till den dagliga rutinen hörde det till att patienterna två gånger om dagen på ålderdomshemmet helade varann. Det var påtagligt hur de blev friskare och friskare för varje dag. Denna kvinna på bilden har cancer i lymf körtlarna och halsen. Hon hade grad 4 då hon kom till hemmet . Efter en vecka hade CT scannen Visat att hennes cancer grad hade gått ner till 1! Hennes infektionsvärden hade gått ner till 1. Hennes röst hade börjat komma tillbaka. Hon var så lycklig och tacksam för varje lilla steg som hon tog mot sin perfekta hälsa . Det var en sak jag lärde mig i Japan, människornas tacksamhet, ödmjukhet och öppna hjärtan. De har också en sådan tilltro till Guds eller universums helande kärleks frekvens. Att dessutom spendera 30 dagar med människor som kan ingen engelska bara japanska och själv kunde jag bara säga tack, god morgon, hej och förlåt på japanska. Det blev mycket upprepande av dessa ord ha ha. Kommunikationen blev så ärlig mellan oss eftersom vi kunde bara agera med våra känslor och våra ansiktsuttryck och kroppsspråk och så klart energierna som talade till mig om deras tillstånd . Det går inte att ljuga och hålla upp en mask då man "är" i känslorna och det är ju så här vi helar också. Vi helar genom att känna med hela vårt hjärta i kärlek till vår näste.

Jag har nu insett hur oerhört kraftfull den hög frekventa universella energin är. Jag har också lärt mig att ju mer vi övar på healing ju kraftfullare blir vi som instrument och som helare. Jag måste vila en dag bara för att låta min kropp vila från alla energier . Allt detta helande gjorde otroligt fina saker för mig också, efter en månad i Japan hade all min artros försvunnit, min kroniska cystit som jag har haft i tre års tid läktes , min menstruations cykel regulerades för första gången på flera år (healing balanserar det endokrina systemet),min rygg och nacke har blivit mer flexibel . Jag har haft tre rygg operationer och tagit smärtstillande och anti inflammatoriska tabletter för min smärta , nu tar jag igen medicin längre för varken ryggen eller nacken. Jag tar ingen penicillin längre för cystit. Jag hade också tagit ett blodprov innan jag började hela andra i Japan och då hade jag bakterier i urinet och infektion i blodet. Under den fjärde veckan togs ett nytt blodprov på mig och då hade både bakterien och infektionen i blodet försvunnit. Mina levervärden var mycket bättre. Denna mästare hade låtit bygga en klinik där hon har anställt doktorer som tillsammans med den västerländska medicinen och röntgen maskiner kunde se vad healingen gjorde för förändringar fysiskt i kroppen.

När vi läks går vi ända in på själa nivå och börjar läka allt från det mentala, emotionella och fysiska planet. Vi börjar att hitta oss själva och vem vi verkligen är.

Alla kan vi hela. , jag har sett hundratals människor ge varann healing i Japan. Jag har sett stora positiva förändringar hos dessa människor . Jag har sett människor sluta skaka som lider av Parkinson, cancer patienter har börjat tillfriskna, människor som kan börja gå, människor som har fått hörsel och en del av synen tillbaka . Jag har också märkt att när vi känner oss tacksamma för varje lilla framsteg så kommer vi upp i en hög tacksamhets och glädje frekvens vilket helar oss ytterligare . Allt vi behöver för att hela oss själva och andra är ett öppet hjärta med villkorslös kärlek och tankens kraft , vårt högre medvetande och tron på att vi kan bli friska . Vi är alla ett medvetande i en fysisk kropp och vi besitter en otrolig kraft (mer än vad du tror) att läka oss själva och andra .

Känslor för kraftfull healing

Tacksamhet, villkorslös kärlek, tro, tankens kraft, vi är det vi tänker . Med tankens kraft skapar vi vårt liv och det är ytterst viktigt att tänka positivt även när vi är sjuka. Var tacksam för varje lilla framsteg.

Jag önskar er alla glädje , inre frid och kärlek .

Linda https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/fc3/1.5/16/1f497.png

 

Evighet

 

En gång var vår sommar
en evighet lång.
Vi strövade i soldagar
utan slut en gång.
Vi sjönk i gröna doftande
djup utan grund
och kände ingen ängslan 
för kvällningens stund.

Vart gick sen vår evighet?
Hur glömde vi bort
dess heliga hemlighet?
Vår dag blev för kort.
Vi strävar i kramp,
vi formar i strid
ett verk, som skall bli evigt -
och dess väsen är tid.

Men än faller tidlösa
stänk i vår famn
en stund då vi är borta
från mål och namn,
då solen faller tyst
över ensliga strån
och all vår strävan syns oss
som en lek och ett lån.

Då anar vi det villkor
vi en gång fick:
att brinna i det levandes
ögonblick,
och glömmer det timliga,
som varar och består
för den skapande sekunden,
som mått aldrig når.

av Karin Boye

Vegansk curryröra 

Jag är inte vegan, utan jag är flexitarian, men det är jag enbart för att mina barn är köttätare och äter skolans mat osv. Dock när jag får bestämma så blir det vegansk mat.  Jag mår helt enkelt bäst på den maten och tyvärr så är ju kosthållning en kostnadsfråga idag.

Många har har faktist inte råd att äta ekologiskt eller vegetariskt. ett bra exempel är veganmajonäs kostar mellan 40-60 kr medans vanlig majonäs kostar ca 12-18 kr. De som tänker på vad de äter blir rent rånade! 

 

 

Jag  tycker att vi skall fundera på hur vi skall framföra detta till våra politiker då vi har allt att vinna på av att äta medvetet, både för miljön men även vår hälsa.

 

Men medans vi funderar på det kan vi äta lite vegansk curryröra:

 

1 äpple

2 msk vegansk majonäs

2 dl soygurt

1 paket färdiga ekologisk kikärter

Örtsal efter smak 

Curry efter smak

och en gnutta citronjuice (för äpplenas skull)

 

Mosa kikärterna med en gaffel grovt och hacka äpplena blanda ihop allt till en röra.

 

Gott till bakpotatis, eller sojasatay eller som tillbehör. 

Jag åt det just idag med soya satay lite hemgjord syrad vitkål med jalapenos!

// Love, love, love....

 

 

Chakra örter

Ofta när man ger reikibehandlingar så snubblar man över obalanser i chakran, jag hittade en jättebra bra bild som jag kände att jag var tvungen att dela med mig! Håll till Godo!

 

//Therese

Björkdetox

Nu är det ju så att vi håller på att närma oss årets växtexplosion, och då skall vi passa på att plocka nyutslagna björkblad!

På våren fullständigt sprudlar jorden och våra växter med  näring, det är våren, hösten och fullmånen. Om du har hört talas om "Harvestmoon", då saven stiger, precis som havets ebb och flod och när saven är stigen så plockar man växten, då är växten full med magi !

Men nu till lite handfasta tips, det går lika bra att använda färsk som torkad men vill man spara till senare går det utmärkt att torka björklöven.

Björkdetox

Ska man använda björkens sav så måste man göra det innan björken slår ut, när löven kommit går saven åt till dem.
Björkens första blad har en lång tradition i Sverige. Man ska plocka bladen innan midsommar, sen blir de ganska hårda.
Ämnen i bladen har en avgiftande och urindrivande effekt vilket gör björkte utmärkt som en renande ”detox-vårkur”.

Björkbladens flavonoider hjälper till att skydda cellerna genom att stimulera ämnesomsättningen och transportera bort överskottsvatten från vävnaderna. Denna urindrivande effekt var traditionellt känd som en “vårkur”.

Avkok på björkblad har också används vid urinvägsbesvär och sägs vara bra för njurarna.
Under våren är björkbladen som mest näringsrika. "Björkblad är drivande och bra att ta vid ödem, när man samlar på sig vätska i kroppen. Det är urindrivande samt stimulerar njurarna och är virus-och inflammationshämmande. 

Det är också stimulerande för utsöndringen av slaggprodukter i bindväven.
Därför ingår björk ofta i detox och i olja för celluliter. Det kanske är dags att göra en välgörande massageolja?!

Man ska dock inte använda vare sig björkblad eller elexir från björksav i allt för stora mängder under en längre tid, då det kan irritera och skada lever och njurar.

Det gäller även för utvärtes bruk då allt man smörjer sig med, absorberas av huden in i kroppen.

Eller passa på att göra ditt eget renande björkte:

Björkte

En handfull nyplockade björkblad
(alt. 5 tsk torkade)
2 dl vatten
Slå kokande vatten över bladen och låt dra i 10-20 min. Sila av och njut.
Tips! Drick 2-3 ggr/dag som en ”detox-kur”.

 

// Kärlek

Fettbalansen

Det finns i alla fall 3 balanssystem i kroppen som nästan alltid är i obalans idag och det är fettbalansen, ph värdet och svamp-och  laktobakterie balansen i kroppen.

Det är många som inte riktigt förstår detta, man har hört talas om det, men man förstår det inte. Och framförallt, man förstår inte hur viktigt att det är att våran "biobalans" är i  balans. Jag tänker försöka att skriva om samtliga men vi börjar med....

.......Fettbalansen.

Vi behöver via kosten få i oss  både pro- och antiinflammatoriska enzymer, dvs att vi behöver få i oss både det t som främjar och motverkar inflammation.  Det är typen av fett i våran kost som fastställer balansen mellan dessa enzymer  dvs. Omega 3 och Omega 6, det är därför som fettbalansen i kroppen är oerhört viktig. Dessa fettsyror styr stora delar av vårat system.

Tänk på att vegetabiliska oljor i uppvärmd form (transform) blockerar omvandlingen av omega 3 och 6. Skall vi ha någon nytta av oljor så skall det var kallpressat och ej uppvärmt. 

 

Omega 3 är anti inflammatorisk., Omega 6 är pro inflammatorisk.

Den idealiska balansen för kroppen är 1:2 alltså 1 del omega 3 och 2 delar omega 6. I de flesta industriländerna är balansen 1:10-1:25, vi får alltså i oss alldeles för mycket omega 6 i  förhållande till omega 3.

 

Omega 3

För att få i sig Omega 3 bör vi  äta mycket Alger, gröna blad, avokado, raps, hampafrön, linfrön, svartvinbär, pumpafrön, chiafrön, valnötter mm, dessa är ett förstadium till omega 3 och när vi äter dessa så producerar kroppen själv omega 3.

Vill man tillföra kroppen Omega 3 direkt kan man välja alger eller fet fisk. Men för att fisk skall innehålla omega 3 bör den ha ätit alger som innehåller omega 3, eller alternativt ätit annan fisk som innehåller omega 3.

Det betyder att odlad fisk inte innehåller den omega 3 vi behöver. Omega 3  har då tillsats i efterhand.

 

Omega 6 får vi i oss när vi äter alla animaliska rodukter samt många av de vegetabiliska oljorna. Dock är omega 6 fortfarande viktig för oss. Det handlar om att äta i rätt balans, 1:2.

Kokos oljan innehåler inga transfetter och börjar ionte oxidera förrän vid 198 grader, det innebär att om man lagar maten på rimlig värme, bilda den minimalt med transfetter.

Vårt hormonsystem och leverfunktionen är beroende att att dessa syror är i balans, annars fungerar vi inte optimalt eller drabbas av sjukdom.

Studier har visat att det finns tydliga samband mellan inflammation och de tillstånd som tidigare kopplats till inflammationen, dvs cancer, depression och hjärt- och kärlsjukdomar.

//kärlek

 

Systerskap

Therese , Veronica, Lina och Ronja.

En syster

En syster är ett stöd
och en hjälpande hand.
Hon är bunden till dig
med ett kärleksfullt band.

Som lilla… eller stora…
är hon dig ganska lik.
Hon finns i många minnen
och hon gör din levnad rik.

Det känns tryggt att hon vet
varifrån du kom,
att hon ser vad du gör
och att hon bryr sig om.

Med henne kan du dela
både sorger och skratt…
En syster är en gåva
– en ovärderlig skatt.

av Siv Andersson

 

Jag har fördelen av att vara en av 4 systrar,  det gör mig rik. Dock bor vi långt ifrån varandra och i perioder är det jobbigt, urrrk,  jag insåg att jag har de snällaste och raraste systrar som finns, Vi har aldrig varit osams, vi har åsikter men vi har aldrig varit osams. 

Ibland behöver vissa en påminnelse om att syskon är just "en ovärdelig skatt"

 

Goda råd är Gratis.....

Som sagt innan så sitter jag och jobbar mycket på min hemsida nu, och den växer och förändras från dag till dag och tanken  med min hemsida är att de som är nyfikna på ämnet skall kunna lära sig mer och att skall kunna hitta användbara och framförallt ekonomiska tips.

Hälsokost är INTE billigt och det finns de som tjänar jättemycket på våran ohälsa.  Och många gånger är det inte hälsan somär det stora problemet, utan kunskapen om hur ohälsa uppstår.

Sen har vi ju alla trender som cirkulerar, dessa häslotrender är både bra och dåliga, har man lyckats skapa en trend så har man hittat nåt som fungerar , det är ju positivt! Det negativa är att det kanske inte fungerar på alla!

Så även om jag gärna vill tjäna pengar på att ge behandlingar och konsultationer så vill jag gärna sprida kunskaper!

Det är ju kanske inte det lättaste i detta informationsflöde. Men jag är fullt övertygad om att det finns en ekonomi i att driva företag under uppriktiga och informativa former. Det kanske inte är "snabba pengar" men det kanske blir en inkomst i slutändan.

 

// evolution

 

Shinto

Jag sitter och bygger på min Hemsida. Och hade gärna velat ha en flik om reikins ursprung och Shinto, som värmer mitt hjärta. Men det blir lite för mycket flikar då :-)

Reikin bygger på tusenårig historia, och även om den formen vi utövar i dag endast är 100 år, kan man känna den japanska kulturen.  

Shinto, eller på svenska ofta shintoism är en japansk inhemsk religion. 54 % av Japans befolkning praktiserar än idag shinto, men många japaner kombinerar detta med buddhismen. Man kan även känna av lite Tao och schamanism.

Namnet betyder "gudarnas väg" (japanskans to betyder väg och det är samma ord som kinesiskans Tao eller Dao i taoismen), och började användas först när buddhismen kom till Japan, dessförinnan hade den gamla religionen inget namn.

Shinto har ingen fastslagen trosbekännelse eller systematiserad teologi, som till exempel kristendomen. Istället kretsar mycket av religionen kring olika riter.

Bland de viktigaste riterna märks olika former av reningsritualer.

Orenhet och rening är viktiga begrepp, som har likheter med förhållningssätten inom hinduismen där rituell renhet är viktig.


Shinto kan betecknas som en form av Animism och kretsar i stor utsträckning kring kulten av naturandar, "Kami". Vördnaden för naturen är därför central.

"Kami" kan vara både naturandar, människosjälar, förfädersandar och mer konventionella gudar. Detta har gjort att det hävdats att shintoismen har åtta miljoner gudar, vilket bör ses som synonymt med ett oändligt antal. Kami finns dock inte oberoende av människan, det krävs någon dyrkan av ett ting för att dess Kami ska få liv. När människan dör blir hon också en Kami som kan leva vidare, om hennes familj dyrkar henne.

Någonting annat som är kännetecknande för shintoismen är en mycket stor respekt för naturen. Hela naturen är värd att dyrka och full av andar som kan vara snälla om man är snäll mot dem. Framförallt storslagna naturfenomen som berg och Vattenfall får stor dyrkan. Efterlivet är inte så centralt i Shintoismen som i många andra religioner, det handlar mer om att passa in i livet än att förbereda sig för döden.

I Japan finns det shinto tempel, "Jinja" , dessa tempel skall då utrymma "Kami" och det är en plats för bön.

 

"shinto shrine"

Jag har ju mina egna favoriter här i Sverige och jag kan verkligen relatera till "Kami" och Naturens andar.

//kärlek

 

 

Djur, örtmedicin och Healing

Jag tycker det är dags att tillägna några rader om våra älskade djur. 

Djur har kvar sin förmåga att läka snabbt och har en oerhörd förmåga att heala sig själv, och inte bara det även andra. 

Örtmedicnen fungerar även den bättre, nästan bättre än traditionell medicin. Framförallt på herbivorerna, men även på köttätarna då de får fytonutrienter via  bytesdjurens tarmsystem.

Då jag har varit hästägare, så vet jag att hästarna självmedicinerar när de är ute och betar och äter det dem behöver när de behöver det! De går efter dofterna och smakerna, när de har ont i magen letar de bitterörter, oftast är det maskros eller rölleka, när det börjar vara mycket parasiter en bit in på sommaren är det gråbo för att trimma levern lite ytterligare....

När de står ute på sommarbetet äter de runt johannesörten och kamomillen så det står som öar i hagen, de vet hur man håller flyktreflexen i trim.

Hästar vet exakt vad dem får i sig, däremot så kan de börja överdosera örter om de har ett problem de själva inte får bukt med.

Min häst åt Hallonblad tills han fick diarre och jag fattade inte varför, i efterhand visade det sig att Glenna hade en vargtand i munnen som gjorde jätteont. Denna tanden syntes knappt i tandköttet, och Hallonblad är ju ypperligt och har använts i långa tider för inflammationer i munhålan bland annat. 

Sen är jag ju även ägare till en stor Alaskan Malamute, "Darko" 10 år, den här lilla herren är en trogen följeslagare som sällan är mer än en meter ifrån mig. 

Denna "Gullegris" är okastrerad och slickar i sig ganska mycket skräp emellanåt och kommer han över en död duva äter han den med, utan att tugga så värst mycket, jag har nämligen försökt att dra ut den vid ett tillfälle och det gick inge vidare. 

Och den gången fick han inte nån diarre, men han spydde upp hundmaten, vilket fick mig att fundera vad vad som finns i hundmaten egentligen ?!

Men han har fått det vid andra tillfällen, och då har jag gett darko bitterörter som varit llite antiseptiska, som rölleka, maskros, kamomill, fänkål, rosmarin det finns masser man kan använda.... echinacea, aswaganda, gotukola, gurkmeja.... dock rosmarin, timljan, fänkål, nejlikor, oregano har vi ofta hemma bland våra kryddor, se kryddhyllan som en akutväska!

det handlar om en tesked malda örter i en ostbit .... och oftast verkar det ganska omedelbart, inom några timmar har magen lugnat sig.

Exakt samma sak gäller med hästar,  fast då i lite högre dos. Blandar jag örter så går jag alltid på den örten  som har lägst rekommenderad dos, därför kan vara bra att läsa på ordentligt innan man blandar.

Healing och reiki är också jättebra på djur, de  är så rena i sin energier och absorberar snabbt energi, en healing behandling på en häst eller hund går in på en tredjedel av tiden som på en människa och då förstår man ju att man nästan kan uträtta underverk.

Det fiinns bra siter där man kan handla till sin häst och även läsa lite mer om örter och hästar.

https://timotejandersen.se/ridsport-hast/hastvard/orter/ 

Vill man läsa lite om reiki och hästar så har en annan reikiutövare skrivit endel nyttigt.

http://www.vitatranan.se/index.php?p=reiki-hast

Googla gärna, det kommer upp endel.

 

Att kapa Band....

Jag har under en tid haft lite konstiga åkommor som jag inte kommer tillrätta med, bland annat har jag haft problem med en fot, som jag inte blev klok på, den har gjort så ont i perioder så att det har varit svårt att promenera med hunden mm.  Jag har varit hos doktorn och man kan inte hitta nåt fel, den är inte ens svullen ändå gör den så ont att man kunde tro foten är bruten  ibland.

Och jag har som fått till mig att jag behöver kapa band, både till det förflutna men även till "personer" som är mindre bra för ens energier.

Vad menar jag då med att kapa band. Jo eteriska band är kopplingar du har till andra människor, platser eller föremål, ofta är dessa band negativa eller rädslobaserade. De kan ligga bakom oförklarlig smärta  det kan även göra dig väldigt trött och omotiverad då dessa band kan suga energi. Och om det inte finns någon tydlig förklaring så kan det vara så att du behöver kapa en del band. 

Dessa band sätter sig ofta på"hjälpare, healers" Det börjar med tunna snören och med tiden som relationer utvecklas växer sig banden starkare.

Om personer som du är länkade till är arga eller upprörda så kan det färdas över via bandet till dig, och börja äta på dina energireserver.

Bandens energi kan ge energi till tankar och känslor, som rädsla och avundsjuka mm. 

 

Men som sagt man kan alltså kapa dessa band genom övningar.  jag hittade en metod på youtube, som just jag inte hade så stor nytta av men så snubblade jag över en bok på bokrean  för 89 kr som hette "Detox med änglarna" av Doreen Virtue och Robert Reeves. 

 

Det gäller att våga prova sig fram. I denna boken finns många  övningar  för rening av både auran och hemmet.  

Det är alltså Ärkeängeln Mikael hjälper till med detta. och då ber man honom om hjälp i meditationen. Och då gör Doreen så  Här:

 Jag personligen hade svårt att memorera in det hela men jag fick med budskapet och guess what, min fot är mycket bättre och jag har både tränat och gått mycket med hunden den sista veckan, så här en vecka efter så är skillnaden stor.

Och än en gång AFFIRMATIONER. Denna boken är bombad med affirmationer.

Affirmera mera och affirmera bra. 

Jag har förstått att det finns de som har svårt att se sin egen del i det hela. Tänk på vad du tänker om andra, det kan faktist vara så att du är hörd.

Det går att kapa band, men skall det verkligen behövas.

Sen vill jag bara förtydliga  i mitt arbete finns inga "giftiga" individer  eller "energivampyrer", antagligen inte i Doreens heller, men ibland är vi helt enkelt inte bra för varandra. och det har tyvärr blivit ett sätt att uttrycka problemet.

 Det är vår ute gott folk, man kan riktigt känna att man vaknar till liv, det växer så det knakar, hunden äter döda fåglar och ja!!! Tandställningen åker ut om 21 dagar! Jag kommer äta ute offentligt igen! :-)

 

 

 

 

Jag söker efter ett behandlingsrum

Jag letar efter ett behandlingrum, jag tycker att det är svårt att vara hemma och det krockar med vardagsbestyren, barnen och husdjuren. Då jag inte jobbar med detta på heltid så skulle jag behöva hyra ett rum till en billig penning, några dagar i veckan möjligtvis. Jag var och tittade på ett jätte fint behandlingsrum på ett gym men det är lite dyrt och då skulle jag behöva göra detta i större skala och jag är inte riktigt där ännu känner jag. och jag har inte utrymme för utbildning där heller.  Atmosfären och energierna är viktiga. Det måste var lugnt och tyst och är det inte det måste det bli det när dörren är stängd. 

Är det någon som vet något i Halmstad området? 

Maila eller messa mig!

Fridens liljor!

Affirmationer

Jag har tidigare ögnat igenom Louise L hays bok, "Du kan hela ditt liv" och jag har använt den lite som en uppslagsbok. Just nu håller jag på att lusläsa den och bryta ner den i molekyler och ville bara tänka högt en stund.

En affirmation är ett positivt påstående om dig själv eller din omgivning!

​Att arbeta aktivt med affirmationer är ett sätt att OMPROGRAMMERA HUR DU TÄNKER. KÄNNER OCH HANDLAR i vissa situationer. Detta påverkar våran hälsa både direkt och indirekt, tänker vi positivt så  är vi friska.

 Affirmationer fungerar på liknande sätt som visualisering, skillnaden är att du formulerar en affirmation som en mening istället för en visualiserad bild som du gör i visualisering. Affirmationen kan skrivas ner eller författas i tanken. I affirmationer arbetar du med hur du ska förändra din framtid, fast själva affirmationen beskrivs (författas) i nutid, som om det den beskriver redan har skett!

 Ordet affirmation betyder bekräftelse, bejakelse.

 

En Affirmation fungerar även "in Reverse", dvs  tänker du negativt om dig själv så drabbas vi av ohälsa. 

Jag kommer ju i kontakt med affirmationer när jag jobbar med reiki och utbildar och gör så kallade initieringar mm. och då blir man även medveten om att vi kan påverka andras hälsa genom hur vi tänker och "affirmerar" om andra.

Ett bra exempel på tankens kraft är Yoga, varför är det så himla bra, pilates innehåller nästan samma övningar men det  har inte samma effekt, varför är det så?!

Detta är min teori, inom Yogan så "affirmerar"man mer, det finns ett tanke sätt och en filosofi som går ut på positivt tänkande. Alla mår bra av yoga, öven om man är dålig på Yoga och att stå på huvudet...

Jag har precis anmält mig till en kurs i qi gong, tai chi och meditation, jag har provat  qi gong och haft ungefär samma upplevelse av det som Yogan och än en gång träningsformen är kopplad till en stark filosofi som affirmerar positivt.

Det är alltså viktigt att om man vill lyckas med sin målsättning och sig själv så måste man förse sig med rätt drivkraft. Till exempel du kämpar med vikten och träningen går åt fanders. Du kommer in på gymmet och tanken är ; "jag skall träna och bli snygg!" Är det en bra affirmation och mår man bra av den ?

Om du byter ut den tanken; "Jag ska träna för att det är kul och jag mår så bra." jag tror att resultatet hade blivit annorlunda dels  för att vi hade upplevt resultatet annorlunda men även det att med en bättre självkänsla är det lättare att nå sina mål.

 

Jag har stött på  det så mycket och därför vill jag skriva om det. Folk vågar inte tänka bra saker om sig själva, framför allt inte kvinnor? här kan teorierna blli många så jag skall inte gå in på det. 

Jag låter själv de negativa sakerna i mitt liv bli en bas för mitt beslutsfattande ibland och det är svårt att ändra på, men jag är medveten om det och det gör det lättare.

Men hela poängen med mitt inlägg  är att dessa negativa processer går att vända på med en enkel tanke.

Våga älska dig själv! tänk vad du skulle kunna åstadkomma!!! 

 

//Therese

Kurser

Det är visserligen några veckor sedan jag hade kurs men  jag kände det var dags att blogga lite. Jag har passerat en milstolpe och haft min först kurs i reiki, och det känns för första gången på länge att jag går på "min" väg, den vägen och det livet som jag väljer för mig själv. Jag hittade en bild som summerar erfarenheten.

 

När man uppfyller något som man velat länge känns det som att ett trassligt nystan nystas upp och allt känns lättare och lättare, i vardags och familjeliv.  Även om ansvaret finns kvar så ramlar alla "måsten" bort.

Min tanke är att för alla reikilovers där ute som håller på med denna underbara healingform har jag tänkt försöka utforma en liten utbildning på 1-2 helger i örtkunskap och kroppens balanssystem och eventuellt lite kunskap i hur man gör tinkturer och konserverar.

men Som jag nog sagt innan så tar mitt andra jobb väldigt mycket energi och ibland tar det bara mer tid än jag hade velat.

 Ha tålamod med mig :-)

//Therese

 

Fortbildning

Jag har varit lite dålig på att vara aktiv på min hemsida. Jag ber om ursäkt för det. 

Jag har bland annat utbildat mig till reikimaster/teacher och har inte riktigt fått ihop tiden, sen har min sköldkörtel spökat en del och det har tagit lite tid att få medicinen rätt inställd, jag börjar se ljuset i slutet på tunneln.

 

Mina planer är nu att börja hålla kurser i reiki 1 och 2 efter årsskiftet och håller väl på att ta fram ett bra material, det är extremt spännande att få dela med sig av denna gåva, för det är verkligen en gåva.

Precis när jag hade lagt upp min sida förra året , fick jag frågan av en gammal klasskompis från grundskolan, om hade tänkt på mitt ursprung när jag började med reiki. Med det menade hon mitt samiska påbrå.

Jag är född och uppvuxen i Luleå och det samiska blodet flyter både på mammas och pappas sida (farmor, morfar). Samernas schamanism påminner mycket om den japanska reikin och filosofin bakom är väldigt lik varandra. Allting lever.

Och nu har jag uppfyllty målen för detta året, nu är det dags att böraj leta en Nåjd  i norrbotten som utbildar... 

 

på återseende....

Gott Nytt År 2017

 

 

 

 

Tänkte passa på att blogga lite och önska alla ett gott nytt år! 

Nu när det är dags att skapa Nyårslöften för 2017,för ni har väl gjort det ?!

2017 kommer att bli hälsosammare än någonsin, ni kommer sluta röka, sluta äta socker, sluta bita på naglarna och motionera regelbundet och till och med springa göteborgsvarvet!?

 

Jo nu när det är dags att Detoxa och äta rätt enligt konstens alla regler, skulle jag vilja påminna er om en sak, även en omställning till det bättre kan vara en påfrestning för kroppen och då är det lätt att man  ger upp.

HÅLL UT!!! Det blir bättre.... man får bra RÄNTA när man investerar i sin egen kropp och hälsa.

När kroppen rensar ut skräp förlorar vi mycket vitaminer och mineraler, och jag skulle  vilja höja en liten varningsflagga för Kaliumbrist som faktist kan ge sken av gluten-, laktosintolerans, magkatarr etc.

Utan Kalium kan inte enzymerna i magen fungera korrekt. Det kan i sin tur ställa till med ett helsikke i kroppen, allt från ödem, högt blodtryck till hormonrubbning.  Kaliumet är nödvändigt för syra-bas balansen kroppen. 

 

Nu under julen har vi ätit mycket salt mat och mängder med socker så tips nu i juletid är att när magen är svullen, allmänt obekväm och gasig.

ÄT BANANER !!! 100 gr banan innehåller 358 mg Kalium, det är hälften av vad en tablett med högdoserat kalium av ett träningstillskott innehåller. 

Bananer är nyttiga och det är svårt att äta för många. Banan är bra både efter ett hårt träningspass oh för att balansera upp salter i kroppen. Passar utmärkt efter all Julmat!

Lycka till med det nya året!!!

 

NAMASTE