Blogg

Här skriver jag ner tips och tankar kring hälsa,  det finns många nyanser av ohälsa och min sida är till för att väcka tankar och funderingar kring den egna  hälsan, hälsa är ett egenansvar, och det är viktigt att vi lär oss mer om hur vi mår bäst och inte lägger våra liv i vetenskapens händer, då är vi inget annat än försökskaniner.  Hälsa är att må bra och inte att vara biologiskt perfekt under mikroskopet.  Hälsa är att älska sig själv trots brister och fel, att vara i balans och hitta sin inre harmoni. Hälsa är inte bara ett egenansvar, utan något som vi är skyldiga oss själva. Mitt mål är inte heller att angripa den traditionella vården, dock tycker jag att man använder alldeles för mycket läkemedel istället för att göra livstilförändringar. För mig så handlar det mycket om ha ett miljötänk även i våran kropp och knyta samman  kroppen och naturens ekologi. Lämna gärna kommentarer och tänk högt och vill ni ha svar glöm ej att lämna mailadress......

Att gå på sin egen väg!

2019-05-20

 

Jag tycker att det är dags att prata lite om att hitta en egen stil och hitta egna sätt inom healing och andlighet, när man har kurser blir det lätt att man fastnar i reiki strukturen och jag tycker att när man lär ut reiki är det viktigt att kunna skilja på reikin och andra healingformer, även om allt egentligen har samma källa, men rätt benämningar på rätt plats är viktigt om man vill undvika förvirring.

Det är som att kalla julmust för coca cola, de smakar ju rätt olika faktiskt, men båda släcker törsten.

Man har dem där faserna när man studerar och övar för att prova sig fram och känna efter, vad kan jag förverkliga i det här? 

 

Det är helt okej att kombinera reikin med andra healingformer och att hitta egna vägar inom det, reikin är full av möjligheter och öppnar många nya dörrar om man önskar. Begränsningarna finns enbart i tanken när man hanterar energier.

När man letar runt på internet efter reikiutövare så har jag uppmärksammat att alla jobbar olika och har hittat just det som dem är bra på, allt från avspänning till djupgående trauman, karman och generationsminnen. Det finns så många lager i healingen att utforska, det är som att åka på upptäcktsresa.

Personligen får man lägga pussel med de andliga signalerna för att skapa en helhet och en bild av en person eller en situation.

Det kan vara färger, känslor och andra förnimmelser som gör att man kan skapa en bra bild av en person och deras behov. Och ibland bara vet man, men man vet inte varför. Men ju mer man håller på desto mer förstår man, man måste praktisera, man kan inte läsa sig till förmågan att förmedla energi man måste praktisera.

Jag ser andligheten på det sättet att det går att kombinera med allt utom negativitet, universum kommunicerar inte med negationer, det är väl därför som vissa personer inte tycks kunna hantera andlighet. Men det betyder inte att andligheten inte finns där, utan då måste man jobba mer med sig själv och det vi avspeglar i andligheten.

Det finns trender i andligheten och dem skall man ta med en viss försiktighet, det kan i vissa fall vara vilseledande på det sättet att guiderna har en individuell kommunikation (dem talar till dig på det sättet just du förstår) med dig och hakar man på trender så kan det bli svårare för guiderna att nå fram. Det är alltså inte yogabrallan som avgör om du är med i matchen eller inte, eller din dagsförbrukning av Palo santo!

Jag har själv haft lite svårt att passa in den bilden jag har haft av andlighet, men det är också myter jag själv har skapat kring det hela med hjälp av trender. Fortsätt vara dig själv! Du duger!

Lyssna inåt (håll dig nykter när du gör det, så slipper du pinsamma missförstånd)!

Youtube svämmar över av dokumentärer om DMT och ayahauscha, schamaner som använder örter etc.  Även om det finns en viss sanning så är det ingen väg att gå. Guiderna ödslar ingen tid på dem som förstör sin kropp med droger, dem ser på dina energier som en resurs, droger i alla former tar enorma mängder energi av kroppen, det äter upp det andliga energiflödet, det gäller även vissa läkemedel.

Alla som går in på den här vägen gör en egen resa, och en av våra uppgifter på resan är att själva bli hel då krävs det att dessa saker kommer upp till ytan och att vi bearbetar saker på rätt sätt så vi kommer vidare och inte fastnar. Detta kan vara hårt arbete för vissa. Har man gått på den svåra vägen så kan man inte ta genvägar tillbaka till gräddfilen!

Skuld och skam är svåra att besegra, helst om man själv gjort sig skyldig. Universum är förlåtande, är du det? Kan du förlåta dig själv? Klart du kan men med en del eftertanke så är det lättare att förlåta andra än det egna jaget.

Var aldrig rädd för att be guiderna om hjälp, det är det dem vill. Släpp kontrollen och våga tro!

 //med kärlek

 

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)