Blogg

Här skriver jag ner tips och tankar kring hälsa,  det finns många nyanser av ohälsa och min sida är till för att väcka tankar och funderingar kring den egna  hälsan, hälsa är ett egenansvar, och det är viktigt att vi lär oss mer om hur vi mår bäst och inte lägger våra liv i vetenskapens händer, då är vi inget annat än försökskaniner.  Hälsa är att må bra och inte att vara biologiskt perfekt under mikroskopet.  Hälsa är att älska sig själv trots brister och fel, att vara i balans och hitta sin inre harmoni. Hälsa är inte bara ett egenansvar, utan något som vi är skyldiga oss själva. Mitt mål är inte heller att angripa den traditionella vården, dock tycker jag att man använder alldeles för mycket läkemedel istället för att göra livstilförändringar. För mig så handlar det mycket om ha ett miljötänk även i våran kropp och knyta samman  kroppen och naturens ekologi. Lämna gärna kommentarer och tänk högt och vill ni ha svar glöm ej att lämna mailadress......

Kalla fakta "Lockad till självmord"

2024-01-19

Kalla fakta ”lockad till självmord”

Jag hade tänkt börja året med ett roligt inlägg om nåt helt annat, då det var länge sedan jag skrev något, ett häftigt inlägg om tarot och livets symbolik. Men istället kändes det som att det kom en käftsmäll i form av en kalla fakta dokumentär som lättast försvinner om jag nonchalerar det.

Jag hade inte tänkt reagera på detta då jag tyckte det var absurt och berörde inte mig för jag håller ju på med Reiki, men efter att jag mött lite reaktioner från bekanta och vänner så förstår jag att jag antagligen måste, då den som inte är bevandrad i ämnet inte vet skillnaderna mellan ”oss” utan drar alla energiarbetare över en kam.

Jag tycker det är tragiskt att det finns energiutövare som skor sig på sårbara människor, som näst in till ”mjölkar” dem på pengar genom att ”sälja” sin egen filosofi/trosuppfattning.

Dessa utövare förstör oerhört mycket för dem som försöker skapa någon form av trovärdighet och värde i det vi gör.

Men sen har vi journalistiken som tv 4 bidrar med, vad är poängen med  att granska om man ”klipper och klistrar”, plockar saker ur sitt sammanhang och skapar egna sanningar så att man får så många tittare som möjligt, är det fortfarande sanning?!

2 dåliga saker möttes i detta program, dålig journalistik och mindre lämpliga utövare (extremt få till antalet dessutom). Man rör ihop healingtekniker med livsfilosofier som framstår som sektliknande. För mig blev det nästan omöjligt att utläsa någon form av sanning ur själva programmet i sig. Utan betraktade det mer som skräckpropaganda.

Jag kände inte till ”love and light” rörelsen, frågan är om ”love and light” rörelsen visste att de tillhörde ”love and light” rörelsen? Tillhör jag ”love and light” rörelsen? Blev jag inslängd i ett fack där jag inte hör hemma nu?

Det är jättetråkigt att det finns människor som farit illa i detta, det är inte därför man ägnar sig åt Healing.  Det är viktigt att som utövare veta när man inte skall behandla en person utan rekommendera läkare eller professionell hjälp.

Som utbildare tar jag till mig av budskapet och utökar kapitlet om Etik och Moral! Det är just det enda jag kan göra, och hoppas på att detta inte förstör alldeles för mycket. Utan i stället så leder det till etiska diskussioner och en värdegrund inom alternativ/energi medicinen som för vårt arbete framåt i stället!

Vad är det man säger?! 1 steg fram 2 steg bak!?

 

Med Kärlek

//Therese

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)