Blogg

Här skriver jag ner tips och tankar kring hälsa,  det finns många nyanser av ohälsa och min sida är till för att väcka tankar och funderingar kring den egna  hälsan, hälsa är ett egenansvar, och det är viktigt att vi lär oss mer om hur vi mår bäst och inte lägger våra liv i vetenskapens händer, då är vi inget annat än försökskaniner.  Hälsa är att må bra och inte att vara biologiskt perfekt under mikroskopet.  Hälsa är att älska sig själv trots brister och fel, att vara i balans och hitta sin inre harmoni. Hälsa är inte bara ett egenansvar, utan något som vi är skyldiga oss själva. Mitt mål är inte heller att angripa den traditionella vården, dock tycker jag att man använder alldeles för mycket läkemedel istället för att göra livstilförändringar. För mig så handlar det mycket om ha ett miljötänk även i våran kropp och knyta samman  kroppen och naturens ekologi. Lämna gärna kommentarer och tänk högt och vill ni ha svar glöm ej att lämna mailadress......

Vegansk curryröra 

2018-04-24

Jag är inte vegan, utan jag är flexitarian, men det är jag enbart för att mina barn är köttätare och äter skolans mat osv. Dock när jag får bestämma så blir det vegansk mat.  Jag mår helt enkelt bäst på den maten och tyvärr så är ju kosthållning en kostnadsfråga idag.

Många har har faktist inte råd att äta ekologiskt eller vegetariskt. ett bra exempel är veganmajonäs kostar mellan 40-60 kr medans vanlig majonäs kostar ca 12-18 kr. De som tänker på vad de äter blir rent rånade! 

 

 

Jag  tycker att vi skall fundera på hur vi skall framföra detta till våra politiker då vi har allt att vinna på av att äta medvetet, både för miljön men även vår hälsa.

 

Men medans vi funderar på det kan vi äta lite vegansk curryröra:

 

1 äpple

2 msk vegansk majonäs

2 dl soygurt

1 paket färdiga ekologisk kikärter

Örtsal efter smak 

Curry efter smak

och en gnutta citronjuice (för äpplenas skull)

 

Mosa kikärterna med en gaffel grovt och hacka äpplena blanda ihop allt till en röra.

 

Gott till bakpotatis, eller sojasatay eller som tillbehör. 

Jag åt det just idag med soya satay lite hemgjord syrad vitkål med jalapenos!

// Love, love, love....

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)