Blogg

Här skriver jag ner tips och tankar kring hälsa,  det finns många nyanser av ohälsa och min sida är till för att väcka tankar och funderingar kring den egna  hälsan, hälsa är ett egenansvar, och det är viktigt att vi lär oss mer om hur vi mår bäst och inte lägger våra liv i vetenskapens händer, då är vi inget annat än försökskaniner.  Hälsa är att må bra och inte att vara biologiskt perfekt under mikroskopet.  Hälsa är att älska sig själv trots brister och fel, att vara i balans och hitta sin inre harmoni. Hälsa är inte bara ett egenansvar, utan något som vi är skyldiga oss själva. Mitt mål är inte heller att angripa den traditionella vården, dock tycker jag att man använder alldeles för mycket läkemedel istället för att göra livstilförändringar. För mig så handlar det mycket om ha ett miljötänk även i våran kropp och knyta samman  kroppen och naturens ekologi. Lämna gärna kommentarer och tänk högt och vill ni ha svar glöm ej att lämna mailadress......

Reiki Mawashi

 

2018-09-24

Reikin är full av övningar och metoder, allt från behandlingsprogram för åkommor, meditationer och rening av föremål, man behöver inte vara reiki master för att utöva lite mer avancerade former.

 

 

Jag har 2 metoder som jag experimenterar lite med som man kan kombinera lite olika och som har ganska brett användnings område.

Koki Ho- Reiki med utandningen

dra ner andetaget till tanden, följ andetaget ner munnen, halsen , hjärtat och tanden (chi-bältet), öva en liten stund med andningen så det känns synkroniserat mellan tanke och andning. Efter ett tag känner man att andningen bränner på läpparna och att det värmer i Tanden-området. Sen blåser män lätt ut reikin, vissa tecknar kraftsymbolen i gommen men det behövs inte för att aktivera reiki. Denna andningsteknik  är även jätte bra vid självbehandling, för att dra ner och in energi i kroppen.

Gedoku Ho- Avgiftnings teknik

Rensar ut kroppen, det är bra vid läkemedelsanvändning, eller andra detoxbehov och förstoppning.

då lägger man händerna på tanden (mellan naveln och pubisbenet, ibland kan man känna in) både på framsidan och ryggsidan, så man behandlar från båda sidorna samtidigt.

Sen håller man där i 10 -15 minuter och föreställer sig att alla gifter lämnar kroppen, denna övning är bra för hela buken.

Mawashi- Reiki ström (grupphealing / meditation

Man sitter/står i en cirkel, vänster hand upp, höger hand ner, ca en decimeter mellan händerna och låt energierna växa och flöda, prova med Koki Ho övningen och låt energierna växa i cirkeln. Detta är en form av grupphealing och meditation. Prova att bjuda in mer utomstående inte bara reikiutövare för att de ska få känna på energierna. 

 

 

mawashi reiki i en operations sal, förhoppningsvis ser vi detta  mer i sverige så småningom.

 

//med kärlek

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)