Blogg

Här skriver jag ner tips och tankar kring hälsa,  det finns många nyanser av ohälsa och min sida är till för att väcka tankar och funderingar kring den egna  hälsan, hälsa är ett egenansvar, och det är viktigt att vi lär oss mer om hur vi mår bäst och inte lägger våra liv i vetenskapens händer, då är vi inget annat än försökskaniner.  Hälsa är att må bra och inte att vara biologiskt perfekt under mikroskopet.  Hälsa är att älska sig själv trots brister och fel, att vara i balans och hitta sin inre harmoni. Hälsa är inte bara ett egenansvar, utan något som vi är skyldiga oss själva. Mitt mål är inte heller att angripa den traditionella vården, dock tycker jag att man använder alldeles för mycket läkemedel istället för att göra livstilförändringar. För mig så handlar det mycket om ha ett miljötänk även i våran kropp och knyta samman  kroppen och naturens ekologi. Lämna gärna kommentarer och tänk högt och vill ni ha svar glöm ej att lämna mailadress......

Vagusnerven

2020-02-28

Kraniala nerver och meridiansystemet. 

 

Vi har tolv kraniala nerver som styr alla våra funktioner dessa nerver vill jag koppla ihop med det stora kretsloppet i meridian systemet.

Den mest intressanta nerven är vagusnerven, det är den 11:e kraniala nerven, det är den nerven som talar om för alla andra nerver vad kroppen behöver.

Vagus nerven vill jag koppla ihop med the governing vessel (governing betyder styrande) The governing vessel samarbetar intimt med the conception vessel (conception betyder, uppfattning, begreppsuppfattning, tanke mm). Dessa två meridianer reglerar yin och yang flöden och samarbetet mellan kropp och sinne. Så dessa flöden behöver vara i balans med varandra för att vi skall fungera optimalt. Detta går säkerligen att vidareutveckla i all evighet då nervsystemet, blodbanor och qi flödena löper längs med varandra, på samma sätt som våra hormonella körtlar är kopplade till chakrasystemet.

Vagus nervern går igenom alla våra inre organ och löper från skallen ner hela vägen genom kroppen och breder ut sig som en rejäl rot i bäckenplattan, när jag såg nerven på bild så tyckte jag att den påminde om livets träd.

 

 

Googlar du vagus nerven så kommer det upp massor med information om denna fantastiska nerv, och om hur du stimulerar den. Yoga är bra (yin framför allt), andningstekniker av olika slag, aktivera diafragman, kalla duschar och bad, meditation mm.

Ju högre tonus vår vagusnerv har desto bättre mår vi. Jag rekommenderar verkligen att man läser på lite om den, helst om du jobbar med energier eller friskvård, denna nerv är väldigt viktig för att vi skall hålla oss friska. Har man låg tonus i vagus nerven då hör inte kroppen var sinnet säger och vi får lågt inflytande över vår egen hälsa.

Jag tänkte förklara lite hur man kan stimulera vagusnerven med reikin.

Jag använder ofta symboler för att få blockeringar att komma upp till ytan och när jag har svårt att lokalisera punkter. Men med distanssymbolen ( HCZSN) och kraftsymbolen (CKR) kan man alltså ”adressera” energi, då brukar man även känna vart stoppet sitter. På mig kände jag klart och tydligt över solarplexus. Ja kunde även känna mycket i näsan och överläppen.

När jag har healat min egen nerv har jag även adresserat the governing vessel på samma sätt,  den är vagusnervens energikanal.

Reikins tekniker är väldigt flexibla och man kan använda den på så många sätt. Symbolerna och intention.  När jag stöter på diffusa problem så använder jag symbolerna för att hitta rätt.

 

 

 

 //med kärlek

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)