Nyheter

Här lägger jag upp Nyheter och det som är på gång i min verksamhet!

Se det som en anslagstavla, har du frågor och funderingar så går det snabbat att skicka ett pm. Tveka inte!

Våren är här!

Just nu pågår en utlottning på FB, in och gilla och dela så kan du vinna 1 valfri 60 minutersbehandling.

För den som är uppmärksam så har jag varit tvungen att planera om kuserna, pga av schema förändringar. Men för min del blev det faktiskt bättre. Saker och ting rullar på! Alla känner vi av inflationen på nåt sätt men jag känner att det enda man kan göra är att vänta ut läget vi befinner oss i just nu.  Vårens kurser är i Holy Fire III & V ® Reiki, eventuellt så kan det komma en Usui shiki ryoho under sommaren, men man skall vara ledig också.

Jag har passat på att använda tiden till att vända arbetet inåt och passat på att göra lite innerwork under vintern. Tyvärr så är jag dålig på sociala medier, jag känner själv att jag vill dra gränsen för mig själv och andra att säga att jag är ingen "influenser", mitt arbete bygger på förtroende och sekretess och 1+1 behandlingar, det är svårt att göra ett bra innehåll för sociala medier baserat på mina behandlingar. Har jag gruppevent så är det Reikimeditationer och dem går ej att jämställa med helkroppsbehandlingar även om dem kan ha stor effekt på annat vis. Reikimeditationer/ upplevelser är som "smakportioner" av Reiki och inte en hel måltid.

Jag har publicerat 2 nya flikar om Tarot och det kommer en tredje (den kommer nog att dröja). Dem är för dig som är nyfiken på Tarot och vill slänga dig in i Tarot genom att testa sig fram. Flikarna är förenklade med nyckelord, mer ett minnesstöd, samt lite litteraturtips då tarotdjungeln är stor men inte på svenska (det råder brist på bra svensk litteratur om avancerad tarot).

MIn Tarot är väldigt inriktad på personlighetsutveckling och den själsliga resan genom livet och går inte ut på att förutspå missöden på din väg, utan vem behöver jag bli för att slippa ständiga motgångar och upprepade beteenden!?

Med Kärlek 

/Therese

Tarot läsningar


 

Jag känner mig rätt klar med min övningsperiod i Tarotläsningar och har lärt mig oerhört mycket av den och lärt mig hur ”min” tarot fungerar. Under denna period så har jag låtit mina kunder styra läggningarna utifrån sina frågor. Men nu när allvaret börjar så kommer jag att styra dem utifrån vad jag lärt mig av denna period. Visst kan korten svara på frågor, men dem vill framför allt prata om vad det som är viktigt för dig just nu för att du skall utvecklas till en bättre version av dig själv.

Den största insikten är att Reikin/de helande energierna påverkar min tarot, och när jag drar kort så kommer dem att svara utifrån kundens högsta bästa, det är nödvändigtvis inte alltid den enkla lätta vägen i livet även om jag själv önskar att det var så ibland.

Många har inte riktigt rätt bild av hur Tarot egentligen fungerar och hur korten fungerar, dem är inga trisslotter, livet har mönster och i ditt liv börjar mönstret hos dig.

Framför allt så är korten framtagna för att vi skall kunna förstå oss själva på ett djupare plan och samtidigt se vad vi behöver korrigera med oss själva för att komma vidare i livet när vi kör fast eller stagnerar.

Jag använder mig av Rider Waite Smith leken vid alla läggningar. Leken är illustrerad av Pamela Coleman Smith, båda var aktiva medlemmar i The Golden Dawn, i lekens bildsymbolik finns det inslag av numerologi, alkemi, hermetiska traditioner, mytologi, astrologi, Kabbala mm.

Jag brukar även dra lite orakel kort samtidigt och då använder jag mig mest av ”Earth Magic” av Steven D Farmer eller ”Angels and Ancestors” av Kyle Gray, 2 helt fantastiska lekar.

 

En Tarotläsning hos mig kommer innehålla;

  1. 1.      Lektioner från föregående liv (past life lesson spread 7 kort)

Denna läggning tar fram vilka energier som du har med dig från föregående liv och som fortfarande påverkar dig.

  1. 2.      En Keltisk kompassläggning (9 kort)

Denna läggning är en bra förlängning av föregående läggning och vägleder dig från ditt utgångsläge.

  1. 3.      1 Fråga

1 valfri fråga, denna går att byta ut mot t.ex. en ”wheel of fortune” en 3–4 korts läggning som beskriver vart du började, vart du är nu och ett bonuskort.

 

Tarotläggning i samband med Reiki;

  1. 1.      Chakra läsning (7 kort)

1 kort för varje chakra, här visar sig ofta obalanser snabbt och kan ibland visa roten till obalansen.

  1. 2.      Pentagrammet, de 5 Elementen (5 kort)

Denna läggning beskriver vilka energier du har i dina element och även denna kan avslöja obalanser mer ingående.

  1. 3.      1 fråga

1 valfri fråga, denna går att byta ut mot t.ex. en ”wheel of fortune” en 3–4 korts läggning som beskriver vart du började, vart du är nu och ett bonuskort.

 

Som ni ser så får man bara en fråga och jag skall förklara varför. Många som bokar tarot är redan intuitiva, det är därför dem dras till Tarot. Ofta har man en stark känsla av att man står inför något oundvikligt som känns svårt och jobbigt, man faller in i tvivel och bokar en tarotläsning för att korten kanske erbjuder en enklare lättare väg. Det skulle kunna vara så, men det är sällan så. Och då får man inte ut så mycket ”tillväxt” som man borde av korten. Däremot kan dem Stärka dig i det du redan känner och lätta på förvirringen när du inte ser utvägen.

Frågorna i sig är inte dåliga men frågebaserade läggningar hamnar alltför ofta i ”egot”, ett ego som även ofta behöver läka och reparera. Och då svarar inte mina kort på frågorna längre, de börjar prata om det dem tycker är viktigt, dem ser dig från det ”högre perspektivet”.

Jag har själv trampat i ”egofällan” och då blir inte läggningarna bra, så jag valde att plocka bort frestelsen och möjligheten ur mina läggningar, man får 1 fråga efter 2 läggningar och den ligger sist av strategiska skäl, det är för att chansen är väldigt stor att frågan du kom med har ändrats pga. föregående läggningar.

Det är helt okej att komma med önskemål, man kanske har en läggning som man vill göra, mitt enda villkor är att dem är personlighetsutvecklande. Och då vill jag gärna veta vilken läggning innan.

Visst kan det komma upp information om personer i din omgivning och framtiden i läsningar, men man får se dem som en bonus. Nyfikenhet är bra, det är viktigt att vara nyfiken på livet men det är mindre bra att vara nyfiken i andras privata sfär.

Det är så min Tarot fungerar!

Var i hjärtat,

Med Kärlek.

//Therese

 

Giveaway!

Då var det dags att dela ut lite stenar igen, jag tycker det är en passande gåva att få med sig lite energi hem efter en behandling. Jag väljer alltid stenar efter min intuition och känsla.

Denna gången Blev det Indisk Månsten, jag beställer alltid cuddlestenar då dem är lite större, jag beställer inte i styck utan i gram och så man vet aldrig riktigt hur många man får, denna gången så visade dem sig vara stora som vaktelägg ungefär.

Nu har jag semester från mitt vanliga jobba schema tär luftigt och det skall det ju vara, det är sommar då skall folk passa på att njuta. För mig är det vila som är prioriterat under denna semester, det har varit ett tuft är med mycket att göra, det har varit extremt roligt men det har inte blivit så mycket vila. Jag passade på att åka till Båstad och kika in på Nordea Open, en god vän hade en utställningsmonter inne på området med deras fina handgjorda trärack, Epok. Jag är fantastiskt stolt över denna mans prestation och kärlek till det han skapat med sin kollega, det är ett enormt engagemang och arbete bakom det färdiga resultatet.

När jag bodde i Båstad mellan 1996-1997 så kollade jag aldrig på Tennis, men jag missade aldrig tennisveckan, jag har dansat på Baren i Lilla Bodegan (när den fanns) på Pepes bodega till Barbados överförfriskad på champagne bland annat, det var en helt annan tid i ens liv där prioriteringarna var annourlunda. Och jag ångrar ingenting! Även om jag gjorde det då.

Ha en fantastisk sommar och glöm inte att ta hand om er själva, det passar utmärkt när det regnar!

Ni som är Intresserad av utbildning så glöm inte att kika på kursplaneringen som ligger uppe!

Med kärlek

// Therese

 

Ursäkta planeringskaoset....

.....men bättring är påväg!

Våren Användes till utbildning inom Tarot och ytterligare en Masterutbildning i Holy Fire ® V, jag var helt överlycklig över att ha tagit mig förbi mina milstolpar för att sedan gå in i nästa kaos.

Hur lägger jag upp detta nu?!

Idag föll polletten ner när jag klev in i mitt behandlingsrum, det var som att någon lagt en informationsbomb i mitt behandlingsrum och efter min behandling var klar visste jag exakt hur jag ville ha det, det som innan var en enda dimmig sörja blev en klar och tydlig struktur.

Min personliga erfarenhet har varit att det har varit svårt att få upp ett intresse för Masterutbildningarna i Reiki, dessa utbildningar har varit svårplanerade då det kräver mer tid men mitt mål är att under 2023 och 2024 få upp intresset för alla nivåerna i Reiki. Men för att få in mer ART och mastertid så kommer jag att ha mer intensivutbildningar i steg 1 och 2.

Under Hösten så har jag enbart lagt in utbildningar i Usui Holy Fire® Reiki och har inte riktigt bestämt mig om jag skall fortsätta att utbilda i Usui Shiki Ryoho, då dessa 2 former är exakt likadana i behandlingsform men jag upplever att Usui Holy Fire® Reiki energin är starkare, renare och stabilare men det är förstås bara vad jag tycker, jag är väl medveten om att det finns dem som inte tycker likadant (Dessa personer jobbar förstås inte med Holy Fire® så hur kan dem egentligen veta? Bara en tanke, men efter 7 år med usui shiki ryoho så tycker jag att jag vet). Det är nog meningen att det skall vara så. Det är meningen att vi skall vara olika.

Usui Shiki Ryoho och Holy Fire® Reiki är samma sak, Den stora skillnaden mellan Usui shiki ryoho och Holy Fire® är att Holy Fire® Reikin inte har något släkt träd. Och i stället för initieringar via sin Reikimaster tar man emot placeringar och tändningar direkt från den gudomliga källan, vilket ger ett stabilare och renare energiflöde.  Det finns många små men stora skillnader i energierna mellan de olika grenarna.

 

Prishöjningar! Den tråkiga verkligheten har sprungit i kapp! Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för detta jag vet att många av mina kunder kämpar med långtids sjukskrivingar och har mindre pengar att röra sig med. Men 1 oktober 2024 så kommer en prishöjning. Student och pensionärsrabatten på 15 % kommer klart att vara kvar. Men passa på att utnyttja presentkort och ladda energi till det gamla priset.

Sen vill jag verkligen be om ert tålamod för hur mycket jag än försöker att bli bra på sociala medier så får jag inte riktigt till det, jag gillar inte att ta selfies och när jag säger något så måste jag verkligen mena det, vilket gör att jag känner mig falsk, osann och tjatig när jag ger mig på marknadsföring. Men tro mig jag vill bli bra på detta! Och jag försöker, och bara för att jag inte postar så innebär det inte att jag gått i konkurs. Jag jobbar på och lägger energi på mina kunder i stället.

Ha en fantastisk sommar, bada i ljuset och havet när det bjuds!

Ps. och glöm inte att boka in dig på den där Kursen som du länge velat gå här hos mig! Låt den här semestern handla om dig, din utveckling och din vila.

Med Kärlek 

//Therese

 

 

Saker och ting tar form

Då har jag kommit igång med att göra tarotläsningar, om en vecka är jag klar med min kurs och nu är det öva, öva, öva som gäller. Jag har redan börjat kika efter nästa utbildning men kommer att fortsätta studera en del på egen hand. Efter att ha satt min fot i Tarotkortens värld så insåg jag att det är precis som med Reikin, "Ett livslångt lärande". Ungefär som att lära sig ett hantverk. 
Jag måste erkänna, det är mycket lättare att lägga kort för personer man inte känner

1-3 juni är det dags för Masterutbildning i Holy fire III så under sommaren och hösten så kommer jag igång med nya kurser och skall försöka påta ihop en kursplanering. Det känns som att jag snart är över mål linjen! Tanken är att jag skall komma igång med att ha meditationskvällar då och då. Där min tanke är att försöka involvera både andningsövningar samt Healing för en maximal utrensande effekt så energierna får en riktig skjuts.

Allt tar mycket tid när man Jobbar heltid  och försöker kombinera sin stora passion, Alla ubildningar som jag gått måste falla på plats och det är endast tiden som avgör när det skall hända,  Jag trillar ständigt in i "fem i stavar" energin då det är svårt att ständigt växla sitt focus mellan heltidsjobb och företag. I kombination med det är jag riktigt otålig och vill att allt skall hända på engång.

Behandlingarna fortsätter som vanligt och vill man boka till en tarot läsning till sin behandling så kostar det endast 100 kr just nu. Vill man bara ha tarot kostar det 200 kr. Senare uder sommaren kommer det gå upp till fullpris.

Med Kärlek

//Therese

 

 

Nytt Bokningssystem

Jag håller på att avveckla min bokningsida på Bokadirekt.se då de inför nya regler den 1 Juni, som innebär att jag endast får ha 3 nykundsbokningar i månaden, efter 3 kunder kommer dem att ta betalt för alla behandlingar som kommer in via dem, samt har dem höjt kostnaderna över lag. Jag är redan ansluten till Epassi (10%) och kassasytem som tar avgifter på alla intäkter och JA många bäckar små, detta blev droppen för mig.

För mig hade det inneburit att jag hade varit tvungen att höja priserna för mina kunder i slutändan. Och med tanke på alla andra bekymmer som konsumenter står inför idag med matpriser, energipriser och bensinpriser så känns detta som det enda rätta.

Det är himla tråkigt då jag blir av med mina recensioner mm, men jag anser nog att min ekonomiska tillgänglighet för kunderna är viktigare.

Bokadirekt sidan ligger kvar ännu och ligger nog kvar ett tag så övergången blir smidig. Den nya sidan är på boka.se. Närmare bestämt https://boka.se/HalmstadReiki  

Du kan även boka direkt här på hemsidan, då fliken poppar upp på flera sidor.

Njut av solen idag!

//Therese

Våren är här!

The Hermit från Leken "Cosmic Tarot" av Norbert Lösche och Jean Huets, 1986. Tyvärr så har jag utvecklat ett "samlar-sug" på Tarotlekar och denna lek är på önskelistan.

 

Nu börjar saker och ting ta form, både i tanken och i livet. Till råga på allt så är våren här med ny energi.

Behandlingarna fortsätter som vanligt, in och BOKA och fyll på med ny energi i väntan på solen och värmen. Ta hand om ömma muskler och rensa ut stressen i kroppen!

Jag har kämpat med min Tarotkurs, jag skall vara ärlig och erkänna att det var inte så lätt som jag trodde, men extremt roligt och intressant. Jag trodde inte att jag skulle läsa så mycket böcker som jag gjort, på engelska dessutom, jag hade någon bild av att det räckte med en handbok. 

Jag har börjat fundera på hur jag skall lägga upp mina elevläggningar de kommer ha ett kraftigt reducerat pris då jag antagligen kommer behöva sitta med mina böcker, tyvärr har jag slitit på vänner och familj under vintern och våren, dem är mätta på tarot nu.

Jag tänkte börja köra igång nu i slutet på april och under sommaren kommer jag att börja baka in dem i min verksamhet. Tyvärr så insåg jag att jag faktist behöver möblera om mitt behandlingsrum för att få detta att passa in då jag behöver få in ett bord att lägga kort på. Jag har en tanke, vi får se vart den landar!?

Tarotkorten kommer att bli en bra kombination med healingen och nu skall jag bara "fila ner" tankarna så att jag kan servera helheten.

Som de flesta har sett så är kursplaneringen väldigt skral, men jag inväntar en till utbildning som kommer att förändra kursutbudet en del och håller inne på den delen just nu. Jag ber om ursäkt för det. 

Men det har kommit in intresse på en Reiki 1 under våren och då kan jag anpassa mig, och tidsmässigt passar det mig att lägga in den helgen 12-13 maj. Hör av er om datument passar så går den av stapeln vid tillräckligt intresse.

Njut av vädret idag, för det är fantastiskt!

Med Kärlek Therese