Blogg

Här skriver jag ner tips och tankar kring hälsa,  det finns många nyanser av ohälsa och min sida är till för att väcka tankar och funderingar kring den egna  hälsan, hälsa är ett egenansvar, och det är viktigt att vi lär oss mer om hur vi mår bäst och inte lägger våra liv i vetenskapens händer, då är vi inget annat än försökskaniner.  Hälsa är att må bra och inte att vara biologiskt perfekt under mikroskopet.  Hälsa är att älska sig själv trots brister och fel, att vara i balans och hitta sin inre harmoni. Hälsa är inte bara ett egenansvar, utan något som vi är skyldiga oss själva. Mitt mål är inte heller att angripa den traditionella vården, dock tycker jag att man använder alldeles för mycket läkemedel istället för att göra livstilförändringar. För mig så handlar det mycket om ha ett miljötänk även i våran kropp och knyta samman  kroppen och naturens ekologi. Lämna gärna kommentarer och tänk högt och vill ni ha svar glöm ej att lämna mailadress......

Spaövernattning i Marstrand

2019-04-09

 

Helgen har varit fantastisk med spapaket på Marstrandshavshotell med goda vänner, god mat, god dryck och härlig atmosfär. Rekommenderas varmt! Detta kommer jag att göra om, nu planeras det ett spapaket på Falkenbergs strandbadshotell, men jag kommer givetvis återvända till Marstrand, jag förstod att det inte var sista gången jag satte min fot där.

Det stod klart för mig hur viktigt det är att ge sig själv lite lyx ibland, helst om man jobbar hårt, eftersom mitt sällskap gillade att sova så fick jag spa:a själv dagen efter och det var extremt avkopplande med tystnaden och jag fick tid att reflektera över vad jag har plats för i mitt liv och vart mina prioriteringar skall ligga i framtiden.

Livslärdomarna har serverats på löpnade band på sistone och jag har alltid haft en tro på att alla förtjänar en chans till förbättring, men jag har förstått att det finns ”jokrar” i den här leken som kallas livet, de är aldrig med i spelet men de finns i varje kortlek.

Människor som inte kan kontrollera sitt liv tar ofta till medel som makt och kontroll och ger sig själv rätten att skada andra bara för att det är den enda makten dem har, lögner och härskar attityder.  De har så höga skulder på Karmakontot att de dränerar sin omgivning. För att döva skuldkänslor tar man till alkohol eller droger. Om de stöter på nåt eller någon de tycker om och inte kan kontrollera så tar de hellre sönder det än att bevara det som är fint, hellre det än ett misslyckande, sen går de vidare på nästa, sen nästa och nästa igen och så fortsätter det.

De är helt och hållet kontrollerade av sina rädslor. Och för att jag överhuvudtaget skall vara en funktion för någon så måste man vara ett kort i leken. Som en ganska Jordbunden Norrlänning har det tänket alltid känts lite för snorkigt, livet är en plats för alla, men mitt liv är inte en plats för alla.

Tyvärr så var insikten att vissa måste man bara kapa bort ur sitt liv för de kan inte delta utan att skada andra. Och med ro i själen så klipper jag, utan att skämmas, jag tycker inte synd om dem heller för de är ett val man själv har gjort. Vi får inte alla samma förutsättningar i livet, men valen vi gör får vi själva ta ansvar för. Ni har min empati men ni har inte min omtanke!

Det gör ont i mig, fruktansvärt ont, när man blir medveten om att vissa är oförbätterliga. När de saknar förmågan att se vad de gör mot sig själv och andra.

Det har hänt mycket andligt på sistone och jag fick till mig av mina guider att jag skall ligga lågt med relationer ett tag för jag förändras väldigt mycket just nu, jag känner själv att känslorna är i obalans och jag har lite växtvärk i själen emellanåt, mycket tankar, reflektioner och slutsatser som på nåt sätt omformar mig på insidan. Vänner jag en gång älskat att umgås med står jag knappt ut med, och jag förstår att jag helt enkelt bara inte är kvar i den frekvensen längre. Relationerna man haft har man lust att slänga i en vulkan bara för att utplåna alla bevis på deras existens, hur tänkte jag egentligen, var jag så dum?!

Det här kallas insikt.

Och den är allt annat än bekväm men nödvändig för förändring.

På söndag morgonen i Marstrand så var jag nästan ensam i spa:t och jag släppte loss mina energier och bara njöt av stillheten, min favorit var badtunnorna ute på verandan med utsikt mot havet och morgontystnaden var som en varm kram. Energierna drog i mina fötter och gav mig gåshud. Nästa gång hoppar jag på bastuflotten och tar ett dopp i havet, det är lite för kallt ännu. 

 

Jag älskar ju att sova på hotell men det kan bli knepigt med alla energier som ett hotellrum samlar på sig så jag vaknade 04 och svettades och var allmänt obekväm men lyckades somna om för att gå upp 07:20 och ta en tidig frukost för att sedan glida vidare ner till spa:t.

10:45 checkade jag ut och körde hem till Halmstad, jag hann bara in och lämna väskorna så var det dags att dra vidare till Äventyrsbadet, ännu en dust med klorångor, bubbelpool och vattenrutschkanor.

//med kärlek

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)