Blogg

Här skriver jag ner tips och tankar kring hälsa,  det finns många nyanser av ohälsa och min sida är till för att väcka tankar och funderingar kring den egna  hälsan, hälsa är ett egenansvar, och det är viktigt att vi lär oss mer om hur vi mår bäst och inte lägger våra liv i vetenskapens händer, då är vi inget annat än försökskaniner.  Hälsa är att må bra och inte att vara biologiskt perfekt under mikroskopet.  Hälsa är att älska sig själv trots brister och fel, att vara i balans och hitta sin inre harmoni. Hälsa är inte bara ett egenansvar, utan något som vi är skyldiga oss själva. Mitt mål är inte heller att angripa den traditionella vården, dock tycker jag att man använder alldeles för mycket läkemedel istället för att göra livstilförändringar. För mig så handlar det mycket om ha ett miljötänk även i våran kropp och knyta samman  kroppen och naturens ekologi. Lämna gärna kommentarer och tänk högt och vill ni ha svar glöm ej att lämna mailadress......

Ljudet, färgen, sinnet...

2018-08-27

Ditt chakra system avbildas med färger och symboler, de olika chakrana har även olika frekvenser, rotchakrat har en lägre frekvens och ju högre upp vi kommer i kroppen desto högre blir frekvensen så kronchakrat har en hög frekvens. Frekvenserna har inte bara ett ljud och en våglängd, de har även en färg, det är därför man ofta ser färger när man får en reikibehandling, eller när man behandlar. Jag hittade lite bilder som var tydliga.

 

På denna bild kan man även se vilken ton som motsvarar färg och frekvens.

 

Ljudet är är gratis och har använts i tusentals år, de tibetanska munkarna som utstöter ljud som mantran i meditation, klangskålar mm,  sen urminnes tider har vi använt ljudet för att finstämma frekvenserna omkring oss och i oss. 

Inom reikin finns även ljudet, det lärs inte ut i den moderna varianten utan man använder främst jumon och symboler. Jumon är mantrat av symbolens namn, men innan symbolerna och jumon så ska sensei Usui ha använt sig av Kotodamas som är ljudet som ställer in frekvensen.

Det låter så här:

  

 

Jag personligen använder inte Kotodamas, men tycker att det är värt att ta upp då vi är bra på olika saker, så om man har svårt att visualisera symboler kan kotodamas vara ett alternativ och vi glömmer ibland bort att våran sensei usui var buddist och levde under stora delar av sitt liv i tempel och bön.

 

Det finns även en Reiki Kanal på Youtube som heter Reiki podden.

Här talar man även om reiki kotodamas.

 

REIKI PODDEN

 

 

Detta är en mycket lärorik kanal där man får rak och ärlig infomation kring reiki. Vill du veta mer om reiki rekommenderar jag denna podd. Här pratar men om allt från initieringar till kotodamas. Podden hålls i av 2 mycket erfarna reikiutövare.

Är man nyfiken på att prova att använda ljud för sin egen hälsa eller bara väldigt nyfiken så är det mer lättillgängligt än man tror, då det finns på Spotify till och med, och då söker man bara på healing frequensies, eller solfeggio healing frequensies, man kan även här hitta dem på youtube

Här kommer ett smakprov:

 

Just detta klipp har 9 frekvenser och går igenom hela kroppen och auran, klippet börjar med  the schumann resonance 174 Hz, som används till bland annat smärtlindring.

 

Man skall helst ha hörlurar när man lyssnar. Så kan man kan bara känna hur ljudet påverkar dig och din kropp. det finns klipp där man bäddat in ljuden i lite fin musik och idag kan man nästan hitta nåt för alla smaker.

Jag hoppas att detta blogginlägg skall ge matnyttig iformation och verktyg att experimentera på egen hand.

// med kärlek

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)