Blogg

Här skriver jag ner tips och tankar kring hälsa,  det finns många nyanser av ohälsa och min sida är till för att väcka tankar och funderingar kring den egna  hälsan, hälsa är ett egenansvar, och det är viktigt att vi lär oss mer om hur vi mår bäst och inte lägger våra liv i vetenskapens händer, då är vi inget annat än försökskaniner.  Hälsa är att må bra och inte att vara biologiskt perfekt under mikroskopet.  Hälsa är att älska sig själv trots brister och fel, att vara i balans och hitta sin inre harmoni. Hälsa är inte bara ett egenansvar, utan något som vi är skyldiga oss själva. Mitt mål är inte heller att angripa den traditionella vården, dock tycker jag att man använder alldeles för mycket läkemedel istället för att göra livstilförändringar. För mig så handlar det mycket om ha ett miljötänk även i våran kropp och knyta samman  kroppen och naturens ekologi. Lämna gärna kommentarer och tänk högt och vill ni ha svar glöm ej att lämna mailadress......

Reiki Master/Teacher

2021-09-15

 

"Anthakarana"

In Indian philosophy and yoga, antahkarana refers to the internal organ that is the location or inner origin of thought and feeling. The word originates from the Sanskrit antar, meaning “interior” or “within,” and karana, meaning “sense organ” or “cause.” It translates as “the inner cause” or “internal organ.”

It is defined as either the link between the body and the spirit or the bridge between the middle and higher mind. The term may also be defined as the source of thinking, or the mind, soul, heart or conscience.

 

Då var det dags att komma i gång med Masterutbildningen i Reiki. Min tanke var att jag skulle komma i gång med den förra året då Covid-19 satte stopp för mina planer. Men nu är den inne i min planering och det skall bli enormt roligt att få utbilda Nya Utbildare.

Första omgången så kommer jag inte att skilja på Reiki 3A och 3B, utan min första utbildning blir en Master/teacher utbildning.  Men nästa år kommer jag att försöka planera in så att jag har en ART utbildning och en Lärarutbildning.

Jag har fått en del förfrågningar både om ART och Lärarutbildningar och jag är inte helt förtjust i att dela på utbildningen men jag får helt enkelt möta behovet och önskemålen. Då det är så många som gått ART med inte lärardelen så kändes det som att behovet fanns, vissa behöver mer tid att smälta sina kunskaper innan de går vidare till nästa steg.

Jag är själv en Person som behöver tid, att känna att man är trygg i rollen som lärare innan man börjar utbilda andra till lärare.  Jag har haft elever som ställt sig frågan varför jag inte utbildat i masternivå och det är helt enkelt för att jag kände själv att jag behövde mogna, då det kändes som ett större ansvar. Och jag har alltid som mål att möta mina elevers behov. På samma sätt som när jag jobbar i behandlingsrummet.

Och mycket av min tid på Reiki 1 & 2 utbildningarna går inte ut på att lära ut Reiki, utan bygga upp självförtroenden, att lita på intuition och känsla, att våga släppa fram det som alltid funnits där. Sen finns det klart dem som aldrig tvivlat. Reikin är en trygg och säker healing form som är lätt att lära sig för alla och jag har ännu inte mött någon på mina kurser som inte behärskar den.

När man går vidare till Masternivå har man förhoppningsvis slutat tvivla och går all in för att lära sig nya starka tekniker och höja sina energinivåer.

Detta skall bli så fantastiskt kul!

//med kärlek

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)