Blogg

Här skriver jag ner tips och tankar kring hälsa,  det finns många nyanser av ohälsa och min sida är till för att väcka tankar och funderingar kring den egna  hälsan, hälsa är ett egenansvar, och det är viktigt att vi lär oss mer om hur vi mår bäst och inte lägger våra liv i vetenskapens händer, då är vi inget annat än försökskaniner.  Hälsa är att må bra och inte att vara biologiskt perfekt under mikroskopet.  Hälsa är att älska sig själv trots brister och fel, att vara i balans och hitta sin inre harmoni. Hälsa är inte bara ett egenansvar, utan något som vi är skyldiga oss själva. Mitt mål är inte heller att angripa den traditionella vården, dock tycker jag att man använder alldeles för mycket läkemedel istället för att göra livstilförändringar. För mig så handlar det mycket om ha ett miljötänk även i våran kropp och knyta samman  kroppen och naturens ekologi. Lämna gärna kommentarer och tänk högt och vill ni ha svar glöm ej att lämna mailadress......

Nässlor och Maskros

2019-02-24

Jag har kännt av mina njurar en del och det ville inte riktigt släppa så jag tog lite örter till hjälp, nässlor och maskros . Det var vad jag hade hemma som kunde hjälpa mina njurar lite. 

Drack 4 rejäla koppar te, gjorda på 1 msk nässla och maskros dag 1, samma dag 2 och dag 3 så känner jag inte av obehaget längre. Men jag kommer att fortsätta dricka ett tag till. 

Nu börjar det vara ljusare och jag känner att jag längtar ut i naturen och att växtligehten skall vakna. Nässlor och Maskros är något som det finns gott om att plocka i vår natur, de första nässlorna som kommer är de som är mest näringsrika.  Så de första växterna som kommer på våren skall man plocka med varsamhet, sen är det fullmånen som gör att "saven stiger" och fyller våra växter med näring under skördetiden.

Flera har märkt att det inte bara är växterna som går igenom dessa processer utan även vi människor, vårkänslor, en känsla av förnyelse. Det är nu folk börjar planera utemöbler och rabatter, vårens köphysteri.

Jag skrev i ett tidigare inlägg om leylinjerna, att koppla upp sig. Jag fick en sån stark känsla av att våran planet har en puls, naturen har en puls och när naturen vaknar till liv så vaknar även vi för vi känner den här pulsen någonstans, vi ser bara inte sammanhanget.

Och istället för att gå ut i den vackra natur vi har och njuta av det vackra universum skapat så byggs det träverandor och överdoseras med bekämpningsmedel, engångsliggen på  krogen ökar drastiskt och könsjukdomarna stiger i statistiken. Krögarna och läkemedelsföretagen går med vinst.

För mig är det vår när fåglarna börjar kvittra på ett speciellt sätt, jag sover med fönstret öppet och de börjar ofta prata redan vid 3-4 tiden, jag älskar att lyssna på dem på morgonkvisten. Jag har hört dem i nån veckas tid. När jag var yngre hörde jag dem när jag gick hem från krogen, nu vaknar jag för att jag behöver gå på toaletten.

Den här våren kommer bli annorlunda!

 

//Med kärlek!

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)