Blogg

Här skriver jag ner tips och tankar kring hälsa,  det finns många nyanser av ohälsa och min sida är till för att väcka tankar och funderingar kring den egna  hälsan, hälsa är ett egenansvar, och det är viktigt att vi lär oss mer om hur vi mår bäst och inte lägger våra liv i vetenskapens händer, då är vi inget annat än försökskaniner.  Hälsa är att må bra och inte att vara biologiskt perfekt under mikroskopet.  Hälsa är att älska sig själv trots brister och fel, att vara i balans och hitta sin inre harmoni. Hälsa är inte bara ett egenansvar, utan något som vi är skyldiga oss själva. Mitt mål är inte heller att angripa den traditionella vården, dock tycker jag att man använder alldeles för mycket läkemedel istället för att göra livstilförändringar. För mig så handlar det mycket om ha ett miljötänk även i våran kropp och knyta samman  kroppen och naturens ekologi. Lämna gärna kommentarer och tänk högt och vill ni ha svar glöm ej att lämna mailadress......

Helig geometri 

2019-08-05

 

Dagen har spenderats med att måla jag påbörjade ett mönster med livets blomma igår, dels för att det är väldigt meditativt att måla dessa mönster som faktiskt är livets byggsten. Man blir ganska påverkad av att sitta och rita dessa mönster. De som känner mig vet att jag inte ser så mycket gåtfulla bilder, när jag håller på med energi utan jag ser mycket geometriska figurer och det har resulterat i att jag försöker sätta mig in i helig geometri, eller sakral geometri. Mönstren jag ser är så extremt symmetriska så att man får sitta med passare och linjaler för att återge bilden.

Livets blomma innehåller i sig olika mönster och går att dela upp i olika fragment för att ha olika effekt på livet och vår sinnesstämning. Metatrons kub finns även inbakad i livets blomma och även ”the seed of life” som både symboliserar skapelsens 7 dagar och de sju energistrålarna som är en både symboliserar vårt medvetande och är även en ljusförstärkare.

Man kan även ta ut en ”merkaba” i livets blomma. Dessa mönster går även att visualisera vid healing för att använda som förstärkare, ungefär som reikisymbolerna. Detta är mycket spännande då jag ikväll provade skicka ett violett mönster med ”the seed of life”.

 

Tar man bort de sex yttersta cirkarna så har du kvar "the seed of life"

 

Sen till något helt annat som man också kan använda energier för att hjälpa till med, men glöm inte att viljan måste även finnas där.

Jag har haft många ovanor i mitt liv och samtliga har jag avslutat och så har jag påbörjat nya, men jag låg och reflekterade över svårigheterna med att sluta med en ovana.

Då har jag pratar jag om allt från snuttefilt, bita på naglarna till att sluta röka, börja snusa, sluta snusa, börja igen. Och det absolut svåraste jag någon sin har gjort var att sluta med min snuttefilt, inom familjen kallad för ”snusket”.

Jag var 8 när jag slutade med ”snusket”, jag använde inte napp när jag var liten utan jag sög på tummen och hade snusket, som var ett gammalt örngott, då det hela började med att jag snuttade på kuddhörnen och det gick inte suga på tummen om jag inte hade snusket. Anledningen till att det kallades för snusket var för att hörnen var bruna och luktade illa, det tyckte inte jag! Jag hann väl slita ut några snusk under den här tiden och ett nytvättat eller nytt snusk var ingen höjdare, det dröjde mer än en vecka innan det började lukta gott ens (fan vad äckligt, men jag älskade det).

Jag gömde alltid snusket så ingen skulle hitta det och sätta det i tvättmaskinen, så det var ett ständigt letande innan läggdags, en gång hittade jag snusket i mormors tvättmaskin, jag blev förkrossad, hur kunde hon skända mitt snusk! Och om man frågar mig så vet man inget om beroende förrän man slutat med ett ”snusk”, ”cold turkey” dessutom, rakt av bara sådär!

Lite hemlisar är aldrig fel!

//med kärlek

 

 

 

Antal kommentarer: 1

2020-12-04 10:26:59 - ildiko, fytomedicin.se

<3 !! Så häftigt med dessa mönster.Brukar också rita/ måla livets blomma men också torus av olika slag. Ibland klipper jag formerna (delar av former som jag sätter ihop) för att få uppleva dem på djupet.

Hoppas du har en fin fredag och helg!

Ildiko (star)(star)(star)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)