Blogg

Här skriver jag ner tips och tankar kring hälsa,  det finns många nyanser av ohälsa och min sida är till för att väcka tankar och funderingar kring den egna  hälsan, hälsa är ett egenansvar, och det är viktigt att vi lär oss mer om hur vi mår bäst och inte lägger våra liv i vetenskapens händer, då är vi inget annat än försökskaniner.  Hälsa är att må bra och inte att vara biologiskt perfekt under mikroskopet.  Hälsa är att älska sig själv trots brister och fel, att vara i balans och hitta sin inre harmoni. Hälsa är inte bara ett egenansvar, utan något som vi är skyldiga oss själva. Mitt mål är inte heller att angripa den traditionella vården, dock tycker jag att man använder alldeles för mycket läkemedel istället för att göra livstilförändringar. För mig så handlar det mycket om ha ett miljötänk även i våran kropp och knyta samman  kroppen och naturens ekologi. Lämna gärna kommentarer och tänk högt och vill ni ha svar glöm ej att lämna mailadress......

Energi i våra miljöer

2019-04-24

 

 

Jag kände att jag var tvungen att komplettera till mitt föregående inlägg där jag talar om energirika platser och naturen, jag kom in på dem negativa (joner) laddningarna och kände att för att det skall bli lättare att förstå så får jag nog förklara.

Livet är fullt av positiva och negativa laddningar, när det åskar så är det för att det är obalans i dem negativa och positiva laddningarna i atmosfären, efter ett oväder så är luften full av negativa laddningar och luften känns frisk och klar, en av naturens reningsprocesser. Det är alltså inte alls konstigt att vissa får ont i huvudet innan åska. 

Det är dem negativa jonerna vi mår bra av, naturen, skogen, havet, jorden, vattendragen, den här planeten utan sin bebyggelse är till största del negativt laddad och det är därför vi mår bra av att vara i naturen och blir ”Jordade”. Det handlar om att det måste finnas en balans mellan positivt och negativt.

Denna balans finns i kroppen och när vi har obalans mellan dessa så bildar vi något som kallas fria radikaler, de positiva laddningarna vill vi inte ha för mycket av, de är sjukdomsalstrande. De negativa jonerna hjälper även kroppen att hålla sig basisk. För er som är lite pålästa så vet ni att cancer inte kan leva i en basisk miljö t.ex. och nu låter vi tanken vandra lite på egen hand…

Varför är ohälsan ett så stort problem i ”välfärdssamhället”?

Men för att det skall finnas balans mellan energierna så måste det finnas både positivt och negativt, när det finns för mycket positiva laddningar i kroppen så uppstår de fria radikalerna. Så det handlar alltså inte bara om att äta rätt och motionera, vi behöver även rätt energier i våra miljöer, hemmet, arbetet mm. 

När vi ger healing eller reiki så tillför vi negativa laddningar och aktiverar även de negativa laddningarna i kroppen, och de fria radikalerna minskar. Så när vi vistas i naturen så serveras healingen på bästa sätt, helt gratis dessutom.

Idag är våra hem fyllda av kontrollerad energi som ström, trådlösa nätverk, elektrisk utrustning mm, alla dessa saker är positivt laddade och det finns överallt i vår miljö. Städerna är fulla av positiva laddningar och här kan man även fråga sig hur mycket våran energiförsörjning påverkar klimatet, det kanske inte bara handlar om nedskräpning i naturen och växthuseffekten...

För mig är det alltså inte alls konstigt att ohälsan är ett problem idag eller att den stiger och överkänsligheterna ökar. Hur vi hanterar energi är ett större hot än vi tror och det är naturligtvis för att vi inte kan se den. Men vi vet att datorerna kommunicerar med ettor och nollor som vi inte kan se, ändå tror vi på allt vi läser på en skärm.

Och jag vet att de flesta vill läsa om hocus pocus, änglar, andar och livet efter döden. Det vill jag också. När jag mediterar eller healar känner jag mig som Indiana Jones på skattjakt, det är enormt spännande, för varje gång kommer jag ett steg närmare förståelse.

Men det jag försöker förklara är att allt detta är elektromagnetism och energier som går att förstå, för jag tror att det finns en vetenskap i detta som vi en vacker dag kommer att förstå. Och när jag utövar reiki eller kommunicerar med energier så är det ingen ”makt ” jag utövar, utan det är mer att jag tar tillvara på det livet har gett oss, vi kom alla hit på samma villkor. För dessa energier finns överallt omkring oss, den är en del av oss.

 

//med Kärlek

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)