Blogg

Här skriver jag ner tips och tankar kring hälsa,  det finns många nyanser av ohälsa och min sida är till för att väcka tankar och funderingar kring den egna  hälsan, hälsa är ett egenansvar, och det är viktigt att vi lär oss mer om hur vi mår bäst och inte lägger våra liv i vetenskapens händer, då är vi inget annat än försökskaniner.  Hälsa är att må bra och inte att vara biologiskt perfekt under mikroskopet.  Hälsa är att älska sig själv trots brister och fel, att vara i balans och hitta sin inre harmoni. Hälsa är inte bara ett egenansvar, utan något som vi är skyldiga oss själva. Mitt mål är inte heller att angripa den traditionella vården, dock tycker jag att man använder alldeles för mycket läkemedel istället för att göra livstilförändringar. För mig så handlar det mycket om ha ett miljötänk även i våran kropp och knyta samman  kroppen och naturens ekologi. Lämna gärna kommentarer och tänk högt och vill ni ha svar glöm ej att lämna mailadress......

Finns det en andemening med Corona?

2020-04-06

Nu är det länge sedan jag skrev något. Jag har valt att ligga lågt under corona krisen och har även hållit uppe med marknadsföring mm.

Den informationen som jag eventuellt hade delat finns redan på min hemsida, däremot så har jag haft tid för lite reflektioner och tankar kring andemeningen av corona.

Varje gång en pandemi drabbar vår värld så innefattar det mycket lärdomar, bland annat så har våra medicinska kunskaper utvecklats en del.

Digerdöden bröt ut i kina 1334, 1346 var pesten framme i egypten och syrien. Våren 1347 anlände pesten till Konstantinopel och nådde Italien till hösten, Sicilien.

Om man tittar på pestens färdväg så tycker jag att det påminner om dagens corona faktist.

I efterhand då man analyserat Yersina pestis (digerdöden) så har man kommit fram till att den höga dödligheten antagligen berodde på miljöförändringar och ett kallare klimat, många var även undernärda.

Man tror att så många som hälften av Europas befolkning dog i Digerdöden. Efter utbrottet så förbättrades människors levnadsvillkor och det rådde en arbetsbrist som gjorde att bönder mm var tvungen att höja löner, det fanns gott om mat då det fanns mer boskap än människor.

Om man tänker på mänskligheten och den här planeten som en enda organism så har vi just utlöst organismens immunförsvar. Den här världen säger ifrån!

I vårt immunförsvar så har vi ett specifikt försvar, det kallas för det adaptiva immunförsvaret, det är ett inlärt system som bygger på igenkännande av antigen och präglas mot antigenet och aktiveras innan större skador har skett.

As above, so below….. Givetvis tänker jag på universums lagar.

Och specifikt dessa:

The Law of Cause and Effect

 

The Law of Cause and Effect says that events don’t happen coincidentally. Everything happens in your life for a reason, no matter if you see how or why it happened. The Law of Cause and Effect can also be related to the concept of karma.

 

The Law of Rhythm

 

Everything in the Universe has a unique rhythm that it beats to, and these different rhythms develop into patterns, cycles, etc., in life. The Law of Rhythm encourages us to follow the natural flow of energy and harmony of the Universe.

 

Universum kommer att fortsätta testa oss tills vi fattar rätt beslut och genomför en förändring.

Under den här perioden så har jag även sett andra beteenden som inte gynnar oss och det är när vi låter rädslan kontrollera vårt beslutsfattande.

 

Och eftersom jag allt som oftast står med händerna i den metafysiska världen så kände jag ganska snabbt vid utbrottets början att vad är det vi har manifesterat nu?

Det är starka krafter i omlopp och stora förändringar som sker just nu och när universum jobbar så utgår de alltid utifrån vårt eget bästa, så vad vi tycker och känner är av ringa värde om planetens överlevnad är hotad.

Tyvärr så sitter jag inte inne på några svar utan mer en fundering över vad vi var och en tar med oss av den här krisen. Men att  känna in och låta tankarna vandra är en bra ide!

 

//med kärlek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)