Blogg

Här skriver jag ner tips och tankar kring hälsa,  det finns många nyanser av ohälsa och min sida är till för att väcka tankar och funderingar kring den egna  hälsan, hälsa är ett egenansvar, och det är viktigt att vi lär oss mer om hur vi mår bäst och inte lägger våra liv i vetenskapens händer, då är vi inget annat än försökskaniner.  Hälsa är att må bra och inte att vara biologiskt perfekt under mikroskopet.  Hälsa är att älska sig själv trots brister och fel, att vara i balans och hitta sin inre harmoni. Hälsa är inte bara ett egenansvar, utan något som vi är skyldiga oss själva. Mitt mål är inte heller att angripa den traditionella vården, dock tycker jag att man använder alldeles för mycket läkemedel istället för att göra livstilförändringar. För mig så handlar det mycket om ha ett miljötänk även i våran kropp och knyta samman  kroppen och naturens ekologi. Lämna gärna kommentarer och tänk högt och vill ni ha svar glöm ej att lämna mailadress......

Dags för fortbildning!

2020-11-13

 

Genesis 1:2

The earth was formless and void, and darkness was over the surface of the deep, and the Breath/Spirit of God (ruach Elohim) was moving over the surface of the waters.

 

Det har varit tyst ett tag och nu är det dags att blogga lite, jag har haft fullt upp helt enkelt, covid-19 innebär väl mindre arbete i företaget men desto mer hemma och på kommunens arbetsplats, men mer huvudbry och kravet på att åstadkomma något vettigt medan man väntar ut pandemin växer. Sedan i våras har jag letat efter någon typ av utbildning som jag kan använda som komplement till det jag redan gör.

I Vintras började jag tänka djupare kring andningens betydelse, båda i kroppen och i energiflödena. Då jag kunde se markant skillnad på dem jag behandlade som deltog i andningsklasser eller liknande, jag kunde även känna hur mina egna flöden blev trimmade av andningen. Andetaget innehåller mycket energi och kan även användas inom healingen för att ge energi.

Och jag vet ju hur man andas rätt, men när livet kommer i mellan så faller jag in i en stressad andning och jag får en del obehag i kroppen.

Förra måndagen så låg jag och mediterade och jag höll min andning i min komfortzon, 4 sekunder in och 7 sekunder ut, håller gärna andan i 2 sekunder innan jag andas in igen….. (detta är ungefär 3 andetag i minuten)

I detta tillstånd släpper alla spänningar och energierna flödar, fotsulorna bränner och färgerna sprakar bakom ögonlocken.

När jag var klar så flög jag bokstavligen upp ur sängen och började googla andnings utbildning. Det kom upp en sida som jag inte sett innan.

” Medveten andning”, en kurs till andningsinstruktör. Jag behövde inte ens tänka, jag bara visste att detta var det jag sökte. Så jag anmälde mig och hoppade på detta och satte igång på en gång.

Det finns massor med intressant fakta och konkret kunskap om andning men ändå så är den väldigt anonym, trots att vi inte kan leva utan syre. Framför allt så handlar andning för mig om att gå in i sin egen kropp, att känna efter och att uppleva.

Hur känslorna påverkar vår andning?

Hur tankarna påverkar vår andning?

Hur stress påverkar vår andning?

Är jag medveten om att jag andas fel och när gör jag det?

Det var nästan pinsamt att se sig själv glida in i en felaktig andning, munnen glider lätt upp utan att man tänker på det och man kippar efter luft, andas för högt upp eller inte alls, nätterna fylls av snarkning mm. Jag stressar sällan men min andning gör det, jag har levt med andan i halsen hela mitt liv.

Och fast jag är så duktig på andning när jag jobbar med den aktivt, så insåg jag att när livet kommer emellan så andas jag fel på mer än ett sätt.

Jag ser verkligen fram emot att få väva in dessa kunskaper i det jag redan gör och börja arbeta med detta i mitt företag.

Men just nu är jag fullt upptagen med att ”tejpa” igen munnen på nätterna, träna och utföra aktivitet med stängd mun…

Nu kan det låta obehagligt at tejpa igen munnen på natten, jag bävade en del själv men till min förvåning så sov jag oerhört gott och kände mig utvilad när jag vaknade (och ingen snarkning).

Munnen är inte till för andning, den är till för mat, det är meningen att vi skall använda näsan, den både filtrerar och värmer upp luften innan vi drar ner den i lungorna. Så här i covid 19 tider så är det viktigare än någonsin att andas rätt!

Stäng Munnen!!! Och andas genom näsan!

//med kärlek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)