Blogg

Här skriver jag ner tips och tankar kring hälsa,  det finns många nyanser av ohälsa och min sida är till för att väcka tankar och funderingar kring den egna  hälsan, hälsa är ett egenansvar, och det är viktigt att vi lär oss mer om hur vi mår bäst och inte lägger våra liv i vetenskapens händer, då är vi inget annat än försökskaniner.  Hälsa är att må bra och inte att vara biologiskt perfekt under mikroskopet.  Hälsa är att älska sig själv trots brister och fel, att vara i balans och hitta sin inre harmoni. Hälsa är inte bara ett egenansvar, utan något som vi är skyldiga oss själva. Mitt mål är inte heller att angripa den traditionella vården, dock tycker jag att man använder alldeles för mycket läkemedel istället för att göra livstilförändringar. För mig så handlar det mycket om ha ett miljötänk även i våran kropp och knyta samman  kroppen och naturens ekologi. Lämna gärna kommentarer och tänk högt och vill ni ha svar glöm ej att lämna mailadress......

Energirika platser

2019-04-23

 

Helgen har passerat och jag har hunnit fira påsk, min födelsedag och spa:at i Marstrand på havshotellet och varit på utflykter. Lilleman har hunnit äta godis och kräkas.

Jag var i Marstrand för några veckor sedan och mötte upp min "bästis" sedan barndomen under spadagarna.  Jag kände att det fanns speciella energier där, och när jag såg mig om så var det sten, granitsten överallt och hav, jag kunde känna hur jag drogs ner fötterna och det är fullständigt genialt att placera ett Spa på den platsen när man tänker på det.

Naturen har ju också frekvenser och energiplatser där vi mår bra av att vistas på och det är i steninga områden, skogen och havet, dessa tre saker har en sak gemensamt och det är att dem är negativt laddade och avger en hög mängd negativa joner. Denna energi gör att vi blir jordade, balanserade och vi reducerar fria radikaler. Att vistas i Naturen är ett stort första kliv till hälsa. Och egentligen för bästa effekt så skall naturen upplevas barfota, då vi behöver ta upp energi  fötterna och att gå på ojämt underlag stimulerar alla energipunkter vi har i fötterna, även det är många, då man egentligen kan heala hela kroppen från fötterna. Det här behovet av naturen kan nog vara väldigt individuell och vissa behöver havet, andra behöver berg och sten, endel behöver skogen. Jag behöver alla dessa element men en rejäl berggrund att stå på är nog inte fel för mig, i dessa omgivningar mår jag som bäst.

Jag visste redan då att jag skulle åka tillbaka för dem energierna behöver jag, förra gången blev det mest att vi gled runt drack vin och pratade, denna gång så passade jag på att göra ett alkoholfritt besök och gjorde hotellets "spa ritual", jag till och med doppade mig i havet 3 gånger, 8.5 grader varmt... men det var faktist riktigt skönt. Man skall inte lyssna på fötterna när dem skriker (efter hjälp!) när man sätter ner foten, man skall tänka på hur fantastiskt skönt det är att komma upp igen.

I julas köpte jga en bok som heter "Shinrin Yoku",den japanska versionen av skogsterapi, den tar bland annat upp alla hälsofördelar med att vistas i naturen. Och tro mig det är många. Och vi som håller på med reiki, som också är japansk ,så även där jobbar man mycket med rening, rening, rening, både i kropp och själ. Japanerna är nitiska i sina reningritualer.

 

 

Även inom örtmedicinen finns reningen, i form av detoxkurer, renande örter och teer. Jag började detoxa för ganska många år sedan nu och detoxade regelbundet ungefär 1 gång i halvåret i början. Men efter ett tag kände jag att det inte behövdes längre,  det gäller att även vara i kontakt med sin kropp och känna efter om man är i balans. Man får inte glömma att reikin är renande och det är faktiskt inte bra att vara för ren i kroppen, utan varat system behöver lite skräp för att fungera optimalt.

Att gå på spa med vänner är ett trevligt sätt att umgås men jag tycker att upplevelsen är långt mycket mer givande om den upplevs med "små bokstäver" och alkoholfritt, de flesta spa hotell har en "spa ritual" som ofta innehåller produkter och en vägledd spa upplevelse.  Och där finns det ofta meditativa inslag och visualiseringar, renande tankar.  Det var oerhört givande måste jag säga. 

Nästa projekt är nog Asia Spa i Varberg, där har de ett koncept som faller mig i smaken...

//med kärlek

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)