Blogg

Här skriver jag ner tips och tankar kring hälsa,  det finns många nyanser av ohälsa och min sida är till för att väcka tankar och funderingar kring den egna  hälsan, hälsa är ett egenansvar, och det är viktigt att vi lär oss mer om hur vi mår bäst och inte lägger våra liv i vetenskapens händer, då är vi inget annat än försökskaniner.  Hälsa är att må bra och inte att vara biologiskt perfekt under mikroskopet.  Hälsa är att älska sig själv trots brister och fel, att vara i balans och hitta sin inre harmoni. Hälsa är inte bara ett egenansvar, utan något som vi är skyldiga oss själva. Mitt mål är inte heller att angripa den traditionella vården, dock tycker jag att man använder alldeles för mycket läkemedel istället för att göra livstilförändringar. För mig så handlar det mycket om ha ett miljötänk även i våran kropp och knyta samman  kroppen och naturens ekologi. Lämna gärna kommentarer och tänk högt och vill ni ha svar glöm ej att lämna mailadress......

Kroppsnärvaro

2018-08-22

 

Som ett komplement till föregående inlägg och på grund av en ny erfarenhet så skall ga in närmare på att befinna sig i sin kropp, Kroppsnärvaro.

Jag har ju svårt att Jorda mig och det räcker inte bara med meditationsövningar. 

Förr hade jag mycket problem med vänster sida och värk satte sig ofta där, jag hade obalans mellan  Yin och Yang, jag kom till rätta med det med Reiki och  inlines. När du åker Inlines måste du använda båda sidorna lika mycket för att färdas rakt fram. Det innbär att den svagare sidan blir starkare.

För er som inte känner mig så är jag väldigt aktiv och blir både rastlös och mår dåligt om jag inte får röra på mig. Fysisk aktivitet är intimt sammankopplat med kroppsnärvaro. Men det där är också individuellt.

Sista året har jag haft problem med mina fötter, främst i höger fot, men det finns i båda.

Det har blivit endel gymträning och det har ett ganska lågt fokus på foten.

Igår åkte jag och köpte en Longboard på Stadium och  var ute och tränade i 2 omgångar, jag var tvungen att dela upp det då jag blev jättetrött i fotleden  och foten. Jag fick vara enormt mycket i mina fötter för att hålla balansen och hålla mig kvar på brädan.

Jag kunde känna att det hände något i mina energier ganska omedelbart och svetten bara rann, fast det inte var så tungt.

Igår kväll låg jag i soffan och mina fotsulor riktigt brann och jag kunde känna hur det energierna drogs ner i mina fötter från midjan och neråt.

Summa Sumarum!

För att vara mer i kroppen, använd kroppen! Fötterna kan vara kluriga, då jag inte kom åt dem ens med Yoga och det är viktigt att balansövningen går in via foten, foten är viktig, där sitter energicenter som kopplar samman med hela kroppen.

För att komma åt foten kan man stå på ett ben, det finns balansplattor så foten får jobba extramycket, att stå på rörligt underlag är bra träning. Gå barfota om man klarar det. 

Eller så köper du en longboard om du gillar att utmana dig själv.

Om man har haft en skada eller smärta i sin kropp så kan själen liksom koppla bort det som gör ont för att underlätta utläkning, men om det får pågå för länge så kan det bli en blockering. Det är därför det är viktigt att man gör sin sjukgymnastik och kommer igång att använda det skadade  området så fort som möjligt. Ibland kan det vara svårt att veta vad som kommer först, smärtan eller blockeringen, båda kan orsaka varann.

Har man områden som gör ont i kroppen så kan man fråga sig

  • är jag närvarande här? och om nej varför inte (skador,trauman)
  • Ärjag passiv?
  • undviker jag det området av någon speciell anledning?
  • hur tänker jag om min kropp?

 Jag har förstått att jag är en "flygare" i mina  energier och är ofta halvvägs till "mars" och glömmer ofta bort den enklaste lösningen, att var i nuet och i kroppen :-) Och när det gäller mina fötter så tror jag inte att det handlar om att jag inte är i mina fötter utan jag är bara där för lite i förhållande till resten av kroppen. Jag behöver mer Balans!

Lycka till Alla "Flyers"

//Med kärlek

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)