Blogg

Här skriver jag ner tips och tankar kring hälsa,  det finns många nyanser av ohälsa och min sida är till för att väcka tankar och funderingar kring den egna  hälsan, hälsa är ett egenansvar, och det är viktigt att vi lär oss mer om hur vi mår bäst och inte lägger våra liv i vetenskapens händer, då är vi inget annat än försökskaniner.  Hälsa är att må bra och inte att vara biologiskt perfekt under mikroskopet.  Hälsa är att älska sig själv trots brister och fel, att vara i balans och hitta sin inre harmoni. Hälsa är inte bara ett egenansvar, utan något som vi är skyldiga oss själva. Mitt mål är inte heller att angripa den traditionella vården, dock tycker jag att man använder alldeles för mycket läkemedel istället för att göra livstilförändringar. För mig så handlar det mycket om ha ett miljötänk även i våran kropp och knyta samman  kroppen och naturens ekologi. Lämna gärna kommentarer och tänk högt och vill ni ha svar glöm ej att lämna mailadress......

Råd och tips vid virus (corona)

2020-03-12

 Det absolut värsta man kan göra är att bli rädd, det är faktiskt så att ditt immunförsvar sjunker så ta det lugnt.

Jag har nämligen sett att statistiken ökat lite de sista dagarna och det har säkert att göra med att folk sitter och letar medel för att boosta sitt immunförsvar så jag tänkte jag skulle komma med lite enkla råd och tips.

Håll dig basisk! Virus och svampar trivs i en försurad miljö, är du försurad trivs virus bra i kroppen, varför göra det gästvänligt för en influensa pandemi. Detta kommer antagligen att skölja över oss alla men kan definitivt bidra till att du kommer lindrigare undan. Ju äldre vi är desto surare är vi i kroppen, så är du över 35 så har du passerat bäst före datum! :-) Barn är mer basiska, och det är säkert därför det är lindrigare för dem också.

 

-drick citronvatten (basgörande)

-Bikarbonat är bra att på att basa av kroppen snabbt, ½ tsk varannan timme under ett par dagar

-oregano olja, eller nalla ur kryddburken hemma, ta en msk och gör te/dekokt

-nejlikeolja, eller gör som med oreganon, mortla några nejlikor och gör te.

-Pau D’arco (La Pacho) är bra vid virusinfektioner, finns både som te och i kapslar

-Kattklo är också lite antiviralt

-Echinacea är effektivt om man vill höja immunförsvaret, dock inte bra om man har en autoimmun sjukdom i botten.

 

Det mest verksamma tipset är att tänka på sitt ph-värde, det är bland det absolut vanligaste obalanserna som folk går runt med tillsammans med laktobakteriebalansen i tarmen och fettbalansen omega 3 och 6. Dessa balanser är även viktiga för vårt immunförsvar. 

Virus är svåra att behandla och tyvärr så drabbas vi alla någongång, men mitt tips är att du försöker reglera ditt ph värde lite, samt ta lite extra c-vitamin och jag är inte mycket för brustabletter utan jag rekommenderar askorbinsyra som är den rena formen av vitamin c och det räcker med ett kryddmått om dagen.

//med kärlek

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)