Blogg

Här skriver jag ner tips och tankar kring hälsa,  det finns många nyanser av ohälsa och min sida är till för att väcka tankar och funderingar kring den egna  hälsan, hälsa är ett egenansvar, och det är viktigt att vi lär oss mer om hur vi mår bäst och inte lägger våra liv i vetenskapens händer, då är vi inget annat än försökskaniner.  Hälsa är att må bra och inte att vara biologiskt perfekt under mikroskopet.  Hälsa är att älska sig själv trots brister och fel, att vara i balans och hitta sin inre harmoni. Hälsa är inte bara ett egenansvar, utan något som vi är skyldiga oss själva. Mitt mål är inte heller att angripa den traditionella vården, dock tycker jag att man använder alldeles för mycket läkemedel istället för att göra livstilförändringar. För mig så handlar det mycket om ha ett miljötänk även i våran kropp och knyta samman  kroppen och naturens ekologi. Lämna gärna kommentarer och tänk högt och vill ni ha svar glöm ej att lämna mailadress......

Örter och Reiki

2018-07-25

 

Det finns många örter som är bra att kombinera med reikibehandlingar. Reiki är ju lite utrensande och sätter ofta igång en del processer i kroppen.  När man använder örter i samband med reiki är det bra att dem inte är för starka utan att man använder sig av skonsamma örter med bred funktion. Man vill inte stanna upp reikins processer utan bara hjälpa till lite på traven.

 

När en reikibehandling ger mycket symptom från nervsystemet så är Kamomill en bra ört då den lugnar inte bara nervsystemet utan hela kroppen. 

Tar Levern mycket energi kan man använda mariatistel och fänkål. Dessa örter är bra att använda för sig men går även att blanda ihop till ett örtte eller smothiepulver.

Vissa örter är starka och i kombination med reiki kan det bli lite för bra, vill man använda adptogena örter så är det bra att man gör det med föriktighet eller vänta med att börja använda dem nån vecka efter reikibehandlingen.

Är man nyfiken på fler användbara örter så kan man kika under fliken örter för olika ändamål, där finns fler användbara örter. 

Om man är reikiutövare och är lite nyfiken på hur man använder örter i samband med reiki så är ju hormonsystemet kopplat till chakrasystemet och då kan man söka info på till exempel halschakrat som är sköldkörteln,  då söker man örter för sköldkörteln.  Man hittar många örter, men som sagt då väljer man de skonsamma örterna.  Det är viktigt att man läser på ordentligt för man vill inte stanna av reikins utrensande processer. Lycka till!

 

// Med Kärlek

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)