Blogg

Här skriver jag ner tips och tankar kring hälsa,  det finns många nyanser av ohälsa och min sida är till för att väcka tankar och funderingar kring den egna  hälsan, hälsa är ett egenansvar, och det är viktigt att vi lär oss mer om hur vi mår bäst och inte lägger våra liv i vetenskapens händer, då är vi inget annat än försökskaniner.  Hälsa är att må bra och inte att vara biologiskt perfekt under mikroskopet.  Hälsa är att älska sig själv trots brister och fel, att vara i balans och hitta sin inre harmoni. Hälsa är inte bara ett egenansvar, utan något som vi är skyldiga oss själva. Mitt mål är inte heller att angripa den traditionella vården, dock tycker jag att man använder alldeles för mycket läkemedel istället för att göra livstilförändringar. För mig så handlar det mycket om ha ett miljötänk även i våran kropp och knyta samman  kroppen och naturens ekologi. Lämna gärna kommentarer och tänk högt och vill ni ha svar glöm ej att lämna mailadress......

Bikinisnygg med Koppning

2018-05-20

Förra året inhandlade jag silikonkoppar för hemmabruk. Koppning har använts i tusentals år, framförallt inom TCM, och påminner om en djup bindvävsmassage som ökar både blodcirkulationen och hjälper lymfsystemet. 

Detta är alltså cellulitdödaren nummer 1  enligt mig. 

Man får snabba resultat och man ser effekt efter 1 behanding, dock beror det väl på vilken grad av celluliter man har men, givetvis plockade jag fram mina koppar.

Nu när det var dags att krypa ner i bikinin blev det påtagligt, groparna nästan skrek åt mig att klä på mig igen :-)

Men precis som jag skrev innan, man ser skillnad på en gång och mitt tips är att koppa efter man har tränat och innan man går och lägger sig, glöm ej att dricka mycket, man kan även hjälpa lymfsystemet med lite fänkålste om man vill.

Enligt de instruktionerna jag fick med med mina koppar så var det 5 minuter på varje område, men huden kan kännas lite öm, helst där huden är gropig, så ordentligt med olja och mjuka rörelser man kan även låta en kopp sitta kvar en stund på jobbiga områden.

Jag använder mina koppar på låren, magen, underarmarna och i ansiktet. eftersom jag tycker det gör lite ont gör jag mindre och ofta i stället.

Dessa koppar går även att använda på ömma skuldror, ryggar och axlar, och har man en övertränad axel är det väl värt att prova sätta en kopp ett par minuter.

När man sätter en kopp koncentreras blodmängden i området och man tvingar fram en bra blodgenomströmning, men även en bra cirkulation med lymfvätska, vilket gör att lymfsystemet rensas bättre.

Koppning (klicka för att läsa mer om koppning)

Jag har ett enkelt silikonset som man bara nyper ihop mot huden för att skapa undertryck som jag sedan masserar med.

Det finns en uppsjö med filmer på youtube med. I mitt set fanns även 2 små koppar för ansiktet.

Jag gjorde misstaget att dricka för lite och det kändes som att jag kissade syra dagen efter så ett tips drick ordentligt!!

//med Kärlek

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)