Blogg

Här skriver jag ner tips och tankar kring hälsa,  det finns många nyanser av ohälsa och min sida är till för att väcka tankar och funderingar kring den egna  hälsan, hälsa är ett egenansvar, och det är viktigt att vi lär oss mer om hur vi mår bäst och inte lägger våra liv i vetenskapens händer, då är vi inget annat än försökskaniner.  Hälsa är att må bra och inte att vara biologiskt perfekt under mikroskopet.  Hälsa är att älska sig själv trots brister och fel, att vara i balans och hitta sin inre harmoni. Hälsa är inte bara ett egenansvar, utan något som vi är skyldiga oss själva. Mitt mål är inte heller att angripa den traditionella vården, dock tycker jag att man använder alldeles för mycket läkemedel istället för att göra livstilförändringar. För mig så handlar det mycket om ha ett miljötänk även i våran kropp och knyta samman  kroppen och naturens ekologi. Lämna gärna kommentarer och tänk högt och vill ni ha svar glöm ej att lämna mailadress......

Horus Öga

2019-06-19

Jag har gjort längre uppehåll med teckningen förr och  har alltid varit tvungen att värma upp händerna och hjärnan när jag satt igång igen.

Jag hade nån tanke om att "jag kommer sudda sönder pappret", men det gick bra och jag är nöjd. Jag bad mina guider om inspiration och jag det kändes som att det fungerade, det bara bubblade med bilder när jag satte gång.

Min första teckning på många år utöver lite kladd med lilleman.

Jag bara älskar detaljer och småpill.

 

Symboliken:

Horusögat (Wedjat; även Ras öga) eller (”Udjat”) är en fornegyptisksymbol för vaksamhet och gudomligt skydd, företrädesvis från Horus eller Ra. Den förekommer ofta på skyddsamuletter. Symbolen syns vanligen på avbilder av Horus mor, Isis, liksom gudomligheter nära förknippade med henne. Ögat är en kraftfull symbol och symboliserar makten att se, upplysa och handla. Horus var sedan äldsta tid symbolen för faraos person och stod för mod och styrka. Ögat ansågs som symbol ha läkande krafter, och bars ofta som symbol i Egypten som skydd mot en förtida död.  (utdrag från wikipedia)

 

Det är riktigt häftigt att göra, ta gammal symbolik och införliva dem  i sånt som känns så väldigt levande, som ögon till exempel. det ärännu roligare att låta fantasin skena och få ut det på ett papper som är häftigt att se på!

Be om vägledning, Balla ur!! Det kanske blir snyggare än du hade kunnat ana!

//med kärlek

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)