Blogg

Här skriver jag ner tips och tankar kring hälsa,  det finns många nyanser av ohälsa och min sida är till för att väcka tankar och funderingar kring den egna  hälsan, hälsa är ett egenansvar, och det är viktigt att vi lär oss mer om hur vi mår bäst och inte lägger våra liv i vetenskapens händer, då är vi inget annat än försökskaniner.  Hälsa är att må bra och inte att vara biologiskt perfekt under mikroskopet.  Hälsa är att älska sig själv trots brister och fel, att vara i balans och hitta sin inre harmoni. Hälsa är inte bara ett egenansvar, utan något som vi är skyldiga oss själva. Mitt mål är inte heller att angripa den traditionella vården, dock tycker jag att man använder alldeles för mycket läkemedel istället för att göra livstilförändringar. För mig så handlar det mycket om ha ett miljötänk även i våran kropp och knyta samman  kroppen och naturens ekologi. Lämna gärna kommentarer och tänk högt och vill ni ha svar glöm ej att lämna mailadress......

Detox &Rening

2022-10-04

Så här gjorde jag! Hur skall du göra!?

 

Att rena kroppen är viktigt, framför allt om man är slarvig med sin kost, det kan vi alla vara. Till och med jag slarvar mycket i perioder. Men då får man försöka att väga upp balansen med att ha perioder då man verkligen tänker på vad man stoppar i sig.

Tyvärr så matar vi våra smaklökar för det mesta och det har ett pris, men när vi äter så matar vi även ett mikrokosmos med bakterier, svampar och virus i våra kroppar, och även dem har favorit föda.

En bra Detox ur mitt perspektiv är en detox som avlastar levern, så att levern kan göra det den är bäst på, dvs. ”rena ”kroppen.   Levern har ca 2000 funktioner i kroppen och den gillar inte stress, och precis som du så kan din lever bli utbränd om den hela tiden måste gå på högvarv. Levern har 6 lober med specifika funktioner och den har även ett minne, levern lär sig dina matvanor så att den vet hur den skall bete sig för att du skall må bra som möjligt. Leverns beteende är Mjukvara.

Det blir lätt att vi sätter varningsskyltar på födoämnen och ja snart finns det inte så mycket som egentligen är bra att äta. Egentligen handlar det inte så mycket om vad vi äter utan mer om hur vi äter det och hur vi kombinerar vår kost.

När man läser om olika kurer på nätet så vill man gärna sätta tidsgränser som 6 veckor, 3 veckor, 5 dagars kur etcetera men det går inte riktigt att tidsbestämma, det är viktigt att man anpassar en detox efter sina egna behov, dvs du fortsätter till du mår bra och levern har fått tiden på sig att programmera in ny ”mjukvara”.  Det kan ta allt från några veckor till ett par år beroende på vilka problem din kropp har.

Det finns 2 organ till i kroppen som  memorerar ditt beteende förutom hjärnan och det är levern och sköldkörteln och enligt min övertygelse så är nästan alla sjukdomstillstånd orsakade av fel mjukvara. Den kan vara medveten eller omedvetet framkallad av miljögifter, bakterier virus mm.

Vad har vi i våra kroppar?

Det är miljögifter så som tungmetaller dvs. kvicksilver, aluminium, bly mm, plaster, virus, en lakto bakterieflora som inte är i balans, läkemedel mm. Och låt oss inte glömma att miljögifter slipper ingen som bor på denna planet undan. Det finns i luften vi andas. Det finns i våra hav…. Det finns överallt.

Dagens vetenskap kan inte döda virus, det är en läxa vi alla fått lära oss dem senaste 2 åren. Att vi har antikroppar på ett blodprov innebär inte att vi dödat ett virus och att vi är botade, det betyder att kroppen hanterar det, men vi vet inte heller om kroppen hanterar det bra. Däremot kan virus och bakterier gå in i en slags vilofas, precis som björnen går i ide på vintern när det är kallt och det är ont om mat. Dvs gå in i Latent fas. Och vaknar när miljön för att överleva är mer gynnsam, på samma sätt som björnen vaknar på våren.

Ett av favoritställena att vila på är just levern och därifrån kan det ta sig vidare vart som helst i kroppen under rätt förutsättningar.

Streptokocker tar sig gärna in via mag-tarmkanalen om magsyran är ur balans och streptokocker till exempel, lever ju gärna i symbios med virus, som till exempel EBV (epstein barr viruset), och då kan det växa till sig streptokock härdar i tunntarmen som ger upphov till tillexempel IBS eller SIBO. Det finns gott om samarbeten vi inte känner till.

Människokroppen är fantastisk, och den skulle aldrig skada sig själv. Den är för smart för det. Men våra verktyg för att se kroppens mikrokosmos är väldigt trubbiga. Men med medvetenhet kommer man väldigt långt och det är i medvetenheten vi finner bot. Det är inte svaret som är lösningen utan medvetenheten svaret ger.

Jag grunnade en hel del på vilken detox jag skulle göra och vad jag just behövde den här gången och valde att detoxa med Selleri efter att jag läst Anthony Williams bok om Selleri juice.

Jag har detoxat förr, ganska mycket faktiskt, och då har mitt fokus legat på miljögifter och tungmetaller. Men efter 2 år med covid -19 och vaccinationer, som jag börjar ifrågasätta om jag borde ha tagit, så blev mitt fokus på virus och bakterier, och då fick det bli sellerijuice. Sellerin är nämligen överlägsen på att forsla ut skräp som virus och bakterier ur kroppen samt att den återställer magsyran som är första den första tullen i kroppen som ser till att inte obehöriga kommer in i systemet.

Det innebär att sellerin jobbar både med att sätta stopp för nya hot samt att forsla ut det som redan är inne i kroppen.

Jag skrev lite dagbok första veckan av min Detox och detta är nog den detoxen som jag mått överlägset sämst av genom åren, det kändes faktiskt som att jag drev ut en demon ur kroppen och jag höll på i fyra veckor.

Selleridetoxens grundrecept är: 1 l citronvatten (färskpressad citron) direkt när du vaknar på morgonen på fastande mage, vänta i ca 20 minuter sen skall inta ca 4,8 dl nygjord Sellerijuice (råsaftcentrifug) den får ej spädas eller blandas och skall drickas inom en timme. Selleri juicen är en levande dryck och går ej att ersätta med halvfabrikat (Magin består i att du skiljer saften från fibrerna i sellerin, sellerin innehåller salter som drar till sig skräp, virus och bakterier).

Sen väntar du ytterligare 20 min innan du äter frukost.

Jag uteslöt eller minimerade animaliska fetter, mejeriprodukter, mjöl och bröd i min kost. Åt ett huvudmål om dagen med kött eller fisk, inte för mycket proteiner. För att döda bakterier och virus i kroppen använde jag kattklo, men det går nog bra med pau darco( la pacho) eller oregano också. Och då intog jag dosering och rekommendation som stod på burken/förpackningen.

Denna morgonrutin fungerar även om man fortsätter att äta sin vanliga kost. Om man känner att det blir för jobbigt att gå ”all in” med diet.

(Ett litet utdrag ur min dagbok)

Dagbok selleri detox

23/6

Dag 1

Dricker sellerijuice på morgonen och känner ganska omedelbart att magen blir lugnare, hoppar över omeprazol. Mindre sötsug.

Bakar kanelbullar på kvällen och äter en bulle, hade tänkt äta 2 men det tar stopp.

24/6

Dag 2. Midsommarafton.

Magen är inte den bästa idag. Kissar även otroligt mycket. Dricker en liter citronvatten på morgonen och väntar 20 min, dricker sedan min sellerijuice ca 5 dl. Äter en grötfrukost med havremjölk.

Inget söt sug, magen är lugn hoppar över omeprazol. Dricker mycket vatten under dagen. Ger mig själv lite reiki på magen under dagen.

Äter grönsaker potatis och 2 grillspett på kvällen.

Tar en kanelbulle på kvällen och får rejält magknip, gör en till sats sellerijuice och det går över.

25/6

Dag 3

Kliver upp,dricker mitt citronvatten väntar i 20 minuter och dricker mina 5 dl Selleri juice. Magen är inte den bästa idag heller. Idag är jag lite lätt illamående, äter ingen frukost, tar en banan. Ingen omeprazol idag heller. Ger mig själv lite reiki på magen under dagen. Äter lätt mat lite ugnsstekt potatis, broccoli och haloumi med babyspenat. Dricker gurkjuice på kvällen (gjord på samma sätt som sellerin). Känner att min andedräkt inte är den bästa idag. Usch.

Mår illa på kvällen och långt in på natten, har svårt att sova, jag börjar ha lite värkande områden i kroppen.

26/6

Dag 4

Kliver upp dricker vatten, och tar min sellerijuice efter 20 minuter. Idag så försöker jag ignorera illamåendet och äter lite gröt ändå. Har lite lätt värk och värme över mina knäleder och i ländryggen, dricker mycket, äter ananas, banan och gör lite morotsjuice, äter en bowl på max med en vän på kvällen. Har väldigt ont i ländryggen på kvällen, dricker gurkjuice innan jag lägger mig. Lite reiki på magen och sakralt.

Lite mer detox symptom idag.

27/6

Dag 5

Idag vaknar jag med en stelhet i kroppen som jag minns från mina skovperioder av reumatisk värk. Jag har en lite konstig brännande känsla som ökat succesivt de senaste dagarna i magen. Men känner mig känslomässigt lättare idag och kan inte låta bli att tänka på ett avsnitt i boken där Anthony William förklarar att vissa bakterier frodas av negativa känslor. Dricker min gurkjuice på kvällen.

28/6

Dag 6

Vaknar upp och är fortfarande väldigt stel och öm i ryggen men området är mindre och jag känner mig i allmänhet bättre idag. Dricker mitt vatten och min juice, känner att jag börjar bli rastlös och vill röra på mig, bestämmer mig för att börja promenera minst 20 minuter om dagen.

Äter banan och grapefrukt till frukost och en sallad med varmrökt lax mitt på dagen, ananas och torrostade jordnötter till kvällen och gurkjuice till natten. Har ett enormt salt sug. Saknar inte sötsaker.

Ber Jessica skicka reiki åt mig på kvällen.

29/6

Dag 7

Dricker mitt vatten och min selleri juice, är lite lätt illamående idag, äter bara en banan till frukost. Har fått min kattklo och gör en kopp te med det. Lite mindre värk, har endast ett fält bakom ryggen i höjd med revbenskanten.

 

Efter 4 veckor med den här dieten var det dags att börja jobba igen och det var tur att jag gjorde detta under min semester. Under mina 4 veckor med denna kost gick jag inte ner ett gram men när jag väl började äta mer kolhydrater, fett mm igen så gick jag ner 3 kg, och jag hade mer energi än innan. Under själv dieten orkade jag inte träna, det fanns ingen energi till det, jag sov mycket och undrade vissa dagar vad jag hade gett mig in på.

Och fast jag slutade ”dieta” så har jag fortfarande inte slutat med min morgonrutin med citronvatten och selleri. Kan hoppa över vissa dagar men för det mesta följer jag morgon rutinen. Framför allt missar jag aldrig att dricka citronvatten direkt när jag vaknar, för att spola ur levern och fylla upp vätskenivåerna.

Strax efter min detox period så gjorde jag 3 behandlingar med lymfmassage och måtten minskade med ca 2-4 cm på armar och ben och 8 cm runt magen men på vågen såg jag ingen större skillnad. Och funderar du på att gå på lymfmassagebehandling så är min rekommendation att genomföra någon form av renande rutin eller detox i samband med detta. Som morgonrutinen med vatten och sellerijuice till exempel, under en vecka innan behandling.

Hudens kvalite förbättrades avsevärt under detoxen.

En av leverns många strategier när den inte kan förbränna allt skräp vi stoppar i oss är att lägga det på spar i lymfsystemet så som fetter, proteiner mm. Kan inte levern förbränna proteiner så försöker levern omvandla protein till fett osv. så att äta för mycket proteiner är heller inte så bra.

Det är detta som ger en bra inflammationsbädd i kroppen. inflammationsbädden i kroppen är en drömmiljö för virus och bakterier.

Innan du väljer att börja en detox läs på och försök att snappa upp ledtrådar som din kropp skickar till dig, vad är det just du behöver rensa ut? är det tungmetaller? Virus? Bakterier? Försök att skapa en bild av vad just du behöver ta tag i, skaffa rätt kunskaper och sätt i gång. Var vaksam på trender som verkar lockande och som lovar alldeles för mycket.

Och vi kan aldrig riktigt kan bli helt fri från ”skräp” som vi lagrar in i våra kroppar (och då tänker jag på vår yttre miljö) men däremot så kan vi få ner ”skräpet” på hanterbara nivåer som gör att våra kroppar fungerar bättre och vi blir friskare och får mer livskvalité. Livet går inte ut på att gå runt med värk eller dras med trötthet, mentaldimma och psykisk ohälsa.

Vill du lära dig mer om levern och dess mysterier så rekommenderar jag att ni läser ”Leverns okända kraft” av Anthony William, som är upphovsmakare till böckerna i medial läkning serien.

Ha en fortsatt fantastisk höst!

// med kärlek.

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)