Blogg

Här skriver jag ner tips och tankar kring hälsa,  det finns många nyanser av ohälsa och min sida är till för att väcka tankar och funderingar kring den egna  hälsan, hälsa är ett egenansvar, och det är viktigt att vi lär oss mer om hur vi mår bäst och inte lägger våra liv i vetenskapens händer, då är vi inget annat än försökskaniner.  Hälsa är att må bra och inte att vara biologiskt perfekt under mikroskopet.  Hälsa är att älska sig själv trots brister och fel, att vara i balans och hitta sin inre harmoni. Hälsa är inte bara ett egenansvar, utan något som vi är skyldiga oss själva. Mitt mål är inte heller att angripa den traditionella vården, dock tycker jag att man använder alldeles för mycket läkemedel istället för att göra livstilförändringar. För mig så handlar det mycket om ha ett miljötänk även i våran kropp och knyta samman  kroppen och naturens ekologi. Lämna gärna kommentarer och tänk högt och vill ni ha svar glöm ej att lämna mailadress......

Meridianer-Qi-Prana

2019-08-15

Brukar du känna dig spänd mellan skuldrorna och öm i axlar?

Nu vet du varför!

 

Din kropp har ett eget energinätverk kallat Meridianer, det finns 12 huvudmeridianer (14 inkl Du-mai och Ren-mai, kopplat till yin och yang) enligt TKM. Sen har du 8 extra meridianer som är kopplade till din mentala kropp, sen finns det meridianer i meridianerna och antagligen så finns det en massa som vi inte känner till med. Meridianerna Transporterar Qi, Ki, Chi, prana, livsenergi.

Dessa meridianer löper genom samtliga organ i din kropp, meridianerna rör sig i både blod- och nervsystem. Ditt blod är en solid forma av Ki.

Detta energisystem löper vertikalt i kroppen, yang meridianer löper uppifrån och ner på höger sida och Yin meridianerna löper nerifrån och upp på vänster sida. Nu är jag ingen akupunktör men jag använder dessa meridianer när jag förmedlar Rei-ki, som är universums livs energi.

Dessa meridianer knyter ihop hela din organism i ett avancerat nätverk som vi fortfarande är dåliga på att förstå. Dessa meridianer har centrum i huvudet, rotchakrat och fötterna etc.

Dessa meridianer finns väl dokumenterade i den österländska medicinen, både inom TKM och yogan, mediyogan är till exempel en hybrid form mellan olika former att nå energipunkter i kroppen.  i stället för akupunktur. Man yogar för att stimulera punkterna, men fullt användbar. Sen har vi Akupunktur, akupressur, reiki och olika former av energimassage.

När man ger reiki så tillför du ki och stimulerar därför både blodomlopp och nervsystem direkt men även meridianernas flöde. När det blir stopp i våra energiflöden så sprider sig obalansen även till kroppen.

Som exempel kan jag använda ett av mina egna problem jag har varit öm i axlarna och skuldrorna, jag låg och healade min vänstra axel och när jag gjorde det började det värma över levern och ner i magen, det började ömma i nacken och halsen började bränna.  Jag förstod att jag hade stopp i mer än ett flöde. Och efter att jag fått igång flödena så fick jag lite diffus värk lite här och där i kroppen, precis som att kroppen fick en liten energichock.

Det är alltså väldigt vanligt att det börjar knäppa och kännas någon helt annanstans i kroppen om man tar på en axel eller skuldra.

 

 

 

Och om man tittar på bilden så kan man följa lever meridianen ända från armhålan på framsidan ner till tårna. Sen har du de som löper ut i armar och följer baksidan genom kroppen.

Till nåt helt annat, jag har specialdesignat handtag/stavar i massiv koppar som är 2 cm i diameter och 12 cm långa, Jag har nämligen hittat en firma som kapar efter önskemål och som har riktigt bra koppar. I forntida egypten använde man healing wands, ett koppar rör med olika stenarter i och ett zinkrör. Zink i den vänstra och koppar i högra handen, detta använde man vid healing eller för att centrera Ki, Zink hade man för at dra ur negativ energi, men zink behövs inte om man är jordad eller kanaliserar energi. 

Så dessa skall användas i healingsyfte, och jag kommer givetvis skriva om detta mer framöver men håller på det ett tag till.

//med kärlek

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)