Blogg

Här skriver jag ner tips och tankar kring hälsa,  det finns många nyanser av ohälsa och min sida är till för att väcka tankar och funderingar kring den egna  hälsan, hälsa är ett egenansvar, och det är viktigt att vi lär oss mer om hur vi mår bäst och inte lägger våra liv i vetenskapens händer, då är vi inget annat än försökskaniner.  Hälsa är att må bra och inte att vara biologiskt perfekt under mikroskopet.  Hälsa är att älska sig själv trots brister och fel, att vara i balans och hitta sin inre harmoni. Hälsa är inte bara ett egenansvar, utan något som vi är skyldiga oss själva. Mitt mål är inte heller att angripa den traditionella vården, dock tycker jag att man använder alldeles för mycket läkemedel istället för att göra livstilförändringar. För mig så handlar det mycket om ha ett miljötänk även i våran kropp och knyta samman  kroppen och naturens ekologi. Lämna gärna kommentarer och tänk högt och vill ni ha svar glöm ej att lämna mailadress......

Prima Materia

2019-08-27

 

 

Så här är det, andlighet är ett virrvar av symbolik, kultur, religion och historia. Och det kan vara svårt att hitta sin egen om man försöker hitta sin andlighet i andra. Missförstånd och felaktigheter uppstår lätt om man tror att andlighet är något man kan läsa sig till. För att uppleva andlighet så måste man, och då menar jag MÅSTE man göra resan.

Alkemin är en av våra äldsta kunskaper, den finns i schamanismen, i forna egypten, gamla orienten och asien i alla religioner. Alkemin har blivit missförstådd mer än en gång och många gånger illa. Men dem flesta har hört talas om Rosenkorsorden och frimurarna som är en kristen gren. Alkemi är i sin grund inte bundet till någon religion.

Jag håller på att läsa ”Alkemi, det gudomliga verket”, det är bok i bibel-size på nästan 700 sidor som täcker det mesta inom Alkemin och dess historia. Jag är typ halvvägs.

För att ni snabbt skall förstå vad alkemi är så är det en lära och en filosofi, en uråldrig kunskap som ganska tragiskt blivit översatt alltför många gånger. Och många gånger blivit missförstådd för både häxeri och mörker.

Den alkemiska filosofin handlar om att uppnå det gyllene medvetandet och ända sedan vår tideräknings början så har människor trott att det även handlar om att framställa guld och metaller.

Den har kunskaper om astronomi, astrologi, energier, mineraler och grundämnen, örter, naturen, den berör allt.

Inom alkemin skriver man eller talar ”fåglarnas språk”, det innebär för mig att jag läser varje sida ungefär 3 ggr. Det är ett symboliskt språk. När jag läser boken så är det precis som att det är min eviga själ som läser precis som att språket är utformat för att endast den invigde skall förstå det som står skrivet.

Rent symboliskt så menar alkemin att målet är att genom att gå igenom svårigheter så uppnår vi och utvecklas så småningom till ”Prima materia”, kvintessensen av din mänskliga existens och slutligen guldkroppen. Under resans gång så genomgår man de alkemiska bröllopen och de alkemiska kropparna som också i sin tur är symboliska övergångar i ditt medvetande. Nu gör jag inte alkemin rättvisa med min beskrivning men för att var alltför kortfattad för en så stor kunskap.

 

      

(urklipp från "alkemi det gudomliga verket")

 

Har man kunskap om det geometriska mönstret livetsblomma så är det att dessa ringar berättar en historia, det börjar med ett frö i ingenting och skapelsen äger rum och mönstret är oändligt.

Medan jag suttit och läst har jag kommit till insikt om att alkemin har satt sina spår och avtryck i de flesta läror jag har bekantat mig med och att alkemi är en uråldrig kunskap som vi människor fortfarande inte behärskar till fullo.

Man börjar med Bly kroppen sen silver kroppen och sedan guld kroppen, samtidigt uppnår man salt kroppen och ängla kroppen, det är ganska invecklat men jag som energiarbetare förstår detta ganska bra för jag hittar väldigt mycket gemensamma nämnare med andra kulturer och då är det lättare att sätta sig in i, inom alkemin så talar man om att utvinna ”kvintessens” som är Qi/ki/prana/chi, Kundalini energi eller ren livsenergi. Alkemin är full av symbolspråk, helig geometri, balans och treenigheter.

Den här boken är inte lättläst men om man befinner sig på den resan så kan man både känna igen sig och förstå symboliken. Och den är väl värd mödan.

Prima materia är kvintessensen, det är ursprungsformen av allt liv, för att kunna utvecklas måste vi först återvända till ursprungsformen, essensen.

 

Så här gick det till förr!

Och på ren svenska:

(Släpp skiten och gå vidare)

Återvänd till din ursprungsform, ditt inre väsen det är där resan börjar, skapa balans mellan kropp, själ, ande, genom att skapa balans i dina inre element, skapa sedan balans mellan kropp, naturen och universum och expandera sedan vidare i din utveckling. Och gör allt med Kärlek!

Om man tar sig tiden att läsa en sådan här bok så kan man faktiskt lista ut var man själv befinner sig i utvecklingen och vilka bröllop man genomgått, det är en bra grund när man sätter kurs på sin resa.

Ta vara på din historia och ta ett kliv framåt.

// med kärlek

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)