Blogg

Här skriver jag ner tips och tankar kring hälsa,  det finns många nyanser av ohälsa och min sida är till för att väcka tankar och funderingar kring den egna  hälsan, hälsa är ett egenansvar, och det är viktigt att vi lär oss mer om hur vi mår bäst och inte lägger våra liv i vetenskapens händer, då är vi inget annat än försökskaniner.  Hälsa är att må bra och inte att vara biologiskt perfekt under mikroskopet.  Hälsa är att älska sig själv trots brister och fel, att vara i balans och hitta sin inre harmoni. Hälsa är inte bara ett egenansvar, utan något som vi är skyldiga oss själva. Mitt mål är inte heller att angripa den traditionella vården, dock tycker jag att man använder alldeles för mycket läkemedel istället för att göra livstilförändringar. För mig så handlar det mycket om ha ett miljötänk även i våran kropp och knyta samman  kroppen och naturens ekologi. Lämna gärna kommentarer och tänk högt och vill ni ha svar glöm ej att lämna mailadress......

Solens Energier

2019-03-11

 

 

Solen är inte bara en kraftig symbol rent andligt, den har dyrkats av människan sen urminnes tider, så det är ingen slump att solen har stor betydelse även för mig. Förr i tiden levde man efter solens timmar. Nu skulle jag kunna hänvisa till inka och egypten mm, men vi har ett fysiskt behov av ljuset inte bara för D-vitaminet skull utan för våra energier med.

Nu börjar soldagarna bli fler och vi skyndar oss ut i ljuset, och vi behöver ljuset inte bara i andliga termer utan vi behöver solen, den riktiga solen.

Solen är gratis healing. Vi behöver ta in ljuset via ögonen och sen går det vidare ut i chakrakanalen. Det är kanske inte helt konstigt att man gör solhälsningar inom Yogan.

Solens ljus är renande och helande både för auran och chakrasystemet. Nu skulle jag kunna citera ”Änglarnas medicin” men jag tycker att vill man känna in Solens kraft skall man själv känna efter genom att gå ut i ljuset.

Jag satt ute på balkongen förra veckan, då jag kände mig manad att gå ut i solen, jag låg där i en timmes tid och bakom ögonlocken fick jag ett färgspel utan dess like, det såg ut som att det öppnades ett hål och det sögs ut rök ur min aura, jag hade haft problem med ryggvärk i ett par dagar och det knäppte till i ryggen och jag har inte haft den värken sen dess. Jag förstod senare att det var när ljuset gick ner i chakrakanalen som det rensade bort något.

Det finns de som är livrädda för solen och dess strålar, som kan vara både bra och dåliga, dock har jag en ganska stark känsla av att vår kosthållning och livsstil kanske gör oss mer känsliga mot solen.

Idag finns det healing former som går ut på solljus, ”Sungazing”, detta hade jag tänkt testa i år.

Sungazing går ut på att titta in i solen, antingen när solen går upp eller ner. En timme efter solens uppgång och en timme innan solens nedgång så är solens strålar inte farliga. När man tittar i solen är det viktigt att man är jordad.

Man börjar med 10 sekunder och utökar med 10 sekunder om dagen tills man är uppe i en timme.

Det är inte bara solens ljus vi behöver, vi behöver både månens och stjärnornas.

Jag hade en sån förnimmelse igår av att universum är inte långt bort, det är när vi tittar inåt som vi kan ta kontakt med universum och få goda ting tillbaka.

Så jag uppmanar er att gå ut i solen och låt den rena och läka.

 

 //Med kärlek

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)