Blogg

Här skriver jag ner tips och tankar kring hälsa,  det finns många nyanser av ohälsa och min sida är till för att väcka tankar och funderingar kring den egna  hälsan, hälsa är ett egenansvar, och det är viktigt att vi lär oss mer om hur vi mår bäst och inte lägger våra liv i vetenskapens händer, då är vi inget annat än försökskaniner.  Hälsa är att må bra och inte att vara biologiskt perfekt under mikroskopet.  Hälsa är att älska sig själv trots brister och fel, att vara i balans och hitta sin inre harmoni. Hälsa är inte bara ett egenansvar, utan något som vi är skyldiga oss själva. Mitt mål är inte heller att angripa den traditionella vården, dock tycker jag att man använder alldeles för mycket läkemedel istället för att göra livstilförändringar. För mig så handlar det mycket om ha ett miljötänk även i våran kropp och knyta samman  kroppen och naturens ekologi. Lämna gärna kommentarer och tänk högt och vill ni ha svar glöm ej att lämna mailadress......

Dualitet

(dualiteʹt (senlatin duaʹlitas ’tvåtal’, ’tvåfaldighet’), i fysiken beskrivning av ett fenomen på två olika sätt, som båda behövs)

2020-01-29

 

På sistone när jag har suttit och skrivit inlägg har jag nämnt saker i förbifarten och efteråt insett att vissa ord jag använder behöver förklaras.

Ett av dem orden var just dualitet, då skuggjaget ofta visar sig i form av dualitet, men man behöver alltså inte ha ett skuggjag för att man upplever dualitet.

Dualitet är något som vi kan utveckla i barndomen, mellan 6-10 års ålder (som är en känslig ålder), det kan vara svårigheter i barndomen, trauman, missbruk, övergrepp mm.

En liten pojke som är rädd, osäker och känner sig utsatt kommer alltid att känna sig starkare på den destruktiva sidan, där slipper man vara rädd, man identifierar sig med förtrycket när man själv är utsatt.

Min farfar var lärare och jobbade från 50 talet fram till 2000 talet, vi satt och pratade en gång om diagnoser och problematisk i skolan och jag frågade om det fanns studier kring barns beteende förutom skå-gustavs sociala arv, jo, det finns massor men då tog han upp en studie, den studien handlade om katter och möss. Den var en gammal studie och den höll fortfarande. Han sa så här; Om en katt attackerar en mus, så kommer den musen att försöka fly från katten i början, men studien visade att efter ett tag så springer musen tillbaka till katten. Och så fungerar även barn!

Det är 20 år sedan vi hade det samtalet, jag tänker ofta på det ännu, så fungerar även vuxna! påminner om en statlig anställning!

Jag tänker ungefär så här, om du knyter ett snöre mellan kärlek och hat, du hänger en pärla på mitten, för att man skall kunna upprätthålla en balans mellan dessa emotioner måste pärlan vara i konstant rörelse. Har man en dualitet så har någon knutit en knut på den tråden så att pärlan inte kan röra sig fritt och då kan en dualitet uppstå. Balans i emotioner är ett konstant flöde, ständig rörelse mellan motsatser. Kärlek är ständigt flöde, hat är stagnation. Och även om vi inte vill fastna på hatsidan så är den nödvändig.

Knutarna kan uppstå i alla emotioner, som mellan glädje och rädsla, eller förtroende och misstro mm, tänk motsatser. 

I energisystemet sätter sig dualitet problem i halschakrat, halschakrat styr inte bara ditt sätt att kommunicera emotioner utåt utan även din inre känslomässiga kommunikation. 

//Med kärlek

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)