Blogg

Här skriver jag ner tips och tankar kring hälsa,  det finns många nyanser av ohälsa och min sida är till för att väcka tankar och funderingar kring den egna  hälsan, hälsa är ett egenansvar, och det är viktigt att vi lär oss mer om hur vi mår bäst och inte lägger våra liv i vetenskapens händer, då är vi inget annat än försökskaniner.  Hälsa är att må bra och inte att vara biologiskt perfekt under mikroskopet.  Hälsa är att älska sig själv trots brister och fel, att vara i balans och hitta sin inre harmoni. Hälsa är inte bara ett egenansvar, utan något som vi är skyldiga oss själva. Mitt mål är inte heller att angripa den traditionella vården, dock tycker jag att man använder alldeles för mycket läkemedel istället för att göra livstilförändringar. För mig så handlar det mycket om ha ett miljötänk även i våran kropp och knyta samman  kroppen och naturens ekologi. Lämna gärna kommentarer och tänk högt och vill ni ha svar glöm ej att lämna mailadress......

Reflexiologi

2019-02-05

 

Jag var på en fantastisk behandling igår och känner att jag måste dela med mig.

Jag var på en behandling hos fantastiska Ulrika Kerttu i kvibille, Ulrika har inte bara gått alla steg inom reflexiologin, hon är även utbildad i reiki.

Jag var så tillfreds med allt efter behandlingen. 

På kvällen när jag låg i sängen kom änglabollarna tillbaka och en stor sol tändes bakom ögonlocken, bollarna smällde som fyrverkerier bakom ögonlocken,  dem har varit borta i några veckor.  Jag insåg att jag hade haft en person i mitt liv som skymde sikten, som inte var intresserad av ta in ljuset  utan var omgiven av en massa mörka moln. 

Jag var alldelels svettig när jag vaknade imorse, jag drömde intensivt på morgonkvisten att jag stod i ett rum med vackra möbler och möblerade om. jag plockade bort allt som var gammalt och bestämde mig för att göra det vackert i rummet. 

Det här kommer bli hur fint som helst!

 

Reflexologi är det internationella namnet på zonterapi.

Reflexologi / zonterapi grundar sig på principen att det finns zoner eller reflexpunkter som står i förbindelse med varje anatomisk del i kroppen. Om det finns en obalans eller överbelastning i en kroppsdel visar det sig i reflexzonen som smärta. De områden som smärtar stimuleras, masseras upp med händer eller zonstavar för att öka cirkulationen och aktivera människans fantastiska naturliga självläkningsförmåga. Nervretningarna från zon till kroppsdel löser blockeringar, blodcirkulationen ökar vilket gör att gifter och slaggprodukter rensas ut.

Reflexologi är en effektiv behandlingsmetod som sätter igång någon form av förändringsprocess, fysisk, mental eller känslomässig.

De flesta upplever snabbt ett förbättrat allmäntillstånd. Reflexologi balanserar kroppssystemen och ger djup och total avslappning som är en förutsättning för att kroppen ska kunna återhämta sig. När kroppen tillåts göra sig av med sina krämpor på egen hand klingar besvären av på naturlig väg.

En riktigt utförd behandling kan aldrig skada patienten. Reflexologin används alltmer i friskvården som förebyggande behandling.
Man söker sig inte till en reflexolog i första hand för att få en skön stund utan för att man vill ha ett resultat, en förändring, förbättring på något sätt. Klienterna brukar säga att det känns ”gottont” när man masserar på reflexzonerna som smärtar. Dock avslutas behandlingen alltid med en skön och avslappnande stund, och naturligtvis är det klienten och inte terapeuten som bestämmer hur hårt trycket läggs!

 

Jag rekommenderar verkligen Ulrikas behandlingar.

Ulrika Kerttu  

0703-447020

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)