Blogg

Här skriver jag ner tips och tankar kring hälsa,  det finns många nyanser av ohälsa och min sida är till för att väcka tankar och funderingar kring den egna  hälsan, hälsa är ett egenansvar, och det är viktigt att vi lär oss mer om hur vi mår bäst och inte lägger våra liv i vetenskapens händer, då är vi inget annat än försökskaniner.  Hälsa är att må bra och inte att vara biologiskt perfekt under mikroskopet.  Hälsa är att älska sig själv trots brister och fel, att vara i balans och hitta sin inre harmoni. Hälsa är inte bara ett egenansvar, utan något som vi är skyldiga oss själva. Mitt mål är inte heller att angripa den traditionella vården, dock tycker jag att man använder alldeles för mycket läkemedel istället för att göra livstilförändringar. För mig så handlar det mycket om ha ett miljötänk även i våran kropp och knyta samman  kroppen och naturens ekologi. Lämna gärna kommentarer och tänk högt och vill ni ha svar glöm ej att lämna mailadress......

Handens energi

2019-09-09

 

Har man hållit på med healing ett tag så upptäcker man att även fingrarna och fingertoppparna har en energiutstrålning. Fingertopparnas energiutstrålning är mer riktad och lämpar sig för akupressur eller triggerstimulering. Men även när man vill komma djupare in i vävnad i skadade områden.

När man utövat reiki ett tag så kanske man märker av en slump att klienten reagerar stark när du vänder fingertopparna inåt mot problemområdet, och det är ju förståss ingen slump, utan fingertoppens energi är mer riktad och går djupare in vävnaden (precis som vid healingkirurgi). Lägg då lite energi på din intention så går det ännu djupare.

 

 

Fingertopparna är även lämpade för ansiktets punkter, i ansiktet har vi många energipunkter som löper genom hela kroppen, även på huvudet. Man kan jobba med en meridian från flera platser i kroppen.  Att lägga lite extra energi på ansiktet kan vara lämpligt vid hudproblem eller om man vill ha en lite ”antiaging” effekt.

Vill man bli bättre på att hitta meridianer och ”acupoints” finns det bra böcker som man kan köpa i handeln.

 

//Med kärlek

 

 

 

Antal kommentarer: 2

2019-09-10 08:15:51 - Pia, piaro72@hotmail.com

Så sant! Jag har själv erfarenhet av detta. Min dotter har haft utslag/acne vid hakan som varit aggressiv. En kväll sa jag: vi testar healing. Jag höll min hand ngn cm ovanför området och redan dagen efter hade det lagt sig betydligt markant. Vi gjorde healing 2 ggr/dag i ca 1 v och resultatet var fantastiskt. Numera säger hon, mamma kan du ge mig lite healing. ❤

2019-09-10 18:23:51 - Therese, www.fytoreiki.dinstudio.se

Det kan jag tro (heart) Fortsätt med det!
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)