Blogg

Här skriver jag ner tips och tankar kring hälsa,  det finns många nyanser av ohälsa och min sida är till för att väcka tankar och funderingar kring den egna  hälsan, hälsa är ett egenansvar, och det är viktigt att vi lär oss mer om hur vi mår bäst och inte lägger våra liv i vetenskapens händer, då är vi inget annat än försökskaniner.  Hälsa är att må bra och inte att vara biologiskt perfekt under mikroskopet.  Hälsa är att älska sig själv trots brister och fel, att vara i balans och hitta sin inre harmoni. Hälsa är inte bara ett egenansvar, utan något som vi är skyldiga oss själva. Mitt mål är inte heller att angripa den traditionella vården, dock tycker jag att man använder alldeles för mycket läkemedel istället för att göra livstilförändringar. För mig så handlar det mycket om ha ett miljötänk även i våran kropp och knyta samman  kroppen och naturens ekologi. Lämna gärna kommentarer och tänk högt och vill ni ha svar glöm ej att lämna mailadress......

Förtydligande av regler!

2023-01-12

Det är så här varje år....
Det är alltid ett par få som försöker sig på bedrägerier. 
Det är heller inte alla som ens förstår att det är ett bedrägeriförsök och att det faktiskt kan bli ett brott.
Men jag ser det som ett resultat av att samhällsklimatet hårdnar. Vilket också gör att jag måste skärpa regler och uppmanar till vaksamhet då bedrägerierna ökar. Och även jag känner av att folk har fått elräkningen för December. Jag har haft en del oerhört dumma telefonsamtal.

Jag har ett litet företag, jag kommer nära mina kunder och vill att dem skall ha det bra och vara nöjda med sitt besök. Jag gör vad jag kan för dem. Jag är Schysst och rättvis. Men jag följer reglerna.
Men desperata människor gör desperata saker...

......Och ja!! försöka går ju.....


Och det känns inte alls bra att behöva strama upp min verksamhet och rida på regler pga av några få. Men nu är det så.


1. FRISKVÅRDSBIDRAG.
Detta är en öronmärkt peng som vi får av våra arbetsgivare, som dem i sin tur får tillbaka av skatteverket, den pengen skall oavkortat gå till Friskvård. Det är en förmån som har sin grund i politiska beslut och i dagens läge är det absolut ingen självklarhet. Framförallt inte om det fuskas för mycket.
Det innebär att man måste ha utfört behandlingar eller aktivitet som är friskvårdberättigad för att ha rätt till det bidraget.
Friskvårdbidraget är personbundet och knutet till namn och personnummer och legitimering krävs.

Det innebär att man kan inte göra behandlingar på andras bidrag.
Man kan heller inte be mig skriva ett friskvårdskvitto i efterhand. Utan namn och personnr skrivs in på kvittot i samband med köp. Man kan be om ett handskrivet kvitto som komplement till sitt kassakvitto men då som längst en månad efter utförd behandling.

Man kan heller inte använda kvitton från presentkort, presentkort är inte friskvårdsberättigande i någon form. Det är en gåva från någon och inte något som du har bekostat själv överhuvudtaget.

2. PRESENTKORT
Presentkort går ej att lösa in mot kontanter.
Det är ett tillgodohavande i ett företags tjänster och behandlingar, en värdehandling utan ångerrätt.
(köper men bokadirekts presentkort online har man 14 dagars ångerrätt och får tillbaks pengar om man ångrar sig inom 14 dagar dvs. under förutsättning att presentkortet är oanvänt)

Hade personen som köpte Presentkortet velat ge bort pengar hade dem inte köpt ett presentkort.
Utnyttjar man inte hela beloppet på Presentkortet får man inte tillbaka pengar utan man kan få ett tillgodohavande i växel på motsvarande belopp.
I samband med köp av presentkort är mitt köpeavtal med köparen och inte nödvändigtvis med presentkortsinnehavaren.Alla presentkortsköp dokumenteras och köparen står angiven.

Har ett presentkort gått ut så har det gått ut.
Hos mig gäller ett presentkort i 1 år. Har du inte utnyttjat tillgodohavandet så går du miste om det.

Som konsument är det bra att vara medveten. Så läs gärna på!

https://www.hallakonsument.se/konsumentratt/presentkort-och-tillgodokvitto/

3. BOKNINGSREGLER

Under hösten uppmärksammade jag några individer som bokade upp sig på tider i slutet på månaden  men avbokade varje gång dagen innan.  En kvinna gjorde detta till och med 6 gånger.

Så det finns en tendens till att folk tror att man kan reservera tider utifall att man får lust. Märker jag detta beteende så kommer jag att efter 3 avbokningar avboka personen per automatik och då får man ringa och förklara sig helt enkelt och man vill ha en bokad tid.
Hos mig kan man som senast boka tid dagen innan, jag har inga sistaminuten bokningar. Det är för att jag kombinerar min verksamhet med allt annat livspussel.  

Det finns  dem som bokar tider i sitt eget namn och någon annan dyker upp. Detta är alltså inte tillåtet. 

korrekta personuppgifter/kontaktuppgifter är ett krav från min sida. Och risken är stor att någon får vända i dörren snart. Då jag förbehåller mig rätten att neka behandling då detta händer.

Detta är även ett problem jag tagit upp med Bokadirekt.

Och även om det är tråkigt att behöva rida på reglerna så är det väl ett tecken på att företagandet går i rätt riktning.

Ha en fantastisk dag!

//med kärlek

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)