Blogg

Här skriver jag ner tips och tankar kring hälsa,  det finns många nyanser av ohälsa och min sida är till för att väcka tankar och funderingar kring den egna  hälsan, hälsa är ett egenansvar, och det är viktigt att vi lär oss mer om hur vi mår bäst och inte lägger våra liv i vetenskapens händer, då är vi inget annat än försökskaniner.  Hälsa är att må bra och inte att vara biologiskt perfekt under mikroskopet.  Hälsa är att älska sig själv trots brister och fel, att vara i balans och hitta sin inre harmoni. Hälsa är inte bara ett egenansvar, utan något som vi är skyldiga oss själva. Mitt mål är inte heller att angripa den traditionella vården, dock tycker jag att man använder alldeles för mycket läkemedel istället för att göra livstilförändringar. För mig så handlar det mycket om ha ett miljötänk även i våran kropp och knyta samman  kroppen och naturens ekologi. Lämna gärna kommentarer och tänk högt och vill ni ha svar glöm ej att lämna mailadress......

Reiki & koncentrationsproblem

2019-05-10

 

Oftast gör jag reiki i sängen vid läggdags, då somnar de även gott för natten, men ibland plockar jag fram bänken. Till höger i bild ligger min assistent och sover.

 

Min minsta har haft svårt att koncentrera sig i skolan (han har en adhd diagnos) och det har varit väldigt jobbigt när det gäller läxor och läsning, jag ger mina barn reiki när de behöver,det kan vara allt från huvudvärk till muskelskador etc.  

I december så kände jag att jag att det var dags att försöka hjälpa Neno lite med reiki  för att förbättra koncentrationen. Med hjälp av mina pinnar tog jag fram en behandlingplan. Det blev 5 x 15 minuter varannan dag, dvs 15 minuter varannan dag 5 tillfällen, enligt guiderna finns det inga fysiska skador på Neno utan hans koncentrationsproblem har med karma att göra, han hade även en del generationsminnen som jag behandlat.

Läsningen förbättrades ganska direkt efter några behandlingar sen har jag bara fortsatt ge Neno healing på dem ställen pinnarna pekat ut och det har varit främst huvudet och hjärtchakrat.

Idag kom ett mail från Nenos lärare. Hon vet inte om att jag behandlat Neno med reiki enligt en plan. Och som framgår av mailet så är Neno även kinkig med maten (det får bli nästa projekt).

”Hej!

Neno äter oftast lite bättre till lunch sedan du och jag pratade. Vill han inte äta maten så tar han knäckebröd istället.

Idag gjorde jag bedömningsstöd i läsning med Neno. I november läste han 16 ord på en minut, idag läste han 45 ord på en minut. Det är ju helt otroligt vilken utveckling han har gjort! Han blev själv glad och stolt när han såg vad han kunde. Ta åt dig av detta för ni har gjort ett fint jobb med läsningen hemma.

Trevlig helg!”

 

Vi läser inte mer än vad vi gjorde innan, utan det bara hände på ”ett tu tre” så läste han. Neno hade jättesvårt att knäcka läskoden och det var jobbigt att bara sitta still på stolen. Det var nästan omöjligt att bygga ord då Neno glömt vad han läst innan han läst klart ordet, det var ett enda virrvarr. Redan efter tredje behandlingen märkte man stor skillnad, det var första gången jag satt helt tyst och bara lyssnade när vi gjorde läxan, sen har det bara fortsatt lossna i rasande tempo.

Neno har ju även problem med migrän och även där har reikin varit ovärderlig, när man mår illa är det svårt att svälja ner medicin och med reikin får jag det att släppa på 10-15 minuter.

Nu läser han alla skyltar vi går förbi, på tv:n, det är svårt att ta in själv vilka resultat man kan uppnå.

//med Kärlek

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)