Blogg

Här skriver jag ner tips och tankar kring hälsa,  det finns många nyanser av ohälsa och min sida är till för att väcka tankar och funderingar kring den egna  hälsan, hälsa är ett egenansvar, och det är viktigt att vi lär oss mer om hur vi mår bäst och inte lägger våra liv i vetenskapens händer, då är vi inget annat än försökskaniner.  Hälsa är att må bra och inte att vara biologiskt perfekt under mikroskopet.  Hälsa är att älska sig själv trots brister och fel, att vara i balans och hitta sin inre harmoni. Hälsa är inte bara ett egenansvar, utan något som vi är skyldiga oss själva. Mitt mål är inte heller att angripa den traditionella vården, dock tycker jag att man använder alldeles för mycket läkemedel istället för att göra livstilförändringar. För mig så handlar det mycket om ha ett miljötänk även i våran kropp och knyta samman  kroppen och naturens ekologi. Lämna gärna kommentarer och tänk högt och vill ni ha svar glöm ej att lämna mailadress......

Gott Nytt År 2017

 

 

 

 

2016-12-31

Tänkte passa på att blogga lite och önska alla ett gott nytt år! 

Nu när det är dags att skapa Nyårslöften för 2017,för ni har väl gjort det ?!

2017 kommer att bli hälsosammare än någonsin, ni kommer sluta röka, sluta äta socker, sluta bita på naglarna och motionera regelbundet och till och med springa göteborgsvarvet!?

 

Jo nu när det är dags att Detoxa och äta rätt enligt konstens alla regler, skulle jag vilja påminna er om en sak, även en omställning till det bättre kan vara en påfrestning för kroppen och då är det lätt att man  ger upp.

HÅLL UT!!! Det blir bättre.... man får bra RÄNTA när man investerar i sin egen kropp och hälsa.

När kroppen rensar ut skräp förlorar vi mycket vitaminer och mineraler, och jag skulle  vilja höja en liten varningsflagga för Kaliumbrist som faktist kan ge sken av gluten-, laktosintolerans, magkatarr etc.

Utan Kalium kan inte enzymerna i magen fungera korrekt. Det kan i sin tur ställa till med ett helsikke i kroppen, allt från ödem, högt blodtryck till hormonrubbning.  Kaliumet är nödvändigt för syra-bas balansen kroppen. 

 

Nu under julen har vi ätit mycket salt mat och mängder med socker så tips nu i juletid är att när magen är svullen, allmänt obekväm och gasig.

ÄT BANANER !!! 100 gr banan innehåller 358 mg Kalium, det är hälften av vad en tablett med högdoserat kalium av ett träningstillskott innehåller. 

Bananer är nyttiga och det är svårt att äta för många. Banan är bra både efter ett hårt träningspass oh för att balansera upp salter i kroppen. Passar utmärkt efter all Julmat!

Lycka till med det nya året!!!

 

NAMASTE

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden