Blogg

Här skriver jag ner tips och tankar kring hälsa,  det finns många nyanser av ohälsa och min sida är till för att väcka tankar och funderingar kring den egna  hälsan, hälsa är ett egenansvar, och det är viktigt att vi lär oss mer om hur vi mår bäst och inte lägger våra liv i vetenskapens händer, då är vi inget annat än försökskaniner.  Hälsa är att må bra och inte att vara biologiskt perfekt under mikroskopet.  Hälsa är att älska sig själv trots brister och fel, att vara i balans och hitta sin inre harmoni. Hälsa är inte bara ett egenansvar, utan något som vi är skyldiga oss själva. Mitt mål är inte heller att angripa den traditionella vården, dock tycker jag att man använder alldeles för mycket läkemedel istället för att göra livstilförändringar. För mig så handlar det mycket om ha ett miljötänk även i våran kropp och knyta samman  kroppen och naturens ekologi. Lämna gärna kommentarer och tänk högt och vill ni ha svar glöm ej att lämna mailadress......

Ljuset i mörkret...

2020-02-01

 

….mörkret i ljuset.

Jag har skrivit  lite om mörker, lite kortare förklaringar av skuggjaget, dualitet mm. Dessa inlägg fick statistiken att flyga i taket. Och det är för att detta fascinerar samtidigt som det skrämmer många. Men det finns faktiskt inget att vara rädd för, andlig energi är enbart ljus och kärlek.

Men innan vi gör en djupdykning i mörkret och dess förmågor vill jag förklara en sak;

I min energivärld som jag ser den, finns det inget mörker, det finns inga demoner, inga djävlar, ingen besatthet, inga onda krafter överhuvudtaget. Det finns däremot väldigt mycket energier och vissa av dem behöver mer förståelse än andra.

Mörkret är faktiskt ingen stark fiende i sig. Däremot är rädslan för mörkret en stark fiende.

För mig handlar universums energier om plus och minus och allt som finns däremellan. Grymhet och Ondska det är mänsklighetens gissel, vi producerar det både på film som underhållning och i form av krig, förstörelse och död. Ser man ur det underhållande perspektivet är det ju nästan lite häftigt med rättfärdigad grymhet. Hollywoods rikedomar är ett bevis på vår fascination av mörkret. Och kampen mellan ont och gott.

Mörkret attraherar ljuset och ljuset attraherar mörkret. Och om jag tar bort ljuset, vad händer då?! Det blir svart, där finns ingenting. Alla dem här sakerna som skrämmer oss dem produceras någonstans mittemellan.

För mig är det enkelt, för att ljus skall kunna existera behövs ett mörker att lysa i. Dessa två behöver varandra. De behövs även för att dessa två skapar en acceleration gentemot varandra.  Tänker vi plus och minus nu så skapas elektrisk energi som i ett batteri. Det här är yin och yang, sol och måne, eld och vatten, kärlek och hat. (biss och kajs)

 

 

Det är ett ”jag ser inte skogen för alla träden” problem, det här med ljus och mörker.

Det mänskliga beteendet behöver mörker då det får oss att accelerera mot ljuset. Det fysiska livet i sig är mörk materia, medan din energiform är ljus, du kommer från ljuset men för att leva behöver du mörk materia. Allting handlar om balans mellan dessa element.

Aktioner leder till reaktioner. Och när vi dras med ohälsa, mörka tankar, dåliga omständigheter och miljöer så är det universums reaktion på ditt liv, och universum väntar sig en reaktion tillbaka. Ibland kan en tid av mörker vara ett sätt för universum att väcka liv i ljuset du bär på, för att visa dig din sanna potential.

Genom ett medvetet tänkande och reflekterande kan du styra den processen till din fördel och vara en del av den.

Universum skriver alltså inga manualer och kastar ner på jorden, utan dem visar dig genom händelseförlopp och intuitiva signaler att nu är det något som inte står rätt till.

Din själ är ljus, därför kommer den att attraheras av det mörka och våra sinnen är fascinerade av mörker. Men vi är här för att lära oss att välja det som är bra, vi blir fostrade på samma sätt som vi fostrar våra barn, vi lär oss om negativa konsekvenser och val genom erfarenhet. Enbart för att lära oss stanna i vår verkliga form.

 

/7med kärlek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)