Blogg

Här skriver jag ner tips och tankar kring hälsa,  det finns många nyanser av ohälsa och min sida är till för att väcka tankar och funderingar kring den egna  hälsan, hälsa är ett egenansvar, och det är viktigt att vi lär oss mer om hur vi mår bäst och inte lägger våra liv i vetenskapens händer, då är vi inget annat än försökskaniner.  Hälsa är att må bra och inte att vara biologiskt perfekt under mikroskopet.  Hälsa är att älska sig själv trots brister och fel, att vara i balans och hitta sin inre harmoni. Hälsa är inte bara ett egenansvar, utan något som vi är skyldiga oss själva. Mitt mål är inte heller att angripa den traditionella vården, dock tycker jag att man använder alldeles för mycket läkemedel istället för att göra livstilförändringar. För mig så handlar det mycket om ha ett miljötänk även i våran kropp och knyta samman  kroppen och naturens ekologi. Lämna gärna kommentarer och tänk högt och vill ni ha svar glöm ej att lämna mailadress......

Affirmationer

2018-03-18

Jag har tidigare ögnat igenom Louise L hays bok, "Du kan hela ditt liv" och jag har använt den lite som en uppslagsbok. Just nu håller jag på att lusläsa den och bryta ner den i molekyler och ville bara tänka högt en stund.

En affirmation är ett positivt påstående om dig själv eller din omgivning!

​Att arbeta aktivt med affirmationer är ett sätt att OMPROGRAMMERA HUR DU TÄNKER. KÄNNER OCH HANDLAR i vissa situationer. Detta påverkar våran hälsa både direkt och indirekt, tänker vi positivt så  är vi friska.

 Affirmationer fungerar på liknande sätt som visualisering, skillnaden är att du formulerar en affirmation som en mening istället för en visualiserad bild som du gör i visualisering. Affirmationen kan skrivas ner eller författas i tanken. I affirmationer arbetar du med hur du ska förändra din framtid, fast själva affirmationen beskrivs (författas) i nutid, som om det den beskriver redan har skett!

 Ordet affirmation betyder bekräftelse, bejakelse.

 

En Affirmation fungerar även "in Reverse", dvs  tänker du negativt om dig själv så drabbas vi av ohälsa. 

Jag kommer ju i kontakt med affirmationer när jag jobbar med reiki och utbildar och gör så kallade initieringar mm. och då blir man även medveten om att vi kan påverka andras hälsa genom hur vi tänker och "affirmerar" om andra.

Ett bra exempel på tankens kraft är Yoga, varför är det så himla bra, pilates innehåller nästan samma övningar men det  har inte samma effekt, varför är det så?!

Detta är min teori, inom Yogan så "affirmerar"man mer, det finns ett tanke sätt och en filosofi som går ut på positivt tänkande. Alla mår bra av yoga, öven om man är dålig på Yoga och att stå på huvudet...

Jag har precis anmält mig till en kurs i qi gong, tai chi och meditation, jag har provat  qi gong och haft ungefär samma upplevelse av det som Yogan och än en gång träningsformen är kopplad till en stark filosofi som affirmerar positivt.

Det är alltså viktigt att om man vill lyckas med sin målsättning och sig själv så måste man förse sig med rätt drivkraft. Till exempel du kämpar med vikten och träningen går åt fanders. Du kommer in på gymmet och tanken är ; "jag skall träna och bli snygg!" Är det en bra affirmation och mår man bra av den ?

Om du byter ut den tanken; "Jag ska träna för att det är kul och jag mår så bra." jag tror att resultatet hade blivit annorlunda dels  för att vi hade upplevt resultatet annorlunda men även det att med en bättre självkänsla är det lättare att nå sina mål.

 

Jag har stött på  det så mycket och därför vill jag skriva om det. Folk vågar inte tänka bra saker om sig själva, framför allt inte kvinnor? här kan teorierna blli många så jag skall inte gå in på det. 

Jag låter själv de negativa sakerna i mitt liv bli en bas för mitt beslutsfattande ibland och det är svårt att ändra på, men jag är medveten om det och det gör det lättare.

Men hela poängen med mitt inlägg  är att dessa negativa processer går att vända på med en enkel tanke.

Våga älska dig själv! tänk vad du skulle kunna åstadkomma!!! 

 

//Therese

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)