Blogg

Här skriver jag ner tips och tankar kring hälsa,  det finns många nyanser av ohälsa och min sida är till för att väcka tankar och funderingar kring den egna  hälsan, hälsa är ett egenansvar, och det är viktigt att vi lär oss mer om hur vi mår bäst och inte lägger våra liv i vetenskapens händer, då är vi inget annat än försökskaniner.  Hälsa är att må bra och inte att vara biologiskt perfekt under mikroskopet.  Hälsa är att älska sig själv trots brister och fel, att vara i balans och hitta sin inre harmoni. Hälsa är inte bara ett egenansvar, utan något som vi är skyldiga oss själva. Mitt mål är inte heller att angripa den traditionella vården, dock tycker jag att man använder alldeles för mycket läkemedel istället för att göra livstilförändringar. För mig så handlar det mycket om ha ett miljötänk även i våran kropp och knyta samman  kroppen och naturens ekologi. Lämna gärna kommentarer och tänk högt och vill ni ha svar glöm ej att lämna mailadress......

Skuggjaget

2020-01-28

Du bråkar inte med skuggan på marken

Du har accepterat att den alltid finns där.

 

I mitt föregående inlägg så råkade jag komma in på Skuggjaget, och det kändes inte bra att nämna det i en parentes, då det är lite mer invecklat än så, namnet har en lite negativ betoning.

Men som jag upplever det så är det många som har ett ”skuggjag”, detta påverkar alla olika då skuggan är lite av en personlig prövning som går ut på acceptans och medvetenhet. Och de som berättar om sin skugga talar nästan alla om att så fort dem accepterar sin negativa egenskap så försvinner kluvenheten och viljan av att göra det förbjudna. Ofta en motsats till något som du inte riktigt kan hantera på ett bra sätt.

Dualitet, känslomässiga motsatser, mentala splittringar, det här är saker och ting vi alla kan uppleva under livets gång men har man ett skuggjag så finns den där att för vi har saker vi behöver jobba lite extra med.

Att acceptera sitt skuggjag, som finns både i psykologin (Jung) och i den metafysiska världen, handlar om att bli herre över sin egen person, så det krävs en del viljestyrka och engagemang.

Enligt C.G Jung så handlar skuggjaget om arketyper i din personlighet som ställer sig i motsats till varandra.

Ju mer man trycker undan sin skugga desto större plats kommer den att ta. Det här handlar alltså inte om vad andra tycker om din skugga utan vad du tycker och förstår om dig själv, det handlar heller inte om att bli bästis med skuggan och låta den bestämma.

Förtryck fungerar lika dåligt på insidan som på utsidan

Om man googlar skuggjag kommer det upp fina berättelser om skuggjaget, jag hittade en bra på maskulint.se.

Historierna beskriver samma sak, när man når acceptansen så skingras de mörka molnen och arketyperna försvinner av sig själv.

Skuggjaget är ganska välkänt, men undervärderat.

 De finns de som jobbar med skuggjaget i meditation, i terapi etc. Man kan nå skuggjaget med reikin och skapa balans men jag kan inte ta bort det man kan endast lösa upp det själv. Skuggan är en lärdom som måste läras.

Det jag fick fram om skuggjaget intuitivt var att skuggjaget har en emotionell uppkomst och att den yttrar sig i de mentala energierna. Nästan all problematik man kan uppleva i sina energier har en emotionell rot. och ibland kan man hitta känslan innan man hittar problemet. Och framför allt om man jobbar med självläkning.

 

//Med kärlek

När jag skrev detta inlägg började jag nynna på en sång, se det som en liten instruktionsfilm för skugghantering... 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)