Blogg

Här skriver jag ner tips och tankar kring hälsa,  det finns många nyanser av ohälsa och min sida är till för att väcka tankar och funderingar kring den egna  hälsan, hälsa är ett egenansvar, och det är viktigt att vi lär oss mer om hur vi mår bäst och inte lägger våra liv i vetenskapens händer, då är vi inget annat än försökskaniner.  Hälsa är att må bra och inte att vara biologiskt perfekt under mikroskopet.  Hälsa är att älska sig själv trots brister och fel, att vara i balans och hitta sin inre harmoni. Hälsa är inte bara ett egenansvar, utan något som vi är skyldiga oss själva. Mitt mål är inte heller att angripa den traditionella vården, dock tycker jag att man använder alldeles för mycket läkemedel istället för att göra livstilförändringar. För mig så handlar det mycket om ha ett miljötänk även i våran kropp och knyta samman  kroppen och naturens ekologi. Lämna gärna kommentarer och tänk högt och vill ni ha svar glöm ej att lämna mailadress......

De 5 Elementen.

2019-11-09

 

Sista veckorna så har jag nästan levt enbart i min intuition, jag får mycket information från mina guider emellanåt och dem perioderna är ganska intensiva.

Jag jobbar ju mycket med kopparpinnar ute i auran när jag arbetar med healing, med dem kan jag scanna, heala, balansera, ta fram behandlingsplaner mm. Dem har även gett mig en ganska bra bild av hur vår aura faktiskt ser ut och hur den är uppbyggd. Tack vare det har jag fått en djupare förståelse för hur jag skall bemöta energierna och använda min intention när jag jobbar.

Jag har hela tiden fått till mig att vi har 12 chakran, 7 i kroppen.  Jag kände till det andliga chakrat, ovanför huvudet som är det 8:de. Jag hade också förstått att resterande satt utanför kroppen, men inte vart de satt, jag fick inte riktigt ihop det. Men jag började misstänka att de var något jag missat när jag jobbade med min jordning, jag fick till mig att jag hade något nedanför fotsulorna som jag var tvungen att jobba med och insåg att jag missade helheten.

När man jobbar med koppar pinnar eller pendel så gäller det att ställa rätt fråga för att få ett bra svar. Då de bara svarar på ja och nej.

Resterande chakran är elementen. Det 8:de andliga chakrat är egentligen vårt Eter element. Jag valde att lägga undan böckerna om alkemi, TCM och meridianer och fråga mig fram om indelningen. Då det finns lite olika läror om element, alkemin har 4 element, TCM delar in det eld, vatten, jord, trä och metall. En stund gled jag in i reflexiologin som har en ganska korrekt lära enligt det jag fick fram om elementen.

Jag fick fram

  • Eter 
  • Luft
  • Eld
  • Vatten
  • Jord

 

Jag fick fram indelningen som man använder inom Ayurvedan, inom ayurvedan jobbar man utifrån elementen.

 Vata, Pitha , Kapha  är karaktärstyper som är baserad på vilken typ av obalans man har i sina element, och den är klockren. Men om dina Element är i balans så är du inget av dem.

Elementen är även sammankopplat med chakrasystemet i kroppen eller rättare sagt är en del av chakrasystemet.

Elementen är mentala och de formar vår personlighet och karaktär. Vilket fick mig att tänka på ett citat av Hippokrates.

"Det är viktigare att veta vilken typ av människa som har sjukdomen,

än vilken slags sjukdom människan har."

/Hippokrates

Jag har fått fram att Elementen är superviktiga, har vi inte balans i Elementen så kommer vi inte ha balans i chakrasystemet heller, balanserar man chakrana så kommer obalansen snart att vara tillbaka om man inte jobbar med Elementen samtidigt. För att uppnå hållbar balans måste vi jobba med båda då de ingår i samma system.

Nästan alla som jobbar intuitivt vet att informationen guiderna ger oss kommer från gamla kunskaper som vi glömt, som med små fragment letar sig in i våra medvetande när vi jobbar med energier och intuition. Sista året har jag lagt en förmögenhet på böcker då jag känner att jag pusslar och lägger ihop halvsanningar med varandra och får ofta en helhet av flera olika läror som används idag. Och när jag känner att jag börjar ha någon form av förståelse så sätter jag mig och skriver.

Med hjälp av pinnarna har jag lyckats lokalisera elementen i auran och med vilket chakra de samspelar mest med vilket ger en god bild av vårt energisystem och framför allt jag kan rikta min intention.

Jag och min kopparpinnar är nästan som Gollum och Ringen, vi bara älskar varandra, alldeles för mycket men på ett bra sätt (?).

När jag var ung använde vi ett uttryck ” Det jag inte vet mår jag inte dåligt av” och det var ju för att vi festade på tok för mycket.

Idag har jag ett nytt uttryck och det är; ”det jag vet, det kan jag förändra”.

 

 //med kärlek

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)