Blogg

Här skriver jag ner tips och tankar kring hälsa,  det finns många nyanser av ohälsa och min sida är till för att väcka tankar och funderingar kring den egna  hälsan, hälsa är ett egenansvar, och det är viktigt att vi lär oss mer om hur vi mår bäst och inte lägger våra liv i vetenskapens händer, då är vi inget annat än försökskaniner.  Hälsa är att må bra och inte att vara biologiskt perfekt under mikroskopet.  Hälsa är att älska sig själv trots brister och fel, att vara i balans och hitta sin inre harmoni. Hälsa är inte bara ett egenansvar, utan något som vi är skyldiga oss själva. Mitt mål är inte heller att angripa den traditionella vården, dock tycker jag att man använder alldeles för mycket läkemedel istället för att göra livstilförändringar. För mig så handlar det mycket om ha ett miljötänk även i våran kropp och knyta samman  kroppen och naturens ekologi. Lämna gärna kommentarer och tänk högt och vill ni ha svar glöm ej att lämna mailadress......

Djur, örtmedicin och Healing

2018-04-10

Jag tycker det är dags att tillägna några rader om våra älskade djur. 

Djur har kvar sin förmåga att läka snabbt och har en oerhörd förmåga att heala sig själv, och inte bara det även andra. 

Örtmedicnen fungerar även den bättre, nästan bättre än traditionell medicin. Framförallt på herbivorerna, men även på köttätarna då de får fytonutrienter via  bytesdjurens tarmsystem.

Då jag har varit hästägare, så vet jag att hästarna självmedicinerar när de är ute och betar och äter det dem behöver när de behöver det! De går efter dofterna och smakerna, när de har ont i magen letar de bitterörter, oftast är det maskros eller rölleka, när det börjar vara mycket parasiter en bit in på sommaren är det gråbo för att trimma levern lite ytterligare....

När de står ute på sommarbetet äter de runt johannesörten och kamomillen så det står som öar i hagen, de vet hur man håller flyktreflexen i trim.

Hästar vet exakt vad dem får i sig, däremot så kan de börja överdosera örter om de har ett problem de själva inte får bukt med.

Min häst åt Hallonblad tills han fick diarre och jag fattade inte varför, i efterhand visade det sig att Glenna hade en vargtand i munnen som gjorde jätteont. Denna tanden syntes knappt i tandköttet, och Hallonblad är ju ypperligt och har använts i långa tider för inflammationer i munhålan bland annat. 

Sen är jag ju även ägare till en stor Alaskan Malamute, "Darko" 10 år, den här lilla herren är en trogen följeslagare som sällan är mer än en meter ifrån mig. 

Denna "Gullegris" är okastrerad och slickar i sig ganska mycket skräp emellanåt och kommer han över en död duva äter han den med, utan att tugga så värst mycket, jag har nämligen försökt att dra ut den vid ett tillfälle och det gick inge vidare. 

Och den gången fick han inte nån diarre, men han spydde upp hundmaten, vilket fick mig att fundera vad vad som finns i hundmaten egentligen ?!

Men han har fått det vid andra tillfällen, och då har jag gett darko bitterörter som varit llite antiseptiska, som rölleka, maskros, kamomill, fänkål, rosmarin det finns masser man kan använda.... echinacea, aswaganda, gotukola, gurkmeja.... dock rosmarin, timljan, fänkål, nejlikor, oregano har vi ofta hemma bland våra kryddor, se kryddhyllan som en akutväska!

det handlar om en tesked malda örter i en ostbit .... och oftast verkar det ganska omedelbart, inom några timmar har magen lugnat sig.

Exakt samma sak gäller med hästar,  fast då i lite högre dos. Blandar jag örter så går jag alltid på den örten  som har lägst rekommenderad dos, därför kan vara bra att läsa på ordentligt innan man blandar.

Healing och reiki är också jättebra på djur, de  är så rena i sin energier och absorberar snabbt energi, en healing behandling på en häst eller hund går in på en tredjedel av tiden som på en människa och då förstår man ju att man nästan kan uträtta underverk.

Det fiinns bra siter där man kan handla till sin häst och även läsa lite mer om örter och hästar.

https://timotejandersen.se/ridsport-hast/hastvard/orter/ 

Vill man läsa lite om reiki och hästar så har en annan reikiutövare skrivit endel nyttigt.

http://www.vitatranan.se/index.php?p=reiki-hast

Googla gärna, det kommer upp endel.

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)