Blogg

Här skriver jag ner tips och tankar kring hälsa,  det finns många nyanser av ohälsa och min sida är till för att väcka tankar och funderingar kring den egna  hälsan, hälsa är ett egenansvar, och det är viktigt att vi lär oss mer om hur vi mår bäst och inte lägger våra liv i vetenskapens händer, då är vi inget annat än försökskaniner.  Hälsa är att må bra och inte att vara biologiskt perfekt under mikroskopet.  Hälsa är att älska sig själv trots brister och fel, att vara i balans och hitta sin inre harmoni. Hälsa är inte bara ett egenansvar, utan något som vi är skyldiga oss själva. Mitt mål är inte heller att angripa den traditionella vården, dock tycker jag att man använder alldeles för mycket läkemedel istället för att göra livstilförändringar. För mig så handlar det mycket om ha ett miljötänk även i våran kropp och knyta samman  kroppen och naturens ekologi. Lämna gärna kommentarer och tänk högt och vill ni ha svar glöm ej att lämna mailadress......

Centrera QI/chi

2019-08-22

Involution är lika med evolution!

Det finns många olika läror som berör energier, och alla beskriver ungefär samma sak men på olika sätt.  Jag tänkte skriva lite om att centrera chi/qi och vikten av det för att uppnå full potential, inte för att vi inte fungerar utan att vara centrerad utan för att vi helt enkelt bara fungerar bättre och fokuserat.

Jag har hållit på att läsa på lite om meridiansystemet enbart för att få en djupare inblick i energikroppen, inom den österländska läran så (i reikin) talar man om Tanden ( Qibältet),  Dan Tien inom tai chin etc.

Men jag ser det på ungefär samma sätt men min andlighet säger att man ska alltid centrera till hjärtat först och främst, det är grunden till att kunna påverka sina egna energier överhuvudtaget på ett vettigt sätt.”Var i hjärtat”. Jag hittade en bild på Dan tien som leder genom hela kroppen, det finns övre dan tien som är hjärtchakrat och nedre dan tien i rotchakrat. Jag håller på att läsa ”Alkemi, det gudomliga verket” och en sann alkemist gör allting med kärlek, det är den hemliga ingrediensen i allting.

De som har gått reiki kanske har reagerat på att Gassho är en variant på att helt enkelt centrera energin till hjärtat.

Den österländska kunskapen fördes fram av buddistmunkar och samurajer (bushido), som förädlade kampsporten och lärde sig att hämta styrka och kraft från Dan Tien, vill du vara stark centrera till magen, men innan du gör det skall du alltid centrera i hjärtat först. För det är där vi ALLTID skall vara i vår existens. Nu tänker ni nog men det är väl alla!? Nej faktiskt inte, det är inte så lätt för alla helst om man har gått igenom mycket. Döm om min förvåning när jag läste att Yin (feminin) centrat var i grenen och Yang (maskulin) var i huvudet, tänk jag var helt övertygad om att det var tvärt om! Varför trodde jag det!?

Så lektion 1: var i hjärtat! Lektion 2: centrera Chi (Lektion 3: lämna fördomar bakom dig!)

För att centrera chi så kan man hålla en hand på hjärtat och en hand en handsbredd nedanför naveln (ungefär över sakralchakrat), använd intentionen, först hjärtat sen magen. Hitta en stabil andning som går ner till magen.

Om man ser sitt tredje öga, vilket man ofta gör om man hållit på ett tag, i början kan det faktiskt vara helt svart men det är inget att hänga upp sig på Ljus kan inte existera utan mörker och konstrasterna behöver varandra för att existera. Övning ger färdighet!

Jag ritade en bild på hur det ungefär ser ut i mitt tredje öga när jag är ocentrerad vs. Centrerad.

 

 

När man centrerar så dra man helt enkelt ihop koncentrationen av energi till kroppen och skapar medelpunkten i hjärtat. Då kan man se att energidensiteten ökar i pyramiden som man ofta ser när kropp-själ-ande är i balalans, det kan hända att man bara ser en sfär (sfären symboliserar balans/kontakt mellan dig och universum), ser man inte så får man gå på känsla helt enkelt.

Man kan börja med en gång om dagen tills man får kläm på det, sen kan man känna efter när det behövs.

Jag krafsade ihop en bild i eftermiddag bara för att visa på ett ungefär hur det ser ut i  mitt tredje öga, färgerna kan vara olika, min är egentligen super, super mörkt röd och ibland skiftar den till i fuschia och lila jag hade inte den pennan helt enkelt, den färgen är väldigt unik.

När man är ocentrerad så är det vanligt att man har antennerna ute och plockar upp eneriger lätt av andra, mer känslig för energistörningar kan man säga, ibland behöver vi vara ocentrerade också och då är det bra om man förstår själva funktionen så vi kan centrera igen när det behövs.  

Att vara bra på centrera Qi är bättre än att använda sköldar, sköldar kan vara bra ibland när miljöerna kräver det men centreringen avskärmar dig inte från helheten på samma sätt, glöm inte att vi alla sitter ihop och det är meningen att det skall vara så. ONENESS!

//med kärlek

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)